Cerambulant pentru podea în bucătărie: soiuri, alegeri și îngrijire

Cerambulant pentru podea în bucătărie: soiuri, alegeri și îngrijire

Selectarea gresiștilor de podea pentru bucătărie – o soluție bună care vă permite să vă asigurați caracterul practic și funcționalitatea acoperirii. Acest material este extrem de durabil, este fiabil și sigur de utilizat.

Un format mare de module este convenabil în stabilirea, în plus, în forța sa, gresie de porțelan este mult superioară altor tipuri de acoperiri. Costul disponibil, o varietate de opțiuni de proiectare, estetica și durabilitatea fac astfel de podele pentru o achiziție cu adevărat profitabilă. Luați în considerare mai detaliat modul de a alege acest material pentru a alege ce culoare decizia de a prefera modul în care să se stabilească o țiglă, astfel încât aspectul de podea nu plictisitoare și banală, și elegant.

Particularități

Cerambulants pentru sex în bucătărie trebuie să se potrivească o serie de cerințe care fac introducerea armonios o astfel de acoperire o în interior. Acest material este produs prin tehnologie similară cu producția de ceramică. Compoziția include umpluturi minerale – spat, nisip, argilă și pigmenți coloranți naturali. culori acide și nuanțe gamma nenaturale în colecțiile producătorilor de astfel de acoperiri nu au fost găsite.

gresiei din porțelan este fabricat de prăjire materii prime la o temperatură de 1300 de grade Celsius și presare, în timp ce intensitatea compresie se dovedește a fi de două ori mai mult ca atunci când se creează o țiglă convențional.

Ca rezultat, materialul obținut dobândește o structură și o rezistență mică mână dense inaccesibile ceramicii convenționale. Diferite și metoda de acoperire colorare. In particular, pigmenții sunt adăugate la placă de gresie de porțelan în etapa de preparare a amestecului, și capătă culoarea dorită toată grosimea.

Printre trăsăturile caracteristice ale gresiei porțelanate, unele proprietăți pot fi observate.

 1. absorbție redusă de apă. Indicatorul său este de doar 0,05%, în timp ce dala absoarbe până la 10% umiditate. Etaje de la gresiei porțelanate nu se tem de apă vărsat, în caz de scurgere de urgență de la o mașină de spălat sau de scurgere în riscurile de riscurile pentru a inunda vecinii lor mai jos.
 2. Durata de viață de până la 100 de ani. Desigur, gresie portelanata au produs mai puțin de 50 de ani și această caracteristică subiectivă. Dar, totuși, este pe deplin justificată de calculele și datele de încercare.
 3. Rezistența la diferite tipuri de sarcini. gresiei porțelanate nu se teme de influențe mecanice și de șoc, suprafața este uniform. În conformitate cu respectarea regulilor de stabilire, este imposibil să-l împartă, chiar și atunci când cad pe podeaua din fontă severă prăjirea.
 4. Rezistența la îngheț și rezistență la căldură. O astfel de acoperire o poate fi pus în bucătăria de vară a casei de țară, se va menține contactul cu cărbune fierbinte din șemineu.
 5. Curat de mediu și de securitate. Folosirea de materii prime naturale complet elimină alocarea substanțelor potențial periculoase.

  Toate aceste caracteristici și face podea rezervare porțelan bucătăria cu o opțiune de finisaj destul de populare folosite în apartamente urbane și case de țară.

  Vizualizări

  Toate tipurile existente de plăcilor ceramice potrivite pentru styling în bucătărie, pot fi împărțite în categorii în funcție de proprietățile acoperirii.

  • Tehnic. Cât mai aproape posibil de granit din caracteristicile sale. Ieftine, durabile, potrivite pentru bucătării de vară, nedorite în timpul iernii.
  Citește mai mult  Decorarea bucătăriei în stil retro

  • Brut. Tile cu textură aspră și de suprafață mată. Potrivit pentru zone de lucru, în cazul în care este important pentru a exclude alunecare. Prin rezistența și duritatea de umiditate, una dintre cele mai bune opțiuni are un preț accesibil.

  • Lustruit. Placi de porțelan cu un strat superior având un luciu oglindă. Vizual opțiune atractivă, dar în bucătărie poate fi prea alunecos. În proprietățile sale este inferioară analogii care nu au fost prelucrate.

  • Lustruit. Material cu caracteristici operaționale reduse, mai puțin durabile.

  • Lappatrated sau semi-matematică. Suprafața are atât zone netede și lustruite sau netratate.

  • efect satinat. Similar cu țiglă, conform metodei de creare a unui strat lucios – învelișul exterior este aplicat înainte de tragere. acoperire Ready are o strălucire pronunțată.

  • lustruit. Cerambulated cu glazură decorative colorate. Cea mai diversă schemă de culori și decor, dar stratul exterior poate fura rapid.

  • Ridicat. Are o structură similară cu piatră naturală. strat dur, cu neregularități grave.

  • Fapt sau structurate. gresiei porțelanate acestui tip recreează suprafata beton, lemn, metal, menținând în același timp proprietățile sale. Suprafața unui astfel de material nu un diapozitiv.

  Dimensiuni

  Gama standard dimensională de plăci de porțelan Aceasta implică următoarea gradare a modulelor pătrate:

  • 15 × 15 cm+
  • 20 × 20 cm+
  • 30 × 30 cm+
  • 33 × 33 cm+
  • 40 × 40 cm+
  • 45 × 45 cm+
  • 50 × 50 cm+
  • 60 × 60 cm.

  Este important să se țină seama de faptul că, în mărimea lățimii de bandă a porțelanului, țigiul este lăsat să se deplaseze într-o latură mare sau mai mică, în intervalul de 3-7 mm.

  Și chiar într-un singur lot sau ambalaj, acești indicatori nu vor fi la fel. Inserțiile decorative au de obicei dimensiuni de la 5 la 10 cm, efectuate într-un format pătrat.

  in afara de asta, O categorie de gresie de porțelan texturate, imitante parchet. În această categorie, puteți găsi plăci cu o dimensiune de 10 × 120 cm, 15 × 30 cm, 20 × 60 și 20 × 120 cm cu o grosime de 8-11 mm. Produsele subțiri în 3 mm nu sunt potrivite pentru podea, ele sunt prea fragile și nu pot rezista la funcționarea intensivă. Cea mai mare grosime – 14-20 mm, un astfel de gresie de porțelan este utilizat în zone cu încărcături ridicate.

  Citește mai mult  Saltele marca domnul. Saltea

  Soluții de culoare

  Porțelan Stoneware folosit pentru podele de bucătărie, soluții de culoare pot fi cele mai diferite. Când alegeți culoarea optimă, puteți ieși din gama principală a interiorului bucătăriei sau puteți alege opțiunile pentru contrastant. În plus, este necesar să se țină seama de faptul că numai gresie de porțelan mat dă culoarea exactă.

  Acoperiri strălucitoare, lucioase sau structurate astfel de caracteristici nu posedă și pot lumina culoarea materialului.

  Printre soluțiile de culoare din gamma monocoloristă, este obișnuită să aloce 2 grupuri principale.

  • Cromatic sau culoare. Acestea includ toate acoperirile cu o structură vopsită.

  • Acromatic. Acestea includ culori albe, gri, negre, precum și diferitele lor variații de la argint și grafit la fildeș.

   Astfel de culori sunt omogene, nu au incluziuni, divorț, secțiuni non-procrase, cereale severe.

   Aceste produse pot fi glazurate, și tehnologie personalizate.

   Soluții Multicoloristic includ mai multe opțiuni.

   • Sub piatra naturala (cel mai adesea marmura). Materialul poate avea o suprafață șlefuită sau laptic, reproduce în mod fiabil culorile si texturile minerale naturale, în timp ce mult mai durabil.

   • Textură. Cu halftons pronunțată, crearea de flori și nuanțe. Astfel arată porțelan gresie foarte decorative si atractive, tehnica de cele mai multe ori texturarea este utilizat la crearea de acoperire sub copac.

   • Pepper cu sare. Opțiunea de finisare a suprafeței pe care este uniform include amestecul de culoare închisă și luminoase incluziuni. Ca bază, tonurile gamma acromatice sau nuanțele de culoare bej deschis se realizează de obicei. Cel mai noblețe, această opțiune de colorat arată în combinație cu un fundal gri.

    Când alegeți o umbră, este important să vă amintiți că tonurile albe orbitoare din bucătărie arată prea activ.

    Este mai bine să oferiți preferință tonului de lapte sau a culorii fildeșului. Culorile gri și negre sunt, de asemenea, relevante – sunt destul de neutre și combinate bine cu orice stil în finisaj.

    Proiecta

    Atunci când alegeți un design pentru gresie de porțelan, este important să se înțeleagă că țiglă netedă simplu în camera de bucătărie poate arata prea stricte. Soluția optimă nu va fi prea alunecoasă, cu o structură mată de culori saturate (albastru, verde, maro, galben) cu inserții decorative.

    Se pare interesant la alternanța alb-negru în finisajul podelei.

    Este în valoare de vedere și utilizarea acoperiri cu textura de piatră naturală – Porțelanul negru din porțelan cu dungi albe sub marmură arată foarte estetic. În stilul de mansardă, puteți alege module imitarea betonului. Pentru direcțiile de țară și Scand – cu un strat de lemn și de parchet.

    Cum de a alege?

    Există reguli simple pentru alegerea porțelan stivuire în bucătărie. Acordați atenție conformitatea zona camerei și dimensiunea modulelor – în bucătărie mică, este mai bine să nu ia o țiglă de mai mult de 30 × 30 cm. Este demn de atenție la clasa de rezistență la uzură – ar trebui să nu mai fie decât PEI 3.

    Citește mai mult  Stilul Marea bucătărie: opțiuni de design și sfaturi de înregistrare

    Un alt punct important – Practicitate. Cel mai bun material va fi o opțiune clasic mat sau din fabrică. Smooth țiglă cu sclipici oglinda se va transforma cu ușurință într-o podea umed patinoar – este mai bine să-l părăsească pentru zona de luat masa.

    Opțiuni pentru stabilire

    Există diferite combinații de stilizarea gresiei porțelanate, dar acest strat poate fi montat doar pe o bază foarte buna – optiunea ideala va fi betonul de sapa de podea.

    Pe părțile deschise pentru revizuire, gresie întregi trebuie să fie. Elementele decupate sunt plasate de-a lungul marginilor în care nu vor fi vizibile.

    Printre opțiunile populare de punere a unui gresie de porțelan către podea în bucătărie pot fi alocate:

    • Metoda directă, directă la rând, potrivită pentru orice format+
    • în diagonală (pentru plăci pătrate) la un unghi de 45 de grade+
    • Împărțit, cu offset pe jumătate din modul, ca în zidărie+
    • Pomul de Crăciun, vă permite să imitați parchetul+
    • Modular, cu plăci de diferite dimensiuni stivuite de o schemă specifică.

    În camera de bucătărie mică este mai bine să utilizați o așezare directă transversală sau modulară. Într-o bucătărie mare, versiunea diagonală arată efectul.

    Cum să vă îngrijiți?

    Porțelanul Gearului din bucătărie nu necesită îngrijire deosebit de sofisticată. Dar există o serie de recomandări capabile să extindă durata de viață a serviciului. Nu ar trebui să se spală cu acizi caustici – poate suferi cusături, mai puțin durabile decât baza țiglă.

    Să limiteze utilizarea chimiei pe o bază abrazivă. Înainte de curățarea umedă, este necesar să se efectueze uscat – cu un aspirator sau o mătură.

    Petele de grăsime, urme de ceai, cafea, alte lichide culoarea luminoase sunt îndepărtate de pe suprafața gresielor din porțelan utilizând compoziții alcaline.

    Urmele de rășină, bitum, cauciuc sunt șterse cu acetonă sau cu alt solvent intern. Urmele de la lucrările de construcție sau de finisare sunt îndepărtate de acidul slab. Se recomandă să protejați periodic podeaua bucătăriei cu un mijloc bazat pe ceară sintetică sau pe bază de silicon și rășini.

    Exemple frumoase

    Diferite opțiuni pentru a vă permite să faceți o astfel de placă cu un plus elegant la decorul deja existent al camerei – Confirmarea Serviți diferite exemple de combinații frumoase în interiorul bucătăriei.

    Etajul elegant al podelei din piatră pentru bucătărie-sufragerie în stil Loft. Textura imită suprafața de beton.

    Porțelan Tag cu imitație de piatră naturală. Poziționarea errande arată interesantă și în mod rău în geometria complexă a unei bucătării mari.

    Porțelan Stoneware în zona de lucru a bucătăriei. Styling ideal și textura de țiglă Motley fac posibilă crearea unei impresii de panza solidă.

    Următorul videoclip va spune despre cum să alegeți un gresie de porțelan.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: