Bucătărie în stil Minimalism: opțiuni de design

Bucătărie în stil Minimalism: opțiuni de design

Alegerea unui stil pentru proiectarea unei bucătării, multe opriri la minimalism. Această direcție este atât de popular, deoarece este foarte potrivit pentru spații spațioase și mici, în cazul în care în primul rând, trebuie să funcționalitate set.

Caracteristici stil

Minimalismul este o direcție modernă că multe seamănă cu interioarele scandinave ascetice, design high-tech și moderne.

Cu toate acestea, anumite caracteristici merită să fie identificate.

Calm

Minimalismul nu sunt inerente în luminozitate și revoltă de vopsele, aici puteți găsi culori calme monofonice, cel mai adesea gama de pastel.

Simplitate

dulapuri elegante sculptate, decor romantic, imprimeuri florale – toate acestea ar trebui să fie lăsat pentru alte stiluri.

Minimalismul vă va cere formulare simple și ușor de înțeles, linii clare, forme geometrice adecvate.

mobilier minim

Închideți spațiul, provocând bucătăria, nu poate. Dobândesc doar cele mai necesare. Dulapurile sunt de obicei încorporate, același lucru ar trebui să fie același.

Abundența luminii

În astfel de bucătării, lumina este foarte importantă, astfel încât ferestrele de dimensiuni mari și o varietate de lămpi diverse. Acest lucru va permite plasarea să devină mai spațioasă, mai ușoară, în viață.

Practicitate

Fațade și blaturi în design minimalist sunt lipsite de. Ele sunt de obicei matte, și, prin urmare, îngrijirea bucătăriei nu vor necesita o mulțime de timp și efort.

Cum de a alege un set de bucătărie?

După cum sa menționat deja, nevoia de mobilier pentru a dobândi cel care într-adevăr nevoie. Subiectul obligatoriu în același timp devine un set cu cască fără care nu poate face nicio bucătărie. Setările căștile ar trebui să fie simple, dar funcționale, modelele, cadrele, desenele Sandblasting nu sunt binevenite aici. Este foarte important ca mobilierul montat sub culoarea pereților, ideal dacă se îmbină cu ei, dar multe astfel de soluții vor părea impersonale.

Dacă sunteți printre ei, ridica un set de mai multe tonuri mai inchisa, dar astfel încât să nu contrasteze cu decorul principal al camerei.

Ca formă de bucătărie, căștile sunt drepte și de colț. Dacă bucătăria este dreaptă, cea mai bună opțiune va fi instalată de-a lungul unuia dintre pereții căștilor drepte. Dulapurile trebuie închise și fără mâner. Toate mobilierul este situat ușor. Apăsați. Rafturi de sticlă și nișele deschise nu sunt binevenite. Toate felurile de mâncare și tehnica ar trebui să fie ascunse.

În bucătăriile unghiulare, setul cu cască este instalat la intersecția colțurilor, în timp ce este important să se localizeze astfel încât să nu interfereze cu deschiderea și închiderea altui. O soluție bună va fi dulapuri înalte care pot ascunde o mulțime de ustensile. Astfel de obiecte ar trebui să aibă o mulțime de caracteristici funcționale: cârlige interne și magneți, rafturi stricate, cutii ascunse retractabile.

În ceea ce privește materialul de fabricație, aici alegerea este destul de vastă. Cele mai multe opțiuni de populare sunt PAL si MDF. DSP este de obicei căptușite cu plastic, precum acrilic, MDF – folie, acrilic, furnir.

Ambele opțiuni sunt relativ bugetare, dar specialiștii sunt încă sfătuiți să aleagă MDF: acest material este mai mult de mediu și wearless. În plus, puteți comanda întotdeauna un set de lemn natural, dar merită luat în considerare faptul că lemnul are propriile sale dezavantaje – este foarte scump și de umiditate este frică.

Multe foarte mult ca elemente de sticlă în interior. Transparența aici este inadecvat, de aceea este recomandat pentru a alege un pahar mat, care va ascunde conținutul din ochii altor oameni. Suprafețele pe care le veți lucra pot fi făcute din piatră artificială sau naturală, precum și din sticlă și metal.

Opțiuni de finisare

Alegerea unui stil minimalism, merită să ne amintim că nu există loc în exces aici, astfel încât finisajul trebuie să fie cât mai simplu posibil, dar în același timp elegant.

Tavan

Plafonul trebuie să fie lumină. Cel mai adesea o face Matte, luciu este rar aplicat, dar se întâmplă. Din materialele este mai bine să alegeți un tencuială, vopsea ușoară, o opțiune bună va fi plafoane întinse.

Dacă aveți o sufragerie de bucătărie sau o cameră de zi cu bucătărie cu tavane înalte, atunci soluțiile de gips-carton sunt potrivite în două nivele.

Desigur, nu pot fi nicio fotografie de imprimare, desene, panouri sau oglinzi pe plafon.

Pereți

Pereții în minimalism, de regulă, sunt făcuți într-un singur ton – în cea mai mare parte ele sunt luminoase, dar uneori sunt întunecate. Este recomandat să alegeți tonuri de lumină rece – este posibil să se realizeze o creștere vizuală în spațiu.

Materialul este de obicei ales ca vopsea, tencuiala, tapet netedă, de relief inadecvat. Atât în ​​bucătării drepte, cât și în interior, cu o insulă pot face un zid de accent.

Pe acest perete, se efectuează desenul, panourile sunt făcute, frescă sau imprimare foto. De asemenea, puteți împinge imagini de fundal de contrast sau preferați o zidărie rafinată.

Podea

Alegerea podelei în bucătărie, ar trebui să fiți ghidat nu numai la componenta estetică, ci și de plasare. De exemplu, laminat luminos va fi adecvat în apartamente cu bucătării mici dreptunghiulare, ceea ce va permite un spațiu puțin extins. În spații mari și spațioase, precum și în camere-living bucătărie puteți selecta atât tonuri de lumină și întuneric.

De asemenea, folosește laminat de culori calde și puteți folosi și o placă de parchet.

O soluție bună va fi un gresie de porțelan fără relief sau un model de lemn repetat sau de marmură. Apropo, Designerii nu vă sfătuiesc să alegeți podele pure negru sau alb de zăpadă, deoarece îngrijirea pentru o astfel de acoperire va fi mai complicată. O soluție mai practică va fi gri, tonuri pastelate, bej, maro deschis.

Termeni de combinație de culori

Desenele minimaliste sunt de obicei urmate de aceeași regulă: doar trei nuanțe, două dintre ele vor fi principalele, un contrast.

În plus, nuanțele contrastante trebuie, de asemenea, să poată fi ridicate.

Luați în considerare cum să o faceți.

alb

Bucătăria albă este un minimalism clasic. Într-o astfel de culoare, premise de orice tip și format. Alb combinat cu succes cu smântână și tonuri de culoare deschisă, puteți folosi culori gri deschis. Ca accent, puteți selecta orice, dar încercați să utilizați nu luminos și variațiile dezactivate. În plus, astfel de pete de accent ar trebui să fie destul de un pic.

gri

Lumina decorare de perete gri – acesta este un fundal frumos pentru căști alb.

Podeaua este de dorit sa se mai inchisa.

Adauga contrast cu accesorii de ajutor și textile de albastru moale, roz, liliac și tonuri de verde, albastru este de bun venit.

Negru

arată bucatarie negru cu adevărat proscris, dar trebuie remarcat imediat că o astfel de soluție este o potrivită pentru bucătării mari, cu iluminare naturală excelentă. Negru trebuie să fie combinate cu alb, De exemplu, puteți ridica alb-negru sau doar un set de căști alb, precum și un blat de lucru și scaune. Aceste accente tonuri de albastru, un rosu inchis, nuanta roz galben și blând.

Bej

Astfel de bucătării arată întotdeauna costisitoare, mai ales în cazul în care materialele naturale sunt utilizate în decor.

Bej este cel mai bine combinat cu negru, dar cu un aspect gri deschis, fără.

Accentele pot fi ușoare Orange, Peach, Burgundia, Lilac Tones. Va fi foarte elegant să arătați mici argint și stropi de aur.

Opțiuni de iluminat

Iluminat – unul dintre cele mai importante aspecte în minimalism. Ferestrele volumetrice sunt necesare aici, dar acest lucru, desigur, nu este suficient. Și, prin urmare, va trebui să vă faceți griji cu privire la lumina artificială. Pentru a-l bate corect, designerii recomandă împărțirea camerei în mai multe zone. Iată câteva combinații de succes:

 • Candelabru central mare sau 2-3 mai mici, situat deasupra mesei, precum și iluminare suplimentară de fundal+
 • Lumina de fundal a tavanului și iluminarea alimentelor și a zonei de lucru+
 • Candelabru în centru, suplimentat de un număr mic de lămpi de puncte.

Este demn de remarcat faptul că tot mai mulți designeri sfătuiește să aplice lumina de fundal cu LED-uri. Se potrivește perfect în interiorul minimalist modern, are mai multe variante de culoare.

  În ceea ce privește lămpile și candelabrele, ele pot fi dintr-o varietate de materiale. Este permisă selectarea formularelor neobișnuite, de exemplu, lămpile sub formă de atomi sunt populare cu popularitate, OZN-uri.

  Perdele și alte accesorii

  Perdelele din designul minimalist trebuie să respecte stilul general al spațiilor și, prin urmare, să fie un bun, calm pe gama și practic. Din perdelele lungi și porterul greu este necesar să refuze, mai multe opțiuni relevante aici vor fi blind-uri, precum și perdelele laminate. O altă decizie – perdele romane sau japoneze. În ceea ce privește materialele, este mai bine să alegeți sintetic, de exemplu, poliester. Culorile preferate pentru a selecta camerele neutre, dar mari, permit și contrastul luminos.

  Accesorii ar trebui să fie cel puțin, calamitatea nu poate fi aprinsă. Opțiunea optimă este un ceas de pe perete, câteva statuete originale sau un vas, o tavă decorativă sau o aspirație sub fructe.

  Dacă aveți lămpi de formulare neobișnuite, puteți alege accesoriile coincidente care vor da interiorul finisajelor. Picturile sunt binevenite, una sau două vor fi destul de suficiente.

  Preferințele ar trebui să fie acordate abstracții, imagini ale formelor geometrice, peisajele orașului, precum și macro. Imaginile pot fi luminoase și neutre. Precum și multe decorează pereții cu fotografii, dar acestea nu ar trebui să fie mult, fie.

  Soluție Magnificent pentru bucătării minimaliste va fi flori vii. Verzii strălucitoare vor da camera printr-o privire depusă, în plus, curățați aerul. Puteți folosi plante diferite, dar, suculente palmieri, flori buclat, calla va arăta mai bine. Capacități de culori trebuie să fie selectat cel mai simplu, fara ornamente si decoratiuni. Suma nu contează, este singurul „accesoriu” în minimalism, care poate fi utilizat pe termen nelimitat.

  Exemple frumoase

  Bucătărie în stil Minimalism este o combinație de simplitate, rigoare și eleganță. Asigurați-vă că corectitudinea și caracterul practic al unei astfel de direcții pot fi considerate oarecum opțiuni de design interesante.

  Soluțiile alb-negru pot fi numite pe bună dreptate clasice, dar mai ales originale se uită în modele minimaliste. Astfel de bucătării au neapărat ferestre mari, si accesorii aici – numărul minim.

  Dacă combinațiile alb-negru par prea stricte, uitați-vă la tăierea sub copac. Facilitățile de bucătărie decorate cu lemn, arată cald și confortabil, în special în prezența unor pete culori luminoase. În plus, un astfel de finisaj accentuează cu succes suprafețele strălucitoare metalice.

  O soluție interesantă va fi alocată zonei de lucru. Desenul original din această zonă nu va rămâne cu siguranță neobservat, iar grija este puțin probabil să ofere o mulțime de hassle.

  Nu ar trebui să se creeze că minimalismul este combinații extrem de stricte de nuanțe. Deloc, luminozitatea de aici este, de asemenea, binevenită. De exemplu, culoarea galbenă a fațadelor este perfect combinată cu o suprafață de lucru albă și un covor negru. Și dulapurile de salată vor fi destul de bune „tovarăși” pentru mobilier maro închis și finisaje albe.

  Cum ar trebui să pară bucătăria în stilul minimalismului, să arate următorul.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: