Baroc și rococo Bucatarii: opțiuni de design și exemple frumoase

Baroc și rococo Bucatarii: opțiuni de design și exemple frumoase

Stilurile baroce și rococo au apărut în Italia la rândul secolelor XVI-XVII, dar mai degrabă răspândite în întreaga lume a lumii vechi. Traducere din mijlocul baroc italian – ciudat, ciudat, fantezie, predispuse la excesul.

In zilele noastre, designul sala de mese și bucătărie în acest stil va permite sa recreeze la domiciliu o bucată de viață europeană ori treziri târzii.

Caracteristici principale

Povestea lui Baroc are aproximativ cinci secole, în Italia Acest stil a fost considerat personificarea puterii Bisericii în acele zile, iar în Franța, aderentă lui a fost un amator de lux celebru și elegant Ludovic al XIV-. Barocul se caracterizează printr-o perseverență excesivă, pe care mulți oameni le lipsesc astăzi – în acei ani, a fost principala trăsătură a designului interior, subliniind starea ridicată, originea nobilă și apartenența la cursa aristocratică.

Astăzi, barocul a suferit unele schimbări, o versiune mai modernă și mai moale a stilului a primit numele „rococo”, dar caracteristicile tipice ale renașterii târzii sunt totuși păstrate. Astfel, pentru decorarea interioară a bucătăriilor și a altor încăperi din casă, sunt utilizate cele mai scumpe materiale, nu imagini de fundal de mătase rare, adițională predominante în decizia de culori. Paul, topurile de masă, vasele și seturile de mobilier sunt efectuate din lemn roșu, roz sau negru, care este completat de Onyx, Marmure, precum și de Malachit.

În bucătărie în decor baroc nu există nici un loc de concizie și geometria clară – ajurata sculptate elemente, muluri, stuc în vrac și basoreliefuri, decor creț, incrustatii scumpe și figurine. Acest stil preferă textile scumpe și cu siguranță naturale – mătase, trecere, tapiserie, catifea și jacquard – de la aceste materiale coase capete pe scaune, fețe de masă și perdele.

Paleta de culori se bazează pe două nuanțe – zăpadă alb și auriu. Se poate spune că aurire este o carte de vizită în stil baroc, și este folosit nu numai pe suprafețele principale ale bucătăriei, dar, de asemenea, pentru finisarea exterioară a fațadelor de mobilier, precum și poalele scaune și mese, necesare efect se realizează datorită contrastului de lux alb-zăpadă și aur.

Acest lucru este neobișnuit și, fără îndoială, care atrage atenția. Cu toate acestea, ține cont de faptul că Cu o astfel de detaliind situația, este posibil să se recreeze acest stil de cuplare în bucătărie numai în cazul în care camera este destul de spațioasă.

interier Bucătărie

Interiorul bucătăriei la recrearea stilului baroc implică o mare suprafață a camerei și tavane înalte – această caracteristică ar trebui să fie luate în considerare încă în faza de dezvoltare a proiectului. Amintiți-vă că baroc este cel mai primul dintre toate masiv, deși elemente ajurata, setul de bucătărie ar trebui să fie diferit, de aceea, trebuie să existe o mare greoaie Chiar și în ciuda harul și armonia lui, într-o cameră mică, el va fi inadecvat.

Baroc Bucătărie Soluția de bază va fi, în conformitate cu stilul clasic, alb și auriu, deși este permis să folosească nuanțe groase mai saturate de marmura, visiniu si verde – cele mai multe ori acestea sunt prezente în șorț și placarea pereților. Multe sunt utilizate în proiectarea de țiglă de bucătărie, iar acest lucru este principala greșeală, deoarece chiar și cea mai înaltă calitate și costisitoare, nu va arata la fel de luxos ca o piatră. Este mai bine pentru a da prioritate din lemn lăcuit, ipsos cu aurire sau mătase tapet. Pictura va fi relevante în decorul baroc.

O atenție specială atunci când decorarea bucătărie în stilul baroc trebuie să se acorde la selecția de mobilier. Pentru a aduce un farmec aparte, elegant și aristocratic spațiilor, este necesar să se utilizeze numai cele mai valoroase soiuri de lemn:

 • Kareliană Berezu+
 • stejar+
 • fag+
 • Vishni+
 • nuca.

Baroc nu funcționează fără dulapuri mari, mese și scaune masive – ei sunt cei care devin principalele obiecte de lux din camera. De obicei, partea din față a căștii decorate cu un fir ajurata frumos, iar pe laturile sunt separate de pilaștri elegante. Caracteristica clasic baroc este suporturi din lemn elegant, care par să semene cu zone de separare. picioare decorative similare făcute în formă de coloane răsucite și decorate cu fire fine nu numai împodobesc interiorul, dar da, de asemenea, stabilitatea specială masă.

Pentru scaune, prezența cotiere este foarte important, acestea ar trebui să fie, de asemenea, ajurat și navelor. tapiserie din spate și scaunul cel mai adesea bordurate. Toate elementele de mobilier sunt acoperite de aurire, ceea ce face ca setul cu cască mai maiestuos.

În general, putem spune că Baroc, mai degrabă, stilul patetic, și rococo mai elegant. Dar, în ambele cazuri, ar fi de prisos pentru a construi un șemineu în cameră, va deveni personificarea unui venit ridicat stabil, statutul de nobil și căldura familiei.

Zona de lucru este de obicei realizat din marmură, aragaz și chiuvetă este plasat pe masa de piatra. Toate aparatele, inclusiv echipamente de refrigerare Acesta trebuie să fie ascunse în interiorul set de mobilier – SW-sobe, prăjitoare de pâine, Multivarki și alte gadget-uri de bucătărie este puțin probabil să se încadreze în conceptul Europei medievale într-o singură cameră.

decor suplimentar

Pentru a obține imersiunea maximă în era, bucătărie-sufragerie, puteți utiliza detaliile suplimentare de decor.

 • Prin tradiție, peretii sunt decorate cu fotografii de familie, lucrări ale unor artiști celebri, sau alte obiecte de valoare artistică sau istorică excepțională.
 • Clasicul genului este considerat a folosi sfeșnici de perete, ei dau camerei un farmec deosebit și o misteriozitate deosebită, totuși, în bucătăria modernă pe care o pot înlocui cu lumânări stilizate de sconiu sau lumini de puncte mici. Faceți un candelabru special de cristal cu un număr mare de becuri în situație.
 • Un element foarte important al barocului și Rococo va fi corect selectat, serviciul de porțelan este cel mai bine să se uite la o asemenea bucătărie, încadrată de firul placat cu aur. O perseverență și pompoasă poate fi realizată folosind argint de masă, în mod necesar dragi.
 • Atunci când alegeți ceaptele, cratița și tava, preferința este mai bine să dați produse cu mânere curbe și modele de deschidere – vă permit să obțineți respectarea maximă a atmosferei regale.
 • o atenție separată trebuie acordată la achiziționarea de Textile – fețe de masă și draperii în interioarele. Pentru a crea un decor spectaculos de bucătărie, în stilul baroc, este de dorit să se selecteze un material cu o singură mână, similar cu paleta scena cu tonurile gama reproductibilă principale de interior.
 • Unul dintre blestema de bază ale Barochko este considerat a utiliza cortina nu numai la ferestre, dar, de asemenea, în căile de acces – acestea trebuie să fie realizată din același material ca și perdele. De regulă, perdelele sunt panza monofonica, decorate cu franjuri, cu perii și broderii de aur. Culoare Gardin poate fi alb, maro inchis sau visiniu profund.

Exemple de succes

Fără niciun dubiu, Acest stil este foarte atractiv și original, dar nu trebuie să uităm că în anii precedenți bucătărie nu a fost niciodată o zonă de relaxare și chiar un loc în care gospodăriile se găsesc la cină. La sfârșitul anilor renaștere, funcționarii au lucrat acolo, iar această cameră nu a fost diferită într-un lux specială. In zilele noastre, trebuie să combine bucătărie cu sala de mese, creează o anumită sarcină pe interior, astfel încât Prea se implica in suveniruri pompoase si styling cu baubles nu au nevoie – totul ar trebui să fie extrem de costisitoare, minunat și nobil.

Încorporați în bucătărie un astfel de stil maiestuos și pompos ca baroc sau mai usoare Rococo – nu de la simplu, în cele mai multe cazuri, va trebui să recurgă la serviciile de designeri cu experiență și decoratori. Dar nu poți îndoi dacă faci totul frumos, vă puteți bucura cu adevărat viața regală.

   Va oferim o fotografie plâns de idei interesante pentru proiectarea de bucătărie în stil baroc și rococo.

   Cum de a plasa un apartament în stil baroc, uite în clipul video de mai jos.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: