Aranjament de baie într-o casă de lemn

Aranjament de baie într-o casă de lemn

Case din lemn sunt caracterizate prin caracteristici speciale care îi determină cerințele speciale la crearea de o baie în ele. Aflați mai multe despre cum să creați o cameră frumoasă și funcțională, veți învăța de la acest articol.

Particularități

Arborele este ecologic, dar materialul destul de capricios. Casele sale sunt adesea construite pe Gril și în satele. Gustul clădiri aspectul original și frumos.

Pentru a dota toaleta in casa de la bar, este necesar să se ia în considerare următoarele nuanțe:

 • Acest material este sensibil la umiditate+
 • Cu prelucrarea necorespunzătoare a lemnului și ventilație slabă în ea se poate dezvolta ciuperci și mucegai+
 • Timp de mai mulți ani după construirea casei există o contracție+
 • Geometria camerei se poate schimba ca urmare a schimbărilor meteorologice.

Astfel, aranjamentul de toaletă în astfel de case necesită calcule precise și utilizarea unor materiale de calitate.

Procesul de amenajare a camerei include 7 șapte evenimente principale:

 1. proiecta+
 2. dispozitiv de canalizare+
 3. Conectarea la alimentarea cu apă+
 4. Crearea unui sistem de ventilație+
 5. Executie hidroizolatii+
 6. Instalarea de mobilier și instalații sanitare+
 7. retușarea.

Este important să se înceapă cu precizie de planificare și proiectare, deoarece va evita erorile în viitor.

Locul de amplasare și dimensiuni

baie separată pot fi echipate chiar și în cea mai mică cameră, pentru că este suficient pentru a instala acolo doar o toaletă mică și chiuvetă.

În mod ideal, locația și dimensiunea baie ar trebui să fie calculată în etapa de proiectare, dar în practică nu se dovedește întotdeauna.

Atunci când alegeți o cameră, este important să se ia în considerare următoarele.

 • Este imposibil de a plasa o toaleta peste camera de zi. El poate fi aproape sau sub el.
 • Pentru a simplifica crearea unui sistem de ventilație, unul dintre pereții ar trebui să fie în aer liber.
 • Într-o clădire mare creștere, cel mai bine este de a plasa băile unul pe celălalt. Acest lucru va facilita în mare măsură toate comunicațiile.

Dimensiunea baia este determinată în funcție de zona situată, preferințele individuale, numărul de vase de toaletă și tipul acestora. dar Dimensiunea minimă a baie este dimensiunile 0.8×1.2 m, iar pentru camera cu o chiuvetă – 1.6×2.2 m. Creați o cameră sanitară cu drepturi depline va lucra la pătrat nu mai puțin de 2.2×2.2 m.

în plus, Distanta de la toaleta la canalizare nu ar trebui să fie mai mare de 1 metru. Într-un alt caz, va fi necesar să se stabilească un sistem valoros.

La primul etaj, baie poate fi plasat sub scări. Acest lucru va salva zona utilă a casei.

Comunicații

La proiectarea de comunicare, este important să ne amintim că arborele este deformat în funcție de sezon și de condițiile meteorologice de. Mai mult decât atât, casa poate fi întrebat ce va conduce la o modificare a înălțimii pereților. Prin urmare, pentru comunicații folosesc sisteme de amortizare sau lasa un decalaj care va compensa deformarea pereților și de gen.

Citește mai mult  Scaune din lemn pentru bucatarie: Tipuri si selectii

Primul comportament de canalizare. Pentru a face acest lucru, utilizați cel mai des țevi din plastic, cu un diametru de 100-120 cm. Pentru a crea un canal de scurgere, aveți nevoie pentru a face un jgheab specială în fundație. Strict interzis la conducte transporta prin pereți, deoarece acestea trebuie să aibă o bază durabilă. În interiorul conductelor sunt fixate de suspensie. Ieșirea de canalizare în sine trebuie să fie izolate, care se datorează în mare adâncime de etanșare.

Apoi, instalarea sistemului de alimentare cu apă, care trebuie să fie sigilat complet. Toate articulațiile trebuie să fie în vedere pentru a elimina scurgerile la timp. Astfel încât țevile nu intră în ochi, se ascund într-o cutie specială.

Dispozitiv de ventilație

Astfel încât în ​​toaletă nu există mirosuri neplăcute, trebuie să creați un sistem de ventilație bun. Mai mult decât atât, va permite menținerea microclimatului optim al camerei. Există două scheme de ventilație, și anume Forțat și natural. Prima opțiune este implementată prin montarea mai multor fani și pentru a doua variantă există o deschidere suficient de liberă în circulație în perete sau în tavan.

Sistemul de ventilație naturală este creat atunci când una dintre bai este un aer liber. Gaura de aerisire este plasată în tavanul sau partea superioară a peretelui și închideți cu laturile decorative. Dacă toaleta este situată între alte camere, implementarea acestui tip de ventilație este imposibilă.

Pentru ventilație mai eficientă, este necesar să se stabilească un sistem de ventilație forțată. Specialiștii nu recomandă să risc și instalarea de soluții gata făcute.

Hidroizolarea

Acest proces este deosebit de important pentru a crea o toaletă într-o casă brusade. Acest lucru va preveni dezvoltarea mucegaiului sau ciupercilor în interior. Mai mult decât atât, în cazul în care apa se va scurge prin podea, în timp, aceasta poate duce la distrugerea casei.

Cea mai rapidă metodă de impermeabilizare este Aplicarea materialelor laminate. Puteți utiliza opțiunile runneroid sau mai moderne din fibra de sticla. Este important să ne amintim că runneroid este realizat din hârtie, așa că nu diferă de viață lungă. Pe de altă parte, abundența de umiditate nu este caracterizat de bai individuale.

Procesul in sine incepe cu styling substratul pe care sunt adăugate roțile de impermeabilizare. Toate foile trebuie să fie Vansel, care va asigura un nivel optim de protecție.

Dacă decideți să părăsiți podele din lemn în baie, atunci ele trebuie să fie înmuiate cu o compoziție antiseptică specială.

Opțiuni de finisare

Pentru a crea un design frumos și funcțional Este important să se acorde o atenție deosebită alegerii materialelor de finisare.

Următoarele materiale de finisare sunt utilizate pentru pardoseli.

 • Mozaic. Această soluție arată elegantă și potrivită pentru diferite direcții stilistice. Mosaic este cel mai popular, care este creat folosind o țiglă mică de două sau trei culori.
 • Ţiglă. Porțelan Stoneware este considerat cea mai bună soluție pentru. Acoperirea arată elegantă și elegantă, în plus, se distinge prin rezistență la rezistență și umiditate. Există diferite soluții de design. În funcție de preferințele personale, puteți găsi opțiuni de o singură imagine sau mai luminoase cu diferite modele sau modele. Pentru a pune o țiglă într-o casă de lemn, mai întâi trebuie să faci o șapă. În caz contrar, țigla poate sparge sau dispar ca rezultat al podelelor plutitoare.
 • Lemn. Adesea proprietarii de case din lemn decid să lase o podea din lemn în toaletă. Este important să alegeți lemn de înaltă calitate și durabil și după otare, va trebui să fie acoperită cu o compoziție specială de repulsitate a apei. Vizualizarea ieftină din lemn este bifată. Astfel de panouri sunt rezistente la umiditate. Poate fi separat de o zară, deoarece datorită unei prelucrări speciale a acestui copac, nu se dezvoltă ciupercă și mucegai. Instalarea lemnului nu necesită o șapă, ci numai izolație de umiditate. Juncțiile dintre panouri vor trebui să fie etanșarea.
 • Laminat. Această acoperire câștigă din ce în ce mai mult popularitate. Pentru a face toaleta mai bine alege acoperiri rezistente la umiditate. Există o selecție mare de gamă de culori, precum și texturi de laminat.
 • Linoleum. Aceasta este o acoperire de modă veche, care este populară datorită prețului său accesibil. Sub ea ar trebui să fie pusă de impermeabilizare, și articulații să se ocupe de sudură. Laminat este reprezentat pe scară largă pe piața modernă. Puteți găsi atât imitația lemnului natural și opțiunile neobișnuite cu diverse desene.
Citește mai mult  camera de zi de bucătărie 15 kV. M: cum de a planifica și aranja?

  Cea mai populară soluție pentru decorarea plafonului este lemn. Se pare organic și bine se va potrivi în interiorul satului.

  Poate fi utilizat au scăzut plafoane. Ei au un aspect atractiv și protejează perfect lemnul de umiditate și temperaturi ridicate.

  În plus, plafoanele suspendate vor ajuta la ascunderea țevilor și cablurilor.

  Plăcile din plastic sunt rareori folosite în clădirile din lemn, în timp ce strică aspectul camerei. Cu toate acestea, plasticul este suficient de puternic și material durabil. Iar diversitatea designului său vă va permite să alegeți soluția optimă la gustul dvs.

  Este necesar să se apropie de pereții pereților. În camerele umede, ciuperca este dezvoltată rapid, astfel încât finisajele de material X ar trebui să fie rezistent la umiditate. La pereți au completat interiorul general al unei case din lemn, cel mai bine este să alegeți Lemn. Panourile trebuie să fie netede și tratate împotriva umidității.

  Poate fi utilizat Panouri din plastic. Ele sunt ușor de coase pereții din lemn.

  Materialul clasic pentru pereții băii este ţiglă. Se combină bine cu un copac.

  În plus, țiglă are o gamă largă de opțiuni de proiectare, care simplifică foarte mult alegerea.

  Pentru o baie separată poate fi utilizată tapet. Tandem de acest material de finisare cu lemn arată elegant și confortabil.

  O altă opțiune originală – Aceasta este o combinație a mai multor materiale.

  De regulă, o parte a zidului este tăiată cu un copac, iar cealaltă – tapet, plăci sau panouri.

  Dacă decideți să creați o baie combinată, atunci Este mai bine să faceți o mică partiție de lemn între toaletă și baie sau duș. Acesta vă va ajuta să împărțiți camera în zonele funcționale și să o faceți un design mai interesant.

  Citește mai mult  Bucătăriile cu podele întunecate: Caracteristici și opțiuni de proiectare

  Selectarea mobilierului și instalațiilor sanitare

  Locul de amplasare a instalațiilor sanitare și a mobilierului ar trebui să fie gândit la etapa de layout. Toaleta ar trebui să fie localizată lângă canalizare. Distanța maximă de la acesta la canalizare este de 1 metru, altfel va fi necesară instalarea pompei.

  Toaletă separată poate fi echipată cu o toaletă și o chiuvetă mică, care este importantă pentru scopuri de igienă.

  În ceea ce privește forma și tipul de castron de toaletă, este mai bine să alegeți un model de perete. Astfel de opțiuni arată elegant și nu ocupă o mulțime de spațiu.

  Pentru băi mici, este mai bine să alegeți o cochilie mică și pentru camere mai spațioase puteți achiziționa orice opțiune.

  Dacă există spațiu liber în toaletă, puteți plasa Cabinet și rafturi. Poate fi separat de perete sau structuri în aer liber. Permiteți, de asemenea, un dulap construit în chiuvetă. Acest lucru va crea un loc pentru a stoca produse de curățare și alte lucruri necesare în baie.

  Un alt element important al interiorului este oglindă. Pentru băi nu este nevoie să instalați modele mari, va exista o oglindă suficientă. Poate fi orice formă, suplimentată cu rafturi sau iluminare din spate.

  Exemple de succes de interior

  Arborele luminoase este perfect combinat cu un mozaic de pardoseală superficială. Un design neobișnuit face ca utilizarea orizontală și verticală a plăcilor.

  Pentru a proteja peretele stropilor, zona de langa chiuveta poate fi emis un bej teracotă romantică și alb, în ​​picățele. Partea superioară a costului peretelui pentru a aranja un copac. Pentru podeaua este mai bine pentru a alege o țiglă alb calm.

  Un alt exemplu de combinație de culoare albă cu lemn natural. Într-o baie destul de spațioasă, puteți instala toaleta, bideu și chiuveta.

  Arborele de licitație este perfect combinat cu o țiglă care imită marmura naturală. Interiorul va completa instalațiile de zăpadă și candelabrul original.

  Interiorul rustic din camera în formă de M poate fi creat folosind o chiuvetă cu un picior metalic și o oglindă într-un cadru neobișnuit.

  Frumos arată interior în stil de țară. Pentru el culoarea albă, verde și galbenă perfect potrivită.

    Mosaic arată elegant și luminos. Pentru a vă concentra pe perete, acesta trebuie aranjat cu o țiglă de mai multe culori, iar podeaua este o placă fină monochniană.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: