Alege o saltea din bumbac

Alege o saltea din bumbac

Saltele sunt cunoscute de foarte multe din timpurile sovietice. Cu toate acestea, și acum există astfel de modele. În ciuda unor „upgrade“, produse din bumbac a rămas la prețuri accesibile după preț. Cititi mai multe despre modul de a alege o saltea de bumbac și de îngrijire pentru el, citiți acest articol.

  Particularități

  În ciuda numeroaselor modele moderne de saltele, analogii de cabana sunt produse și, în conformitate cu standardele oaspeților sovietici.

  Saltelele salte sunt de obicei achiziționate pentru agenții municipale și guvernamentale (în spitale, grădinițe, unități militare). Adesea, oamenii vârstnici se opresc în acest exemplu de realizare.

  Fără îndoială, saltelele de bumbac au avantajele lor. În primul rând, este compoziție complet naturală și greutate relativ scăzută (5-13 kg). Saltea de bumbac este ușor pliată în rulou și în această formă este nevoie de un spațiu minim de spațiu. Prin urmare, puteți vorbi despre transportul compact și convenabil al produsului.

  Saltelele saltesc absorb la umiditate și, dacă este necesar, ele pot fi uscate în aer. Ele sunt destul de durabile. Saltea se poate încălzi în soare. Are costul disponibil.

  Cu toate acestea, produsul are și cons. Printre acestea – tendința de lână la peelingul și formarea de bucăți, ceea ce face ca saltea să fie incomodă pentru funcționare. În plus, este un material natural care în timp devine un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor din interior. Datorită higroscopicității umpluturii, acesta poate colecta diferite lichide care duce din nou la formarea de bucăți în saltea, apariția mirosurilor neplăcute și a matriței. În cele din urmă, o saltea de bumbac nu poate fi ortopedică, care este inacceptabilă pentru persoanele cu boli ale spatelui, articulațiilor.

  Durata de viață a saltelelor de bumbac, în calitate de producători declarați, până la 10 ani. Dar, de fapt, cu utilizare regulată, un astfel de produs își păstrează caracteristicile operaționale de numai 1, maxim 2 ani.

  Tehnologia de producție

  Astăzi se distinge prin producția manuală, automată și semi-automată a saltelelor de bumbac.

  Automat inerent la un producător mare, cu un volum mare de comenzi. Semi-automate, de regulă, înseamnă atragerea parțială a forței de muncă manuală. În cele din urmă, pentru prepararea de saltele manuale sunt, de obicei, făcute la comandă, și este în acest exemplu de realizare că cea mai bună calitate a produselor se realizează de obicei, și un procent scăzut de căsătorie.

  Pentru cusut, ambele țesuturi naturale și sintetice pot fi folosite. Materialul optim este saltea căpușa.

  Procesul de producție este format din mai multe etape.

  1. Coaserea cazul dimensiunii corespunzătoare.
  2. Frame de fabricație, este necesar ca materialul de umplutură nu va bulgări.
  3. Completarea un capac de bumbac, folosind echipamente speciale. Acestea din urmă asigură distribuția uniformă a lână. După ambalare, produsul se cântărește și se verifică corespondența masei sale stabilite prin valori GOST.
  4. Alegerea – adică, firmware-ul saltelei, astfel încât umplutura nu se încadrează afară și păstrate uniformitate. În funcție de tipul de produs, sunt furnizate de până la 63 de vârfuri.

  Tipuri de tip de umplere

  Performanța saltelei este în mare măsură dependentă de tipul de umplutură. Acesta din urmă se poate referi la una dintre cele două soiuri.

  Citește mai mult  Covoare din hol: soiuri, alegere, de îngrijire, exemple

  Bumbac

  Bucătărie cu fibră de bumbac. Bumbacul de bumbac, de regulă, combină fibre lungi și scurte. Primul este responsabil pentru puterea și capacitatea produsului de a păstra formularul. Fibrele scurte, ele sunt numite și scame, este necesar ca produsul să fie termic, aerian și menținut.

  Vata de bumbac din bumbac este împărțită în mai multe clase.

  Lux

  lână de lux, care se caracterizează printr-o nuanță albă ca zăpada. Nu este utilizat în producția de serie, numai atunci când faceți o saltea la comandă. Ca parte – până la 70% din fibre lungi și 30% Linta. Un astfel de bumbac practic nu are semințe nevăzute, indicatorul maxim admisibil este de 2,6%.

  Prima

  Se referă la clasa premium și se aplică numai pentru croitorul individual. Numărul de fibre lungi și scurte este aproximativ același.

  Cusut

  Una dintre cele mai bune opțiuni utilizate pentru cusut serial. Astfel de produse sunt, de obicei, caracterizate printr-un echilibru de calitate și prețuri. Umplutura este mai grea comparat cu.

  Baza este fibre scurte (până la 65%), în timp ce numărul de fibre lungi – aproximativ 35%.

  Tipic, tip 1

  Produsul bugetar, unul dintre materialele de umplutură populare pentru saltele necostisitoare. Mai greu decât umplutura de coasere. În ceea ce privește raportul dintre fibre, apoi 70% – scame, 30% – fibre de bumbac lungi.

  Tipic, tip 2

  Un material de umplere chiar inferior, în care numărul de fibre scurte poate ajunge la 80% și lung – 20%. Adesea 2 tip de amestec de umplutură de saltea cu bumbac de cusut pentru a reduce costul produsului.

  Tipul 3

  Produs de grad scăzut, saltea cu un astfel de umplutură greu, volumetric, dar liber. Acest lucru este logic, deoarece scadusul atinge 90% din compoziție, în timp ce fibrele lungi – 10%.

  Din fibră regenerată

  Regenerarea se numește vată de bumbac obținută în timpul extinderii și reciclarea resturilor de producție de cusut. Pur și simplu puneți, această prelucrare a tăierii țesăturilor de lână, sintetice și de bumbac. Acesta este motivul pentru care umplutura terminată nu este numai albă, ci și culoarea.

  Lana regenerată poate fi, de asemenea, clasificată, în legătură cu care se disting mai multe soiuri.

  • Bumbac – Acest tip de umplutură se obține prin promovarea reziduurilor de bumbac. Lână mai bună, are alb.
  • Jumătate perete – Are doar resturi naturale de lână. Optim în cazul în care producătorul subjuște sterilizarea brută.
  • Amestecat – Din denumire este clar că o astfel de lână are în compoziția ambelor fibre naturale și sintetice. Unul dintre avantajele umpluturii – nu acumulează electricitate statică.
  • Sintetic – în compoziție reziduuri exclusiv sintetice.

  Dimensiuni

  Când se determină dimensiunile saltelei pe o bază de bumbac se concentrează, de obicei, pe dimensiunea patului. La specificarea dimensiunii primei, lățimea saltelei este întotdeauna scrisă și apoi – lungime. De exemplu, 70×190 cm, desemnare 190×70 cm – incorectă.

  Cameră cu o singură cameră include saltele ale căror dimensiuni sunt de 80×190 cm. În plus, lungimea saltelei poate fi de 95 și 200 cm, cu aceeași lățime de 80 cm. Single saltele dobândesc de obicei pentru copii și adolescenți, deoarece un astfel de pat nu poate fi suficient pentru un adult.

  Un pic mai puțin îndeplinește modelele 90×190 cm și 90×200 cm.

  Saltelele cu semi-arme vor fi mai confortabile. De regulă, lățimea standard a acestor produse este de 120 cm. Lungimea poate varia, astfel încât dimensiunile comune sunt – 120×190 cm, 120×195 cm și 120×200 cm.

  Citește mai mult  Grohe Robinete bucatarie: Caracteristici, tipuri și alegeți

  Pentru o pereche sau doar un pat larg, alegeți o saltea dublă de bumbac. Lățimea unui astfel de produs poate fi de 140, 160 și 180 cm. În consecință, dimensiunile produsului vor fi de 140×190 cm, 140×195 cm și 140×200 cm. În mod similar, cu alte două lățimi: 160×190 cm și 180×190 cm, 160×195 și 180×195 cm, 160×200 și 180×200 cm.

  Dacă vorbim despre dimensiunile minime ale unei saltele de bumbac, lățimea sa poate fi de 60 cm. Lungimea în acest caz poate fi egală cu 120, 140 și 160 cm.

  Dimensiunea maximă a produsului – 180×200 și 200×200 cm.

  Aceste dimensiuni sunt standard. Și este posibilă, de asemenea, fabricarea saltelelor în funcție de parametrii individuali, atunci dimensiunile pot fi oricare.

  Grosimea saltelei este de 4-8 cm. Există produse cu grosime ridicată, cea mai gravă saltea – 18 cm.

  Dimensiunile și grosimea saltelei afectează greutatea sa. Este clar că mai mică de produs, cu atât mai ușor. De exemplu, „Perina“, cu o dimensiune de 70×190 cm cântărește în intervalul de 5 kg. Și dacă salteaua este, în ansamblu, de exemplu, 160×190 cm, apoi se cântărește aproximativ 13 kg.

  Masa saltelei depinde de calitatea de ambalare. Unii producători pentru îmbunătățirea performanței saltelei face mai de ambalare mai dens care duce la o creștere a masei saltelei de 1.3-2.7 kg.

  Cei mai buni producatori

  Luați în considerare cele mai populare producători de saltele moderne de bumbac.

  „Alvitete”

  de brand intern, aproximativ 20 de ani care produc produse cu materiale de umplutură naturale pentru reglementările de oaspeții din timpurile sovietice. Printre avantajele produselor – de înaltă calitate, datorită umplutură naturale și un caz de tec. Puteți găsi saltele de aproape orice dimensiune, inclusiv 55 cm lățime, precum și până la 200 cm lungime.

  Saltele au respirabilitate buna, rigiditate mijloc, fac parte din neclaritate.

  Printre deficiențele, cumpărătorii evidențiază absența mânere pentru transportul și nici un efect de memorie.

  „Valeteks”

  O altă companie de uz casnic (Ivanovo), care are, de asemenea, o istorie de 20 de ani. Ea nu numai că produce saltele de bumbac, astfel încât cei care sunt în căutarea pentru ei merită atenție la linia de „Comfort“.

  Bazat pe – Chesna Wat, având o structură cu mai multe straturi. Acesta oferă produse de înaltă performanță și o face chiar și în condiții de siguranță pentru alergii.

  Case – de la tick de rezistență crescută. Cumpărători, sărbători suprafața sa plăcută, precum și diversitatea de nuanțe și opțiuni de design.

  Salteaua are o grosime de 7 cm, lâna este distribuită uniform, iar pentru fiabilitate este încă fixat cu vârfuri speciale.

  Dezavantajele, în general, nu au fost găsite, cu toate acestea, unii cumpărători sărbători greutatea crescută a produsului.

  Ruson

  În linia a acestui producător rus (Izhevsk) există modele disponibile pe baza de fibre regenerată ecologice. Produsul are o grosime omogenă, ține de cald, destul de moale,. De înaltă calitate Bosi. Din păcate, el nu este eliminat. Modelul accesibil și de înaltă calitate.

  „Artemis”

  Compania rusă (Krasnoyarsk), care produce luxuriant și saltele confortabile bazate pe lână regenerată. Produsele lor se disting prin moliciune crescută și industria aerului. Dar nu are loc periculos pentru postura unui efect hamac.

  Materialul Coperta este higroscopic, nu produce căldură în timpul somnului. Modelul confortabil și ieftin, de multe ori să dobândească pentru copii.

  Citește mai mult  Colțurile de bucătărie cu cutii de depozitare: Caracteristici de model și criterii de selecție

  Omsk nețesut Material Factory

  Produsele din această companie cu o istorie de 80 de ani va incanta cea mai înaltă calitate. În rolul de umplere – bumbac natural lână de bumbac. Acesta este plasat într-o pre-blocare preparat caz – în acest fel un microclimat favorabil al produsului și uniformitatea de ambalare este creat. Grosimea produsului – 7 cm, Rigiditate – media.

  Dezavantajul poate fi numit lipsa unui capac detașabil.

  „Schvetex”

  producător intern, în linia de care există o singură saltea din bumbac. Modelul este numit „bumbac“ și se referă la clasa economica. Cu toate acestea, acest lucru este optim de oaspeți sau țară opțiunea, în cazul în care aveți nevoie pentru a organiza rapid un loc de dormit. Pentru funcționarea de zi cu zi, salteaua nu este potrivit – aceasta va pierde caracteristicile sale prea repede.

  Filler – fibre de regenerat, stratul exterior – policoton (nu a fost eliminat). Există mânere, prețuri de accesibilitate.

  „Barro”

  Modelul modern de marcă din Belarus. Particularitatea saltelelor este prezența unui bloc de arc, astfel încât salteaua este considerată ortopedică. În centrul saltelei – blocuri de primăvară biccussic, iar pe părțile laterale, de umplere din bumbac. Acesta este reprezentat de un watin-pânză lucrativ pusă în 3 straturi. Gradul de rigiditate al produsului – mediu. caz detașabil, dintr-un jacard firmware.

  Modelul primeste recenzii bune, se caracterizează prin fiabilitate și durabilitate, concepute pentru o greutate de până la 120 kg.

  Sfaturi pentru alegerea

  Evaluează aspectul produsului. Salteaua trebuie să aibă o suprafață netedă și netedă și uniformă de ambalare. Partea de țesut este obligat să fie fără strângere, cusături inutile, nu ar trebui să fie întinsă și peashed. Același lucru este valabil și pentru cusăturile produsului.

  Cry la produs – prezența unui outsider „chimic“ miros de obicei, indică o procesare necorespunzătoare a umplutură. De la cumpărare, în acest caz, este mai bine să renunțe la modul în care acest lucru afectează în mod direct proprietățile sale.

  Reguli de funcționare

  După cumpărare și despachetare saltea, se recomandă să o lăsați într-o cameră uscată și bine ventilată pentru a elimina mirosul fabricii.

  Umiditate crescută. De aceea nu ar trebui să fie păstrată sau operată în spații brute, neinalizate. Pentru a preveni umezeala umpluturii, se recomandă utilizarea unei saltele impermeabile de umiditate.

  O dată în 7-10 zile se recomandă curățarea chimică utilizând un aspirator. Când apare poluarea, se recomandă tratarea produsului cu o soluție caldă pentru săpun, după care este complet uscată. După curățarea cu utilizarea unui aspirator, saltea este recomandată pentru ventilare.

  Dacă este posibil, puneți-vă la soare.

  O dată în 10-14 zile ar trebui să transforme salteaua pe o parte la alta. Puteți să bateți ușor produsul cu mâinile, împiedicând formarea de bucăți.

  Saltea este inacceptabilă pentru spălare. Când contactați cu apă, rulourile din vată de bumbac și este imposibil să-l uscați. Când detectați urme de matriță din produs, este mai bine să scapi de. Dacă a apărut mirosul neplăcut, puteți să vărsați soda la suprafață și să lăsați pulberea pentru noapte. În dimineața, bateți cu grijă saltea și vorbiți. curățare chimică poate face față cu problema mai rapidă și mai ușoară.

  Asigurați-vă că utilizați salteaua. În cazul în care vorbim despre produse pentru copii sau persoanele în vârstă, este mai bine să alegeți capacele impermeabile.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: