Banda cu LED-uri pe bucătărie sub dulapuri: Sfaturi pentru alegerea și instalarea

Banda cu LED-uri pe bucătărie sub dulapuri: Sfaturi pentru alegerea și instalarea

LED Iluminat – nu numai elementul de frumusețe în designul bucătăriei, ci și practic. În plus față de iluminarea decorativă, puterea LED-urilor moderne vă permite să evidențieți locul de muncă al bucătarului nu mai rău și uneori mai bine lămpi fluorescente. La aceeași putere de la casete si spoturi luminoase cu LED-uri, vei primi până la 5 ori mai multă lumină decât de la becurile incandescente similare.

Cum de a alege?

Criteriile de selectare bandă LED-uri sunt următoarele.

 • Impermeabilizare. LED-uri de bandă care nu are o protecție eficientă împotriva stropilor de apă, în caz de picături de picături, este capabil de a provoca o închidere și pentru a servi ca un foc. Gradul de protecție împotriva vaporilor de apă și de pulverizare este indicată de numerele după literele IP. Spray de apă solzi – de la 0 la 99: IP33 – Banda nu are protecție împotriva apei, IP65 – protecție parțială de LED-uri și piste de curent, înmânarea IP67 și IP68 – protecție la umiditate pe ambele părți.

tip neprotejata IP33 necesită un plafon special, o cutie, un furtun sau silicon de acoperire transparent care întinde întreaga bandă.

 • Numărul de LED-uri pentru fiecare bandă metru. Panglica este produsă sub formă de clustere mici de 3 LED-uri, conectate în serie, dar clusterele în sine sunt conectate în paralel cu anvelopa totală. Distingerea benzilor cu o cantitate de 30, 60, 120 și 240 LED-uri pe tempo. Decât acestea sunt mai mult, cu atât mai mare este luminozitatea emisă și consumul total de energie al fiecărui contor. Pentru a evidenția bucătăria sau camera, suficient de 30 sau 60 de bucăți pentru fiecare contor, iluminarea completă (de lucru) necesită 120 sau 240 de LED-uri.

 • Colțul strălucirii. Luminile de lucru necesită cel mai adesea un unghi de 30-90 de grade – de exemplu, pentru a ilumina mesa sub dulapuri de bucătărie. Decorativ, vizibil pentru toți cei care intră în bucătărie poate necesita un unghi de 120 de grade.

Consumul de energie prin diferite panglici

Marcarea LED-urilorNumărul de LED-uri pe metruPuterea totală, w / m
SMD-3528 (3,5 * 2,8 mm)604.8
1209.6
24019,2
SMD-5050 (5 * 5 mm)treizeci7,2
6014,4
12028,8

În fluxul de lumină al panglicilor monocrome în lumeni – maxim. LED-urile RGB tri-color au flux luminos diferit – valoarea variază în funcție de electronica de control care furnizează diferite tensiuni la elementele respective.

iluminat decorativ este utilizat atât ca iluminatul de urgență pe timp de noapte.

Selectarea culorii

Dacă aveți nevoie de o anumită culoare, dar acum LED-uri disponibile comercial sunt cele șapte culori primare ale curcubeului. Selectarea, de exemplu, albastru, vă asigurați-vă că stratul de carne de șuncă sau cârnați vor fi vopsite în nuanțe de negru și violet, și lumina roșie, ele par, de asemenea, nuanță roșu albicios, nu luminos.

In diode albe radiatii ultraviolete este întârziată peliculă subțire de acoperire cu fosfor, forțând ultima lumină în razele UV ale umbra alb. Același principiu al funcționării se bazează pe lămpi fluorescente.

temperatura de culoare

Shades aproape de alb marcat pe baza temperaturii culorii. Ele pot fi de la galben-portocaliu (2500 K) la albastru (7000 K). umbra selectabil depinde de interiorul camerei: Este puțin probabil să aleagă să mobilier erodate în nuanțe calde, lumina alba, cu un amestec de violet sau albastru. Dacă, dimpotrivă, contrastul design este accentuat, fie doriți să modificați nuanțele de mobilier și pereți – ai face pe dimpotrivă: mobilier de culoare bej deschis într-o lumină floare poate deveni turcoaz lumina.

Unde sunt casetele de localizare?

panglici albe incandescente sunt situate deasupra la locul de muncă sau ca o comună (de sus), lumina pe tavan sau imediat sub el.

Decorative – de-a lungul perimetrului de mobilier, de exemplu, atunci când aveți nevoie pentru a evidenția dulapul de bucătărie sau mai mici dulapuri, mese și spălare. În unele cazuri, bandă decorativă evidențiază podea în jurul perimetrului – astfel de benzi sunt situate în partea de jos a setului cu cască de bucătărie.

Podelele strălucitoare (gresie din porțelan, țiglă) reflectă o astfel de lumină, decorarea panglicului lateral selectat.

Alimentare electrică

Puterea alimentării și banda LED sunt coordonate. De exemplu, un adaptor de putere de 12 volți, un curent remarcabil (după descriere) de 2 amperi, care corespunde cu puterea indicată de 24 de wați, trebuie să alimenteze banda LED de 5 m SMD-3528 (3,5 * 2,8 mm) cu numărul de diode de 60 PCS. / M. Depășirea puterii calculate de cel puțin 1,5 ori va duce la faptul că lumina de la lucrător va deveni decorativă. Și, deși reducerea luminozitate maximă de lucru pentru indicatorii moderate vor prelungi durata de viață a benzii cu LED-uri de până la 20 de ori, unitatea de alimentare cu energie va eșua în curând din cauza constanta supraîncălzire. Pentru a-și extinde durata de viață, luați puterea cu o rezervă de 20-25% – de exemplu, pentru aceeași bandă de 5 metri, puterea adaptorului este selectată cel puțin 30 W.

Este inacceptabil să porniți banda LED direct în priza de uz casnic 220 V – banda va arde imediat. Pacient Banda prin tensiunea alternativă de 50 Hertz dintr-un transformator din aval, fără a rectifica podul diodelor nedorit – pâlpâirea ochiului de margine și se va supăra.

Ce sursă de alimentare este mai bună?

Pentru bucătărie, cum ar fi banda cu LED-uri, sursa de alimentare este selectată de către umiditate. Cea mai bună soluție este un adaptor de alimentare cu o carcasă sub formă de radiator de aluminiu. Schema adaptorului de înaltă calitate operează un stabilizator (driver), care împiedică supraîncărcarea benzii din saltul de tensiune din rețea.

Scheme de conectare

Nu conectați două benzi LED-uri cu 12 V la adaptorul total cu 24 V sau 4 – la adaptor cu 48 V, 20 – direct în priză. Când încercați unul dintre ei, ceilalți vor lua tensiune mai mare decât cele estimate – și, de asemenea, suflate. Întreaga schemă nu reușește ca o casă de carte colapsată.

Faptul este că Două LED-uri diferite, chiar de la un lot la valoarea exactă optimă a tensiunii de alimentare, diferă întotdeauna unul față de celălalt pentru sutimi și mii de volți acțiuni. Pentru mai multe LED-uri de la un grup la locul de muncă din anii revendicați (în ore), producătorul responsabil utilizează admiterea rezistenței ohmice a rezistorului de călire, este ceva mai mult decât valoarea sa reală (calculată). Și nu întotdeauna ghici: în panglici, deși este rar, dar grupuri distincte refuza.

Pentru a face câteva panglici funcționeze în mod optim, un amplificator de curent este conectat la fiecare dintre ele, care suportă un singur mod pentru toate benzile care primesc tensiune de la o sursă de alimentare.

Dimmer este utilizat pentru modul de luminanță, este utilizat un variator – un driver suplimentar, reglarea lin fluxul luminos al fiecăreia dintre benzile. Acesta include taxele de control latitudine și impulsuri (controllere PWM) care definesc lățimea optimă a impulsurilor de curent – cu ele LED-urilor LED de lucru fără supraîncărcare. benzi RGB au 4 ieșiri: una – comune, trei altele – pentru fiecare dintre culorile. Se vor conecta la microcontroler, de reglare a fluxului de lumină din fiecare dintre culorile.

Mai multe benzi mai lungi de 5 m, conectate în paralel. În cazul în care puterea de o sursă de alimentare nu este suficient pentru toate dispozitivele, iar sistemul oferă controlere, apoi o sursă de alimentare separată este utilizat pentru a le putere.

Recomandări

 • Nu conectați panglica „din spate din spate“ – este nevoie de polaritate strictă.
 • Lungimea limită a liniei de legătură între sursa de alimentare și panglică – 10 m. În caz contrar, firele cu o secțiune transversală mai mare de 1 mm sau luminozitatea luminii va scădea din cauza pierderii de curent în linia de conectare.
 • Nu îndoiți și nu răsuciți banda. Îndoirea ascuțită se face folosind felii de lipit de același fir care provine din sursa de alimentare.
 • Banda de alimentare mare se ascunde, de preferință, într-o cutie de aluminiu.
 • Sursa de alimentare este plasată într-un loc bine purificat – atunci nu se supraîncălzește.
 • Pentru a elimina posibila supraîncălzirea LED-urilor, panglica este situată pe un substrat special de conducere a căldurii. Caseta de aluminiu – cea mai bună soluție.
 • LED-urile controlate de teren loc mai departe de perete – pentru a elimina granița neuniformă dintre zonele luminoase și umbrelor.
 • Dacă iluminarea este plasată ca fiind una de lucru, este de dorit să se abandoneze capacul mat de pe cutie: nu numai că dispare lumina, ci și o absoarbe o parte care va afecta negativ eficiența și va necesita costuri ridicate pentru o astfel de iluminare.

Secvența de instalare

În plus față de panglici, profil (sau cutie), sursă de alimentare, fire și, eventual, controler, amplificator și dimmer, vor fi necesare următoarele instrumente și consumabile:

 • Electrolovka pentru băut sloturi sub profile+
 • fier de lipit și pe bază de colofoniu, de lipire, de flux+
 • Scotch bilateral și Tolent+
 • foarfece.

  Pregătiți instrumentele necesare, procedați în felul următor:

  • Dacă banda de mică putere cu stratul de adeziv pe partea din spate (factura) – porniți-l direct la dulap, înainte de a se degresează această secțiune a suprafeței sale cu alcool sau pur și simplu spălarea și uscarea carcasei înainte de montare+
  • Mutați cablul la locația de conectare, scoateți-l cât mai mult posibil de ochii indiscreti folosind pentru această frontieră de tranziții între dulap și perete sau pornindu-l din interiorul dulapului+
  • Pentru a ascunde banda ascunde cu un profil sau o cutie, similar cu culoarea de pe dulap+
  • Se montează sursa de alimentare (și alte blocuri electronice, dacă este necesar)+
  • Dezlegați pentru casetă separată de cablu care coincide cu un perete+
  • Conectați toate firele, verificați cu un tester schema pentru un scurt-circuit, apoi porniți sistemul colectata.

  În cazul în care toate dispozitivele sunt bune – iluminat va funcționa.

  La instalarea benzii cu LED-uri în bucătărie sub dulapuri, a se vedea video de mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: