Ce tapet pentru a alege pentru hol?

Ce tapet pentru a alege pentru hol?

Imaginile de fundal sunt considerate cel mai accesibil și mai popular material pentru decorarea pereților. De la cea mai ieftină hârtie pentru imagini de fundal de lux – o varietate de acest decor nu este numai impresionant, dar, de asemenea, vă permite să găsiți versiunea chiar și cele mai exigente cumpărător. Camera de zi, care este camera principală a casei, pune în cerințele sale pentru alegerea monitorului. Acestea trebuie să fie o idee de interior armonios, precum și de înaltă calitate și elegant.

Cerințe

Există mai multe revendicări de design pentru interiorul sălii – Universal și individual. Aproape pentru toți proprietarii de apartamente, este important ca imaginea de fundal arată reprezentativ, elegant, în stare proaspătă și pentru o lungă perioadă de timp a rămas într-o formă prezentabilă. Pentru sala, o astfel de cerință este deosebit de importantă, pentru că toți cei care vin la casa sunt acceptate în primul rând în această cameră.

Criterii de selecție de tapet pentru sala nu este atât de mult.

 • Curățați cu subtext de mediu. Acest lucru înseamnă că acestea trebuie să fie inofensive, adică natural. Materialul necesită respirație, care nu va înălța pereții, evidențiază evaporarea toxică, în cele din urmă, nu va atrage praf la suprafață.
 • Imagine de monitoruri exterioare. Acestea includ culoarea și textura și imaginea ornamentală și stilul. Totul ar trebui să fie cât mai organizat, combinat și, desigur, nu au defecte vizibile. Pentru că dacă vă îndoiți că puteți pedepsi imaginea de fundal imaculat, nici măcar nu încercați singur. Este necesar să se încredințeze specialiștilor și pregătirea zidurilor, dacă nu sunt perfect netede.

Designerii sfătuiesc să introducă după cum urmează – Face un plan de reparații viitoare. Gândiți-vă la ce se va schimba în cameră, doar tapet sau setare prea. Dacă primele, ele sunt selectate la mobilierul și textilele deja existente, la decorarea plafonului și a podelei. Dacă modificările vor fi mai globale, atunci alegerea devine mai largă.

Soiuri, argumente pro și contra

30 de ani în urmă alegerea de tapet a fost atât de insuficiente încât nu a fost de fapt. Uneori era necesar să se aleagă pe principiul „mai mult sau mai puțin“. Astăzi, varietatea de opțiuni este atât de largă încât alegerea devine și mai dificilă. Prin urmare, acesta trebuie să fie redus prin eliminarea în mod evident opțiuni nepotrivite. De exemplu, pentru a începe să decidă ce tip de tapet aveți nevoie.

Imagini de fundal sunt de o varietate de specii.

 • Hârtie. opțiuni mai ușor și mai accesibile nu vin. Poate fi un singur strat și două straturi. Avantajele includ preț scăzut, un sortiment mare și lipirea relativ simplu de perete. Pentru minusuri – Burnout la soare, calitatea scăzută, mirosurile de absorbție și umiditate scăzută în.

 • Flisellinovye. Acesta este un tapet cu două straturi: stratul superior este un polimer de acoperire, în cazul în care pânza este, de fapt amestecat cu hârtie. Dacă al doilea strat este de vinil, atunci tapet este potrivit pentru pictura. La prețul lor poate fi numit accesibile, acestea sunt rezistente la umiditate, capabile de a ascunde mici fisuri ale pereților. Minusurile includ nu indicatorii cele mai remarcabile de sunet și izolare termică, iar în cazul în care mărfurile sunt ieftine, ei pot și schimbare.

 • Vinil. Optimă în raportul preț – calitate, dar există nuanțe. În cazul în care copiii trăiesc în casă, ei se agață cu ușurință la marginea groasă și poate atarna tapet (cu hârtie atât de ușor să nu pentru a face față). Dar, în general, aceasta este o opțiune bună, deoarece acestea sunt curate, poate rezista la curățare cu o perie, ascunde neregularitățile peretelui.

Ele sunt rezistente la ciuperci, nu straluceasca suprafața. Dar prețul este mai mare, și nu este întotdeauna ușor de lipici.

 • Lichid. Aceasta este o încrucișare între direct de tapet și ipsos. De fapt, chiar și acest lucru este pur și simplu tencuiala decorativa, dar este din cauza compoziției compoziției compoziției. Aceasta este o pulbere uscată care trebuie breeded cu apă și se aduce la o anumită consistență. Iar compoziția obținută este aplicată pe perete ca tencuială. Articulațiile unui astfel de acoperire nu se formează deloc, oferă izolație excelentă a zgomotului, nu atrage praful, întotdeauna original.

Dar este imposibil să o spălați, iar costul de reparații este mic, nu veți apela.

 • Acril. Acestea sunt toate aceleași imagini de fundal de hârtie, dar numai cu un strat acrilic delicat. Ele nu sunt la fel de grele ca același vinil, deoarece adezivul este atât de gros, nu vor avea nevoie. Ele pot fi efectuate respirabile. Ele sunt considerate impermeabile, foarte lent decolorate. Adevărat, dacă stratul acrilic este prea moale, puteți hrăni în lipirea: Dacă un pic mai puternic, apăsați cârpa la perete, începe să meargă.
Citește mai mult  agenți de curățare Divan: tipuri, sfaturi de selecție și utilizare

 • Textile (tesatura). Ele sunt realizate pe baza phlizelinei și a hârtiei. Producătorul pune fie țesut, fie material împletit – bumbac, lenjerie, iută, viscoză sau încă din mătase, poliester, altele. Textura poate fi creată orice: netedă, catifea, mătase. Relief de imprimare este foarte posibil. imagini de fundal Fabric sunt considerate, de asemenea o opțiune respirabil pentru proiectarea pereților, deoarece acestea sunt folosite în camerele de zi fără frică. materiale de lux, dar dragă, și încă capricios. Se teme de umiditate ridicată, pălește, dă înapoi doar o curățare chimică.

 • Echipamente de sticlă. Aceasta este o versiune specială a materialului inventat de vopsire. Ei nu se tem de apă, ele sunt lipite și în baie. moment pozitiv – poate fi revopsit de mai multe ori. Deoarece durata de viață ajunge cu ușurință 20 de ani și mai mult. Desigur, reparatia nu va fi ieftin, dacă alegeți astfel de imagini de fundal.

Și acestea sunt doar cele mai multe opțiuni populare. Dar, într-adevăr alege pentru proiectarea de camera de zi tapet de bambus, de exemplu. Bambus Benzile cut-off este fixat pe o fundație solidă din tesatura, motiv pentru care acoperirea inițială de mediu se obține pentru pereți. Deci, puteți aranja pereții din camera de zi de Est, stiluri africane și nu numai. În aceeași categorie menționată tirbuşor, Fiind un strat subțire de furnir de plută pe hârtie.

Cork imagini de fundal naturale, mirosuri nu absorb, nu contribuie la reproducerea organismelor patogene. Elastic la atingere, cald, plăcut și cu siguranță non-născut, dar scumpe. Precum și popularitate considerabilă de astăzi metalizată imagini de fundal. Pe stratul de hârtie – folie de aluminiu, pe ea desen cu stratul ulterior de lac. Acesta este un material de umiditate rezistent, se spală cu bureți moi și cârpe. Dar, fără detergent agresiv, deoarece acoperirea metalizată este ușor de zero.

Ce culoare este mai bine?

Această solicitare se referă adesea la moda și tendințele sezonului curent, ceea ce face, de asemenea, sens să ia în considerare atunci când aleg tapet. Și primul lucru pe care vreau să notă în această privință, poziția constantă a monitorului de culori monofonice. Ordinare, nuanțe recunoscute sau luminoase și neașteptate – acest lucru nu mai este atât de important, lucrul cel mai important este faptul că acestea creează un fundal neted. Striparea în alegerea costurilor de culoare de la dimensiunea camerei, planificarea. În cazul în care numărul camerei este foarte modestă, apoi tonuri luminoase și naturale sunt de preferat luminoase, și chiar dacă gama de culoare închisă.

Dintre interesante noutățile și tendințele puteți aloca mai multe opțiuni.

 • „Tricotaj“ tapet lumina. Este un tapet de imprimare sau chiar o fotografie de împerechere diferite dimensiuni. Pentru întreaga încăpere, soluția poate fi prea îndrăzneț, dar pentru un perete, mai ales cel în care canapea este, este o alegere excelentă. Confortabil, neașteptat, cald, luminos, neobișnuite – aceste cuvinte pot caracteriza camera transfigurare.

 • 3D-tapet. De asemenea, merită o atenție, deoarece acest strat vă permite de a transforma peretele intr-o imagine de ecran lat.

În opțiunile de moda cu iluminare, precum și cu pâlpâire magică de pete fluorescente.

 • Wallpaper textile cu flori Pestry Print. În baza culorii aceste imagini de fundal două nuanțe – albastru deschis și verde pe bază de plante. Sunt piersica, și bej, și opțiuni de lamaie, dar primele două sunt mai mari popularitate. Ele sunt de asemenea potrivite pentru un perete accent în camera de zi.

 • pereti albi. Este imposibil să ne imaginăm că au ieșit din modă. Înțelegerea cererii de decorare alb de pereți, producătorii încercați să vă rugăm să cumpărător cu textura. Imagini de fundal sunt din ce în ce mai interesant datorită formării unei texturi speciale, crearea de efecte plăcute, care se simte și vizual, și se simt.

Foarte mult în ultimele sezoane de flori de apă și cer: turcoaz, acvamarin, menta. Interiorul cu nuanțe de albastru nu mai pare rece și pustiu – a început să se asocieze cu prospețime, ușurință, rece revigorant.

Tema floristică nu iese din moda, retrotemics sunt foarte populare în imaginea de flori și plante. Wallpaper poate fi pestriță, vesel, luminos, dar în acest caz, mobilierul trebuie să se potrivească cerințe mai modeste. Alegerea de tapet, într-adevăr, depinde de o serie de circumstanțe, și totul trebuie să fie coincis pentru alegerea ideală.

Citește mai mult  Masă de alunecare din sticlă de bucătărie: Tipuri și alegeți

Alegerea cu diferiți factori

Cineva preferă doar tapet pentru pictura: puternic, de încredere. Ele pot fi revopsite în câțiva ani, fără a actualiza camera următoare lipirea. Un alt mai important de a alege tapet, în prezent, în prezent, este riguros, iar selectarea opțiunilor se realizează pe fundalul acestei interogări de bază. Oricum, Trebuie să se supună nu numai practic și modă, dar, de asemenea, o listă mică de alți factori.

Mobila

În cazul în care imaginea de fundal este potrivit pentru mobilier, este deja pe jumătate. De exemplu, aveți un set de căști bej-maro în camera ta, și te-ai decis să te trezești camera cu tapet alb. Ea nu întotdeauna armonie de lucru, deoarece nuante calde sunt dificil de a obține, împreună cu un fundal rece.

Luați în considerare compatibilitatea pe exemple.

 • Închis tapet floral – Treptat se uite, dar numai in combinatie cu alb reconciliatoare. Mobilierul foarte întunecat poate fi completat cu blaturi de lumină, dar nuanțele naturale sunt de fapt nu. Ei, precum și podea bej sau nisip, ar arăta în acest fundal.

 • Imagine de fundal verde închis cu subtock albastru Ar putea fi perfect combinate cu mobilier alb, dar proprietarii, în plus față de rafturile albe, există scaune dungate, o canapea gri și o masă originală din lemn. Și totul arată organic. Dar într-o astfel de combinație o mulțime de trucuri.

Există elemente interioare care echilibrează toate aceste varietăți – de exemplu, o imagine pe perete, covor, perdele.

 • Combinație excelentă a tuturor elementelor interiorului – mobilier strălucitor, dar nu numai alb, și cu incluziunile obiectelor de nisip de plajă. Combinație foarte reușită de albastru, alb și lumină bej într-un spațiu. Mobila de culoare închisă ar fi de prisos aici, și în cazul în care o astfel de obiecte de culoare, cum ar fi picioarele în scaun, va fi prezentat în mai multe în interior, ar fi, de asemenea, luate în considerare de suprasarcină.

Dacă preferați imagini de fundal luminoase, dominante numai la peretele unde canapea este, Găsi unele apel nominal de culoare în culoare și Wallpaper de culoare. De exemplu, o canapea fader-galben gaseste un design-răspuns în dungi decolorate galbene pe tapet, sau flori, sau elemente de ornament și așa mai departe.

Puteți lipi imaginea de fundal va evident numai cu materiale textile coincid (carouri, covoare, perdele, servetele, piese), iar acest lucru nu este, de asemenea, cea mai proastă decizie.

Stil interior

Design-ul ar trebui să urmeze camera de zi un stil de interior specific, cel puțin principalele momente pentru a adera la. producătorii contemporane au colecții întregi de tapet, realizate în conformitate cu cerințele unui anumit stil de interior.

Luați în considerare exemple luminoase.

 • Wallpaper în stil englezesc Puteți apela strict și reținut: ele nu sunt foarte luminoase, desenele de pe ele nu sunt cele mai expresive si impresionante. Liniile drepte – ceea ce este mai bine pentru a sublinia stilul.

 • imagini de fundal stil scandinav Prezentat în nuanțe vrac cu imprimeuri mici, realizate de culori pastelate.

 • imagini de fundal stil clasic pot avea fragmente aurite. Wallpaper în stil retro este acoperiri naturale cu modele de epocă, compozitii florale, dungi și celule, abstractizare.

Pentru stilul de Provence subiecte de flori adecvate, precum și imagini de fundal foto realiste și materiale care combină linii stricte pe un fundal deschis și ornament floral. Pe tapet în stil modern, sunt contrastante tranziții de culoare, precum și desene luminoase, cu linii clar definite.

stilul interior Modern Necesită tapet, care sunt stilizate sub zidărie, piatră în relief, piele, lemn, ipsos.

Dimensiunea camerei

Principalele sunete de interogare ca aceasta: ai nevoie de un astfel de tapet, astfel încât camera părea mai mult. Și este logic, pentru o cameră mică, alegerea de decorare de perete este de importanță strategică. În cazul în care alegerea este de succes, sala în Hrușciov va părea nu atât de mici. Trucuri Designer:

 • În cazul în care camera este scăzută, atunci problema poate rezolva parțial tapet cu dungi verticale – ei, într-adevăr, crește vizual înălțimea pereților+
 • nuanțe întunecate într-o cameră mică va fura de până la 45% din iluminat, deoarece numai lumina va permite să nu se reducă și mai mult vizual camera+
 • tapet cu o ușoară texturata de relief – o soluție bună pentru camera în 16-18 kV. m, ei vor potrivi cu o astfel de cameră de zi în care imagini de fundal de relief sunt perfect prinderea de peste, de a crea diferențe de culoare+
 • Wallpaper cu sclipici este, de asemenea, extinde vizual spațiu, dar în ceea ce privește strălucire ar trebui să fie foarte atenți – în cazul în care există o mulțime de ea, camera se poate transforma într-un kitsch+
 • În combinație de imagini de fundal, cel mai de succes instrument poate fi laminat – oferă interior perfectă, proporțional, organizat, creșterea înălțimii pereților.

Toate – și întuneric pereți și un desen pestriță, și de imprimare complexe, și un ornament mare sunt permise în camera de zi spațioasă. Principalul lucru este că psihologic noua „tinuta“ a peretilor nu a prescris și nu a devenit un iritant.

normele fengshui

Cum este mai bine pentru a aranja pereți, mulți proprietari de apartamente sunt verificate cu predare Fengshui. Și prescripțiile acestei teorii antice sunt foarte curios.

Citește mai mult  Lumini dormitor: Tipuri și alegere

Alegerea Wallpaper Reguli de Fengshui:

 • Desene cu subtext agresiv va duce la picături de dispozitie, boli, natura de neînțeles de letargie+
 • Nu cumpărați tapet cu imagini de flori și copaci decolorat – se crede că acestea afectează în mod negativ starea mentală a persoanei+
 • Dacă alegeți tapetul foto, este mai bine dacă sunt cu imagini pereche, un erou al imaginii simbolizează singurătatea și loopul pe el+
 • Se crede că imaginea obiectelor arhitecturale pe tapet dezvoltă inteligența, motivează și stimulează activitatea mentală+
 • Imaginile de fundal și imaginile de fundal foto cu imaginea mărilor și lacurilor sunt un simbol al castronului complet, care este casa dvs., dar imaginea de fundal a fotografiilor cu cascade și fântâni difuzează bunăstarea casei de plecare+
 • Articolele care zboară pe tapet sunt energia activă, dar opțiunea unui astfel de design este mai potrivită în birou (sau în zona camerei de zi, care are această funcție).

Credeți astfel de recomandări sau nu – soluția dvs., dar chiar dacă Fengsui vă lasă indiferența, orientarea în alegerea tapetului în funcție de părțile de lumină are o abordare mai rațională.

Partea de lumină

Dacă camera de zi se află în partea de sud, întrebarea devine decisivă, Cum va culoarea monitorului interacționează cu iluminare naturală camera de zi. Pe partea însorită vor fi diferite opțiuni. De exemplu, nuanțe adânci și saturate sunt permise aici, din moment bun de iluminat nu va permite „mânca“ spațiu critic. Culorile înăbușite sunt considerate mai de preferat, deoarece foarte luminos sub soare obsesiv poate literalmente „tăiat“ ochi. nuanțe reci în sala de soare va crea un sentiment de racoare, iar culorile naturale (gama de nisip, ocru, pământ) va fi cel mai confortabil pentru ochi.

Pentru camera de nord, o mai potrivit este considerat un interior moderat contrastantă. Utilizați mobilier maro, rosu, ciocolata, visiniu, nuanțe de miere groase. Dar mobilier de culoare închisă a pus pe un fundal de culoare deschisă, iar în cazul în care mobila este lumina, fundal poate fi moderat întuneric. Nu se implica în grafica alb-negru în camera de zi de nord. Camera de zi estică și sud-estul va fi cea mai potrivită tapet maro sau verde, partea de vest este de preferat pentru nuanțele vestice și blânde roz.

Wallpaper Combination Recomandăm

Experții alocă regulile de bază pentru combinarea tapetului, având în vedere ce puteți împinge tapetul frumos și corect în camera de zi și fără ajutorul specialiștilor.

În mod competent, combinați:

 • Ideal dacă imaginile de fundal sunt egale în grosime, mai ales dacă vorbim despre același zid+
 • Într-o singură cameră, mai mult de două ornamente sunt un bust clar, este permis numai dacă tapetul dvs. combinat din colecția de design+
 • Culorile luminoase sunt întotdeauna armonios combinate cu nuanțe neutre – alb, bej și gri deschis+
 • Întotdeauna înainte de a cumpăra imagini de fundal, fragmente de două opțiuni atașează unui prieten unui prieten și le apreciază cu iluminare naturală+
 • Cu o metodă simplă, combinații combina numai două culori care sunt perfecte între ele+
 • Dacă alt tapet a ales, acestea trebuie să aibă acțiuni vizibile+
 • Avantajele de a combina tapet în faptul că acestea pot zonate spațiu, ascunde defectele pereților, sublinia elementele importante din camera de zi.

Metode combinate o mulțime. Aveți posibilitatea să partajați spațiul vertical și orizontal, pentru a alege un accent vizual, face accent și să se concentreze, nișe evidențiați și proeminențe.

Alegerea de tapet este foarte important Cu cât „am văzut cu ochiul“, cu atât mai ușor creierul se obișnuiește cu soluții în cunoștință de cauză cu succes, design profesional de camere. Nu vă fie teamă de a învăța din exemple din jurnalele celebre, cataloage. Chiar dacă interioarele de acolo par a fi foarte bogat și inaccesibile, combinații de culori, combinație, selecție de mobilier și decor sunt citite și să devină un ghid artistic. Și acest lucru va afecta în mod benefic reparația în propria locuință.

Despre cum să alegeți tapetul potrivit, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: