Care sunt figurinele și ce să aleagă?

Care sunt figurinele și ce să aleagă?

Dorința de a dota casa ta, pentru a face mai confortabil și să se manifeste individualitatea chiar și în viața de zi cu zi – toate acestea este caracteristic nu omenirii un mileniu. O modalitate de a decora spațiu este să-l umple cu mici decoratiuni, inclusiv figurinele. Acestea pot fi achiziționate fără o analiză specială, puteți lua un ton la pereți sau, dimpotrivă, în conformitate cu principiul contrastului, și puteți face cu colectarea lor.

Ce este?

Statueta – ceea ce poate fi apărut înainte de calcularea pereții peșterilor. Acesta este modul în care mulți oameni de știință sunt siguri, și a fost – cifre pentru prima dată în caii anticilor au apărut. Desigur, ei erau obiecte de culte care au fost folosite în ritualuri și ritualuri. Ei au simbolizat elemente, fenomene naturale, au devenit obiecte de cult și au fost modele care personifica primele încercări de a înțelege universul. Ei au aratat, de asemenea, formarea de gândire abstractă: transferul către obiectele de simbolism a forțelor naturale și T. D.

În Egiptul antic, esența mistică și rituală a crescut doar cifre, iar în Hellad, acesta este deja impregnat nu atât de mult simbolism ca un estetism. Și în epoca barocului moda pe cifre, împodobind casa, a atins apogeul său. Sculptura a fost în egală măsură, comparativ cu pictura si arhitectura si, prin urmare, a atras o astfel de atenție. Figurine ar putea deveni copii ale sculpturi legendare, ceea ce înseamnă că au primit destul de această atenție. Times schimbat, moda, epoci, stiluri – și figurine nu a lăsat casele celor care au căutat să facă viața.

Ei trăiesc astăzi în locuință, uneori greu de remarcat, modest praf pe raft, și uneori – cucerind cu fermitate spațiu accente. Ei nu difuzează informații despre proprietar, arata gusturile, interesele, preferințele sale estetice. Ei creează starea de spirit a casei, ei bine, sau Evidențieze specificat deja.

Astăzi este la modă pentru a colecta statuetele din epoca sovietică, în imaginile care stabilesc și din copilărie, și pseudo-durata (acest lucru este atunci când nu a trăit în acest moment, dar multe vizionate filme au impresia contemporaneitatii de evenimente). În aceste lucruri retro-, și, uneori, de epocă există un suflet care se simte și pentru că place proprietar. Ele completează aspectul camerei, să devină ea parte integrantă, de aceea fascinația cu statuete pentru o lungă promisiuni de timp pentru a fi cu omenirea.

Revizuirea speciilor

Ca să nu se piardă în această abundență de cifre este foarte dificil, prin urmare, un traseu educațional și cultural mic, deși sub formă de text, pentru a crea exact nu doare.

Animale și păsări

Figurile de păsări și animale sunt în cerere, deoarece acestea sunt universale – ele arata bine în orice cameră de acasă: în bucătărie, în camera de zi, în copii, în hol.

Află ce înseamnă.

 • Câini – loialitate, prietenie veșnică, devotament. Astfel de statuete se potrivesc întotdeauna în interior, pentru că utiiizează a priori de la ei.
 • Pisici – imagini mai exigente, Ele nu sunt doar despre pisici dragute si fixare pufos – acestea sunt despre misticism, despre modul în care aduction. Pisica egiptean va decora camera cu motive africane, iar pisica etnica argila este potrivit pentru casa, în cazul în care apreciază autentificarea, comunicarea cu cultura națională.
 • Porc – un simbol al bogăției și înclinat, Și în nici un caz pierde.
 • Elephant – Mulți oameni amintesc de copilăria sovietică la Vernitsa de Slonikov în bunica Slujitor. Animalul exotice părea să fie un mesager de basm de Est, un fel și magic. Și astăzi, mulți oameni ca să aibă casele de elefant indian sub forma unei figurină – frumusețea și puterea naturii în forma sa pură.

  Figurină de pește poate însemna în casa prezența unui simbol creștin, hipopotam – farmecul de idealuri non-standard, scorpion – puterea de caracter, porumbei – peacefulness, vultur – dorința de zbor de mare, și, de exemplu, sfinxului – credința în puterea mistică și dorința de a se baza nu numai rațional. Oamenii pot alege figuri subconstient, fără a înțelege posibilele interpretări, iar acest lucru este un test psihologic interesant pentru tine.

  Citește mai mult  Toate Pature despre tricotate

  Oamenii și creaturi fabuloase

  Figurine care descriu oamenii pot fi chiar mai interesant și expresiv.

  Dar cu ei trebuie să fie atent – s-ar părea o mică figurină, dar afectează atmosfera din cameră în mod semnificativ, mai ales atunci când aceste imagini de volum nu sunt personalitati doar istorice, ci personalități cu asociații contradictorii, sau chiar sincer negative: Stalin, Dzerjinski sau chiar Napoleon.

  Ce cifre sunt foarte în cerere:

  • Copii, fetițe și băieți – poartă starea de bucurie, bună, curățenia+
  • Fetele tinere sunt asociate cu dragoste și sensibilitate, auriu strălucitoare+
  • Cuplurile de familie – devin o expresie a dorinței bunei și a armoniei într-o familie separată (cum ar fi câțiva iubiți, de exemplu)+
  • Bătrânul este prezent în casă în care înțelepciunea și experiența sunt respectate+
  • O femeie care prezintă o anumită profesie (dansator, de exemplu) – idealuri, simboluri frumoase care au născut nostalgici sau alte sentimente calde+
  • Îngerii – păzitori ai sufletului nemuritor, lumină și bună+
  • Pitici – se spune că aceste creaturi fantezie contribuie la stabilirea poziției financiare în familie+
  • Elfii și zâne – atrage, de asemenea, fericirea casei, contribuie la schimbări plăcute, la credința de sprijin într-un miracol+
  • Nutcracker, om de zăpadă, zăpadă – personajele de Anul Nou devin un decor de sezon de bucurie, care va fi asociat mult timp cu tradiții festive în această familie (care, de exemplu, foarte valoroasă pentru copiii mai tineri)+
  • Africa sau șeful Nefertiti – Orice figurine exotice sunt asociate cu senzualitatea feminină și magia caracterelor femeilor+
  • Mână – un mâner elegant poate să nu fie doar o figurină, iar suportul de bijuterii+
  • Imaginea stilizată a unei persoane sub forma unei figurine – poate exprima planul autorului original, a îndepărtat asociațiile plăcute, adesea ușor de înțeles numai proprietarului.

  7

  Fotografii

  Variațiile acestor direcții sunt multe, iar astfel de cifre sunt una dintre cele mai interesante pentru colecții. Ele sunt frumos și dau, de exemplu, începe să se angajeze în fata de dans pentru a preveni statueta balerină elegant, și un cuplu căsătorit la aniversarea de nunta – cifrele originale ale iubitorilor.

  Divities

  Anubis Statueta este vizualizarea vechilor idei egiptene despre lumea subterană mistică. De aceea, nu toată lumea este situat la astfel de cifre la domiciliu, agățat energia negativa atrage lucruri teribile. Dar, dacă vă trateze o imagine atractivă (și se pare impresionant) ca un artefact sau un simbol al frumuseții artei, care nu mai este un mileniu, nu trebuie să se gândească negativ.

  Nici un interes mai este statueta lui Shiva: zeitate hindusă, în același timp Dumnezeu teribil, și apărător bun. Lakshmi este zeița, care atrage noroc și beneficii materiale, pe care o statuetă deosebit de popular în categoria de zei face. Iar statueta Ganesha reprezinta zeitatea indian, care este alinarea bogăția, înțelepciunea și bunăstarea.

  Pornind din timpuri primitive, când Venus Paleolitis a apărut, omenirea a căutat să creeze personaje perfecte vizual. Și este posibil să se facă haz de aspirațiile primitive ale anticilor, care consideră aceste figurine la obiecte de cult, deoarece mulți oameni și astăzi, fără a da ei înșiși raportul, conectați visele și așteptările lor cu cifrele lor decorative de casă.

  Alte

  Figurina clovn poate deveni o asociere cu o bună dor de copilărie, iar statueta cu imaginea Turnul Eiffel – cu recunoaștere în dragoste inima Parisului. Figuri de semnele cercului zodiacal (Sagetator, gemeni, Virgin și toți ceilalți) apar adesea în casă ca un cadou de ziua de nastere.

  Și astfel de lucruri plăcute, cum ar fi nostalgic, de exemplu, olimpic Ursul, este deja o poveste, și un simbol al generării, și doar un lucru cald drăguț acasă, pe care oamenii de vârste diferite doresc să ia. cutie Malachit – statueta de recunoscut, simbol al magiei și o parte a codului cultural într-un sens. Și această listă poate fi foarte mult timp, deoarece ideile care vin autorului statuetelor sunt limitate doar la fantezia.

  Materialele

  Materialele sunt diverse: de gips ieftin la metale prețioase, porțelan, cristal și t. D. Cifrele ieftine sunt realizate din material plastic, ipsos, piatra artificiala uz de masterat, precum și din marmură naturală. figurine scumpe sunt din argint, aur, jad, cristal. Opțiuni de buget pot fi faianță și ceramică, lut, sculptate, să le facă în mod activ astăzi din lut polimer. figurine turnate din fier masiv sunt, de asemenea, găsite.

  Citește mai mult  Camera de zi cu design interior în culori ușoare

  Există produse combinate care combină lemn și piatră sau metale prețioase și de cristal, de exemplu. În produse ceramice pot fi din metal sau din lemn inserții, și, eventual, din plastic, imita chihlimbar scumpe.

  direcţii de stil

  Fiecare statuetă – stilul său interior. Poate că această regulă sună foarte strict, dar această abordare are sens. De exemplu, o girafă de lemn african va fi abordat cu greu de interior Dovedita, iar păpușa japoneză va deveni propria sa în rustic. Deci, și cifrele porțelan chinezesc nu primesc off în stil rustic Authentica, iar pisicile egiptene nu va fi o continuare a retro sovietic.

  combinații neobișnuite sunt posibile, dar trebuie să aibă cunoștințe și, mai important, intuiția proiectantului de a scrie într-un spațiu de lucru de la „diferite“ opere. În estetica alb, Scandi face acest lucru, probabil, mai ușor: pereți blonde – și există o foaie albă, fundal perfect, vopsele luminoase pe care decorul va juca. Acesta poate fi un cal autentic donator stele, un simbol bine-cunoscut al Suediei, și poate un puișor rus, în cazul în care Scandy este adaptat să-l.

  Cele mai scumpe Figurinele din lume

  Sculptura lui Damian Hirst „Pentru dragostea Domnului“ costa 100 de milioane de dolari, acesta este format din 2 kg de platină în 2007. Aceasta este o copie a craniului european din secolul al XVIII-lea, un pic mai redus. Ceea ce este interesant, dinții sculpturii sunt reale, umane. Aceasta este alegerea lumii artei, în care astfel și chiar mai neașteptate și chiar contradictorii sculpturi sunt incredibil în cerere.

  În mod semnificativ mai puțin, dar încă aproape 60 de milioane de dolari în valoare de 65 de centimetri sculptura „cap“ al autorului Modigliani. Aceasta se face în intervalul dintre 1910-1912. și vândute în 2010 la licitație de Christis. Cine a cumpărat un „cap“ este necunoscut – prețul de mai mult de 10 de ori italian a decis să rămână necunoscute. Dar „Lioness Guennol“, a cărui înălțime nu ajunge la 9 cm, vândut pentru 57, 1 milion de dolari în ianuarie 2007, la licitația Sotsebis. Valoarea principală a acestei statuete la vârsta sa: Experții cred că nu a apărut mai devreme de 2800 de ani înainte de epoca noastră.

  Bineînțeles, unitățile de colecționari pot fi să fie wade în astfel de sosiri în colecția lor. Cu toate acestea, nu este doar o colecție, este o investiție în art. Dar puteți gândi mai multe și mai multe scale, dar, de asemenea, să se angajeze în colectarea investițiilor: chiar și multe statuete ale erei sovietice sunt mai scumpe decât acum 10 ani și, prin urmare, vor câștiga doar la preț. De exemplu, La Kiev, ECC a fost produs de figurina „May Night” – cu o pereche delicată de iubitori de Ganna și Levko. Astăzi, o astfel de activitate este vândută pe Internet (și, de asemenea, adesea metoda de licitație), iar prețul său este mai mult decât accesibil, dar interesul pentru astfel de obiecte de artă este în creștere.

  De mare interes este prezentat, de asemenea, figurinelor din fabrică de porțelan DULEVSKY. O lucrare deosebit de impresionantă din seria „Sculptură de restaurare”, unde statuile autorului lui Dulva al faimosului, care au părăsit deja viața de maeștri sunt demonstrați. Asa de, Sculptura recunoscută „deasupra fluxului” Malysheva va costa 25 de mii de ruble, iar sculptura „Hamlet” Bzzitskaya – 80 de mii de ruble, și lucrarea gailova „cinci” – 65 mii ruble.

  Și dacă luați lucrările prezentate de faimoasa plantă de porțelan Lomonosovsky, prețurile sunt impresionate. Asa de, Trenul fizic de cerneală „Danko în preț începe de la 7 mii de dolari, și” papanity pe gheață „, dedicat faptei polariștilor, același autor poate ajunge la 50 de mii de dolari.

  Sfaturi pentru alegerea

  Elemente decorative din casă nu sunt întotdeauna alese cu succes: uneori o mică statuetă face o anumită zonă a apartamentului, ca și cum ar fi dezintegrarea, ciudat, fără gust. Cum să nu faceți o greșeală în alegerea:

  • figurine de piatra uite nobil, sublinia statutul de proprietarii casei, marmura sunt considerate cele mai populare+
  • figurine din metal aparțin universale, bronz vor fi combinate cu un stil clasic, de asemenea, cu moderne, și minimalismul și high-tech necesită un strat de crom strălucitor sau mat+
  • Figurine din metale feroase (și chiar ruginite) va fi un bun supliment al crescatoriei+
  • Fayans, porțelan și lut – materiale universale pentru statuete, dar cel mai adesea ele se găsesc în interioare clasice, precum și în camere în stil retro, kinfolk scandinave, MID Senchuri+
  • Gipsul și alabastrul cifrele sunt ieftine, iar astăzi ele sunt considerate de achiziție la modă pentru interior modern+
  • Arborele este cel mai potrivit în cazul în care un etnic este prezent în proiectarea, sau accente etnice într-un interior neutru doresc să sublinieze.
  Citește mai mult  Dulapul glisant într-un hol mic: specii, opțiuni și cazare

   Combinația de figurine este de asemenea important. Stilul general, tema, lipsa unui conflict stilistic pronunțat va face ca interiorul să fie convingător.

   Multe figuri mici pot provoca zgomot vizual, pentru că trebuie să vă gândiți cu atenție la ce și unde va fi.

   Cum să localizați?

   De la locul în care statueta va sta în cele din urmă, imaginea generală și transformarea interioară, expresivitatea acestei decizii. Șemineul este un loc excelent, se întâmplă adesea centrul compoziției interioare, deoarece atenția asupra figurii va fi cu siguranță nituită. Pe piept sau la masă în dormitor figurine, de asemenea, arată expresiv. Cei care iubesc să sărbătorească oaspeții și să creeze o impresie a casei de la primul pas în ea, ar trebui să vă gândiți la o statuetă în hol – poate că va fi simbolică, iar într-un fel reflectă interesele și starea de spirit a gazdei.

   Locul excelent pentru sculptate (și nu numai) figuri mici – raft în bucătărie peste masă. Sau, în cazul în care nu există dulapuri superioare în bucătărie, rafturi deschise pot fi, de asemenea, decorat moderat cu statueta modestă. Nu este necesar ca acestea au fost pe această temă gastronomică, dar este important ca acestea să fie plăcut și asociat cu ceva cald, vesel, provocând emoții pozitive.

   Exemple frumoase în interior

   Este mai bine pentru a vedea o dată să se bucure de o descriere detaliată.

   12 exemple de inspirație modul în care statuetelor se potrivesc armonios în interior și decorați-l.

   • Acest gips atașații bust simultan si estetica interiorului aristocrație, și ușurința. stropilor de alb în această cameră sunt de succes, se intersectează unele cu altele, de a crea un elegant, verificat de interior.

   • O astfel de zonă în hol sau coridor minunat stabilește starea de spirit în spațiu, arată grațios, „delicios“. Și așa sunt adecvate aici doi cai de porțelan, plămâni, drăguț și frumos montate în acest loc confortabil.

   • Dar rafturi deschise în bucătărie, în cazul în care vasele sunt pașnic adiacente decor, inclusiv figurine modeste, dar elegant. Foarte frumos, spațiul de inspirație dovedit, și nimic ultraste și scump aici nu este utilizat.

   • Nordic, cu o stare de spirit geroasă, arată modul de utilizare cameră decor, fără a trece dincolo de linia. Micul raft pentru figurine arata foarte dragut deasupra zonei de odihnă.

   • interior Deci, transformat în vacanță de Anul Nou. figurine de sezon sunt bune ca, obtinerea-le in fiecare an, inima este plină de emoții bune, bucurie și anticipare a celebrării.

   • pește elegant, într-un interior elegant. Pentru iubitorii, sunt necesare astfel de soluții expresiv și, eventual, obiecte de artă moderne, care sunt ușor de găsit la festivalurile de artizani.

   • statuete celebre, „paza“ rafturi de cărți. Și, într-adevăr, aici este locul.

   • Zona într-un hol cu ​​un piept masiv pe picioare și decor pastoral, unde o figurină de păsări neagră a fost foarte subțire.

   • Rafturi într-o cameră de zi luminoasă – aceasta este schema, cum să plasați decorul în cazul în care să punem statui și de ce este fundalul alb atât de profitabil.

   • Un colț confortabil cu lucrurile preferate – aici sunt foarte logice și cal, și zebra și cactus. Și chiar dacă figurinele sunt diferite, nu sunt legate între ele, împreună arată bine.

   • Minunat recepție clasică a camerei de zi cu o zonă de bibliotecă în care a existat un loc și statuete preferate. Doar o mulțime, dar zgomot vizual, inadecvat și enervant, nu. Și toate datorită aranjamentului armonios și fundalului luminos.

   • Și aici totul este imaculat elegant, ia da copie. Cărți și figurine – o rețetă adevărată pentru frumusețe și persuasivitate în decor, dar și plasarea corectă este importantă.

   Ce figurine pot fi localizate în casă și care este valoarea lor pe Feng Shui, vezi videoclipul.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Narcisa Raescu

   Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: