canapele rotunde: tipuri și utilizare în interior

canapele rotunde: tipuri și utilizare în interior

Pentru a obține originalul și în același timp un interior confortabil, canapea rotund neinlocuit. Datorită netezimea liniilor sale, se pare extravagant, dar, în același timp, foarte elegant. Cu toate acestea, dacă vă decideți să cumpere o astfel de canapea, trebuie să-l aleagă corect.

Particularități

Mobila sub forma unui cerc – una dintre cele mai (în cazul în care nu cea mai mare) de dimensiunea camerei și setarea în ea. Într-o cameră mică, o astfel de canapea nu se va uita, el are nevoie de o mulțime de spațiu, chiar dacă el este foarte compact. De asemenea, trebuie amintit că o astfel de mobilier este întotdeauna în centrul atenției, astfel încât restul situației ar trebui să fie ca și în cazul în care „în jurul valorii de“ ea, să se adapteze sub el.

Datorita formei specifice, a pus o astfel de canapea direct pe perete sau într-un unghi care nu este ușor – chiar și fiind în mișcare cât mai aproape posibil de unul sau altul, va dura mai mult spațiu decât, să zicem, colțul dreptunghiular de aceeași dimensiune.

canapele rotunde posedă următoarele caracteristici:

  • Secțiunea de forme semicirculare, în funcție de mărimea potrivită pentru plasarea de una, două sau mai multe persoane+
  • Într-o formă dezasamblată, este un cerc, din nou, în funcție de mărimea – half-gun sau dublu+
  • În cele mai multe cazuri, echipat cu un bin-nișă internă pentru lenjerie de pat și perne+
  • pot avea cotiere obișnuite sau în formă de role, sau deloc+
  • Dimensiunea medie este de canapea 2×2.40 m.

Revizuirea speciilor

Există trei tipuri de canapele rotunde: Monolitică, modular și transformator (pliabil). Toată lumea are propriile avantaje și dezavantaje.

Modular este mai convenabil din punct de vedere ergonomie: Modulele pot fi evacuate, dacă este necesar și puneți dorința. Se poate transforma într-un pat rotund, cu un spate, iar în canapea instalat.

structuri monolitice sunt mai puțin dimensionale, dar este mult mai stabil, și este mai convenabil pentru ei de a dormi. Cu toate acestea, puteți pune doar un astfel de mobilier într-o cameră mare sau foarte mare, t. La. Ea are nevoie de o mulțime de spațiu liber să se uite la un efect real. Datorita formei sale futurist, o astfel de canapea atrage instantaneu ochii și dă camera de șic și extravaganță.

formă rotundă pat pliant canapea – o modalitate foarte bună afară pentru cei care au o cameră de zi și dormitor sunt o camera. O soluție bună pentru astfel de mobilier va fi, de asemenea, pentru un apartament de studio decorate în stiluri high-tech sau mansardă.

Transformatorul canapea poate fi în funcție de tipul de mecanism cu un roll-out, pliere și jumătate.

  • Într-un mecanism de roll-out Baza este echipat cu roți și acestea sunt laminate de sub scaune. Aceasta este cea mai ușoară de a transforma tipul de mecanism care nu necesită putere specială de la proprietarul său.
  • mecanisme Jumătate Aplicat în mobilier modular. Principiul acțiunii este: două semicercuri sunt conectate prin intermediul unor elemente de fixare sau simpla schimbare într-un pat rotund.
  • Pentru un mecanism de pliere Este caracteristic prezența unui spate, care atunci când plasarea canapea, ori, și scaune glisante. Astfel, se dovedește un loc de dormit confortabil, mult mai convenabil decât modularul.

Cu toate acestea, pentru un confort adevărat, nu numai un mecanism convenabil este necesar. Calitatea umpluturii și a tapițeriei, precum și dimensiunea dormitorului este, de asemenea, foarte importantă.

Materialele

Cel mai adesea pentru fabricarea canapelelor rotunde, sunt utilizate cadre metalice din oțel metalic, pe care sunt fixate lamele din lemn. Uneori, pentru a crea un cadru Utilizați plăcuța de mobilier laminat sau matrice lemnoase.

Pentru case de țară, o verandă și terase sunt canapele perfect potrivite cu spătar și cotiere de răchită, cu scaune, acoperite cu material textil cu motive florale în stil de Provence.

Fillers

În scaunul canapea, izvoarele sunt cele mai des localizate sau blocuri de latex artificial. Uneori – o combinație a celuilalt, uneori cu adăugarea de umpluturi exotice, cum ar fi coaja de nucă de cocos.

Izvoarele sunt mai convenabile dacă vorbim despre repetarea liniilor corporale. Cu toate acestea, acestea trebuie să fie de înaltă calitate și durabile și, prin urmare, realizate din material scump. Verificați, izvoare scumpe în canapea dvs. sau nu va exista nici o cale. Singurul lucru care poate fi informat în acest caz este de a face o alegere în favoarea producătorilor de mobilă cu o bună reputație. Plăcile de înaltă calitate sunt folosite în produsele lor, datorită căruia canapeaua nu caută și nu este deformată.

Batting sintetic de diferite densitate și grosime – un alt umplutură de înaltă calitate. Adesea, culoarea canapea are o saltea ortopedică încorporată, foarte confortabil pentru somn.

Cel mai bine este să alegeți modele moi cu o umplutură combinată. Acest lucru, în primul rând, crește viața produsului și, în al doilea rând, mai funcțional și practic și, prin urmare, ieftin. Spuma poliuretanică este umplute și într-un pat – Bat.

Tapiţerie

Decide cu mecanismul și proiectare, puteți merge la aspectul canapea. Acest lucru este la fel de important, deoarece calitatea produsului tapițerie depinde de cât de mult se va păstra o imagine atractivă.

Industria modernă de mobilier vă permite să ascundeți o canapea cu orice material – din piele naturală pentru tapiserie. Rămășițele pentru a decide ce vrei.

canapele rotunde sunt mai frecvente în segmentul de lux de mobilier, și, prin urmare, textilele tapiserie de calitate foarte înaltă sau a pielii – naturale sau artificiale, dar în mod necesar de înaltă calitate. piele modernă artificială nu este un dermatin, care apare în gânduri în fiecare persoană, a cărei copilărie a trebuit să fie de cel sovietic și ani post-sovietice. Aceasta este așa-numitul polimer artificial eco numit, de multe ori pe forma absolut imposibil de distins de un material natural.

În ceea ce privește textile de înaltă calitate, acestea sunt materiale cu un tesut complex (atât naturale cât și sintetice) – jacard, tapiserie. Ele pot fi mono sau primoked.

Tapițerie de piele Cu ușurință deforma și pauze de la expunerea la obiecte ascuțite, întinderi prost. Prin urmare, dacă aveți o pisică sau un câine, trebuie să vă gândiți la asta de mai multe ori înainte de a cumpăra o canapea, acoperit de piele.

Tapițerie din Gobel Pot avea culori diferite, dar întotdeauna – de relief textura. Este convenabil să-l curat, ceea ce este important. Jacquard tapițerie are întotdeauna un model, și destul de mare. Este foarte durabil, este puțin sensibile la daune de efectele subiecților mecanice. Suprafața din velur este foarte moale, confortabil, cu toate acestea, tesatura de calitate slabă poate acumula cu greu electricitatea statică și de a atrage fire, lână, păr și praf pentru ei înșiși, din cauza care va trebui să fie curățate în mod constant.

Orice tapițerie din material cu o grămadă poate fi alergenna, astfel încât cei care au o predispoziție la o astfel de reacție corporală ar trebui să fie aleși foarte atent.

Dimensiuni

Dimensiunea canapea rotundă este foarte importantă. Chiar și pentru o mică instanță aveți nevoie de o cameră de cel puțin 10 kV. M., Dacă este posibil, nu Litron. Dacă vorbim despre modele mari, dimensiuni de la 3×3 m, trebuie să evaluați dacă nu numai că va fi plasat în camera dvs., ci și cât de mult spațiu va rămâne acolo după plasare. În mod ideal, canapea trebuie să fie posibilitatea unei abordări din toate părțile, dacă nu are un spate sau are un design modular. Dacă este monolitic și mutat la unul dintre pereți, abordarea ar trebui să fie de la trei laturi, excluzând spatele.

Soluții de culori și stiluri

Deoarece forma rotunda pentru patul este original, în sine, nu are nevoie întotdeauna din interior, de asemenea, în modele de culori luminoase. Deși mobilier de designer este adesea întocmit în culori neobișnuite – roșu, verde, albastru strălucitor, purpuriu. Se pare foarte elegant de mobilier, în special în contrast cu pereții blond, și, opțional, alb – poate fi bej, lapte sau luminos, dar nuanțe deschise: menta, fistic, lavanda, ceresc.

În ceea ce privește stilul, Acesta trebuie să fie armonizată cu restul camerei, creând o singură compoziție.

Alegerea cehi

Decizia de a dobândi o canapea rotund, cu o probabilitate mare de capace și acoperite pe ea va trebui să facă la comanda. Cumpărare va fi prezis, deoarece alegerea, spun doar, este mic. În general modele tipice de acoperiri sunt cusute la canapele tradiționale, standard – dreptunghiulare, modulare sau monolit.

Utilizați în interior

Regula principală a canapea rotunde este că, în flancul nu ar trebui să stea. În plus față de o suprafață semnificativă, ar trebui să existe un plafon înalt și o ușă largă, mai ales dacă achiziționați un model de monolit. În mod ideal, canapea pus în centrul camerei, și în jurul acestuia sub forma de interior. Un alt mobilier mare in camera nu ar trebui să fie, mai ales în cazul în care zona „dezbrăcat“. Abundența de obiecte mici vor crea impresia de tărgi, astfel încât acest lucru trebuie, de asemenea, să fie evitată.

O altă regulă este necesitatea de a exclude alte elemente de mobilier de formă non-standard, din interior, cu o canapea rotund, mai ales dacă nu sunteți un designer profesionist.

Fii pregătit pentru faptul că doar pentru a lua și de a ridica restul de mobilier din kit-ul la canapea de formă non-standard, nu va funcționa. opțiuni adecvate vă va costa într-o sumă rotundă, deoarece instalarea unei astfel de canapea o va necesita înlocuirea restului de mobila din camera. Dacă aveți contacte de meșteșugari de fabricare a mobilei la comanda, atunci poate că va fi cea mai bună cale de ieșire din situația – veți obține posibilitatea de a crea interiorul visurilor tale.

Dar chiar și în acest caz, să fie pregătită pentru faptul că canapea de forma circulară, veți găsi fie la producătorii din clasa de lux sau premium. În medie, segmentul de preț mai mic este posibil de a găsi mobilier non-standard original, de înaltă calitate – sarcina nu este ușor.

Runda Sofa opinie Uită-te în clipul video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: