Ce densitate satin pentru lenjerie de pat este mai bine?

Ce densitate satin pentru lenjerie de pat este mai bine?

Cel mai folosesc adesea satin pentru lenjerie de pat de cusut. În același timp, materialul ia materialul de o anumită densitate. Prea subțire, va fi de scurtă durată, și mai gros are, de asemenea, unele nuanțe. Pentru a determina care se potrivește materiale mai presus de toate, trebuie să se înțeleagă în soiurile sale.

Vizualizări

Satin are mai multe soiuri. Și variază în materialul de densitatea. Conform GOST, acest indicator de satin este definit ca numărul de fire longitudinale și transversale, interconectate între ele pe o suprafata de 1 kV. cm. Există mai multe specii.

  • satin normal este considerată cea mai obișnuită opțiune. Acest material are o densitate de 85-130 întrețeserea per 1 kV. cm. Materialul din această categorie este adesea supus unui proces de mercerizare, care oferă și o mai mare rezistență și strălucire.

  • Mai dens este satin imprimat. Ea are o densitate de aproximativ 170 de țesătură de fire pe 1 kV. cm.

  • Un material mai puternic este numit Jacquard. Aici cantitatea de legătură a crescut până la 220 per 1 kV. cm. Această țesătură bilaterală, pe bună dreptate considerat unul dintre cele mai dilapidative, și în aparență este ușor de confundat cu o tapiserie subțire.

  • Cel mai dens de toate disponibile este Maco satin. Aici cantitatea de fire țese depășește 220 per 1 kV. cm. densitate ridicată oferă o rezistență ridicată la uzură.

Care satin densitate este mai bine, este imposibil să se determine, deoarece totul depinde de scopul pentru care este planificat unul sau un alt material. Deci, pentru lenjerie de pat fină, de obicei satin.

Iubitorii de lenjerie de pat de înaltă calitate ar trebui să fie mai întâi acordat o atenție la produse de înaltă densitate medie și. În plus față de putere, astfel de produse sunt destul de luminoase, care joacă de asemenea un rol important.

Citește mai mult  Repararea de primăvară bloc canapea

Cum de a alege?

În procesul de alegere, este necesar să se concentreze pe densitatea GOST, deoarece nu toate materialele de acest tip este recomandat pentru lenjerie de pat de cusut. Optim pentru acest scop este tesatura, densitatea care cel puțin 140 de interblocare per 1 kV. cm. Este permisă utilizarea de satin imprimat, precum și jacard și Mako-satin. Produse din satin obișnuite sunt, de asemenea, de multe ori găsite pe rafturile magazinelor. Cumpărarea de seturi de lenjerie de pat din satin cu densitate joasă, trebuie amintit că, pentru o lungă perioadă de timp cu utilizarea intensivă nu vor servi. Dar, în același timp, costul acestor produse va fi mai democratică.

Un moment important! Uneori, pe ambalaj, densitatea de satin este indicată în grame pe metru pătrat. În acest caz, optimul este considerat a fi de 120 g la 1 kV. M.

Este demn de remarcat faptul că satin aparține categoriei de țesături de aprovizionare non-egale, deoarece raportul dintre filamentele bazei de la firele de rulare este de 4: 1. De aceea este necesar să se determine calitatea materialului, trebuie să recurgeți la conceptele de densitate liniară și de suprafață.

Sub densitatea de suprafață înseamnă o masă de țesătură într-o zonă unitară. Cele mai bune pentru lenjeria de pat de bună calitate este raportul dintre 120-145 g / m2. Și densitatea liniară este definită ca raportul dintre prezența reală a bazelor bazei la posibila prezență maximă a unui fir de rață. Raportul bun de 130 de interlinguri pe 1 kV. cm. Atunci când alegeți lenjeria de pat, acești indicatori trebuie, de asemenea, să ia în considerare.

Citește mai mult  Canapele în formă de p: Tipuri, dimensiuni și reguli de alegere

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: