Bucătărie de colț cu o fereastră: cum să proiecteze competent și să aranjeze frumos?

Bucătărie de colț cu o fereastră: cum să proiecteze competent și să aranjeze frumos?

Designerii converg în opinia că structurile unghiulare din bucătărie cu fereastra sunt destul de funcționale și, în același timp ergonomic, motiv pentru care această opțiune este mai des implicată în aspectul și proiectarea spațiilor de bucătărie. Mai ales astfel de soluții relevante pentru spații mici. În funcție de locația ferestrelor, există mai multe opțiuni pentru planificarea rațională – acestea vor fi discutate în articolul nostru.

Avantaje și dezavantaje

Bucătăriile de colț cu o fereastră vor deveni cea mai bună opțiune în două cazuri:

 • Dacă zona de bucătărie este mai mică de 10 kV. M+
 • Dacă faceți o chicinetă în studio sau în camera comună, combinând bucătăria și camera de zi.

Cu toate acestea, dacă se dorește, acest proiect poate fi utilizat și în alte condiții, deoarece Aspectul similar are mai multe avantaje tangibile.

 • Compactness – cu un set de mobilier de plasare unghiulară și aparatele de uz casnic ocupă mult mai puțin.
 • În colț puteți emite întotdeauna nu numai zona principală de lucru, ci și mese. În acest caz, există o canapea unghiulară – de regulă, are dimensiuni mici, iar cutiile situate sub scaune vă permit să obțineți economii semnificative pe rafturi.
 • Designul colțului bucătăriei zonizează în mod eficient spațiul.
 • Cu recrutarea cu unghi, puteți pune întotdeauna mobilierul în conformitate cu principiul triunghiului, când aragazul, frigiderul și spălarea sunt situate pe o distanță echilibrată unul de celălalt și la câțiva pași. Acest lucru vă permite să salvați timpul de utilizator datorită minimului mișcărilor inutile.

Bucătăria de colț nu sunt lipsiți de unele dezavantaje.

 • Dacă bucătăria este non-standard, are proeminențe fie nișă, atunci va fi destul de problematică pentru a proiecta corect setul cu cască – orice neregularități ale pereților nu numai că se adaugă preocupări, ci și crește semnificativ bugetul pentru muncă.
 • Dacă bucătăria este mică, atunci cel mai adesea chiuveta este plasată în colț, astfel există o economie semnificativă a zonei. Dar, în același timp, o astfel de chiuveta este foarte inconfortabil în uz, deoarece rămâne foarte puțin spațiu în fața ei, iar acest inconvenient se transformă într-o problemă reală pentru gazdele de fizicul mare.
 • Design-ul colț de bucătărie nu este potrivit pentru spații alungite, din moment ce spațiul este folosit la suprasarcină de risc irațional și mare și fără acea zonă mică. Și, de asemenea, nu ar trebui să folosească un astfel de mobilier o în spații spațioase pătrați, pentru că în acest caz, trebuie să faci o mulțime de mișcări suplimentare care se deplasează dintr-un colț în altul.
Citește mai mult  Saltele cu rigiditate diferită a jumătăților

Opțiuni de planificare

Unii designeri oferă să elaboreze bucătării colț cu o fereastră în așa fel încât să puteți potrivi tot ce ai nevoie pentru gătit. De aceea, atunci când se planifică, să acorde o atenție la unele recomandări:

 • Dacă aveți o cameră mică, este mai bine pentru a instala o placă de dublu circuit, în loc de patru uși+
 • Alegeți dimensiuni mici+
 • Asigurați-vă că pentru a lăsa un spațiu mic între chiuvetă și spălat – se va face mai ușor pentru bucătărie+
 • Atunci când cumpără aparate de uz casnic, preferința a dat built-in module+
 • Acordați atenție la mobilier cu usi batante deschiderea+
 • Hood este mai bine de a utiliza mici, dar în același timp puternic+
 • Ca o masă, este mai bine să se stabilească un model de transformator de pliere.

Trebuie remarcat faptul că Pentru aranjament competentă din spațiu, este necesar ca rațional să se apropie de definirea blatului de localizare, de spălat, frigidere, precum și plăci. Atunci când se face interioare unghiulare, acestea trebuie să fie plasate cât mai aproape posibil unul de altul, astfel încât distanța dintre oricare două elemente nu depășește doi metri.

Cea mai opțiune de planificare comună – M în formă de, Atunci când mobilierul este plasat de-a lungul doi pereți amplasate perpendicular. În acest caz, toate modulele de mobilier sunt plasate pe ambele părți ale zonei unghiulare – această opțiune este optimă ca spații mici și spațioase.

Pentru bucătăria totală, puteți lua în considerare Opțiunea cu Peninsula: O parte din setul cu cască este situată în apropierea peretelui, iar cealaltă este montată în bucătărie perpendiculară la prima.

Acest lucru obține un complot care împrejur pe trei laturi – o soluție similară este armonioasă în bucătării dreptunghiulare, în timp ce fragmentul perpendicular efectuează funcțiile zonei de mese și funcționare de lucru.

Soluția universală este luată în considerare P-Structura în formă de P – poate fi aplicată în orice tip de încăperi, cu excepția camerelor înguste cu o lățime mai mică de 2,5 m. Versiunea deosebit de spectaculoasă a zonei de colț arată în studiouri, unde situația vă permite să separați piesa de bucătărie din restul apartamentului.

Citește mai mult  baie negru: caracteristici, stiluri, opțiuni de finisare

Cum de a emite o fereastră?

Echipați camera în care fereastra este situat în mijlocul peretelui, puteți în diferite moduri. În cazul în care deschiderea ferestrei se află în centru, apoi nișa sub el poate fi folosit ca un bloc pentru stocarea produselor sau necesare pentru viața de articole – poate fi atât mici necesare de zi cu zi lucrurile și lucruri pe care proprietarii folosesc de cateva ori pe an.

Wide glafuri efectua de multe ori rolul de blaturi, este deosebit de important pentru bucătării unui praga mic – o astfel de blat de lucru este folosit în loc de suprafața de lucru, și, de asemenea, o interpretează într-o chiuvetă prin demontarea bateriei, cu caracter obligatoriu chiuveta și toate cheltuielile comunicările necesare.

Cu toate acestea, nu întotdeauna fereastra din camera se află în mijlocul zidurilor, de multe ori există opțiuni unghi pentru amplasarea golurilor pentru ferestre – de obicei, un astfel de aspect are loc în camere non-standard, de exemplu, în bucătării înguste alungite.

Ca și în locația centrală a ferestrei, aici puteți utiliza o nișă de sub fereastra – de obicei, chiuveta este echipat în ea sau să instalați soba.

În cazul în care există două ferestre în cameră, care sunt situate pe pereți perpendiculari sau se află la o mică distanță unul de altul, apoi între ele puteți instala un dulap de colț, compact, cu rafturi deschise.

bucătărie spațioasă și două ferestre unghiulare situate în ea sunt o soluție excelentă pentru proiectarea o zonă de luat masa: iluminat natural și vedere de la fereastra va crea cu siguranță o atmosferă cu adevărat confortabilă și caldă. Aici puteți pune o canapea mică și completarea acesteia cu o masă rotundă – o astfel de compoziție se potrivește perfect în spațiul dintre perechea de ferestre.

O altă zonă de proiectare opțiune între ferestre este să stea acolo plasmă. Amintiți-vă că elementele situate în mod competent din structura de bucătărie nu numai că va face spațiul confortabil, dar, de asemenea, adăugați vizual un spațiu de câțiva metri în plus.

Bucătăria îngust creion cu o fereastră în cele din urmă cel mai des găsite în case particulare, clădiri noi standard de opțiune similară este neobișnuită. Această îngustare a spațiului de bucătărie se explică prin necesitatea de a evidenția mai mult spațiu sub zona rezidentiala.

În cazul în care, în același timp, fereastra este situată pe peretele de capăt opus ușii, apoi pereții surzi sunt de obicei forțați să fie furnizate și aparate de uz casnic. În acest caz, este extrem de important pentru a lăsa o trecere liberă, astfel încât să puteți muta în jurul valorii de bucătărie și de a efectua toate lucrările necesare.

Soluții în stil

Puteți face interiorul mai mult aer și ușor dacă urmați recomandările designeri.

Citește mai mult  baie de design cu o suprafata de 7 kV. metri

Fațadele setului cu cască de colț În stilul Provence Cu ferestre transparente sau inserții lucioase, precum și pe deplin realizate din sticlă vizual se va extinde spațiul, același rol este preluat de pe rafturi deschise.

În bucătărie modernă Oglinzile sunt destul de rare, în același timp, aceasta este una dintre cele mai spectaculoase moduri de a extinde granițele spațiului de bucătărie. Este de dorit să se facă un șorț oglindă într-o astfel de bucătărie o, mai ales dacă îl face în stil mansardă sau high-tech, sau atârnă o oglindă mare pe pereți nu sunt ocupate de o lovitură de cap – această opțiune este mai potrivită pentru interioare clasice.

Dacă nu doriți să vedeți în mod constant reflecție, puteți utiliza fațade lucioase sau trageți luciul de pe tavan – depinde de amplasarea camerei și preferințele personale.

În interior clasic și neoclasic Este mai bine să utilizați seturi de căști de colț de lumină din lemn, iar pe fereastra atârnă draperia spectaculoase. În variantele moderne de decor, o combinație de metal cu sticlă este adesea folosit, zona unghiulară poate fi suplimentată cu un șorț de sticlă, iar în spațiul dintre antet și fereastra este mai bine să stea un panou cu plasmă de televiziune.

Exemple frumoase de design

Această fotografie a opțiunilor interesante pentru plasarea unghiulară a mobilierului în bucătărie cu fereastra vă va ajuta să alegeți opțiunea pe care doriți să o faceți.

Vedeți cum să utilizați o fereastră în interiorul bucătăriei:

 • Pentru a instala spălarea+

 • Pentru o masă îngustă confortabilă+

 • Pentru vitraj unghiulară panoramică într-o casă privată+

 • Dacă două ferestre, se poate pune soba, iar cealaltă este o zonă de luat masa+

 • Sub două ferestre, situate pe pereți diferiți, efectuează o suprafață de lucru care combină.

Prezentarea planificării colțului colțului cu fereastra Vedeți mai mult.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: