Canapele extensibile duble: caracteristici, tipuri și de selecție

Canapele extensibile duble: caracteristici, tipuri și de selecție

Canapeaua este un obiectiv important de mobilier din orice casa care face viața de zi cu zi confortabilă și mai confortabil. Și dacă canapea combină funcția de pat, atunci proprietarul câștigă în economie de spațiu locativ. Poate de aceea canapele paturi au câștigat o astfel de mare popularitate.

Luați în considerare mai multe caracteristici, tipuri și selecție de canapele duble.

Caracteristici, avantaje și dezavantaje

Canapeaua extensibilă este un mobilier special, care servește ca o simplă canapea pentru recreere după muncă și un loc plin la somn. Acesta combină confortul, economisind spațiu și multifuncționalitatea.

Cameră cu două paturi canapea pot fi cumpărate pentru utilizarea sa sau păstrați în casă în caz de sosirea rude sau persoane care nu au unde să ședere.

Avantajele canapelelor hibride sunt după cum urmează:

 • Salvarea locurilor – În case mici, astfel de mobilier este pur și simplu indispensabil, deoarece combină funcțiile mai multor obiecte+
 • spatiu de depozitare – în interiorul versiuni glisante există un spațiu liber, conceput pentru haine magazin sau lenjerie de pat în ea+
 • proiecta – Coafurile de canapele completează perfect interiorul, eliminând necesitatea de a selecta al doilea obiect de mobilier pentru un tip plăcut + în unele variante de realizare există elemente suplimentare, cum ar fi pernele care sunt incluse în kit+
 • Beneficiul pentru sănătate – Canapele moderne de dormit dublu sunt produse folosind saltele ortopedice care protejează corpul uman de probleme cu curbura spinării și sprijină poziția sa sănătoasă+
 • Confort în transport – modelele prefabricate sunt ușor de dezasamblat și colectate, ceea ce este deosebit de util atunci când se deplasează sau doresc să transfere acest mobilier în zona țării.

Merită să acordăm atenție la deficiențele canapelelor.

 • Vulnerabilitate. Unele paturi canapele pot avea mai puțină durabilitate decât mobilierul obișnuit. În primul rând, aceasta se datorează structurii lor, ceea ce este destul de fragil.
 • Preț. Sofa Paturile sunt mai scumpe decât mobilierul specializat care efectuează o singură funcție. Diferența poate fi de până la prețul mai mare.
Citește mai mult  Am ales o baie unghiulară cu o lungime de 120 cm

Soiuri

Canapele duble sunt reprezentate de mai multe soiuri.

 • „Carte” – cea mai faimoasă vedere a patului pliante din canapea. Se desfășoară cu ușurință la ridicarea scaunelor cu transferul acestuia în orizontală. Această versiune este echipată cu cotiere și lenjerie de pat.

 • „Eurobook” – Vizualizare comună. Ca și „cartea”, este ușor și rapid transformat, în timp ce posedă controlul mai convenabil și forța crescută.

 • „Pantograf” – pat canapea care repetă Eurobook. Diferența constă în faptul că scaunele nu sunt lansate și alunecând înainte cu o ușoară creștere.

Această opțiune nu dăunează podelei, dar are un departament mai modern.

 • „Calm” desfășurate folosind o centură de siguranță specială sub scaune. Partea frontală este derulată de a petrece restul elementelor. Această versiune este spațioasă, cu două dormitoare separate și un mecanism de implementare foarte fiabil.

 • „Delfin” De asemenea, derulat de curea. Acesta este un simplu mecanism și de încredere. Ca o regulă, versiunile directe ale Dolphin nu includ compartimentul lenjerie, iar colțurile au o secțiune suplimentară.

 • „Acordeon” – model de pat dublu canapea. Acesta are un cadru glisant din metal cu lamele de pe părțile laterale. O astfel de canapea este refuzată atunci când ridicarea scaunului și trageți-l pe. Această versiune are un dormitor spațios, cu o suprafață netedă și confortabilă.

Dimensiuni

În dimensiune, canapele extensibile sunt următoarele tipuri:

 • pe 3 locuri – standard, 2-2.5 m + + lățime variază de la 800 la 1000 mm înălțime +, ținând cont de spate, nu depășește 1 metru+
 • pe 2 locuri – Lungimea este de 1,7 m, iar lățimea este similar cu modelele triple+
 • pentru copii – Canapele compacte + În ciuda dimensiunilor mici, lungimea este de la 2 m, iar lățimea din forma desfășurată este de aproximativ 1,7 m+
 • Colţ – De regulă, în 4 locuri, dar poate mai mult + lungime este de aproximativ 70-80 cm pe loc.
Citește mai mult  Ce mai bine pentru a face plafonul în coridor?

Sofa Paturile posedă următoarele state, pe baza cărora dimensiunile lor sunt modificate:

 • de bază – pentru raportul dintre dimensiunile de mobilier cu plasarea sa intenționată în spațiul casei+
 • descompus – Pentru a ține cont de spațiul liber atunci când se desfășoară+
 • dormit – Uneori, este nevoie de mai puțin spațiu decât în ​​formatul desfășurat.

În unele cazuri, dimensiunea canapelei dislocate poate diferi de valorile standard de 400 mm. În cazul unui spate ridicat, atunci când aceasta este aproximativ la nivelul coloanei vertebrale, adâncimea de sedentari poate ajunge la 600 mm. Această opțiune presupune o potrivire densă în spate umană.

În cazul unui spate scăzut, la nivelul abdomenului, este necesar un scaun adânc de la 1000 la 1200 mm.

Merită să luați în considerare toți acești factori atunci când alegeți o canapea extensibilă adecvată.

Materiale și design

Materialele din care se fabrică mobilierul afectează în mod direct aspectul și caracteristicile de calitate ale produsului. Dar, de asemenea, ele afectează costul canapelelor. Pentru iubitorii de interior scump cu specii de elită, modelele sunt potrivite în design clasic sau antic, cu decorațiuni suplimentare. În astfel de produse, de regulă, o bază de lemn din stejar, cenușă, fag sau pin. Tapițeria poate fi făcută din piele naturală, suede sau catifea.

Stilul modern modern întruchipează în paturi de canapele economice. Ramele unor astfel de copii constau în PAL sau aliniere a lemnului și a PAL. Pentru tapițerie, bumbac, turmă, piele de piele artificială sau înlocuitori de piele. Costul acestor produse este scăzut, iar calitatea corespunde normei.

Mobilierul de înaltă tehnologie sau minimalism este fabricat din materiale fiabile și ieftine. Cadrul este cel mai adesea de la metal, din cauza canapelei servește o lungă perioadă de timp, este ieftină și ușor de reparat. Tapițeria se efectuează din înlocuitori de piele cu costuri reduse sau materiale stabile și durabile, de exemplu, de la Arpatet.

Citește mai mult  Caracteristicile de lenjerie de pat Ecotex

Sfaturi pentru alegerea

Înainte de a cumpăra o canapea extensibilă, trebuie să luați în considerare și să analizați mai mulți factori, datorită căruia puteți alege cea mai bună opțiune.

 • Necesar Determinați dimensiunea spațiului de locuit, și, de asemenea, alegeți un loc pentru a găzdui mobilier nou. În acest scop, măsurătorile spațiului, luând în considerare ferestrele și încălzirea. Nu uitați de dimensiunea trecerii ușii, astfel încât mobilierul să poată trece prin ele. Pe baza datelor colectate, tipul de mobilier achiziționat. Pentru o cameră mică, modelele directe sunt cele mai potrivite, iar pentru spațios, opțiunile de colț de colț sunt posibile.

 • Determinați numărul de paturi. În funcție de persoana care dormește pe canapea, este necesar să se ia în considerare dimensiunea elementului subiectului. Pentru o singură persoană va fi destul de lățime de 80-120 cm, iar pentru două – cel puțin 140 cm.

Pentru o vacanță ușoară, este important ca lungimea canapelei să depășească înălțimea de a dormi cu 10-20 cm.

 • Determină scopul principal al canapelei. Sofa Pat poate servi drept locul principal pentru somn și opțiunea de rezervă în cazul oaspeților. Frecvența funcționării mecanismului de implementare depinde de acest lucru, astfel încât, cu utilizare frecventă, este necesar să alegeți o instanță cu cel mai fiabil mecanism din materiale adecvate.

 • Nevoie de elemente suplimentare. Cel mai important dintre ele este un departament suplimentar de stocare pentru depozitarea lenjeriei de pat, care nu este prezentă în niciun model. Bonusurile includ prezența de perne complet, precum și un Tumba ca suport.

Pentru a selecta dreptul de mobilier, este suficient să scuipe un pic în esența. Aceasta va dura destul de o atenție pic, dar va salva o masă de timp, puterea și nervi. Este important să se știe ce va face parte din casa si se va face un confort acasă.

Cum de a alege o canapea, pentru a afla în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: