Ce saltea este mai bine: primavara sau spumă poliuretanică?

Ce saltea este mai bine: primavara sau spumă poliuretanică?

Ce saltea este mai bine – primavara sau spumă poliuretanică decât acestea diferă? Astfel de întrebări apar la cumpărători destul de des. Aceste tipuri de produse sunt conduse de rating de mai bine vândute modele, dar au diferențe evidente în caracteristici, nivelul de confort, gradul de sprijin. Compararea opțiunilor va ajuta să înțeleagă care dintre saltele este mai bine de a alege pentru un copil și pentru un adult, va facilita foarte mult procesul de a cumpăra un produs adecvat.

Ce este mai confortabil?

saltea de primăvară este utilizat cu succes timp de mai multe secole. Primele modele nu au fost diferite în nivel ridicat de confort. Izvoarele din ele au fost interconectate – există astfel de modele acum, ele sunt numite „Bonnel“. Principalul disconfortul dat un efect hamac. Salteaua este amintit în mod evident sub sarcină, oameni cu o greutate diferită pe ea nu sunt foarte confortabile. Invenția de produse cu un bloc de arc independent schimbat situația.

Acum, design-a izolat elemente, oferind sprijin individual diferite părți ale corpului. Aceste saltele sunt considerate ortopedic capabile să distribuie uniform sarcina pe coloana vertebrală. La început, să doarmă pe ei neobișnuit, baza pare destul de greu, dar după noapte a petrecut, organismul se dovedește a fi bine odihnit, și cu utilizarea regulată, oamenii reușesc să scape de multe probleme concomitente. De exemplu, de la edem, senzații de amorțeală la nivelul mâinilor și picioarelor, tulburări circulatorii.

saltea spuma poliuretanica la început poate părea mult mai confortabil decât de primăvară. Este conectat cu o structură poroasă, moale, care este deformat sub presiunea corpului uman. 2 tipuri de saltele din PPU.

 • Clasic. Acestea sunt ieftine, reprezintă un capac cu foi de cauciuc spumă de interior – acesta este numele materialului mai familiar pentru cumpărători ruși. Grosimea saltele nu este prea mare, cum ar fi prețul lor. Aceste modele nu oferă confort suficient, ele pot fi văzute doar ca un înlocuitor pe termen scurt pentru un pat permanent.
 • Densitate ridicată. Un astfel de material bazat pe UPP este mai faimos ca Ecopen sau artificială latex. Bazele acestui tip au un nivel mai ridicat de densitate, acestea sunt elastice, rezistente la deformare. Multe saltele PPU din această categorie sunt considerate ortopedică.
Citește mai mult  Stiluri de baie

În ceea ce privește confortul, dense produse de spuma poliuretanica sunt destul de comparabile cu modele de primăvară ieftine. Alegerea unei saltele corespunzătoare, în acest caz, ar trebui să fie făcut, luând în considerare și alte caracteristici.

Ei vor ajuta să găsească cel mai bun echilibru de sprijin, fără să depășească bugetul stabilit.

Compararea altor caracteristici

Se determină cât de diferite saltele UPP diferă de modelul cu un bloc de arcuri independente, prin compararea caracteristicilor acestora.

 • Gradul de rigiditate. Și ordinare, și constând din saltele eOpenși pe PPU pe bază de mult mai moale decât orice primăvară. rigiditate mare nu este întotdeauna în valoare de. Dar este necesar, în cazurile în care este necesar, pentru a forma postura dreaptă sau asigură un nivel ridicat de sprijin din spate, în prezența unor probleme ortopedice.
 • Spray. Blocuri spirale în sine sunt realizate din oțel – material care nu se teme de contact cu foc. PPU combustibile, în cazul în care funcționează este necesar să se respecte normele de siguranță. Dar blocuri de primăvară au capace și inserții care pot, de asemenea, negativ se manifestă cu expunere termică.
 • Rezistența la sarcini intense. Saltele cu arcuri nu tolerează salturi, șocuri, alte influențe. Cu astfel de contact, elementele individuale ale blocului pot eșua, descompune placarea externă. PPU nu se teme de astfel de încărcături, dar poate în timp să se deformeze dacă apar prea des.
 • Tăcut. Nu există diferențe mari aici. Și blocul de izvoare independente, iar PPU vă permite să dormiți cu confort, fără zgomot în exces la cea mai mică mișcare.
 • Permeabilitatea aerului. Conform acestui indicator, saltelele comparabile sunt, de asemenea, destul de comparabile. Ei nu au probleme cu furnizarea de schimb de aer necesare, în timp ce dormi corpul „respira”.
 • Ecologie. Este egal cu primăvara și la saltele PPU. Dar dacă prima opțiune are o umplere suplimentară, având în vedere întregul produs din complex. Merită consideră că unele produse de spumă poliuretanice pot păstra un miros chimic specific timp de 2-3 săptămâni după despachetare.
 • Viscozitate. Este caracteristică produselor PPU. Ei înconjoară literalmente corpul, stinge orice oscilații cu un vis neliniștit. O astfel de saltea este ideală pentru cei care sunt obișnuiți să picteze în căutarea unei poziții ideale.
 • Rezistență la umiditate. Ca și buretele de spumă obișnuit, poliuretanul este înclinat să absoarbă și să dețină umiditate. Pentru copiii de dormit ar putea avea nevoie de un caz impermeabil. Când este folosit într-un climat umed, depozitarea la cabană, umplutura poate fi rea, emite un miros neplăcut. Modelele de primăvară ale acestui deficit sunt complet defavorizate.
Citește mai mult  Caracteristici și selecție de canapele Erker

Diferențele cheie în saltelele de spumă de arc și poliuretan nu sunt numai în cost. Alte lucruri fiind egale pentru a alege exact prima opțiune, dar numai cu un bloc independent. Modelele „bonnel” uneori ar trebui, de asemenea, considerate ca un compromis.

Opțiunile moderne cu cadru și completarea din spuma de latex artificial compensează dezavantajele blocului de primăvară dependentă, iar astfel de produse sunt mai ieftine decât cele mai avansate în planul constructiv al analogilor.

Ceea ce mai bine de ales?

Atunci când alegeți o saltea potrivită pentru un copil sau o persoană adultă pentru a naviga nu numai costul produsului. Este mult mai important să luați în considerare nevoile individuale, prezența problemelor ortopedice și dorințe pentru gradul de rigiditate a patului.

Luați în considerare recomandările principale.

 • Pentru școală. Puteți face o alegere în favoarea modelelor cu un bloc independent de arcuri sau produse de spumă medie din spumă poliuretanică. Merită să acordăm atenție grosimii – de la 10 cm, deoarece cerințele pentru susținerea spatelui la această vârstă se schimbă.
 • Pentru vârsta preșcolară a copilului. În acest caz, alegerea ar trebui făcută în favoarea unei baze grele. facle ortopedice ale PPU dense sau cu un strat de coyra de nucă de cocos de mai sus – o bună alegere. Astfel de modele vor asigura formarea postura corecta.
 • Pentru copil până la 3 ani. La această vârstă, numai greu și mijlocii cu cea mai rapidă saltele cu un nivel suficient de sprijin ortopedice sunt permise. Ei vor potrivi copii nou-nascuti si mai mari probleme cu nivelul coloanei vertebrale lombare.
 • Pentru un om în vârstă. La varsta de vârstă, minimizarea disconfort in timpul somnului. Pentru persoanele după 60 de ani, soluția optimă va fi saltele moi și foarte moi, cu umplutură de la PPU. Acestea vor ajuta să se relaxeze mușchii pe timp de noapte, va elimina sarcina din sistemul vascular și a articulațiilor.
 • bărbat adult. Aici trebuie să ia în considerare omul este complex, deoarece greutatea corporală afectează în mod direct percepția rigiditatea saltelei. Cu cât mai mare masa, cea mai mică ar trebui să fie de umplutură moale. Persoanele de clădiri fragile și astenice ar trebui să fie preferate de saltele PPU sau de cel mai simplu izvor.
 • De destinație. Dacă vorbim despre un pat de oaspeți, puteți alege în siguranță o saltea cu o unitate de primăvară dependentă sau un PPU ieftin. Pentru somn permanent zilnic, aceste modele nu se vor potrivi. Ecopenul de dens de spumă poliuretanică sunt potriviți pentru împărtășirea unui cuplu – ele nu trec mișcările unei alte persoane. Pentru 1 adult, o alegere bună va fi un model de primăvară cu un bloc independent.
 • Pe tipul de pat. Dacă vorbim despre o canapea, care este folosită pentru somnul zilnic de noapte, merită o preferință la vârfurile de primăvară îngroșate de 5-10 cm. Ele vor oferi efectul de nivelare necesar, face ca somnul mai confortabil. Pe baza flexibila a patului cu lamele, este în valoare de a alege o saltea cu arcuri mai dure independente, din moment ce un astfel de design a este un pic îndoit sub greutatea corpului uman.

Preferințele individuale joacă, de asemenea, rolul lor. Alege o saltea pentru somn întotdeauna nevoie doar personal, se confruntă cu un produs, la aterizarea, și, dacă este posibil și minciuna. Numai acest lucru poate fi înțeles dacă modelul va fi convenabil pentru un anumit proprietar.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: