Canapea în hol: specii și alegere

Canapea în hol: specii și alegere

Hol – o zonă mai puțin importantă decât camera de zi sau dormitor. Aceasta este „fata“ a casei pe care oaspeții văd mai întâi. Și, de asemenea, acest loc pe care în fiecare zi se întâlnește proprietarii care se întorc acasă de la locul de muncă sau de la magazin. O canapea mică vă permite să echipeze o sală cu maximum de confort, precum și al face mai atractiv. Despre nuanțele alegerea unui astfel de element de mobilier va spune.

Caracteristici și destinație

De multe ori cumpără o canapea pentru dubiile cauze hol, mai ales în cazul în care această parte a casei nu diferă într-o zonă mare. Desigur, în cazul în care coridorul este complet mic, aveți posibilitatea să ne restricționați.

În cazul în care locul încă vă permite de a pune un mini-canapea, în valoare de ea a face acest lucru, deoarece avantajele unei astfel de soluții sunt evidente de.

 • Estetică. Frumos mini-canapea va deveni un element spectaculos al situației, subliniază stilul de interior și va crea un interior special de confort.
 • Confort. O astfel de piesă de mobilier este pur și simplu indispensabil în cazurile în care trebuie să poarte pantofi. În loc de îndoire, fixare cizme sau pantofi sport de lansare, puteți sta jos și să-l cu confort. Mai ales acest moment este relevant pentru persoanele în vârstă și familiile cu copii. Setarea copilul pe o suprafață moale, mult mai ușor să-l adune pentru o plimbare.
 • Funcționalitate. Pe o canapea sau o banchetă, puteți pune saci, întorcându-se de la supermarket. Pe de umiditate-dovada de material poate fi pus o umbrelă. În plus, producătorii moderne dau adesea saloane pentru caracteristici suplimentare hol. Acestea dota mobila de rafturi si sertare, care vă permite să magazin în unele lucruri. Pe noptieră atașat, puteți pune un telefon acasă, a pus cheile și alte lucruri mici. Într-un spațiu mic, o astfel de unire a elementelor de situația este foarte valoroasă.
 • creşterea ospitalitate. Oaspeții vor fi încântați că vă sunt oferindu-le sa se imbrace cu confort, lăsându-vă. În plus, se întâmplă adesea că vecinii vin pentru o clipă pentru a spune câteva cuvinte, dar conversația este întârziată. Dacă invitația de a intra în cameră este respinsă, puteți oferi unei persoane să se așeze pe coridor până la sfârșitul conversației.

Tipuri de structuri

Toate canapelele destinate holului sunt împărțite în mai multe tipuri de design. Luați în considerare fiecare dintre ele în detaliu.

Sofa Bench

Această specie este o bucată de mobilier cu un spate. Se poate asemăna cu un model miniatural de o canapea tradițională moale sau poate fi ca o bancă de stradă din parc. Totul depinde de design și de materialele selectate. Astfel de modele sunt potrivite pentru holuri spațioase și coridoare de dimensiuni medii, unde există deja mese cu sertare.

Faptul este că canapeaua nu are elemente suplimentare în designul său – este destinat doar pentru scaune.

Desigur, confortul sporit de odihnă pentru această zonă nu este atât de important. Oamenii sunt rareori ședinței în coridor. Dar, din partea estetică a modelului cu partea din spate pare cel mai eficient. Adesea, ele au picioare inalte si un design elegant, din cauza pe care le dobândesc un farmec aparte, decorarea camerei.

Citește mai mult  Lingerie de pat Perina

Banchet

Modelele fără spătar sunt numite banchete. Astfel de opțiuni sunt adesea alese pentru coridoarele înguste. Ei ocupă mai puțin spațiu, dar poate fi mai funcțională decât produsele de primul tip. Sub scaunul poate fi spațiate pentru depozitare. Scaunul în sine poate fi atât de ușoare și solide, dar cel mai adesea prima opțiune este găsit.

În ciuda faptului că, de obicei, acest tip de mobilier este practic, focalizarea se poate face pe estetica. De exemplu, un aspect frumos Banchetă în stil egiptean cu sculptate picioare înalte și cotiere rotunjite.

Modelele minimaliste moderne sunt, de asemenea, foarte spectaculoase.

Subiectul este convenabil și versatilitatea sa. Dacă este necesar, se poate amenaja in orice alt loc la domiciliu. Absența unui spate vă permite să pună o bancă, chiar și în mijlocul camerei. Cu toate acestea, se va potrivi organic în situația.

cu Tumbay

O astfel de opțiune combinată va fi o solutie excelenta pentru un hol mic. Acest tip este un loc pentru un scaun, combinat cu o masă. Acesta poate fi un compartiment pentru pantofi sau doar câteva rafturi și sertare. Aici puteți stoca produse de îngrijire din piele, perii, director de telefon, diferite trivia importante și chiar genți de mână mici. Pe partea de sus a canapelei, puteți pune o vaza frumos sau, în general, lăsați-l gol.

Deci, va avea un spațiu suplimentar gratuit, permițându-vă să pună ceva pe ea.

canapea canapea

Dacă în hol o mulțime de spațiu, puteți pune o mică canapea extensibilă, cu un loc de dormit aici. În zilele obișnuite, subiectul va efectua funcția de banchet și, dacă este necesar, va fi stabilită și va deveni într-o ottoo pentru o singură persoană. Achiziționând astfel de mobilier, merită să se gândească cu atenție la plasarea sa. În acest caz, este important să luați în considerare dimensiunea canapelei în forma desfășurată.

În mod ideal, locul de dormit nu ar trebui să fie doar plasat pe coridor. În același timp, nu ar trebui să împiedice libera circulație a oamenilor din jurul casei.

Unghiular

Astfel de modele pot fi găsite rar, dar, în unele cazuri, achiziționarea acestei opțiuni este justificată. De exemplu, dacă coridorul este prea mic și pătrat, puteți introduce o canapea unghiului cu o masă. Modelul unghiular moale poate fi relevant într-un hol spațios. În acest caz, va permite simultan să stați mai mulți oameni. Dacă aveți o familie mare, puteți purta simultan pantofi și nu așteptați coada la scaun.

Și astfel de mobilier va fi utilă în cazul în care oaspeții vin adesea în cantități mari.

Materiale de fabricație

Atunci când se face cadrul unui astfel de mobilier, o serie de lemn, PAL, MDF, metal. În același timp, modelele nu pot avea un scaun moale. În cazul în care acest lucru este prezent, atunci opțiunile de acoperire sunt, de asemenea, diferite (tot felul de țesături durabile, din piele naturală și artificială). Culoarea produsului poate fi orice.

Citește mai mult  Proiectarea culoarului în diverse stiluri

Arbore, PAL, MDF

canapea din O serie de lemn aspect luxos în interior clasic elegant. De regulă, astfel de modele au o tapițerie de țesut moale și picioare buclat ridicate. Acestea sunt elegante, solide, uneori însoțite de o cutie mica de închidere cheia. Acest lucru se realizează cu respectarea completă stil vintage.

produse din lemn în stiluri de țară și de Provence sunt adecvate. Pentru primul stil, produse maro din umbră lemn natural sunt potrivite. În ultimul caz, arborele este adesea vopsit în alb sau gri. Stylized sub mobilier rustic Canapele au forme mai simple.

De multe ori ei, în general, sunt efectuați fără tapițerie, dar sertarele sub scaunul ar putea fi bine.

Modelele moderne sunt efectuate în principal din MDF sau PAL. Acestea sunt opțiuni mai accesibile. Din astfel de materiale fac adesea canapele cu canapele. Și pot fi folosite pentru a face baza și picioarele, dacă produsul nu are spătar.

Metal

Metalul este utilizat în fabricarea unei varietăți de modele. O canapea modernă poate avea picioare cromate, cadru, unele elemente decorative. În acest caz, subiectul poate fi forat cu pânză sau piele. Uneori metalul este combinat cu lemn, MDF sau PAL. Și, de asemenea, din acest material se efectuează mecanisme de ridicare a produselor cu sistemul de stocare internă.

Atenția separată merită modele forjate. Astfel de produse sunt realizate manual și poate fi numit pe bună dreptate opere de artă. bucle de metal elegant se potrivesc perfect în stiluri de epocă. Similar mini-canapele pot fi realizate în funcție de tipul de banc de stradă sau au un scaun moale.

Stofa

Pentru tapițeria, scaunul este ales dens și material durabil, rezistent la poluare și ușor de curățat. Este deosebit de important pentru coridorul. De obicei, ia în considerare opțiuni cum ar fi Suede, velur, Flock.

Colorarea poate fi atât monofonic și culoare.

Piele

Tapițerie din piele naturală – plăcere costisitoare. Dar o astfel de mobilier arata masiv si prezentabil. analogic artificială este, de asemenea, nu-i rău, mai ales că în prezent un astfel de material este vizual dificil de distins de naturale. Ambele opțiuni sunt practice și convenabil de îngrijire – poluarea este ușor de îndepărtat cu o cârpă umedă. Dar, dacă aveți animale de companie, Salvați acoperirea de lux va fi dificil. În cazul în care pisica decide să înotat pe canapea din ghearele sale, zgârieturi vizibile vor apărea pe ea. Același probleme se poate întâmpla în cazul în care atinge neglijent materialul țintui de boot sau spiței unei umbrele.

Gabarits

Atunci când este selectat dimensiunea produsului, acesta este în valoare de navigație dimensiunile hol, precum și prezența de spațiu liber de alte piese de mobilier. Într-o cameră spațioasă, puteți pune canapea de dimensiuni medii. De obicei, în astfel de săli există un dulap separat și dulapuri, astfel încât subiectul poate fi realizată funcție exclusiv decorativă și utilizate numai pentru scaune.

Citește mai mult  Site-uri Bucătărie: soiuri și sfaturi privind alegerea

Într-un coridor mic există un loc numai pentru un mini-model de. În acest caz, merită luat în considerare posibilitatea de a combina într-un subiect de mai multe funcții pentru a utiliza rațional spațiul disponibil. În cazul în care coridorul este îngust, este mai bine pentru a alege o mică banchetă. În cazul în care camera are o formă pătrată, este posibil să se instaleze o canapea mai mare spațioasă, cu un spate și chiar cu perne decorative.

Culoare și Design

Așa că canapea arată armonios în hol, este important să rămânem la stilul selectat. V Interior clasicModelele fine se potrivesc cu tapițerie de țesut de nuanțe nobile calm. Acesta este de obicei bej, tonuri de maro. Pentru tapițerie, puteți alege, de asemenea, un visiniu, verde închis sau un ton albastru intens.

Stilistică Țară presupune simplu din lemn mobilier de design. Ei bine, aici arata si modele cu detalii de răchită din ratan.

Stil Provence bine pune accentul pe mobilier din lemn de luminoase „realizate“ tonuri. Admisă luminos tapițerie-un foton sau țesătură în floare fină. Mobilier în oricare din direcțiile sat poate avea loc pentru depozitarea obiectelor (cutii, rafturi) sub scaun.

Și aici sunt modele adecvate Forged.

Minimalism implică stabilirea formelor, culori curată rece. Canapele din piele sau bancheta cu mecanism de ridicare vor fi o opțiune excelentă. V Modern Nuanțe luminoase, design neobișnuit, textura lemnului sunt permise. Astfel de produse sunt cel mai adesea combinate cu canapele.

Cum de a alege?

Când alegeți o canapea pentru hol, merită să vă gândiți Mai multe puncte principale.

 • Marimea. Elementul trebuie să fie perfect în interior, fără a se agăța spațiul. Poetul ar trebui să ia în considerare dimensiunea și forma camerei.
 • Stil și culoare. Produsul trebuie combinat cu designul holului și alte obiecte de mobilier. Atunci când alegeți o culoare a tapițerii, este necesar să se ghideze nu numai de gustul său, ci și la considerentele practice. Tonurile ușoare sunt relativ necomerciale numai în versiunea din piele. Stofa este mai bine să alegi tonuri întunecate.
 • Conforturi. Chiar dacă doriți să sublinieze stilisticii de epocă ale unui banc complet metalic sau din lemn, cred, este convenabil pentru tine să stai pe ea în fiecare zi. Este mai bine să alegeți un model cu o tapițerie moale.
 • Calitate. Prefer producătorii dovedite. Design-ul trebuie să fie nu numai frumoase, dar, de asemenea, de încredere.

Exemple de succes în interior

Iată câteva idei din hol Mini-canapea.

 • Un MDF elegant si piele si piele canapea cu o masă va decora un hol modern,.

 • Un alt model luminos, dar deja în retrostile. Fabric, perne și aspect decor forjat foarte eficient.

 • Tapițeria scaunului poate fi realizată într-o singură culoare, cu rafturi sau alte elemente ale situației.

 • De-a lungul canapea puteți atârna cârlige pentru haine. Aceasta va permite economisirea de spațiu.

 • Laconic banchetă din piele neagră – opțiune practică și atractivă.

Despre cum să facă o bancă în hol, cu propriile mâini, uita-te în clipul video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: