Aprinderea în baie cu plafon stretch

Aprinderea în baie cu plafon stretch

La proiectarea o baie cu plafon stretch, astfel de indicatori de iluminat sunt întotdeauna important ca amplasarea lămpilor, suficientă putere (luminozitate) de lumină și economia lămpilor. Există diferite tipuri de lămpi pentru băi, care sunt montate în mod diferit și sunt potrivite pentru diferite modele de plafon stretch. În acest articol, ne vom uita la ceea ce în detaliu de iluminat și lămpi ce să acorde o atenție atunci când acestea sunt plasate.

Lămpi sunt importante

Micul doar pentru a ridica lămpi care se potrivesc cu stilul de baie de iluminat și la interior ei. Iluminarea a fost de calitate, este important să se poziționeze corect sursele de lumină, date fiind caracteristicile lor, luminozitate. Dacă este posibil, ar trebui să combinați lămpi cu iluminare naturală.

Slaba planificare localizarea surselor de lumină și funcționalitatea lor în baie, în special în zona de mică, poate duce la următoarele inconveniente:

 • Lipsa de lumină în apropierea oglinzii poate face dificilă pentru a efectua anumite proceduri de igienă+
 • Slaba iluminat – o lipsă vizuală gravă a unui interior care poate strica vederea chiar și cele mai elegantă baie.

Baie necesită o abordare specială cu îmbunătățiri. În ea, de regulă, se utilizează un minim de mobilier, dar multe elemente de instalații sanitare. Nu întotdeauna camera vă permite să plasați mai multe elemente care pot crea confort. Dar, cu ajutorul luminii puteți face o mulțime, cu o abordare competentă, se poate transforma camera.

Caracteristici ale selecției

Doar două reguli simple simplifica procesul complex de selecție de lămpi de baie. Aici sunt ei:

 • Băile au nevoie de o lumină mai puternică decât pentru alte camere+
 • Lămpile în sine nu poate fi plasat în apropierea scaun duș sau baie, acest lucru se datorează standardelor de siguranță elementare.

Al doilea paragraf este proiectat pentru a preveni pătrunderea umezelii în blocul de iluminare. Acesta este motivul pentru iluminat de tavan este cea mai bună opțiune. Dacă aveți nevoie, de exemplu, o iluminare suplimentară în oglindă, atunci cea mai bună alegere va fi lămpi închise.

Se recomandă să se aleagă pentru acest scop nu lămpi deosebit de luminos.

Montarea elementelor de iluminat, Este important să se ia în considerare nivelul ridicat de umiditate a aerului din interior. Alegerea unei lămpi, luați în considerare nivelul de rezistență la umiditate, care este indicat sub formă de marcare pe ambalajul lămpilor (puteți neglija acest lucru, dacă vorbim despre un marcă cunoscută cu calitatea produsului confirmată). Valoarea acestui nivel trebuie selectată cel puțin 4.

Citește mai mult  rafturi turnante din baie: de revizuire a speciilor și modele interesante

Numărul de corpuri de iluminat este determinat de zona și înălțimea camerei. Dacă există o lumină naturală zilnică, iar baia are o zonă mică, sunt necesare mai puține lămpi.

Soiuri de lămpi

Pentru a înțelege întrebarea despre care trebuie puse la lămpi în baie, ar trebui să aflați mai întâi ceea ce principiile generale ale camerelor de iluminat.

Se întâmplă adesea că baia este separată de restul partiției. Apoi, în zona de baie (zona acestei zone este de obicei de la 4 kV. m) Instalarea a două lămpi este recomandată în plus față de lumina principală.

Printre aparatele electrice de iluminat utilizate în combinație cu plafoanele de tip tensiune, următoarele varietăți de lămpi se disting:

 • Punctul (încorporat și deasupra capului)+
 • Suspendate (candelabre).

Uneori (în camere mari, în combinație cu tavane multi-nivel), aceste două tipuri sunt combinate.

Lămpile Dot sunt foarte populare în băi. Acestea sunt foarte potrivite pentru tavane intinse. Acest tip de lampă vă permite pentru a ilumina uniform intreaga camera. Punct de iluminat aparate electrice sunt utilizate în principal pentru anumite zone, astfel încât zona este iluminate uniform.

Proiectoarele de lumină sunt clasificate pe baza de brand – G5.3, GX53, G9.

in afara de asta, Există lămpi punctiforme aeriene și încorporate. Diferența practică între ele constă în distanța dintre tensiunea și principalele plafoane. Dacă nu doriți să subestimeze plafon stretch (mai mult de 15 cm de principal), atunci trebuie să utilizați lămpi suspendate.

Lămpi cu bază G5.3, dotate cu lămpi cu LED sau cu halogen, au un important minus – Ei fac lumina nu dispers din cauza aterizare profundă a becului din interiorul bazei, iar camera poate rămâne site-uri stinși. Baza GX53 rezolvă această problemă, deoarece lampa iese din ea. Dar un astfel de design nu satisface întotdeauna proprietarii de case în ceea ce privește designul.

Citește mai mult  Totul despre lenjerie de pat într-o cușcă

Lămpile cu baze de marcă GX53 pot fi echipate cu lămpi de economisire a energiei, în plus față de LED-urile convenționale (ar trebui să fie purtate în minte că astfel de lămpi necesită timp la flare).

Lămpi cu bază G9 foarte diferite de cele două tipuri anterioare, deoarece acestea nu sunt încorporate în interiorul plafon stretch. Acest lucru vă permite să creșteți înălțimea (prin reducerea distanței dintre tensiune și plafonul principal) și acest design oferă o bună dispersie a luminii după cameră.

Este important să se verifice dacă selectat înclichetare sau montat pe suprafață de iluminat a fost un radiator de răcire bună (grila de obicei din aluminiu). Tavane extensibile – element sensibil la temperatură a interiorului, își pierd rapid punctul lor de vedere, dacă sunt prea încălzite cu lămpi.

opțiune excelentă poate fi un pandantiv lumini suficient de luminos. Ele sunt economice și ușor de utilizat. În plus, instalarea lor este mai ușor decât aeriene sau lămpi punct de încorporat candelabre + set atât de des.

Dar trebuie amintit că temperatura normală de funcționare a lămpilor este mult mai mare, iar pentru o intindere plafon este negativ. Trebuie să calculați corect distanța de la candelabre la tavan (cel puțin 15 până la 60 cm).

Astfel, în cazul în care baia ta are o suprafață mare, este în valoare de gândire despre instalarea lumini pandantiv. În combinație cu tavanul stretch, candelabrele sunt de asemenea utilizate pentru a sublinia designul său (de exemplu, cu plafoane de întindere multi-nivel).

În plus față de lămpile de panou listate și panglicile LED sunt utilizate. Primul se aplică mai puțin adesea, deoarece este mai potrivit pentru spațiul de birouri. Dacă doriți încă să instalați o lampă de panou într-o baie pe un plafon întinzător, atunci plus din aceste lămpi poate fi o dispersie bună a luminii – instalarea poate fi justificată dacă aveți nevoie să aprindeți zona mare.

Citește mai mult  Cabine de duș spaniolă Esbano

Benzile LED sunt utilizate pentru iluminarea decorativă. De regulă, se ascund în proiectarea plafonului pentru a obține o lumină de fundal moale și împrăștiată.

Recomandări pentru alegerea

Lămpile moderne sunt prezentate pe piață în versiuni complet diferite pentru fiecare tip de design de cameră. Pe baza proiectării plafonului și a capacităților tehnice, puteți alege în favoarea unuia dintre tipuri:

 • Lampă montată pe suprafața tavanului+
 • Incorporat.

Built-in este o opțiune bună pentru cei care doresc să ascundă lampa în interiorul designului tavanului în scopuri de designer. Astfel de lămpi au o greutate redusă. Datorită faptului că ei înșiși sunt invizibili, lumina lor oferă spațiu o iluzie a unui volum suplimentar.

Din acest motiv, acest tip este ideal pentru spațiile mici, în care plafoanele nu sunt foarte mari.

În plus, există astfel de variante de lămpi:

 • Pentru plasarea pe perete+
 • pe tavan+
 • Pe podea.

Lămpile de tip de perete sunt montate în diferite zone funcționale ale camerei. Ele sunt adesea situate în apropierea oglinzii. Din aceste surse de lumină, este necesară o protecție specială împotriva umezelii, precum și de înaltă securitate.

  instalare de tavan – opțiune clasic. Baia modernă, de regulă, este echipată cel puțin o lampă suspendată. În mod tradițional, rezolvă problema iluminării generale. lămpi mată sunt cele mai solicitate. Ei împrăștie lumina, face moale, și este în armonie cu splendoarea unui plafon stretch.

  De asemenea, o mulțime depinde de ceea ce principiul de funcționare al unui aparat de iluminat.

  Lămpi cu o spirală, precum și fluorescente și gazosvetovye bine adaptate pentru rolul principal de iluminare și perfect în ton cu toate stilurile moderne de tavane suspendate.

  Despre modul de a alege lumina în baie, a se vedea mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: