Bucătărie-nișă: ce este, cerințe pentru proiectare și de idei de amenajare

Bucătărie-nișă: ce este, cerințe pentru proiectare și de idei de amenajare

Bucătărie-nișă – concept relativ nou în interior designeri de mediu. După cum arată practica, nu toată lumea înțelege acest lucru unul și același lucru. Cineva crede că este posibil să se facă o zonă de bucătărie pe balcon și numesc nișă, cineva este gata să sacrifice magazie pentru dispozitivul de bucătărie. Cu toate acestea, există o definiție clară a ceea ce-bucătărie de nișă.

Ce este?

În conformitate cu standardele de bucătărie de nișă, se obișnuiește numit spații non-rezidențiale, în care de spălat și aragaz sunt prezente. Suprafața minimă a acestei camere ar trebui să fie de 5 m2. Cu cât zona apartament util, mai profitabil să organizeze zona de bucătărie de acest tip în ea. Cel mai adesea, astfel de tip de bucătărie este echipată în studiouri sau apartamente cu un dormitor. Cu toate acestea, în virtutea mici zona ocupată de bucătărie, de nișă se bucură de popularitate bine-meritata în locuințe cu mai multe camere. În casele vechi nișa de planificare a fost prevăzută în mod direct în procesul de construcție.

Avantaje și dezavantaje

Ca orice altă soluție de interior, de nișă, cu o zonă de bucătărie are atât argumente pro și contra. Avantajele neîndoielnice includ următoarele:

  • Salvarea unei zone apartament, deoarece nu există nici o zonă de luat masa în nișă+
  • Capacitatea de a plasa „bucătăria“ într-un loc unde este întuneric în camera de depozitare sau pe coridor, deoarece bucătărie nu este atât de important insolația și partiții ușoare rezistente+
  • Posibilitatea in camera furnizate de proiect pentru bucătărie, loc o altă cameră.

În plus, există mai multe defecte.

  • probabilitate mare de dificultate în circulație corectă a aerului și de ventilație.
  • Nu va fi ușor pentru a aduce comunicații de inginerie.
  • Lipsa luminii naturale (în consecință, va trebui să utilizeze energie electrică).
  • În conformitate cu SNIPIM și SanPines, este posibil să se instaleze numai aragaz electric în bucătărie-nișă. Plăci de gaz sunt interzise aici.

În cazul în care pentru a plasa?

Există reguli și norme în cazul în care este posibil, și în cazul în care este imposibil de a plasa zona de bucătărie de nișă. Cazarea este posibilă numai în zona prevăzută de proiect pentru camera de bucătărie, sau într-o cameră de non-rezidențiale (coridor, cămară). În ceea ce privește camerele rezidențiale, în ele plasarea de colț bucătărie este exclusă.Acest lucru se aplică și în puncte umede – toaletă, baie sau baie combinată. De asemenea, complet exclus pentru aranjament bucătărie și balcon loggie.

Citește mai mult  Cabine mici de duș: Caracteristici, Soiuri, Brands, Alegerea

ITO consideră că Bucataria din apartament este situat în cazul în care se află și chiuvetă aragaz. Prin urmare, atunci când se planifică un colț de bucătărie într-o nișă, aceste 2 „pilon“ ar trebui să fie în picioare în parte non-rezidențiale. În ceea ce privește frigider și mașină de spălat vase, ele pot găzdui în camere de locuit. Bucătăria în nișă ar trebui să fie amplasate în așa fel încât să ocupe 5 m2, în timp ce spațiile de locuit au rămas intacte. Ieșirea din camera de bucătărie nu trebuie să ducă la o cameră dotată cu toaletă (atât baie și toaletă).

Situații în care bucătăria este echipată în nișă

Nu fiecare apartament are nevoie de o astfel de decizie de designer. Apartamentele noi de planificare cu camere spațioase și camere vă permit să dotați o bucătărie mare a insulei. În ceea ce privește apartamentele studio sau liber planificate, există astfel de soluții de proiectare va fi foarte util, deoarece camera de bucătărie în plan este prevăzut, și, de fapt, este inclusă în spațiul de locuit global. De asemenea, astfel de lucruri sunt echipate în apartamente în cazul în care reamenajarea.

Bucataria se dovedește a fi în coridor sau în camera de depozitare, precum și în detrimentul camerei de bucătărie, zona de alte camere este extins. Ar trebui să ia în considerare faptul că Reamenajarea va trebui să fie coordonate în toate cazurile de acest lucru, și va trebui, de asemenea, pentru a rezuma comunicările relevante, ceea ce poate provoca anumite dificultăți.

timpurile sovietice au prezentat case experimentale cu apartamente în care bucătărie și living au fost conectate prin fișe, ca și în sala de mese. Într-un astfel de aspect a, spațiul de bucătărie a fost într-o cameră întunecată, mai degrabă fără ferestre și, desigur, nevoie de iluminare artificială suplimentară.

Dar nu era necesar să se gândească cum să bată o caracteristică a unui astfel de aspect a, deoarece comunicațiile erau deja însumate în sus, iar designul a fost destul de definit.

Diferențele speciale Nishi din camera de zi-bucătărie nr. Putem spune că Una dintre ele este un caz special al unui alt. Atunci când în procesul de reamenajării bucătărie și living se combină, se dovedește o nișă de bucătărie în camera de zi. În toate celelalte cazuri, atunci când Pentru a îmbunătăți zona de bucătărie de nișă, este selectată camera, nu este adiacent din camera de zi, vorbim despre bucătăria de obicei într-o nișă.

Citește mai mult  Lenjerie de pat din satin turcească

Cum de a face aranjamentul și coordona reamenajarea?

apartament urban este bogat în locuri în care vă puteți aranja bucătărie nișă. Astfel de documente ca și SNiP SanPiN sunt de neclintit, fără a lăsa spațiu pentru manevre. În nici un caz nu este zona de bucătărie, fie că este drept, unghiulară sau chiar built-in, nu ar trebui să facă dificilă sau complet se suprapun. Acestea sunt cerințele standardelor de incendiu și norme.

Ai noroc dacă apartamentul în care se produce reamenajarea este la primul etaj. Acest lucru se aplică și în apartamente sub care este situat la etajul tehnic. Aici puteți dota bucătăria în locul în care doriți, pentru că nu va inunda nimeni.

Bucătărie-nișă în apartament „Hrușciov“ – opțiunea este aproape imposibil, deoarece într-un astfel de aspect, nu există astfel de depozite largi sau coridoare, în cazul în care ar fi „la“ enter „5 pătrate de bucătărie. Instalarea în bucătărie-nișă a cazanului de gaz, de asemenea, nu va fi consecvent, deoarece nu permite să. Este important să se ia în considerare faptul că Pentru aranjament pe teritoriul unui fost bucătărie de orice cameră, bucătărie nu ar trebui să aibă o suprafață mai mică de 9 m2.

În plus față de această cerință, apartamentul trebuie să aibă un living diferit de mai mult de 9 m2 pătrat. Dacă vorbim despre reamenajarea unui apartament cu o camera, singura cameră ar trebui să fie suprafață de 14 m2 sau mai mult.

Dacă transferați zona de bucătărie în afara locul alocat în ceea ce privește apartamentul, acesta trebuie să fie alocate caietului de sarcini. Admiterea SRO este că organizația ar trebui să aibă, care va da concluzie cu privire la legalitatea și permisibilitatea reamenajarea.

Opțiuni de proiectare

Pentru a lua în considerare toate nuanțele și loc într-o nișă de dimensiuni mici, tot ceea ce este necesar, este mai bine să comande designul de la profesioniști. Ei vor lucra, astfel încât vă va satisface punct de vedere estetic, și, de asemenea, nu încalcă normele în vigoare și normele referitoare la îmbunătățirea ventilației, rezumând de comunicații, iluminat și orice altceva. Așa că nișă nu fie înfundate și frământat de detalii inutile, Se recomandă să adere la minimalismul.

Da, zona de bucătărie ar trebui să fie combinate cu stilul comun al apartamentului, în special piețele adiacente acesteia, cu toate acestea, nu trebuie să uităm că există doar 5-6 metri pătrați din zona la dispozitie. Folosiți-le este cât mai rațional posibil, prin organizarea unei zone de lucru în așa fel încât să puteți găti confortabil.

Designerii în proiectarea designului zonei de bucătărie vor lua în considerare toate lucrurile mici, chiar și înălțimea voastră. Pentru a face convenabil să obțineți diferite accesorii din dulapuri, fără a urca de fiecare dată când trebuie să plasați rafturi și dulapuri cu balamale la nivelul creșterii. Bucătăria din nișă poate fi atât colț, cât și dreaptă – depinde de tipul de nișă și de locația sa din apartament. „Colțul” poate fi ca „clasic”, adică litera R, au o formă în formă de P, dacă nișa este destul de adâncă și permite un astfel de aspect.

Dacă apartamentul este mic, iar plafoanele din ea sunt scăzute, fără partiții suplimentare. Puteți să ne restricționați la ramura nișei din cameră cu o ușă glisantă, largă sau subțire.

Despre caracteristicile nișei de bucătărie Vedeți următorul videoclip.

Citește mai mult  canapele ortopedice pentru copii: caracteristici, soiuri și alegere
Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: