canapele stil scandinav: caracteristici, soiuri și alegere

canapele stil scandinav: caracteristici, soiuri și alegere

Una dintre cele mai populare direcții în zilele noastre este stilul scandinav, care este accentuat prin simplitatea formelor, multifuncționalitate, nuanțe pastelate de materiale utilizate, lipsa de elemente de decor inutile. Mobilier moale merită o atenție deosebită, și anume o canapea, care se poate potrivi cu succes într-un interior similar cu.

trăsături specifice

Norvegia, Suedia și Danemarca sunt țările-creatoric grupuri de această direcție. După cum știți, un climat destul de dur merge pe teritoriul lor. Pentru a veni acasă, locuitorii țării au fost ușor distins de vreme, designerii au fost inventate de stilul, care dă senzația de libertate senină, luminozitate și puritate. Stilul scandinav (sau, așa cum este, de asemenea numit, nordic) are mai multe caracteristici.

 • Cameră în stil scandinav este Spațiu umplut cu lumină, de preferință naturală. O varietate de alunecări de teren, candelabre și întăritură lumina încăperea în timp întunecată și dă-i la fel de mult confort cât mai mult posibil.
 • Rame de ferestre din lemn – fenomen obișnuit pentru spațiu în stil scandinav. Acum, desigur, ferestre din plastic sunt instalate, dar este preferabil să se aleagă culorile corespunzătoare structurii arborelui. În ceea ce privește decorarea ferestrelor, de cele mai multe ori acestea sunt perdele de lumină simple, care sari peste cu succes soarele, în timp ce tul nu este folosit.
 • Materiale din lemn sunt mari și semi: de la luminos la mai multe nuante inchise.
 • Datorită acestei cantități de lumină Spatiul se extinde vizual. Deși nu este important ca spațiul liber este la fel de mult posibil.
 • Materialele din care mobilier, textile și articole de interior sunt fabricate, trebuie să fie cea mai mare parte naturale sau cât mai aproape posibil de a le.
 • Același lucru este valabil și pentru gama de culori folosită în interior, Ea trebuie să suporte elementele naturii. Trebuie să alegeți culorile aproape de pădure, cer, mare, folosiți nuanțe de lemn. Fără și alb, nu faceți acest lucru.

Canapeaua acționează ca cea principală figură în orice cameră de zi, astfel încât în ​​stil scandinav, nu este acordată nici o atenție mai mică. Caracteristica principală a unei astfel de canapele este simplitatea. Cele mai populare nuanțe pentru tapițerie – gri sau albastru – dau subiectul de mobilier personajul dvs., ceea ce îl face sau invizibil printre altele sau pune în centrul colecției de mobilier.

Citește mai mult  Arc în coridor: tipuri de design și reglementări

Recent, recrutarea popularității filosofiei daneze Hugge a unuia dintre articolele necesare prevede confort. Astfel și efectuează o canapea în stil scandinav. Mobila nu numai că arată bine în exterior, dar oferă și sărbătorile excelente ale gospodăriilor.

Producătorii utilizează un material de tapițerie bun și respectă standardele pentru umplerea mobilierului intern.

Soiuri

Una dintre cele mai importante caracteristici ale stilului nordic este prezența picioarelor din lemn pe obiectele de mobilier. De multe ori, designerii ridica picioarele nu se află sub culoarea fațadei unuia sau un alt obiect de interior, dar prefera umbra de lemn, care se potrivește perfect în direcția generală a stilului. Ele pot fi atât de mari, cât și mici, aproape imperceptibile. Restul de canapea în stil scandinav nu este diferit de canapele din alte zone, în cazul în care considerăm că este din punct de vedere tehnic. Poate fi un unghiular sau direct, pe care îl alegeți pentru dvs. în funcție de preferințele dvs.

Dacă combinați camera de zi și dormitorul, atunci simțiți-vă libertatea de a face o alegere în favoarea unei canapele extensoare pliabile. Acum, mobilierul este atât de funcțional încât veți fi convenabil să îl utilizați, atât în ​​prima poziție (doar o canapea) cât și în al doilea (locul de dormit).

Cu toate acestea, dacă contactați stilul scandinav, atunci nu uitați de picioare.

Multe emoții pozitive în mulți designeri provoacă canapele modulare, care nu au apărut cu mult timp pe piața industriei mobilei. Cipul lor este că, în funcție de dorința dvs., puteți crea o compoziție absolută folosind mai multe fragmente de mobilier, realizate în aceeași culoare și corespunzătoare unui stilist. O canapea imensă este împărțită în câteva bucăți mici și vă puteți alege cum să o aranjați în spațiul camerei de zi.

Este demn de remarcat faptul că trăsăturile canapelei cu un punct de vedere biologic, fiziologic depind exclusiv de producător, care respectă cerințele stabilite de experți sau le ignoră.

Stilul canapelei nu afectează componenta sa interioară, adică cât de confortabil este. Puteți achiziționa o canapea anatomice sau a da preferință la alte tipuri de saltele.

Soluții de culoare

După cum sa menționat mai sus, stilul scandinav salută maximul culori naturale aproape de naturalețe. Nu trebuie să existe nuanțe acide aici care pot perturba integritatea stricte și, în același timp, a interiorului blând. Mulți designeri converg în opinia că O soluție de culoare ideală pentru o canapea stil scandinav – gri.

Citește mai mult  Plafonul din panourile din bucătărie: soiuri, alegere, instalare

Dacă alegeți mobilierul de această nuanță, puteți face un accent bine pe alte elemente de interior. Și pentru a adăuga un pic de joc, puteți poziționa pe canapea pernei de culori de accent – verde, albastru sau albastru. se potrivesc perfect în stil și Nordice canapea nuanțe luminoase. Acesta poate fi orice variație de culoare bej gamă. Culorile lactate sunt combinate cu succes cu cele aproape de maro, precum și cu albastru, gri inchis.

se potrivesc cu succes în interior în stil scandinav și o canapea de nuanță albastru sau albastru. De exemplu, puteți face principalele interioarelor se concentreze pe canapea. Apoi, pereții, podeaua și restul elementelor de mobilier trebuie să fie efectuate în culori neutre.

Nu vă fie teamă de a alege o canapea de culori închise – acestea sunt aceleași nuanțe naturale. Canapeaua maro inchis cu succes se va potrivi în camera cu pereți de lumină, iar gri închis poate adăuga starea de spirit cu perne albastru sau verde.

În plus, perdelele vor bate perfect stilul. Datorită ei, interiorul va veni la viață.

Dimensiuni

Ca mobilier tapitat din alte directii de design, o canapea stil scandinav poate fi dimensiuni absolut diferite. Dacă alegeți, trebuie să se bazeze doar pe preferințele personale, precum și cu privire la dimensiunile spațiului în care va fi amplasat canapea, care este, pe camera dvs.

Sofa mică se va potrivi cu succes în camera de zi, care, de exemplu, combină cu bucătărie sau dormitor. Iar canapeaua este mai mare pentru a se potrivi cu sala spațioasă, în care nu există un număr mare de zone de depozitare și există un loc pentru a obține roaring.

Citește mai mult  Canapea dublă: caracteristici, tipuri și de selecție

Sfaturi pentru alegerea

În primul rând, atunci când alegeți un mobilier moale într-un stil scandinav, este necesar să înțelegem cât de bine se va potrivi în interiorul dvs. Designerii se asigură că O canapea similară se face în stil care combină simplitatea și modestia, dar are linii clasice stricte. Culorile expresive în combinație cu formularele de cadre neobișnuite oferă soluții originale și creează un design unic al camerei de zi. Canapeaua nuanțelor pastelate arată subțire și elegantă. Acesta completează designul modern al camerei și poate concura chiar și pentru un loc în interiorul unui stil clasic.

Este demn de remarcat faptul că Sofa stil scandinav poate fi decorată nu numai a acestei direcții, ci și clasic și minimalist. Sofa scandinavă nu se limitează la niciun cadru, el nu are reguli clare. Și în acest sens, el provoacă o anumită bază pentru orice aranjamente, adică, având o canapea într-un stil similar, puteți echipa totul pe propriul dvs. gust, și probabil că va arăta grozav.

Exemple frumoase în interior

Aș dori să aduc o serie de exemple de succes de, Cum puteți bate canapeaua în stil scandinav în interior.

 • Cea mai simplă opțiune este prezentat toate caracteristicile stilului scandinav. Canapea gri pe fundal alb, cu un supliment sub formă de perne strălucitoare arată grozav.

 • Aici este o canapea în culoarea albastră închisă. Forma sa corespunde complet stilului scandinav, iar pernele de lumină completează compoziția.

 • O culoare albastră canapea unghiular imens este completat cu succes de perne luminoase. Cel mai probabil, designerii au încercat să se amestece stiluri moderne și scandinave.

 • Aceleași canapele modulare realizate într-un stil. Culoare gamma combină stilul scandinav și notele ceva de est.

 • Canapeaua unghiulară a gri închis perne de întuneric umbra Decora, dar pe un fundal deschis toate acestea capătă armonie incredibilă. Elementele de decor corespund stilului scandinav.

În videoclipul următor vă așteaptă 8 reguli de design interior scandinav.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: