Cabine de duș dreptunghiulare: specii și reguli de alegere

Cabine de duș dreptunghiulare: specii și reguli de alegere

Cabinele de duș devin astăzi un înlocuitor complet pentru băile clasice. Ele sunt funcționale, ocupă mult loc mai puțin și nu necesită condiții speciale de instalare. Articolul va face cunoștință cu soiurile de cabine de duș dreptunghiulare, precum și cu regulile pentru alegerea unor astfel de structuri.

Avantaje și dezavantaje

dușurile rectangulare de azi sunt din ce în ce găsesc în băi moderne. Toate datorită multifuncționalitatea astfel de modele, precum și o mare cantitate de momente pozitive, cu care se confruntă utilizatorii în timp ce utilizați această tehnică.

Luați în considerare principalele avantaje și dezavantaje în exploatare de duș dreptunghiulară.

 • Ergonomic. Datorită formei închise, precum și posibilitățile de montare în spații înguste și unghiuri astfel de cabine de duș ocupă extrem de puține spațiu. O formă dreptunghiulară alungită vă permite să folosiți astfel de modele oriunde în baie – în colț, lângă perete sau chiar în centrul.

 • Montare ușoară. Cele mai multe dintre modelele de cabine de duș nu au nevoie de nici o tehnologie specială de instalare. Instalarea lor nu necesită o planificare în avans chiar și în timpul reparațiilor în cameră. În plus, unele cabine de duș dreptunghiulare pot fi personalizate sub dimensiunea fontului deja terminat.

 • Spațioasă pentru acțiune. cabine de duș dreptunghiulare sunt în interiorul destul de voluminoase, care vă permite să utilizați în mod liber accesorii de baie, sa fac un dus, îndoiți sau chiar stai jos, dacă există un piedestal special pe palet.

 • Universalitatea și design. cabine de duș moderne pot fi fabricate dintr-un număr de materiale ecologice, care vor fi potrivesc perfect în orice interior.

 • utilizare comodă. O formă dreptunghiulară clasic vă permite să folosiți toate tipurile de uși pentru a intra în cabina (leagăn, culisante și pliante).

 • Securitate. În cabine de duș dreptunghiulare din noua generație sunt paleți speciale cu anti-alunecare, acoperire cu forme în relief. În plus, barele de mână pot fi instalate în interiorul cabinelor pe care le vor asigura de la slide-uri aleatorii.

 • Multifuncționalitate. Noile modele de astfel de cabine sunt de obicei echipate cu o varietate de funcții pentru procedurile de apă confortabile. Printre aceste opțiuni pot fi cu hidromasaj, multimedia încorporate în instalații sau chiar cromoterapie.

  Există cabine de duș dreptunghiulare și dezavantajul – acestea sunt mult mai scumpe decât băi obișnuite, și instalarea acestora necesită o intervenție profesională.

  În plus, atunci când se utilizează astfel de modele, trebuie să fie foarte curat și nu atinge cadrul cabinei sau a ușilor, care sunt de obicei realizate din sticlă sau polimeri nu este deosebit de durabile.

  Revizuirea speciilor

  Experții de astăzi alocă mai multe clasificări ale capabilelor de duș dreptunghiulare, în funcție de designul, forma și înălțimea paletei, precum și de tipul de uși.

  În funcție de design, astfel de cabine de duș pot fi împărțite în cabine tradiționale, colțuri de duș și cutii de duș.

  Ia în considerare mai multe dintre ele.

  Cabină tradițională

  Cea mai comună varietate dintre restul. Aceste modele sunt echipate cu un palet, închis din toate părțile cu pereții și au toate seturile de funcții necesare, iar în plus față de principal, pot fi echipate cu balustrade, hidromasaj și alte opțiuni. Astfel de modele pot fi ambele deschise (fără plafon) și un tip închis (cu un acoperiș).

  Citește mai mult  Perdele pe lubers în camera de zi: opțiuni de proiectare și criteriile de selecție

  Colțurile de duș

  Astfel de modele au doar trei pereți și sunt situate în colțul băii, ocupând spațiul minim. În astfel de cabine, paleți nu poate fi prezent – în acest caz, podeaua din baie este supusă impermeabilizare cu apă de ieșire prin orificiile de scurgere din podea. Aceste modele au un design ușor și, prin urmare, sunt mai ieftine decât cabine tradiționale.

  cutii de duș

  Astfel de structuri rectangulare sunt un hibrid de o cabină de duș și o baie regulat. De obicei, acest tip este setat numai în spații mari sau combinate, deoarece este nevoie de mult mai mult spațiu decât celelalte tipuri de cabină.

  condiție obligatorie pentru instalarea acestor cabine este etanseitate completa. Ca un plus, aceste cabine dreptunghiulare sunt adesea foarte funcționale, pot fi de asemenea utilizat pentru duș, precum și pentru a lua o baie, și chiar potrivită pentru spălarea simultană a două persoane. Desigur, Există astfel de modele sunt foarte scumpe, iar instalarea acestora necesită o planificare în avans.

  În funcție de tipul de ecran, care împiedică pulverizarea umidității și vă permite să păstrați un regim de temperatură plăcută, Toate modelul dreptunghiular de cabine de duș pot fi împărțite în opțiuni cu alunecare, pliante, precum și uși batante.

  • Swing usi de tip și model de pe balamale permit fără obstacole pentru a intra în cabina de dus, montat liber în orice condiții, dar poate oferi un inconvenient în camere mici.

  • Uși glisante Mare pentru camere mici, păstrează remarcabil de cald în duș și poate consta chiar din mai multe panouri.

  • uşi pliante Mult mai rar găsite în cabine de duș, cu toate acestea alcătuiesc un concurs bun la ușile de tip leagăn. Ele sunt compacte și pot asambla rapid, dar în locurile de panourile sunt capabile să treacă aer rece.

   În funcție de înălțimea de palet, toate cabinele de duș sunt împărțite în modele cu palete joase și înalte, precum și cu o baie cu drepturi depline sub forma unui palet.

   paleti de tip Low includ toate opțiunile de până la 10-15 cm, de mare – de până la 35, în tot ceea ce este mai mult legate de paleti de tip „baie“.

   Puteți împărți, de asemenea, cabine de duș dreptunghiulare sub forma unui palet: cu un palet dreptunghiular, semicirculară, pătrată sau chiar asimetrică. opțiuni pătrat sunt considerate cele mai compacte.

   Materiale de paleti

   Palete sunt partea de jos a practice orice cabine de duș dreptunghiulare și sunt responsabile pentru producția de apă, precum și a asigura o persoană de la slide-uri involuntare din cauza unui dur sau de suprafață în relief.

   De obicei, în fabricarea unor astfel de agregate, se utilizează următoarele materiale: minerale fonta, otel, ceramica, acrilic, lemn, naturale sau artificiale.

   Argumentele pro și contra pentru fiecare dintre aceste materiale vor fi discutate mai jos.

   Fontă

   Acest material este utilizat extrem de la crearea de structuri pentru bai, deoarece are caracteristici unice de rezistență și durabilitate. Cu toate acestea, în cabine de duș dreptunghiulare, paleti din fontă se va vedea, nu atât de des. Toate din cauza prea mult greutatea unor astfel de elemente care complică instalarea, precum și din cauza stratul de email, care vine rapid off de la lovituri și zgârieturi. Avantajele fonta includ fiabilitate, precum și conductivitate termică scăzută, ceea ce îi permite să se încălzească rapid și să păstreze căldura pentru o lungă perioadă de timp.

   Citește mai mult  Bucătărie de colț din plastic

   Oţel

   paleți din oțel sunt de obicei instalate în cabinele de segmentul de preț mediu. Steel realizează perfect în căldură – se încălzește rapid și se răcește, dar nu tolerează temperaturile ascuțite și pot fi deformate. Deoarece astfel de paleți sunt, de asemenea, acoperite cu un strat de smalț – acestea nu ar trebui să fie curățate de detergenți abrazivi. În plus, paleți din oțel sunt foarte zgomotoase în timp ce sufletul.

   Ceramică

   Acestea sunt variante scumpe de paleti din portelan sanitar sau faianță. Din păcate, acestea sunt foarte încet încălzirea, nu foarte rezistent împotriva șocurilor și au aceeași greutate mare ca opțiuni din fontă.

   Acril

   Modele de paleti din acrilic astazi ocupa un loc de frunte printre restul. Ei au o bună rezistență, repede se încălzească, mult mai ușor în greutate decât fonta, și chiar și cele mai utilizare Gean este transferat în mod remarcabil. Se crede că cele mai bune paleții acrilice se vor arăta cu cabine de duș dreptunghiulare cu rame de aluminiu. O altă diferență pozitivă între aceste paleți de la alții – posibilitatea de recuperare, chiar și după o ruptură gravă.

   Lemn

   Una dintre cele mai mici materiale comune la crearea de paleti pentru cabine de dus. copac natural are nevoie de îngrijire specială și trebuie să fie procesat de umiditate repelent pentru utilizarea pe termen lung. Din păcate, inadecvarea unor astfel de modele este doar o chestiune de timp.

   Minerale

   Un astfel de material ca artificial sau piatra naturala este foarte rar folosit pentru a crea paleți din cauza greutăți prea mult de astfel de modele și o alegere mică pe piață. Modelele de piatră sunt diferite rezistență ridicată, păstrează perfect de căldură și nu strica de umiditate. Ca un alt minus, vă poate aduce ratele colosale pentru modelele naturale ale unor astfel de paleti.

   Dimensiuni

    Mai jos va fi reprezentat de standardul actual de dimensiunile pereților de cabine de duș dreptunghiulare, cu care se pot alege dimensiunile optime pentru baie.

    Modelele înguste și compacte de cabine de duș includ toate modelele cu dimensiuni de la 70 la 100 cm: 70×70, 70×90, 70×100, 60×80, 80×80, 100×70 cm.

    Modele cu dimensiuni de la 80 la 130 cm: 100 la 80, 80×100, 100×90, 110×80, 70×120, 120×80, 120×90 cm. Cele mai populare sunt opțiunile 120 pentru 80 și 100 cm.

    Cabinele de duș cu dimensiuni mari includ toate modelele cu dimensiuni de la 170 cm: 170×90, 170×120, 180×90, 180×120, 190×90,190×120 cm.

    Evaluați cele mai bune modele

    Printre cabinele de duș dreptunghiulare moderne, puteți evidenția câteva dintre cele mai fiabile și de înaltă calitate. Lista lor cu nume și scurtă descriere vor fi prezentate mai jos.

    Sansa S 100/45 (China)

    Acest model de duș are un palet acrilic profund cu o înălțime de 45 cm. Cabine de aluminiu Cabinet, iar panourile laterale sunt fabricate din sticlă de calenan capabilă să reziste la sarcini semnificative. Cele mai evidente modele plus pe suprafața mată a cadrului, pe care există divorțuri practic imperceptibile din apa.

    Citește mai mult  Organizarea iluminării în baie

    Albatros T09 R97

    Modelul italian Minunat dreptunghiular unghiular pentru control mecanic. Echipat cu un generator de abur excelent și un palet acrilic destul de ridicat la 17 cm. În modelul sunt prezente Funcțiile hidromasaj și baia turcească, iar ușile laterale ale designului sunt realizate din sticlă Calene de înaltă calitate.

    Frank F705 (Germania)

    Model dreptunghiular elegant, cu palet acrilic (14 cm inaltime) si usi de sticla securizata. Există un centru cu drepturi depline multimedia sub formă de coloane și de radio. În plus față de aceste elemente, există o oglindă mare în cabină și o stropitoare cu hidromasaj.

    ATLANTIS AKL 1107

    Aceasta este una dintre cele mai moderne modele de box funcționale: echipat cu o adâncime de 45 cm palet, ventilație de înaltă calitate, lumina de fundal și de hidromasaj, și există, de asemenea, un radio încorporat.

    Acest model se referă la mare și, prin urmare, poate fi instalat numai în băi spațioase.

    Potter B-901 (R)

    Un alt model german, dar deja constând din două părți cu drepturi depline – duș, precum și o mică saună. Modelul funcționează la controlul electronic, designul radioului, horseglass, este un masaj acupunctură și chiar termogirografic. Sauna este făcută din lemn natural, cabina de duș constă dintr-un palet acrilic scăzut, un cadru alb și o sticlă transparentă în ușă.

    Cum de a alege

    Astăzi, piața este reprezentată de un număr foarte mare de diferite de duș dreptunghiulare, Prin urmare, în timpul achiziționării unui model specific, trebuie acordată atenție unui număr de anumiți factori.

    • Dimensiuni de baie și design. Pe astfel de factor de, cum ar fi dimensiunile, se apleacă prea mult atunci când aleg o cabină de duș pentru baie. De exemplu, dacă aveți o baie spațioasă fără un număr mare de instalații sanitare și mobilier, este cel mai bine să alegeți o cutie de duș sau un model tradițional de cabină cu uși swing. Dacă aveți o baie mică (de exemplu, în Hrușciov), va fi mai logic pentru a alege modelul unghiular al cabinei de duș cu ușile glisante.

    • Design și stil. Alegeți designul modelului cabinei, pe baza stilului deja format în baie. Din aceasta va depinde de materialul paletului și pereților cabinei, dimensiunile modelului selectat, precum și necesitatea selectării unui model cu un cadru. Nu uitați să acordați atenție, de asemenea, culorii cabinei de duș și fundalului color global în baie – trebuie să armonizeze.

    • Palet. Atunci când alegeți un cabină de pilotaj, acordați atenție nu numai materialului producției de paleți, ci și la înălțimea sau adâncimea sa. De exemplu, pentru familiile cu persoane în vârstă, paleți scăzuți vor fi opțiunea cea mai convenabilă, iar înălțimea va fi perfectă perfect ca o baie pentru copii sau pentru spălarea hainelor. În plus, ar trebui să acordați atenție formei paletei: cea mai compactă a priori va fi pătrată – pentru cabine înguste sau unghiulare – pentru structurile de duș unghiular.

     • Funcționalitate. Decideți ce vreți să obțineți de la duș. Astăzi, în magazine puteți întâlni modele cu un număr mare de funcții diferite. Printre cele mai populare și mai solicitate, puteți aloca următoarele: ventilație, aromă și cromoterapie, radio încorporată, telecomandă, duș tropical, hidromasaj și chiar ozonare.

     Amintiți-vă că cu atât mai multe opțiuni din dispozitiv, cu atât probabil probabilitatea în care se rupe ceva.

     Video despre alegerea cabinelor de duș poate fi vizualizată mai jos.

     Evaluează articolul
     ( Încă nu există evaluări )
     Adaugă comentarii

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: