Bucătărie Garnitur Dimensiuni: Ce se întâmplă și cum de a alege?

Bucătărie Garnitur Dimensiuni: Ce se întâmplă și cum de a alege?

Planificarea interiorul bucătăriei viitorului, mulți se află în fața alegerii, cum să plaseze mobilier și echipament, convenabil posibil. Planificarea elegant și funcțional este o soluție de compromis, care necesită o abordare amănunțită pentru amenajarea camerei. Înainte de a cumpăra și extinderea elementele de mobilier necesare, Recomanda pentru a calcula poziția și dimensiunile lor: adâncimea de rafturi, lungimea blaturilor, metoda de deschidere a ușilor pe secțiunile superioare și inferioare. Depinde de astfel de lucruri mici cât de confortabil va fi un nou set de căști în funcțiune.

Parametrii modulelor inferioare

Atunci când alegeți un set de căști pentru sfatul de bucătărie să se uite, dacă dimensiunile dulapuri de podea corespund zonei.

Rândul de jos este luată ca bază, în funcție de localizarea în viitor plasate hintes, cazuri, tehnica si alte elemente.

Parametrii standard:

 • Cele mai mici standuri cu blatul de lucru au o înălțime de 85-95 cm+
 • picioare sau bază – aproximativ 10 cm+
 • Tabelul top grosime – 3.5 – 5 cm+
 • Dimensiunea vârfurile mesei de la marginea de perete – 60 cm, dar există o mai largă – la 90 la 120, precum și mai compact – aproximativ 50 cm+
 • Fațada cu ușile pot fi diferite în lățime, dar aceasta nu se întâmplă mai mult de 90 cm+
 • Înălțimea între rafturi – de la 15 la 40 cm (într-un singur dulap se întâmplă de la 2 la 3 rafturi)+
 • Cutii în interior – până la 14 cm+
 • Dimensiunea totală a secțiunii inferioare este de aproximativ 90 cm.

Pardoselul, împreună cu tabletul, este instalat pe înălțimea optimă: locația prea mare va crea o sarcină suplimentară pe perii și coate, suprafețele scăzute de lucru sunt forțate să se aplece peste masă.

  Adâncimea sertarelor este în concordanță cu dimensiunile tabelului de sus – De regulă, profunzimea modulelor standard sunt puțin parametri deja ai mesei. Cazurile în aer liber au adesea o adâncime de 50-57 cm. În lățime, fiecare cutie de fund este de aproximativ 40 cm, sunt posibile dimensiuni mari, de exemplu, 60 cm. Dulapurile de bucătărie sunt realizate în lățime, care sunt împărțite cu 15 și 20 fără un reziduu. Setul cu cască de fațade poate fi îngust – 15 cm, adesea echipat cu coșuri retractabile.

  Diverși producători aderă la anumite standarde selectate. Mobilă de la diferiți producători pot varia în funcție de dimensiuni tipice. Setări setul cu cască mai bine să clarifice înainte de cumpărare.

  Dimensiunile rândului superior

  Conform observațiilor producătorilor de mobilier de bucătărie, module montate folosesc de 3 ori mai des din rândul inferior. Se crede că secțiunile de perete sunt folosite pentru a stoca produse și articole utilizate în mod frecvent, și în aer liber – pentru echipamente greoaie și feluri de mâncare.

  Selectarea dulapuri de top, este important să se ia în considerare diferența dintre masa în aer liber și dulapuri montate.

  Locul de amplasare prea scăzută a modulelor superioare poate duce la leziuni în timpul lucrului de bucătărie. plasare prea mare de cutii de perete este inconfortabil: pentru a obține feluri de mâncare sau de produse, veți avea nevoie de un scaun sau pliantă. Lățimea secțiunii superioare coincide cu partea de jos. Standardul pentru plasarea de mobilier în bucătărie este luat pentru o creștere în 165 cm, pentru montat de viteză redusă module sunt coborât mai jos, le ridica pentru ridicat. Racul superior al dulapului este plasat Lângă perie întinse mâinile.

  Secțiunile tipice de perete au următorii parametri:

  • Plasați cutii cu balamale deasupra suprafeței de lucru la o înălțime de 45-60 cm (creșterea proprietarului bucătăriei este luată în considerare)+
  • Înălțimea secțiunilor de perete – 70-90 cm+
  • Adâncime – 30 cm+
  • Lățime – de la 15 la 90 cm+
  • Construcția cu colț – 60×60 cm.

   Nivelul cu o nișă pentru plasarea cuptorului cu microunde se face într-o înălțime de aproximativ 35-38 cm, cu un raft de fund deschis, al cărui adâncime este de asemenea 35 cm. O astfel de nișă poate fi combinată cu secțiunea atașată sau poate reprezenta un modul separat. Rafturi de lățime de la 56 cm. Extracția este instalată la 80 cm deasupra aragazului de gaz și la 70 cm de suprafața electrică. Agățând capota de mai sus, reduce viteza și eficiența muncii sale, plasarea scăzută afectează durata echipamentului: de la supraîncălzirea extractorului se poate rupe.

   calcule corecte vor permite cel mai confortabil și practic la locul cutii montate, dota bucătărie funcțională și modernă.

   blaturi de cazare

   La întocmirea unui plan pentru un viitor bucătărie Este important să se găsească un raport armonios între distribuția economică a cabinetelor și utilizarea lor funcțională. căști tipice, livrate în conformitate cu schema propusă în magazin, poate provoca neplăceri. Înainte de cumpărare mobilier Este mai bine de a planifica plasarea fiecărei secțiuni. adâncime măsură, înălțimea, lățimea să fie cu precizie sigur că nici unul dintre cabinetele va crea disconfort după instalare.

   Primul plan de modul în care blatul va fi amplasat cu un aragaz și mașină de spălat.

   blaturi de masă standard au:

   • Înălțimea de fațadă – 85 cm+
   • Adâncimea suprafeței de lucru – 60 cm.

   Această masă este proiectat pentru proprietarul creșterea medie. Sub creșterea și lungimea mâinii, sunt selectați parametrii individuali ai suprafeței de lucru: adâncimea de 70 cm, 90 cm înălțime.

   Aproximativ 155 cm Suprafata de lucru – acest domeniu pentru tratamentul termic al produselor alimentare și de tăiere gata, aici este o sobă, poate exista o multicooker sau cuptor cu microunde și ale părții superioare. Aproximativ 100-120 cm are o spălătorie auto și o zonă de preparare produs: dezghetarea, tăiere.

   Pe tipuri diferite de tablete, blaturi sunt în mare altitudine (de multe ori rolul este mai mare, se realizează suportul de bare).

   Nivelurile scăzute – de la 60 cm – adecvate pentru prepararea cărnii și produse din pește, plasarea de echipamente non-standard, cum ar fi tocat carne. blaturi de mare – de la 90 cm (o astfel de format un loc la spuma cremalieră și lat) – potrivite pentru deserturi și cocktail-uri de gătit.

   Parametrii suprafeței de preparare sunt alese sub dimensiunile de spălat și aragaz. Adâncimea secțiunilor de sus ar trebui să fie mai scurtă decât dulapuri mai mici o dată și jumătate. Foarte blaturi largi sunt potrivite pentru oamenii inalti, în această situație, nivelurile superioare se ridica deasupra mesei de până la 75 cm.

   Dependența de dimensiuni de la planificare

   Parametrii ideali ai capete de bucătărie sunt selectate de o zonă și aspectul camerei. Există standarde pentru plasarea unui aragaz – 15-20 cm de fereastră și pereți, într-o jumătate de metru din frigider. În apartamente de mici dimensiuni, instalați o placă îngustă pe 2 arzătoare cu gluga compactă.

   În procesul de gătit în bucătărie, trebuie să se mute pentru a obține sau obiecte Indeparteaza. Lungimea căștii depinde de formatul camerei.

   Prea departe de fiecare alte suprafețe de lucru plasate și hungs peste ele vor necesita mai mult mișcare în timpul gătirii.

   Mai ales devine vizibil în bucătării generale. Într-o bucătărie pătrată și dreptunghiulară pentru a plasa mobilier standard, nu va funcționa. aspect non-standard cu nișe, plafoane ingrosate, poziția greșită a pereților necesită o abordare individuală, probabil, mobilierul trebuie complet sau parțial, să fie făcute la comandă.

   Bucătărie oferta producătorilor de mobilă Setările standard, concepute pentru camere tipice. Acestea oferă, de asemenea, servicii pentru crearea de proiecte individuale, ținând cont de caracteristicile camerei. specialiști cu experiență vor face măsurătorile necesare și să ia în considerare dorințele proprietarului. Pentru fiecare cameră, puteți alege varianta optimă a mobilierului.

   Dimensiunea setului cu cască de bucătărie depinde și de varietatea.

   • bucătărie directă. dulapuri Locul și canapele de-a lungul unul dintre pereți. Frigider recomandă plasarea de partea opusă sau partea. Acest lucru se face pentru a crea un triunghi de lucru eficient.

   • Bucătărie colț. Permite economic să utilizeze zona camerei, care este deosebit de convenabil în bucătării mici. cazare Corner necesită o abordare rezonabilă pentru distribuirea zonelor de lucru (frigider, chiuveta, aragaz) și la selectarea metodelor de dulapuri de deschidere (opțiuni de leagăn în secțiunile unghiulare sunt înlocuite cu alunecare).

   • Bucătărie în formă de p. Cu un astfel de aspect, utilizarea suprafețelor de lucru este cea mai eficientă. Consiliază în zonele de lucru o astfel de bucătărie pentru a posta mai aproape de mijloc. Adesea, partea de mijloc este situată în apropierea deschiderii ferestrei.

   • în formă de G. Aspectul pătrat folosesc adesea căști cu contra. Mobilierul pus de-a lungul a trei pereți, de la capăt la o parte este atașat la suprafața utilizată ca zonă de lucru sau o masă de mese. Foarte convenabil în bucătărie-studio.

   • Insula bucătărie. Insula – o suprafață separată poate fi prezentă în orice plan de formular. Adesea pe insulă există un panou de gătit sau o spălare.

   Cum de a alege opțiunea optimă?

   Oprirea alegerea pe unul dintre tipurile de căști de bucătărie, este necesar să se ia în considerare planificarea camerei, zona sa, dimensiunile generale ale nivelurilor inferioare și superioare, combinația de mobilier și aparate de uz casnic. Chiar dacă una dintre opțiunile favorite se vor ocupa mai mult spațiu decât trebuia să aleagă un alt mai bine. Capturați bucătărie, având în vedere o zonă și aspectul său. În apartamente de mici dimensiuni, dimensiunea bucătărie este de multe ori nu mai mult de 7 m2.

   Pentru spații mici, designerii li se recomandă să efectueze un set de căști de proiect pentru comenzi individuale. Modulele tipice nu pot încăpea în volum mic.

   Crearea proiectelor de bucătărie destinate, designeri includ cele mai multe mobilier de uz casnic și aparatele Necesare. elemente separate pot fi eliminate sau compact. Hob de a alege cu două arzătoare în loc de patru – aceasta este o economie suplimentară de spațiu liber. Frigiderul poate fi adaptat la balcon sau poate ridica un compact încorporat. Echipamentele încorporate și mobilierul sunt perfecte pentru zonele mici, economisind spațiu liber. Și există astfel de bucătării destul de elegante.

   Premisele Dimensiunea de peste 12 m2 vă permit să alegeți orice tip de căști. Alunecând zone mari, nu uitați de conducătorul triunghiului de lucru: chiuveta, aragazul și frigiderul sunt plasate pe vârfurile sale. Pentru zona de lucru, ele sunt sfătuite să scadă de la 4 la 7 m2, astfel încât procesul de lucru în bucătărie va deveni mai plăcut și mai ușor.

   seturi de căști standard de bucatarie au o serie de avantaje:

   • Secțiunile gata pot fi vizualizate și eliminate+
   • Selectați module pentru o anumită cameră+
   • Achiziționați și instalați mobilier în scurt timp+
   • Salvați costurile.

   Mobilierul tipic este proiectat pentru o sală de mese standard și echipamente. Lungime, adâncime, setul cu cască de înălțime Pick Sub zona de bucătărie.

   Numărul minim de secțiuni, care sunt de obicei instalate – trei:

   • Tumbler cu blat de lucru+
   • Cutie cu spălare+
   • secțiunea Panou Cald.

   La o bucătărie spațioasă, spălat și mașină de spălat vase, frigider retractabil montat într-o nișă. Instalați diferite tipuri de dulapuri: montate, caz podea, dulapuri, rafturi deschise.

   În cazul în care pentru a începe dezvoltarea unui proiect de auto-catering? De obicei trage planul de cameră, în cazul în care pentru a cumpăra mobilier. Pentru această măsură lungimea și lățimea bucătărie, adâncimea de nișă, dimensiunile uși și ferestre. Toate măsurătorile sunt celebrate în desen. Locațiile de canalizare și alimentare cu apă, rețelele electrice și de ventilație sunt, de asemenea, adăugate la planul. Schemele va ajuta la planificarea de cazare în setul cu cască de echipamente, ventilație și spălare.

   Setările setului cu cască trebuie să coincidă cu dimensiunea zonei de bucătărie. Selectarea mobilier de bucătărie și echipamente corespunzătoare, recomandăm să atragă schițe ale presupusului aranjament de obiecte. În cazul în care versiunea primită de costum, face un plan precis de plasare mobilier. Este important să se raporteze parametrii tuturor secțiunilor cu zona de aspect și camera.

   În acest moment, puteți face ajustări în selectarea modulelor și dimensiunile lor.

   La crearea schemelor ia în considerare:

   • cum se poziționa chiuveta, aragaz, frigider+
   • în cazul în care pentru a pune dulapuri și aparate+
   • distanța dintre zonele de lucru+
   • înălțimea plasarea de dulapuri de perete+
   • zona șorț+
   • lățimea adâncimea și blatul de sertar.

    Pe plan oferit o altă zonă de luat masa și spațiu. dulapuri și echipamente în exces nu se va adăuga confort în bucătărie și de gătit se va opri. Pentru comoditate, ustensilele și produsele hostess ar trebui să fie la o distanță de cel mult 1,5 metri de suprafețele de prelucrare, spălare și placa. Este de a așeza cabinetele pe planul recomandat să ia în considerare.

    distribuția optimă a mobilei în diferite dimensiuni, pentru a ajuta-l zonare funcțională a inferioare și superioare părți ale setului cu cască face.

    Mai multe zone funcționale.

    1. Inferior – De la baza la raftul de mijloc al canapelei (înălțimea de 40 cm). Magazinul de articole și mâncărurile utilizate rar, este dificil. Rafturi sau cutii retractabile largi sunt potrivite.
    2. Sub media – Din cel de-al doilea raft al dulapurilor la centură (45-75 cm). Nu destul de accesibil, dar arată bine. Așezați cu succes aparate de uz casnic mici și tacâmuri.
    3. In medie – de la tabelul de sus la primul raft al nivelului superior (75-180 cm). Se consideră cea mai folosită parte a setului cu cască.
    4. Înalt – Rafturi superioare ale cutiilor montate (de la 180 cm). Puțin funcțional, este în deficiență. Stocați elementele luminoase pentru a le obține, va trebui să vă ridicați pe stand.

     O astfel de diviziune condiționată va contribui la planificarea plăcii de bucătărie și produse în stadiul pregătitor. Poate că determinând exact unde va fi unul sau alt element, va fi mai ușor să alegeți setul cu cască de bucătărie.

     În următorul videoclip veți învăța cum să faceți o bucătărie confortabilă, luând în considerare regulile ergonomiei.

     Evaluează articolul
     ( Încă nu există evaluări )
     Adaugă comentarii

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: