Ce sunt saltele subțiri și cum să le alegeți?

Ce sunt saltele subțiri și cum să le alegeți?

Saltele subțiri (toppers) sunt produse de la 2 la 10 cm grosime. Ele pot fi folosite ca un accesoriu de dormit independent sau ca o adăugare pe partea de sus a unei saltele obișnuite, deci un nume mai mult este capacele saltelei. Totul despre caracteristicile, speciile, nuanțele de selecție a saltelelor subțiri pe care le veți învăța din acest articol.

Particularități

Toppers sunt produse cu aceleași materiale de umplutură ca saltele staționare. Ele pot diferi în ceea ce privește moaletele și proprietățile ortopedice. Aproape toate capacele de saltea au un caz de protecție ușor de îndepărtat și spălat. Și astfel încât vârful nu alunecă și nu coboară, este alimentat cu benzi de cauciuc sau bucle de țesut, cu care este atașată de saltea principală.

Principala diferență a saltelelor subtile de la grosimea obișnuită, precum și absența izvoarelor. Și datorită acestui toppers mai ușor: Se cântăresc doar 1-10 kg, în timp ce saltea groasă cântărește mai mult de 20-90 kg. Prin urmare, saltelele subțiri au următorul set de avantaje.

 • Abilitatea de a elimina. Spre deosebire de saltelele staționare grele, modelele subțiri pot fi ridicate chiar și cu o singură mână, este ușor să se îndepărteze în aer, să se așeze, unde aveți nevoie sau să eliminați când nu este nevoie de saltea.
 • Compactitate. Multe modele pot răsuci într-o rola mici sau ori, astfel încât acestea sunt ușor de depozitat în dulap.
 • Nu există probleme cu transport: joben potrivesc Twisted în portbagaj sau pe bancheta din spate a mașinii. Pentru transport nu are nevoie de o mașină specială și hamali.
 • Mai ușor de lenjerie de pat schimbare și saltea caz. Nu este nevoie pentru a ridica o saltea principală groasă.

Datorită caracterul practic, capacele de saltele sunt potrivite pentru o mare varietate de situații.

 • Puteți lua cu tine pe excursii, excursii și călătorii de afaceri. Toppere sunt foarte populare cu turisti. De asemenea, mulți le iau cu ei, atunci când merg să viziteze noaptea.
 • În cazul în care oaspeții au venit la tine, atunci salteaua subțire va face mai ușor de a dota un loc de dormit confortabil pe canapeaua din camera de zi sau chiar pe podea. Există mai puțin despre asta cu el decât cu o opțiune gonflabil, și este mai convenabil de a dormi pe ea. Și atunci va fi ușor pentru a elimina în dulap sau în camera de depozitare.
 • Topper va contribui la extinderea duratei de viață a saltelei principale sau o canapea sheaving. Astfel încât saltea principală de drum nu se murdărește și nu se amintește, este necesar să se așeze un topper asupra lui, ceea ce va prelua toată poluarea, va proteja salteaua de animale de companie. Din topper este ușor de îndepărtat o carcasă de spălare, iar cele mai subțiri modele de capace de saltea și se potrivesc complet în mașina de spălat.
 • Când saltea sau canapeaua este vândută, izvoare acerbă, nereguli, înălțimea inconvenienței și capacitatea de a înlocui produsul, puteți sta pe Topper, care va regla defectele suprafeței.
 • Dacă doriți doar să schimbați rigiditatea patului (faceți-o mai moale sau dură), atunci nu este necesar să schimbați saltea principală. Doar stați pe partea de sus a vârfului cu proprietățile dorite. Dacă este necesar un efect de vindecare, poate fi utilizată o mașină de saltea ortopedică.
 • Dacă persoanele cu greutăți diferite sau idei diferite despre confort sunt dormind într-un pat, fiecare poate crea cu ușurință rigiditatea necesară pe jumătate din pat, cu ajutorul saltelei.
 • Stilul subțire poate fi folosit ca un așternut pentru yoga, sport sau pentru jocurile pentru copii pe podea, în special în sezonul rece.

Astfel, saltea subțire selectată corect va face somn mai confortabilă și va ajuta la simplificarea vieții în multe situații. Și datorită topperilor mai subțiri, chiar și costul premium mai puțin modele staționare de saltele.

Revizuirea speciilor

Toppere se disting prin gros, de umplere, tipul de construcție, scop.

În funcție de tipul de produs

După tipul de produs, capacele de saltele sunt următoarele specii.

 • Twistful. Soft saltele tesatura moale poate fi răsucit într-o rolă compactă, care se va potrivi într-un dulap sau mașină portbagaj.
 • Pliere. Constau din mai multe secțiuni care vă permit să le pui ca o carte armonic. Unele modele în formă pliată poate fi folosit ca un ottoman.
 • Hard Ned pătrat. În cazul în care modelele din materiale rigide (de exemplu, coyra de nucă de cocos) nu sunt împărțite în secțiuni, este imposibil să rabatați.
Citește mai mult  6 kV idei de design interior bucătărie. M

Conform prezenței unui efect ortopedic, saltelele subțiri sunt împărțite în două grupe.

 • Ortopedic. Efectuat din materiale speciale (spuma cu efect de memorie, de nucă de cocos nucă de cocos) și au un design special, care oferă o poziție anatomică a coloanei vertebrale și a corpului în timpul somnului.

Datorită distribuției optime a sarcinii pe muschii sa doarma pe o astfel de joben mai confortabil decât de obicei. Copiii sănătoși recomandați și adulții pentru prevenirea bolilor din spate, iar cei care au deja probleme vor fi potrivite pentru ameliorarea simptomelor.

 • Normal. Designul lor nu oferă un efect ortopedic special. Deoarece una dintre funcțiile lor este protejarea suprafeței principale saltea, al doilea nume al acestor modele este de protectie.

toppers ortopedice și de protecție diferă de obicei, în grosime. Pentru a asigura suportul ortopedic, salteaua ar trebui să aibă o grosime de 5 cm, în timp ce pentru un model de protecție este suficient de 2-3 cm.

Prin filer

Este de la umplutură că proprietățile saltelei sunt dependente: rigiditate, prezența unui efect ortopedic, greutatea pe care o poate rezista, posibilitatea de răsucire și spălare.

Prin urmare, că visul este confortabil, iar utilizarea topperului este convenabilă, este foarte importantă să alegeți umplutura potrivită.

Pentru saltele subțiri, se folosesc următoarele tipuri de umpluturi.

 • Latex natural (cauciuc expandat). Material Ecologic obținut din componenta naturală – sucul de copac GEVE. Toppere din ea elastic, cu un ușor efect de primăvară, de regulă, rigiditate medie, cu proprietăți anti-alergice și antibacteriene. Țineți o greutate mare (până la 120 kg). foarte durabil.

 • Latex sintetic. material polimeric, unul dintre soiurile de poliuretan expandat. Prin elasticitate aproape de latex natural. Dar poarta mult mai rapid – timp de 3-5 ani. Principalul său avantaj – preț redus.

 • Coconut Coyra. Material ecologic este o fibră vegetală extrasă din coji de nucă de cocos. Pentru ambalare saltele, fibra este utilizat într-o formă comprimată, astfel încât produsele sunt destul de greu. Rezista greutate de până la 120 kg. Pentru a îmbunătăți proprietățile produsului nucă de cocos, este uneori atât de impregnat cu latex. De obicei, saltele cu cocos coirs solide.

 • Polyurethan (PPU). Elastic Polimer cu spuma Mesh Structura. Există destule soiuri cu diverse proprietăți și indicatori de densitate și elasticitate, ceea ce vă permite să creați atât saltele moi și grele. Cleștii de praf nu reproduce în umplutură. Saltea PPU păstrează căldură. Este minunat pentru turiști, dar în camera de a dormi pe o astfel de saltea poate fi fierbinte.

 • Spumă de memorie (memorix). Aceasta este o nouă generație de polimer polimer cu îmbunătățire, comparativ cu PPU-ul obișnuit, proprietățile. Caracteristici principale – Efectul de memorie și proprietățile ortopedice excelente. Aici este îmbunătățită și schimbul de căldură: somnul pe o astfel de saltea este frumos și de iarnă, iar în timpul verii. Rezistă în greutate ridicată și servește destul de mult timp, în condiții de siguranță și hipoalergen.

 • Struttofiber, Hollofiber și Holcon. Materiale sintetice din fire flexibile de poliester lipite de temperaturi ridicate. Diferă în direcția fibrelor. La Holcon, este vertical, straturile strottotofyle de fibre armate vertical alternează cu orizontala. Twisted fire elastice de lucru cat mai multe arcuri mici, oferind materiale de elasticitate.

 • Lână. Material natural, cu toate acestea, este destul de „fierbinte“ și provoacă alergii. În saltele moderne, de obicei, nu ca umplutura principal, dar ca aditiv sau strat pentru partea de iarnă în produse cu efect „iarnă-vară“.

 • Vata. Acesta este un material de umplutură moale buget bazat pe fibre de bumbac. Inferioare în practic și durabilitate cu analogi sintetici moderni (de exemplu, holofaybeer), dar se descurcă bine cu sarcina de a crește moliciunea dormitor pentru un pic de bani.

O varietate de materiale folosite pentru a face saltele vă permite să creați modele cu orice caracteristici și orice buget.

Prin duritate

Rigiditatea – un factor important de selecție în rețea. Acesta poate fi diferit și depinde în mare parte de umplutura. Uneori există mai multe straturi de la unul sau mai multe materiale diferite, pentru a obține efectul dorit.

Pe duritate saltele subțiri sunt următoarele specii.

 • Moale. Ușor implorat sub influența corpului și, așa cum ar fi fost, ea învăluie, oferind un somn confortabil. Astfel de produse sunt resimțite de o densitate de 25-30 kg / m3 și o duritate de 10-15 kPa. Această categorie include saltele din memorix, spuma de soia, bumbac, lână și poliuretan moale.
 • duritate medie, moderat greu. Moderat cerșetorie sub greutatea corpului, simtit ca elastic, cu efect de arc. Acestea sunt toppers din latex natural și artificial, poliuretan elastic, HOLKON, STUTTTOFIBER.
 • Greu. Practic nu este cunoscută sub greutatea de dormit, deține perfect forma. Astfel de proprietăți au produse din coyra de nucă de cocos.
 • Combinate. Partea din față și opusă a unei astfel de saltea au un nivel diferit de rigiditate prin utilizarea diferitelor umpluturi. Un topper similar poate fi întors cu o parte adecvată, în funcție de preferințele de dispoziție sau de sortare.
Citește mai mult  Sofi de Marko acoperă

Dimensiuni

Înălțimea vârfurilor este de la 2 la 10 cm. Modelele a căror sarcină principală este de a proteja saltea principală de poluare, de obicei au un strat de umplutură și o înălțime mică – 2-3 cm. Ele afectează minim rigiditatea dormitorului, deși neregulile de pe canapea sunt complet capabile să netedă. Dar sprijinul ortopedic plin de drepturi este cea mai subțire capace de saltele nu vor putea oferi. Pentru aceasta, există deja modele de la 5-8 cm, în funcție de greutatea somnului. Cea mai groasă, cu atât mai bine îndeplinește funcțiile ortopedice. Modelele premium de tipuri ortopedice au o grosime de 8-10 cm.

Toppers de grosime mijlocie (4-5 cm) sunt populare cu turiști și cei care se deplasează des sau achiziționează o saltea pentru oaspeți.

Astfel de produse sunt disponibile la un preț, compact, în același timp, oferă sprijin ortopedică mici și de căldură, confort excelent de dormit pe canapea, pe podea sau chiar pe Pământ.

În ceea ce privește lungimea și lățimea, toppers, cum ar fi saltele staționare, sunt produse sub dimensiunile paturi si canapele. Și între diferite țări de fabricație standarde pot fi lor. Prin urmare, în cazul în care titularul saltea este ales pentru un pat special, aveți nevoie pentru a ridica foarte atent. saltele standard pentru adulți sunt disponibile în 190, 195, 200 cm lungime.

 • Modele universale singur model sunt toppers cu o lățime de 80 sau 90 cm. Dimensiunile tipice – 90×190, 90×195, 90×200, 80×190, 80×195, 80×200 cm. Datorită compactitatea, astfel de produse sunt în mod convenabil în excursii și drumeții, utilizați pentru a aranja un pat temporar.
 • Modelele pentru un pat semiprezat au o lățime de 120 cm: 120×190, 120×195, 120×200 cm. De asemenea, astfel de produse sunt potrivite pentru jocurile pentru copii pe podea.
 • Modelele duble au o lățime de 140, 160, 180 și 200 cm. Saltelele sunt cele mai solicitate (140×190, 140×200 cm) și mediu (160×190, 160×200 cm) dintr-un pat dublu. Produsele 180×190, 180×200, 200kh200 cm sunt disponibile pentru paturi marine mari.

Pentru paturile pentru copii au produs toppers special. Pentru cel mai mic (până la 3 ani), saltelele au dimensiuni 60×120, 70×120, 80×120, 75x125cm. Există modele speciale pentru scaunele cu rotile pentru copii și pentru pătuțurile de nou-născuți.

Pentru adolescenți, experții recomandă alegerea unor modele ortopedice speciale de rigiditate medie sau ridicată de la latex, a cărei proiectare ia în considerare particularitățile de vârstă și contribuie la dezvoltarea corectă a sistemului musculoscheletal. Dimensiunile unor astfel de saltele – lățimea de 70-90 cm și 150-190 cm – în lungime.

Gama de modele a majorității producătorilor nu se limitează la produsele cu dimensiuni tipice. Deci, puteți găsi toppers cu dimensiuni 150×200, 150×190 100×200, 190×80 cm și altele. Saltele rotunde devin din ce în ce mai populare. Diametrul unor astfel de produse este de obicei de la 150 la 230 cm.

O selecție largă de dimensiuni vă permite să alegeți un topper pentru orice pat.

Și dacă aveți nevoie de un produs al unui formular complet non-standard, mulți producători sunt pregătiți să facă saltea în conformitate cu standardele individuale.

Cei mai buni producatori

Liderii de vârf pe piața de saltele subțiri sunt conduse de următoarele companii.

 • Tempur. Compania daneză, lider între producătorii de produse de produse. Produce produse cu umplutură din spuma elastică „inteligentă” cu un efect de memorie, care se bazează pe dezvoltarea NASA pentru materialul spațiului. Aceasta este singura organizație a industriei care este permisă oficial să folosească tehnologia spațială certificată NASA semn. Oferă toppers de premium flexibil ortopedic. În linie există modele cu o grosime de 3,5, 5 și 7 cm. Produsele sunt certificate ca medicale în SUA, Europa, Rusia.
Citește mai mult  Tabele pliante în bucătărie: demnitate și dezavantaje, soiuri și recomandări de instalare

 • Lien`a. Unul dintre cei mai buni producători de saltele și perne ortopedice de la latex natural. Planta este situată pe cea mai mare plantație a Gevi din Vietnam. Compania intră în Asociația Internațională a Producătorilor pentru produsele ISPA de somn, produsele au certificate europene de securitate Eco-Institut, LGA. În Rusia, aceste certificate ale Ministerului Sănătății. Linia de producție include o varietate de modele de saltele de latex de forme standard și rotunde cu o grosime de 3, 5, 7,5, 10 mm.

 • „Ascona”. Lider în rândul companiilor de producție rusești pentru somn. Lucrări pe piață 29 de ani. Pentru fabricarea de produse, materialele cele mai moderne sunt utilizate, gama este actualizată în mod constant și actualizate cu noile evoluții. Cumparatorii vor încânta o gamă largă de produse, printre care există mai mult de 10 de nume ale toppers: protecție și a ortopedice, cu efect de memorie, diferite dimensiuni, grosime la 2 la 7 cm. Există copii și adulți modele pentru orice buget: de la premium la cele mai ieftine.

Astfel de companii rusești ca „Ormatek”, Trelax, Promtex-Orient, senatorul Sontel, Consul, Dreamline, Toris, s-au dovedit bine. produse ieftine de bună calitate sunt emise sub popular brand IKEA. De la companiile străine care produc toppers clasa premium, este demn de remarcat compania italiană Magniflex.

Nuanțele pentru copii

huse pentru saltele pot fi folosite pentru o varietate de sarcini. Cu toate acestea, există o serie de recomandări generale care vă va permite de a alege produsul potrivit și se bucură de un confort excelent si calitatea somnului.

 • Lungimea saltelei trebuie sa fie de 10-15 cm, mai mult decât creșterea ta. La urma urmei, în cazul în care salteaua se dovedește a fi prea mică, va fi incomod pentru a dormi chiar și pe cea mai bună suprafață ortopedică.
 • Necesitatea de a lua în considerare greutatea utilizatorului. Decât este mai mare, mai gros ar trebui să fie o saltea pentru a oferi sprijin. Fiecare model al saltelei are propria sa greutate maximă admisibilă specificată de producător, și trebuie să fie luate în considerare. În cazul în care salteaua este dublată, greutatea este determinată de partenerul greu.
 • Dacă aveți nevoie de un efect ortopedic, este recomandat pentru a alege un capac de saltea de la 5 cm grosime.
 • Ar trebui să se gândească la modul în care vor fi stocate saltea și cum să aibă grijă de ea. Exista modele care pot fi spălate într-o mașină de scris (de exemplu, modele subtiri realizate din holofayber, holcon). Și sunt acelea care, în nici un caz nu pot fi șterse sau răsucită (produse Coco Coyra).

Pe baza sarcinilor, pentru a alege umplutura: moale sau tare. Spre deosebire de stereotip populare, dormit pe un pat dur nu este bun. De fapt, aceasta depinde foarte mult de caracteristicile individuale și structura corpului, starea de sănătate, vârsta.

Specialiștii dau pe acest subiect următoarele recomandări.

 • Copii, adolescenți și tineri sub 25 de ani li se recomandă să dormi pe saltele dure sau hard-mediu.
 • Oamenii după 50 de ani sunt în valoare de a alege modele moi sau moale-mediu (din cauza problemelor de dormit pe saltea prea tare cu discuri intervertebrale).
 • Pentru persoanele de vârstă medie (25-50 ani), orice saltea este adecvat fără boli grave ale sistemului musculo-scheletice, în funcție de preferințele individuale. Produsele optime sunt considerate produse de rigiditate medie sau din spuma ortopedic cu efect de memorie. Cel mai corect ridica în sus modelul în funcție de raportul de creștere în greutate și va ajuta la o masă specială.
 • Chiar si persoanele supraponderale prefera modele dure.
 • În prezența unor boli ale sistemului musculo-scheletice, leziuni trebuie să fie consultat cu medicul, deoarece parametrii saltelei, în acest caz, sunt selectați în mod individual. Ca regulă generală, cu probleme cu discurile intervertebrale (hernia și t. Ns..) Recomanda modele moi ortopedice, cu încălcarea postura, osteocondrozei – greu.

Deoarece rigiditatea saltelei – factor este foarte subiectiv, atunci este recomandabil să se testeze salteaua înainte de achiziționare. Pentru aceste magazine oferă posibilitatea de a atinge probele demonstrative și chiar minciuna pe ele.

De asemenea, atunci când „test drive“ ar trebui să verifice calitatea și fiabilitatea elemente de fixare. Cazul capacului ar trebui să fie plăcut la atingere și de preferință naturale, non-alergice și iritarea pielii.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: