Alegeți o pernă de gel

Alegeți o pernă de gel

Printre numeroasele tipuri de perne prezentate pe piață, modelul cu umplere a gelului este din ce în ce mai vizibil. Astfel de produse – o garanție a unui sejur confortabil pentru proprietarii lor și este explicată popularitatea în creștere în mod constant. Alegerea o pernă cu umplutură de gel, este suficient să se ia în considerare mai multe puncte importante.

Particularități

Pernele de gel inițial au fost destinate numai unei categorii de persoane: pacienți cu transportabilitate limitată. Acest lucru se explică prin structura unor astfel de produse care reduce probabilitatea apariției picioarelor – patologia periculoasă care duce la moarte de țesuturi moi și complicații conexe. Baza unor astfel de perne este un tehnogel medical cu efect de memorie și un efect de răcire vizibil.

Studiile suplimentare au arătat că produsele pot fi utilizate cu succes într-o varietate de alte situații. În primul rând, este vorba de persoanele care suferă de boli cronice ale sistemului musculo-scheletice, de exemplu, osteohondroza. Localizarea capul pe o pernă ortopedică, o persoană care, practic, nu se simte o presiune, care afectează în mod pozitiv somnul.

Suprafața produselor descrise seamănă cu faguri de albine, are umflăturilor notabile. Forma lor poate fi diferită: rotundă, pătrată sau hexagonală. De asemenea, producătorii oferă modele speciale, care au perforație suplimentare și alte funcții remarcabile. Merită o atenție separată pentru următoarele beneficii de perne gel:

 • Repetarea coturile ale corpului uman, permițându-vă să se adapteze la orice formă+
 • Asigurarea de încărcare uniformă a coloanei vertebrale în timpul de repaus+
 • Prezența unui efect de stocare, care este deosebit de important pentru uz individual+
 • conductivitate termică excelentă+
 • Unqualcing pentru insecte-paraziți și microflorei patogene+
 • Hipoalergenicitatea și siguranța mediului (sub rezerva respectării tehnologiei cu producătorul)+
 • lanț minim+
 • Rezistență ridicată la uzură (durata minimă a unui produs de calitate – 5 ani).

În plus, perne cu gel de umplutură au un efect revigorant de primă clasă, masaj ușor feței și gâtului, și, de asemenea, a scăpa de dureri de cap cronice. Principalele mine ale produselor prezentate sunt:

 • capacitatea de a absorbi și mediocre de umezeala (în comparație cu variațiile de perna clasice)+
 • „Frica de“ obiecte ascuțite și de tăiere capabile să conducă la scurgerea de gel+
 • Imposibilitatea de utilizare confortabilă în interior, cu temperaturi prea ridicate de aer+
 • preț relativ ridicat.
Citește mai mult  Ce este o bucătărie modulare și modul în care aceasta este diferită de setul cu cască de bucătărie?

De asemenea, este demn de menționat faptul că perne gel sunt contraindicate persoanelor cu patologii inflamatorii ale pelvisului mici organe.

Vizualizări

Toate perne cu umplutură de gel pot fi împărțite în 2 categorii principale definite de caracteristicile de utilizare a acestora. Primul este conceput pentru a dormi, în timp ce al doilea este folosit pentru a asigura scaune mai confortabile.

pentru somn

Sarcina principală a acestor produse este de a menține o poziție confortabilă a gâtului și capului, fără de care un repaus cu drepturi depline nu este posibilă. În special, utilizarea de tampoane gel pentru somn permite:

 • Evitați curbura vertebrelor – una dintre cele mai frecvente patologii ale sistemului musculo-scheletic uman+
 • ușor și eficient masaj pielea feței și gâtului, care ajută la circulația sângelui normalizeaza+
 • Furnizarea de relaxare rapidă și completă.

Ultimul moment este posibil datorită efectului mintal ușor că aceste produse posedă.

pentru relaxare

Produse similare sunt notabile pentru ceea ce se poate utiliza nu numai pentru recreere. În special, acestea sunt aplicate cu succes în vehicule și pentru scaune de birou, reducând semnificativ sarcina pe coloana vertebrală. in afara de asta, Scaune de gel de așezare – remediu profilactic bun pentru prostatită, hemoroizi și multe alte boli comune.

Mai ales, astfel de produse sunt utilizate de persoane care suferă de durere cronică. Acestea din urmă pot fi cauzate de diferite motive, de exemplu, patologia discului sau intervenția nereușită. Datorită structurii sale, tampoanele de așezare cu gel minimizează disconfortul, prevenind munca și odihna cu drepturi depline.

Cum de a alege?

Utilizarea pernelor de gel va fi cât mai eficientă posibil dacă luați în considerare anumite puncte.

 • Produsul este de preferință achiziționat într-un magazin specializat. Acest lucru vă permite să alegeți cea mai potrivită pentru perna atât calitatea, cât și un punct de vedere functional.
 • Una dintre principalele caracteristici ale produsului, cu umplutură de gel este înălțimea acestuia. Valoarea recomandată pentru majoritatea oamenilor este de la 10 la 12 cm, pentru proprietarii de scară largă – 13 – 15 cm.
 • Alegerea unei perne potrivite depinde în mod direct de poziția corpului în timpul somnului. Dacă o persoană se sprijină pe spate, este potrivit pentru un produs cu o adâncire mică în partea centrală. Preferând să doarmă pe partea abdomenului sau costurile pentru a cumpăra o rolă, forma care oferă suport pentru coloanei cervicale.
 • Cel mai popular format de perne gel – 60×40 cm. În cazul în care aceste dimensiuni nu sunt adecvate, ar trebui să selectați un produs cu alți parametri (de exemplu, 50×35 sau 66×40 cm). Condiția principală este comoditatea maximă, fără de care efectul folosirii perna este redusă în mod semnificativ.
 • Dacă produsul este utilizat în combinație cu o saltea ortopedică, rigiditatea lor nu ar trebui să difere semnificativ. Respectarea acestei condiții garantează cel mai bun suport pentru coloana vertebrală.
 • Înainte de a cumpăra perne de gel, trebuie să o țineți fără o grămadă. Dacă senzațiile tactile par neplăcute, merită să alegeți în favoarea unui alt model.
Citește mai mult  Perdele în bucătărie - cameră de zi: soiuri, opțiuni de design și regulile de alegere

În ceea ce privește coperta, cea mai bună soluție este variația detașabilă – poate fi șters separat. Nu mai puțin important produs material: este de dorit ca el să aibă o origine naturală.

Modele populare

În prezent, piața oferă o mulțime de soiuri de perne de gel, distins nu numai după preț, ci și caracteristici. Mai jos sunt modele care pot lăuda cea mai mare popularitate.

 • Airgel de la Ormotek. Notabil pentru combinația ecologică de 2 materiale: orrma-gel și memorix. Primul garantează răcirea optimă, iar al doilea repetă exact curbele proprietarului corpului. Un alt plus – prezența perforării, oferind un aflux permanent de aer proaspăt. Dimensiuni perne – 40x60x12 cm, preț – 7560 ruble.

 • Clasic albastru / verde clasic de la Askona. Modelele sunt caracterizate de prezența gelului de răcire ecogel și a materialului cu efectul de memorie al spumei de memorie. Ambele variante sunt potrivite pentru somn pe lateral (verde poate fi, de asemenea, folosit pentru a vă relaxa pe spate). Alte caracteristici ale modelelor – o ușurare pronunțată a suprafeței faciale și intensitate ridicată a efectului de masaj. Dimensiunile produsului – 40x60x14 cm, preț – 5390 Rubles.

 • Contur roz de la Askona. Caracteristică distinctivă – prezența unei perechi de role, permițându-vă să utilizați un produs pentru somn pe lateral sau pe spate. Ca și modelul precedent, contur roz are 2 suprafețe diferite: prima acoperite cu un strat de gel de răcire, iar al doilea este realizat din material cu efect de memorie. Gradul de intensitate de masaj este media. Dimensiunile Pernele – 40x60x12 si 40x60x10 cm, preț – 5390 ruble.
Citește mai mult  Bucatarii de culoare Lime: argumente pro și contra, combinații de culori, exemple

 • Aqua Soft din ORMATEK. Ca și modelul aerogel, produsul este fabricat din 2 materiale: ORMA-GEL și MEMORIX. trăsătură distinctivă Aqua Soft este o formă ergonomică, optim adecvat pentru relaxare pe partea. Dimensiuni Pernele – 41x61x13 cm, preț – 4210 ruble.

 • Top 141 din Trives. Una dintre cele mai bune soluții destinate atât pe termen scurt și scaune confortabile continuă. Designul pernei presupune prezența bazei de spumă poliuretanică și bloc superior cu celule umplut cu gel. O astfel de combinație de deprecies în mod eficient vibrațiile și oferă o poziție corectă a corpului fiziologic în scaun. Dimensiune produs – 44x42x4 cm, pret – 2700 ruble.

 • KZ 0487 pentru BradEx de relaxare. opțiune de buget, forma care se repetă conturul corpului. În ciuda unui preț democratic, perna are un excelent efect de răcire și datorită calității materialelor utilizate. Dimensiune produs – 35x45x7 cm, pret – 1700 ruble.

Există multe alte modele care au un nivel comparabil de funcționalitate și calitate. Alegerea unei anumite soluții depinde de specificul cerințelor și gustul preferințelor clienților.

Cum să vă îngrijiți?

Pentru ca perna de gel achiziționat pentru a păstra un aspect prezentabil, este suficient să se respecte câteva reguli elementare:

 • Nu expuneți mașina de spălat produse și nu-l deșuruba+
 • Utilizare pentru ștergere orice material textil umed, cu o suprafață moale+
 • refuză să se aplice compoziții de curățare agresive+
 • Stocați o pernă în locuri îndepărtate de lumina directă a soarelui și dispozitive de hidratare+
 • produs de aer regulat: de la 4 până la 6 ori pe an.

Un plus individ va fi funcționarea perna de gel în cazul amovibil. În general, astfel de modele sunt poluate mult mai puțin decât textilele, ceea ce este evident avantaj. Acesta din urmă, așa cum merită menționat – necesitatea de a produselor de magazin departe de copii, care pot deteriora celulele cu gel in timpul jocurilor lor.

Perna cu gel corect selectat poate satisface cu ușurință așteptările proprietarului său. Asigurați-vă că este ușor – doar ajunge pentru a obține un astfel de produs și amintiți-vă recomandările enumerate.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: