Caracteristicile holului unghiular și recomandările pentru alegerea sa

Caracteristicile holului unghiular și recomandările pentru alegerea sa

Prima impresie a locuinței este imediat când ați trecut pragul casei și s-au găsit pe coridor. De aceea este important să alegeți nu numai mobilier practic și funcțional, ci și un frumos, elegant, potrivit pentru întregul interior al casei.

În funcție de mărimea coridorului, este posibil să se potrivi fie un sistem unghiular mare, sau o versiune mai mică a cuier dulap cu o oglindă separată. Angulară Cabinetul poate fi o solutie excelenta pentru anumite tipuri de aspecte. Acest lucru este valabil mai ales a coridoarelor cu o suprafață mică. Un astfel de mobilier constând dintr-un dulap și dulapuri, rafturi deschise și cârlige pentru îmbrăcăminte exterioară de zi cu zi, va avea un spațiu mic și salva spațiu.

Particularități

Există un număr mare de opțiuni pentru camere unghiulare dressing pentru hol. Materialul principal folosit pentru fabricarea lor – MDF si PAL. Cabinetul poate fi combinat cu o oglindă, cuier, canapele și rafturi deschise. Mobilier de colț poate fi complet deschis sau închis – depinde de dorinta si nevoile dvs.

În cazul în care apartamentul este mic, atunci cabinetul colț în coridor poate fi o opțiune excelentă de stocare, în plus față de dulap standard,.

Astfel încât astfel de mobilier să se potrivească armonios și cu succes în hol, fără a sparge spațiul liber, ar trebui să decideți modelul dulapurilor.

 • Triunghiular. Puneți într-unul din colțurile libere, încorporat în el, salvând spațiu. Designul are o ușă, eventual cu o oglindă.

 • Rază. Potrivit pentru coridoare pătrate. Designul are forme rotunjite, un coupe. Un astfel de dulap poate fi concavă sau rotunjit. Mobilierul este adesea completat de rafturile de colț deschis.

 • Dreptunghiular. Potrivit pentru coridoare lungi, situate pe colț și de-a lungul unui perete. Are o mulțime de spațiu de stocare.

 • Trapezoidal. Are două laturi de capăt, dintre care unul are o continuare a unui perete cu umerase și un piept / raft scăzut. Oglinda poate fi localizată pe ușa dulapului și în apropierea umerilor. Găzduiește destul de multe lucruri.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele cabinetului de colț în hol destul de mult:

 • Salvarea spațiului+
 • Capacitatea de a mobilierului funcție funcțional în cazul în care se face la comandă în funcție de dimensiunile individuale+
 • Nu este nevoie de a dobândi separat o oglindă, de regulă, este deja pe ușa unui astfel de dulap, sau lângă umerase+
 • Compactitatea și capacitatea+
 • Universalitate, se potrivesc aproape pentru orice interior.

  În ciuda multe momente pozitive, mobilierul de colț, în hol are mai multe dezavantaje:

  • Design de modă veche, dacă alegeți opțiunea fără a lua în considerare tendințele+
  • Complexitatea ansamblului+
  • În cazul în care carcasa este încorporată, atunci când se deplasează ea nu poate fi luată+
  • Gama model de mobilier de cabinet este limitat.
  Citește mai mult  opțiuni de design de perete lângă masa din bucătărie

  Vizualizări

  Corner Dulapuri diferă în caracteristici: în funcție de tipul de uși, în formă și configurație. În funcție de acești termeni, obținem unul sau un alt tip de mobilier.

  • Glisante Dulap usi. Permite salva loc. Mobilier cu usi clasice este convenabil, dar necesită mai mult spațiu liber.

  • În forma literei „g“. Ia destul de o mulțime de spațiu.

  • Rază. Are linii netede și economisește spațiu.

  • Cinci benzi. Repetă forma pereților.

  • Modulare sau built-in. Built-in opțiune poate fi introdusă într-o nișă în coridor în cazul în care se preconizează a fi de planificare că numărul de pătrate decente va salva. Cabinetul modular este format din blocuri, care pot fi schimbate în locuri.

  Mobila poate fi, de asemenea, deschis și închis.

   dulap deschis nu implică uși: Pe perete sunt cârlige pentru haine, în partea de jos a pieptului sau de cabinet, în apropierea pouf mare. Cabinetul poate avea rafturi deschise. Închis opțiune – În cazul în care peretele are o vedere clasic, cu un dulap, un dulap cu sertare și o oglindă.

   Materiale de fabricație

   Cele mai populare materiale pentru fabricarea de dulapuri din hol sunt numărate, PAL si MDF. Ultima opțiune va costa un pic mai scumpe, dar, de asemenea, calitatea acestui material de mai sus.

   • PAL – material durabil ieftin, și destul de eco-friendly. Plusuri poate fi atribuită, de asemenea simplitatea procesului de fabricație, gama larga de culori. Prin minusuri – date operaționale scăzute.

   • DVP De obicei, pentru dulapuri utilizate built-in. Materialul are un cost redus, destul de durabil. Minus – instabilitate la umiditate.

   • MDF – Acestea sunt placi de materiale din fibre de copac. Cabinetul din acest material va fi durabil, eco-friendly, durabile. Fațade din plăci MDF sunt bine măcinate, care vă permite să alegeți orice desen. Singurul minus este un preț mai mare în comparație cu materialele anterioare.

    • De asemenea, dulapuri pot fi fabricate Din lemn natural. Acesta este materialul cel mai eco-friendly din lista prezentată, durabil și durabil. Prin minusuri includ rezistența slabă la picături de umiditate și temperatură. Modele realizate din lemn natural au o mulțime de greutate și cost ridicat.

    Dimensiuni și formulare

    Primul lucru pe care să ia în considerare atunci când aleg un design unghiular pentru coridor este dimensiunea și capacitatea sa. De exemplu, un cabinet puternic profund triunghiular va fi un inconvenient, deoarece rafturile vor târî în jos va fi dificil. Dacă ei au decis totuși să comande un astfel de dulap, atunci Lungimea optimă a laturilor pentru ea este de 1,2 m, iar adâncimea 0.4-0.6 m.

    Dacă face un dulap la comanda, atunci cu siguranta nevoie de un desen specific cu dimensiuni.

    Versiunea diagonală a dulapului trebuie să aibă o înălțime de până la 2,3 m, adâncimea de o parte la 80 cm, al doilea îngust – până la 35 cm. cabinet de largă de lungă diagonală trebuie să aibă 3 uși pentru mai mult confort.

    Citește mai mult  Opțiuni de design din bucătărie 9 kV. m în casa de panou

    Cabinetul trapez Classic este destul de spațioasă. Acesta poate avea o bară de suspensie și rafturi. Cu toate acestea, opțiunea prea mari și voluminoase pot lua întregul coridor. Prin urmare, trebuie să studieze cu atenție dimensiunile înainte de achiziționare.

    Mobilierul la comandă poate avea dimensiuni non-standard și orice configurație în contrast cu opțiunile finite. Având un coridor non-standard (pătrat lung și îngust, mic, etc.), puteți face o schiță a acelui mobilier, care se potrivește cel mai precis în spațiu și nu se va agăța.

    Soluții de culoare

    Culoarea mobilierului depinde de preferințele personale și de interior. Designul holului în tonuri luminoase sau albe implică mobilier de aceeași nuanță.

    Nu vă fie frică de mobilier alb – este ușor pentru ea să aibă grijă.

    Cabinetul umbrei luminoase nu va arăta greoaie, chiar dacă are dimensiuni impresionante. Dacă pereții din coridor ai alb, atunci dulapul ar trebui să fie alb, și nu crema sau lapte. Pot fi jucate în contrast – pereții gri sunt bine combinați cu mobilier alb și invers.

    De asemenea, astăzi sunt nuanțe populare de lemn de lemn – Stejar alb, stejar gri, salcam si t. D. Culoarea Wenge și roșcate au pierdut deja pozițiile, dar nu înseamnă că nu pot fi folosite pentru mobilier.

    Culoarea mobilierului trebuie să fie armonizată cu interiorul, nu în conflict cu culoarea podelelor sau ușilor.

    De asemenea, culoarea mobilierului depinde de zona coridorului. Dacă puneți mobilier prea întunecat într-o cameră mică, atunci va comprima vizual spațiul. Într-o astfel de cameră, este mai bine să instalați un sistem de stocare luminos cu uși de oglindă, care va depăși spațiul.

    Cabinetul poate fi complet monofonic sau are fațade de contrast, inserții (din rattan, sticlă mată, mozaic etc.).

    Opțiuni de proiectare

    Puteți alege un dulap spațios clasic, în combinație cu o masă, puf și o oglindă sau limitată la o penalizare de deschidere colț de dulap. Are un tub inferior, un scaun moale, cârlige pentru haine și un raft superior. Această opțiune poate fi efectuată În stilul clasicismului (pentru interior clasic) sau minimalismul (pentru moderne).

    Interesant și neobișnuit arată ca un dulap încorporat de colț stil mansardă: lemn natural aspră umbră rece, neglijență intenționată. În partea de jos puteți aranja două rafturi largi atașate, pe pereți – cârlige pentru haine, la etaj – rafturi de tip deschis, completate de coșuri metalice de răchită. Acest stil este potrivit pentru o casă de țară.

    Pentru un apartament standard, cu un coridor mic Iar interior modern este potrivit pentru versiunea tradițională a mobilierului de tip colț, cu usi si coupe si rafturi deschise. Ușile pot fi cu o oglindă, fie fără ea. Cabinetul de acest tip poate fi instalat în colțul din fața ușii de la intrare, și a instala un banc sau pouf cu o oglindă în fața peretelui.

    Citește mai mult  Bucătărie setată cu fereastră în mijloc: Tipuri și alegerea bucătăriei

    Pentru coridoare mari Alegeți sisteme modulare convenabile, care pot fi rearanjate ca iti place. De exemplu, într-un mobilier de design imobilizat gri, cu inserții rathank, constând dintr-un dulap unghiular, rafturi laterale deschise, secțiuni cu un pat și cârlige, piept și canapea închis de mare. Oglinda poate fi plasat separat, fie în partea superioară a peretelui deasupra mesei sau piept.

    Minimalistă frumos design de mobilier se va potrivi într-un interior modern sau clasic, în funcție de decor suplimentar și setarea.

    O altă opțiune originală – Raza dulap cu usi curbate. Acesta poate fi mic, să ia doar un unghi sau să fie litera „g“, care ocupă o parte dintr-un perete, unghi și de cele mai multe alt perete. O astfel de mobilier este potrivit pentru coridoare mari lungi și late.

    Cum de a alege?

    Deci, te-ai decis să achiziționeze un sistem de mobilier unghiular în hol (într-un apartament sau casă). În primul rând, măsurați zona coridorului și luați hârtia locația exemplară a mobilierului care vă va potrivi cu funcționalitate și practică. Apoi decideți tipul de mobilier – va exista un dulap încorporat sau un sistem modular finit. După aceea, puteți merge la salonul de mobilier sau la designeri pentru a alege umplerea dulapurilor, a materialelor și a culorii.

    Vă puteți familiariza în prealabil cu noi produse și tendințe în acest domeniu pentru a avea o idee despre mobilierul pe care doriți să îl achiziționați.

    Dacă doriți mobilier durabil și durabil, alegeți MDF sau copac. O opțiune mai mare – DVP și PAL. În ceea ce privește designul, nu este necesar să alegeți mobilierul prea decolorat și la modă, pentru că după ceva timp se poate deranja.

    Dacă ați decis deja cabinetul, apoi ați evaluat calitatea fațadelor și a elementelor de fixare, a elementelor de umplere interne. Dacă alegeți opțiunea cu rafturi deschise, atunci acestea ar trebui să fie întotdeauna ordine, Pentru a nu fi creat impresia de litri de toate locuințele.

    După ce a tocat încorporat opțiune, trebuie să vă gândiți împreună cu proiectantul să se gândească bine nu numai aspectul mobilei, dar, de asemenea, conținutul intern. Lansete pentru umerașe pot fi combinate cu coșuri, rafturi de dimensiuni diferite, sertare.

    Indiferent de mobila pe care o alegeți, principalul lucru este că este funcțional și se potrivesc armonios în interior.

    Următoarele video prezintă o imagine de ansamblu a dulapului de colț în hol, înlocuind-o cameră mică dulap.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: