Bucătării întunecate: Proiectare pro și contra

Bucătării întunecate: Proiectare pro și contra

În designul modern, bucătăria pot întâlni adesea designul în nuanțe întunecate, care își atrag adâncimea și misterul lor. Interiorul din această performanță arată elegant, dar singurul său minus este că spațiul camerei este rupt. Prin urmare, înainte de a vă decide să alegeți culori închise, este important să luați în considerare multe nuanțe, variind de la dimensiunea bucătăriei și terminând cu nivelul iluminării sale.

Avantaje și dezavantaje

Bucătăria întunecată poate deveni un loc confortabil plin cu o atmosferă de confidențialitate, dar ar trebui să aibă o mulțime de lumină, altfel camera arată index și întuneric. Pentru a nu strica designul camerei, este necesar să alegeți tonuri întunecate, având în vedere avantajele și dezavantajele lor. Caracteristicile pozitive ale culorilor întunecate includ următoarele:

 • Posibilitatea de a obține un interior nobil, care este posibil datorită eleganței și profunzimii nuanțelor întunecate+
 • materiale ieftine, care sunt utilizate în ornamentelor decorative într-o astfel de paleta, uita-te mai scumpe+
 • Nuanțele calde ale culorilor întunecate sunt capabile să creeze un sentiment de confort și confort+
 • Cu ajutorul unui interval întunecat, puteți alinia dezechilibrul culorilor în cameră, mai ales dacă are dimensiuni non-standard + abilitatea de a încorpora orice idee de designer în realitate, deoarece astfel de nuanțe sunt ideale pentru toate soluțiile stilizate.

În ceea ce privește deficiențele, ei au de asemenea.

 • O cameră mică în care finisajul întunecat și mobilierul pare a fi mai mici. Pentru a preveni acest lucru, se recomandă diluarea interiorului cu suprafețe lucioase albe. De exemplu, poate fi un plafon întins.
 • Camerele mici cu ferestrele care apar la nord și umplute cu mobilier întunecat își vor pierde spațiul. Ele sunt recomandate pentru a termina in culori inchise, iar mobilierul de a dobândi alb. Datorită acestei soluții, limitele camerei se vor extinde. Pe suprafețe întunecate, sunt întotdeauna observate diferite pete, praf și implicații.

in afara de asta, O problemă frecventă este apariția amprentelor digitale pe luciu. Prin urmare, în cazul în care proprietarii de locuințe vor să vadă bucătăria în culori închise, acestea trebuie să fie pregătiți pentru faptul că ei vor trebui să freca în mod constant dulapuri, mese cu agenți speciali de lustruire și exercita curățare frecventă. În sezonul rece cu vreme tulbure, interiorul în culori închise este capabil să afecteze starea de spirit și să pună în depresie. Corectați situația în acest caz, folosind decorul camerei în culori strălucitoare. Bun pentru acest lucru adecvat ca accesorii mici (figurine, vase) și plăci de tavan sau imagini de fundal.

Dacă toate dezavantajele de mai sus ale bucătăriilor întunecate nu înspăimântă proprietarii de locuințe, puteți fi rezolvați în siguranță pe proiectul de design original pentru designul camerei.

Tipuri de capete de bucătărie și plasarea lor

Deoarece bucătăria este una dintre cele mai importante camere funcționale din casă, unde nu numai gătitul de mâncare, ci și o întâlnire de oaspeți, interiorul său ar trebui să fie special. Este important ca după repararea sa dovedit o cameră practică, confortabilă și cea mai confortabilă. Un rol imens în designul bucătăriilor întunecate joacă alegerea unui set cu cască de bucătărie, care ar trebui să se potrivească armonios în viziunea generală a camerei.

Citește mai mult  Canapele pentru a da: specii și exemple interesante în interior

Modelele moderne de tablă de bucătărie constau din următoarele elemente:

 • Rafturi, dulapuri, dulapuri (structuri în aer liber) sunt considerate partea principală a setului cu cască+
 • Modulele montate pot avea un design diferit, variind de la rafturi deschise, terminând cu dulapuri închise opace + le sunt fixate pe pereți+
 • mobilier pentru cabinet (creioane) sunt în picioare separat module în care înălțimea designului depășește lățimea + cel mai des, acestea sunt folosite pentru aparatele de uz casnic magazin și alte ustensile de bucătărie.

În funcție de caracteristicile de planificare bucătărie, seturi de căști de bucătărie sunt împărțite în mai multe specii.

 • Liniar. Aceasta este una dintre cele mai simple opțiuni care este mare pentru bucatarii mici în nuanțe întunecate. articole de mobilier, în acest caz, sunt plasate de-a lungul unuia dintre pereți.

 • Dublu-line. Acestea sunt alese pentru bucătării mici și alungite, ale căror uși sunt situate vizavi de ferestrele. Căștile sunt instalate în paralel de-a lungul celor doi pereți.

 • Domnul. Ideal pentru bucatarii de orice dimensiune. Cu acest aspect, căștile pus de-a lungul două perpendiculare între ele pereți. De-a lungul peretelui lung, de regulă, locuri și dulapuri sunt plasate. Dacă bucătăria este unghiulară, atunci dulapurile cu balamale trebuie să umple spațiul unghiului, menținând în același timp spațiul liber în interior.

 • P-model. Datorită unor astfel de căști, bucătăria se dovedește confortabilă și frumoasă. Singurul lucru pe care structurile în formă de P nu sunt recomandate pentru a fi utilizate la realizarea unor spații apropiate.

 • Insulă. Acestea permit rațional să organizeze spațiu, deoarece la acest aspect, partea principală a mobilierului din setul cu cască de bucătărie este administrată în centrul camerei. Acestea sunt recomandate să dobândească bucătării, mărimea căreia este de cel puțin 15 m², iar forma este aproximativă de dreptunghiul sau pătratul.

În plus, seturile de bucătărie de nuanțe întunecate pot diferi și fabricat material și stilistica. Produsele din material natural sunt fermecate în designul modern, dar culoarea lor este limitată. În ceea ce privește modulele de plastic, ele sunt prezentate într-o gamă largă de culori.

Combinații de culori reușite

Multe tonuri întunecate dragoste în proiectarea de bucătării, astfel încât gazda în timpul design-ul este de multe ori alege ambele culori maro profunde și astfel nobile, cum ar fi albastru, smarald, gri închis. Ele sunt perfect combinate în interior cu un frigider alb. Singurul lucru pe care atunci când nuanțele alegerea ar trebui să ia în considerare dimensiunea și forma camerei, deoarece într-un spațiu limitat, suprafețele întunecate vor da interiorului obscuritate. Pentru bucatarii mici, utilizarea de flori de lumină și întuneric este considerată opțiunea optimă. De exemplu, puteți face pereții de zăpadă-alb, iar podeaua este de culoare închisă, setul cu cască de bucătărie, în acest caz, este selectat pe ton mai deschis de acoperire a pardoselii.

Important! În ciuda faptului că, pentru întuneric bucatarii culori comune în design sunt considerate maro și negru, designerii sunt de asemenea, recomandat pentru a da preferință unor astfel de nuanțe la modă, cum ar fi un mahon, negru și gri, culoarea de cireșe putred, măsline întuneric, bordeaux, cerneală violet și albastru inchis bogat.

Pentru a obține o combinație de succes de culori, în primul rând aveți nevoie pentru a decide cu privire la fundal, apoi căutați-l „tovarăși“ mai potrivite. Datorită acestui fapt, va fi posibil pentru a obține echilibrul de culoare dreapta, care, la rândul său, va da proiectarea atmosfera de bucătărie de confort și de căldură acasă. O regulă ar trebui să fie, de asemenea, amintit – nuanțe întunecate ar trebui să fie întotdeauna însoțite de tonuri luminoase.

Citește mai mult  Canapele albastre în interior

Deoarece este dificil pentru cele mai multe flori de întuneric pentru a alege „companion“, designerii recomandă să ia în considerare următoarele sfaturi:

 • Negru este perfect combinat cu roz pal, lapte și alb+

 • Brown este bine completat de pahar-piersic, lumină-pisAshkovy, nisip și bej+

 • Bordeaux este combinată cu succes cu gri deschis, cremoasă, corporală și roz+

 • Albastru închis arată grozav într-o pereche cu lapte, roz pal, alb de zăpadă+

 • Olivele întunecate trebuie să fie diluată de caise, piersic și lumină-Pistashkov.

În plus, în bucătăria întunecată este necesar să se observe moderarea în finisaj. Dacă setul de bucătărie este întunecat, pereții și podeaua ar trebui să fie cât mai ușor posibil. Dacă decorarea bucătăriei decorative este aleasă în culori saturate întunecate, atunci mobilierul și textilele ar trebui să fie luminoase. În proiectarea bucătăriilor, unde predomină culoarea întunecată, este imposibil să se facă accente strălucitoare. Ca rezultat, poate exista un sentiment de haos complet, care va provoca disconfort.

Selectarea stilului

Până în prezent, există multe direcții stilistice pentru crearea de bucătării în culori închise. Asa de, În cazul în care principalul albastru, umbra mare sau la Berlin Lazari negru este ales ca culoarea principală, atunci puteți crea un interior destul de interesant în stil rustic sau Provence, Cu toate tonurile luminoase folosesc de obicei, pentru aceste direcții. Clasic în care paleta de culori ar trebui să fie reprezentate de smarald întuneric, mușchi verde și viridan se bucură de popularitate mult. În plus, bucătăria clasică trebuie să fie saturate cu suprafețe mate, deoarece ele arata mai retinuta si rafinat. În ceea ce privește luciul, acesta poate fi folosit în orice stil, mai ales bine este potrivit pentru a face bucătării mici.

În cazul în care proprietarii casei sunt susținători ai ușurința și simplitatea în interior, atunci ei se vor potrivi bucătărie în stil modern. În decorarea camerei puteți folosi un material diferit, de culoare închisă, nu este permisă în acest interior. Prezența accesoriilor prea luminoase. Prin urmare, statui mici și mai multe fotografii de familie în cadrul decoratiunilor vor fi potrivite ca decoratiuni.

Caracteristici de proiectare monocrom bucătărie

Închis bucătării cu monocrom de interior urmăresc inițial, care oferă combinația potrivită de un set de nuanțe de o singură culoare. Datorită un astfel de joc a, designul de proiectare dobândește volumul necesar, adâncimea și expresivitate. Ca o regulă, monocrom de interior preferă persoanele conservatoare. Așa că, în camera totul părea armonios, ar trebui să fie selectat culoarea principală, având în vedere combinația sa cu mobilier si tapet. Fundalul din camera ies de obicei pereți.

Citește mai mult  Ce sunt saltelele de exilerie și cum să le alegeți?

Monocrom de design ar trebui să fie creat de mai multe reguli.

 • Nu puteți umple camera cu contrastante nuanțe de altă culoare, deoarece numai o singură culoare trebuie să domine în interior. În caz contrar, originalitatea designului va fi redusă la minimum. În plus, trebuie să încercați să aplicați cât mai multe nuanțe ale culorii dominante. De exemplu, dacă pereții din interior sunt galbeni (baza designului), paleta tuturor celorlalte componente poate varia de la lămâie la ocru.
 • În astfel de bucătării se recomandă utilizarea diferitelor texturi, deoarece vă va permite să percepeți mai bine o culoare. Aplicați cel mai adesea o combinație de suprafețe mată și lucioase, metal și lemn, blănuri și textile.
 • De asemenea, prezența în interiorul modelelor frumoase. Privind elegant în bucătăriile moderne Combinații de panouri 3D cu fragmente de zidărie și tencuială decorativă. În ceea ce privește independența de culoarea selectată, bucătăria ar trebui să aibă iluminare bună. Prin urmare, camera ar trebui să instaleze un sistem de iluminat diferit și lămpi multicolore LED.

Exemple frumoase de interior

Majoritatea designerilor au ales recent crearea de proiecte de bucătărie în nuanțe întunecate, deoarece arată neobișnuite și moderne. Pentru implementarea unor astfel de proiecte, pot fi aplicate diverse idei, având în vedere preferințele personale ale proprietarilor de locuințe. De exemplu, Dacă camera este mică, atunci pentru designul său puteți alege culoarea ciocolatei întunecate. În acest design, bucătăria va fi umplută cu atmosferă. Mobilierul în acest caz trebuie selectat pentru mai multe tonuri mai ușoare.

Pe setul cu cască de bucătărie (în zona de lucru), trebuie, de asemenea, să plasați lumina de fundal, vă va permite să redați lumina pe suprafața reflectorizantă a mobilierului.

O opțiune interesantă va fi bucătăria întunecată în alb-negru gamme. Aceste două culori opuse creează o uniune interesantă. În bucătărie, unde ferestrele vin la nord, trebuie să încercați mai mult să utilizați nuanțe luminoase și întuneric decorați inserții individuale. În acest design, trebuie să existe iluminare ascunsă. Cel mai adesea în design, cum ar fi un fundal alb, un plafon și un frigider, dulapuri, podea și pereți face întuneric.

În bucătării mici, va fi interesant să se uite o combinație de modele transparente și culoare închisă în finisajul, care este de multe ori perfect pentru stilul Hi-Tech. În acest caz, este necesar pentru pereți și podele la problema într-o culoare gri închis, instalați un plafon alb-zăpadă de tensionare. Într-un astfel de interior, aparate de uz casnic sunt bine. În ceea ce privește setul cu cască de bucătărie, acesta poate fi prezentat în diferite modificări. Principalul lucru este faptul că modulele au fost echipate cu uși transparente. Accentul principal în bucătărie va fi o masă de sticlă, care pot fi adăugate ajurat față de masă.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: