Chiuvete de colț în baie: dimensiuni și recomandări

Chiuvete de colț în baie: dimensiuni și recomandări

Băile rar oferă dimensiuni serioase, cel mai adesea zona acestor camere este destul de modestă. Pentru a nu aglomera spațiul vizual și fizic, este necesar să alegeți cele mai funcționale și compacte mobilier și instalații sanitare. Chiuveta de tip colț arată atât de mare atât în ​​băi mici, cât și în cele mari, ceea ce va înceta, în multe feluri, datorită aspectului și originalității lor neobișnuite.

Producătorii de instalații moderni oferă o gamă largă de modele de colț, dar nu să fie dezamăgite de cumpărare, ar trebui luate în considerare multe nuanțe.

Avantaje și dezavantaje

Chiuveta unghiulară din baie este considerată cel mai adesea dacă zona este limitată. Un astfel de model nu ocupă o mulțime de spațiu de-a lungul peretelui, plasarea foarte compactă în colțul camerei. Puteți să-l ridicați până la capătul Tumba sau să limitați piedestalul. Oglinzile peste chiuvetă exportă vizual camera, adaugă aerul. Astfel de modele au o serie de avantaje:

 • Spălați-o destul de confortabilă+
 • Tumba poate închide toate comunicările, utilizați locul în el pentru stocarea detergenților+
 • Punerea unui astfel de saccină, tu scutiți o mulțime de spațiu pentru alte elemente+
 • Selectarea modelelor, nuanțelor, formelor de chiuvete unghiulare sunt foarte mari, le puteți alege pentru fiecare gust, stil, portofel+
 • arata foarte original, animat interior+
 • Fixat pe două pereți, astfel încât designul este de fiabil maxim (cu condiția ca pereții să fie puternici).

Dezavantajul acestui tip de chiuvete este doar unul – doi pereți fiabili sunt necesari pentru plasarea lor.

Soiuri

Modelele unor astfel de chiuvete sunt destul de diverse. Practic, toți producătorii sanitare au variațiile lor. Criteriul principal pentru clasificarea cochilii – metoda de instalare.

 • Spălarea tipului de chiuvetă. Perfect potrivit pentru o baie mică, dar minus lor – comunicări deschise. Aceasta este o vedere foarte confortabil, care vă permite să utilizați spațiul liber pentru a instala o mașină de spălat sau de mobilier. Ponderea acestui design este minim, instalarea este simplă. Așa că țevile nu strica aspectul de baie, producătorii oferă alege modele cu comunicații decorative.

 • cochilii de tip lalea sunt cel mai des. Ele sunt în picioare pe faienceset care ascunde țevile, dar nu există nici un loc pentru depozitare. Inaltimea picioarelor din spatele care sunt ascunse țevile, variază de la 70 la la 80 cm. Presa poate fi destul de elegant, design-ul în sine este practic și de încredere. Ideal acest tip de instalație este considerată pentru cochilii de ansamblu, de exemplu, din piatră naturală. Din păcate, această opțiune nu permite să folosească locul sub chiuveta rațional, adică, să-l folosească pentru depozitare.
Citește mai mult  Lacurile pentru suflet igienic: specii și caracteristici

 • Modele încorporate. Vă permit să stabiliți un spațiu de stocare, dar luați mai mult spațiu decât atât opțiunile anterioare. Această variație practică ascunde comunicările. Există soiuri destul de compacte – aproximativ 40 cm, care pot fi puse în cele mai mici băi. Dimensiunile pot ajunge la 80 și chiar 100 cm în lățime. Forma variază de asemenea – de la clasic rotunjit la asimetrică, înălțimea lor poate fi de la 75 la 90 cm. Modelele asimetrice, la rândul lor, sunt clasificate la localizarea laterală alungită – lev- sau dreaptă.

Din acest tip, chiuvetele sunt foarte frecvente în modelul încorporat în partea superioară a tabelului, care poate fi suspendată sau încorporată în dulap, un stand de tip decorativ.

În plus, modelul cochilii este împărțit la:

 • mărimea+
 • formă+
 • Styla+
 • Materialul de producție.

Materiale de fabricație

Aspect frumos și dimensiune adecvată – caracteristici insuficiente pentru achiziționarea de coajă. Este foarte important să se estimeze calitățile pozitive și negative ale materialului din care sunt făcute. Depinde de ea cât de ușor va fi să aibă grijă de instalații sanitare, în măsura în care este solid și de încredere.

 • Ceramică. Cele mai cautate coji fac ceramica – faianță și porțelan. Prețul acestora este destul de scăzut, ele sunt nepretențioase în îngrijire. În plus, aceste modele sunt ecologice, atractive în exterior. Dacă deteriorat o astfel de chiuveta, restaurarea nu va costa destul de scump și nu va fi dificil. Din păcate, ele sunt destul de fragile, orice lovitură sau cădere de ceva greu le poate zdrobi. În plus, trebuie să selectați cu atenție fondurile pentru îngrijirea lor, altfel puteți deteriora acoperirea, faceți poros, iar apoi raidul pe ele va fi format foarte repede.

 • Metal. Acest lucru nu este prea popular tip instalatii sanitare, in ciuda practic si durabilitate. Se pare bine o astfel de spălare în stiluri industriale și futuriste, sunt de asemenea potrivite pentru retro. Chiuvetele mai ieftine fac din oțel inoxidabil și soiuri de elită – de la cupru, bronz. Acest material nu se teme de influența externă, este imposibil să o împărțiți. Pentru a avea grijă de ea doar, detergenții pentru asta sunt orice. Dar există, de asemenea, contra – oțelul inoxidabil este prea zgomotos, iar modelele de bronz și cupru sunt beznoase în cazul în care acestea nu sunt curățate în mod regulat cu nevoi speciale și nu poloneză.
Citește mai mult  Canapele Avangard : Caracteristici & Sortimentul

 • Sticlă. Astfel de modele au decorativitate ridicată, originală, spectaculoasă, pot fi decorate cu pictura, imagini surround. Există modele din sticlă mată sau transparentă, puteți alege oricare dintre umbrele și formularul lor. Grija pentru astfel de chiuveta un ușor. Sticlă pentru instalații sanitare folosește durabil, astfel încât să nu vă mai fie frică de fragilitatea sa excesivă. Printre minusuri se poate observa faptul că este necesar să se spele în fiecare zi, pentru că rămâne o mulțime de divorțuri și picături după fiecare utilizare. Restalation Este imposibil de a restabili chiuveta, va trebui să-l schimbe în caz de avarie. Pretul pentru o astfel de instalatii sanitare este destul de mare.

 • Piatră naturală. modele de lux non-triviale, unic în aparență datorită desenului, care creează natura. Textura unei astfel de instalații sanitare este bogat. Cel mai adesea fac marmura, granit, scoici onix. Ele sunt durabile, durabile, ele pot fi ușor restaurate. Dar ei sunt foarte grele, ceea ce face ca instalarea lor mai greu, iar prețul modelelor este departe de bugetul. În plus, petele sunt adesea formate pe ele, și este imposibil de a curăța cojile de piatră cu medicamente abrazive agresive.

 • Diamond fals. Astfel de chiuvete uite identic naturale, dar mai ușoare, astfel încât să le instalați mai ușor. Ei nu se tem de chimie, durabil, arata foarte frumos. Petele sunt ușor de frecat, restaurarea ei este simplu. Costul acestora este mai mică decât pe modelul din piatră naturală, dar mai mult decât pe ceramica.

 • Lemn. Acest tip de instalații sanitare este cea mai atipică și aparține segmentului de elită. Varietatea de culori, forme, dimensiuni vă permite să alegeți un saccine pentru fiecare gust. ornament din lemn arata originale, ușor de reținut. Pentru producerea cojilor folosesc rase rezistente la umiditate de copaci – stejar, frasin, nuc, cedru, zada. coji de lemn sunt ușoare, bine potrivite pentru clasic, ECOSIL, Provence, Rustic Tara. Dar ele sunt destul de scumpe, necesită o îngrijire foarte atentă cu utilizarea de mijloace speciale.
Citește mai mult  Cum de a alege perdele în dormitor în culoare?

Forme și dimensiuni

Alegerea unei dimensiuni de baie chiuveta, fiți atenți la următoarele aspecte:

 • Lățimea este selectată pe baza zonei camerei, valorile optime, confortabil și funcțional – 55 – 65 m+
 • Valori de înălțime tradiționale variază 1.3 – 1.5 m+
 • Criteriul adâncime medie – 44-61 cm.

Nu va fi foarte confortabil să se spele în chiuveta cu laturile mai mică de 25 cm. cochilii mici arata bine in bai mici.

Spațioasă, mai bine alege modele mai mari. chiuveta mare într-un spațiu mic baie pisa, pauze de proportii.

În ceea ce privește formele, aici ofertele moderne de piață mai multe variante de bază:

 • rotunjit – aspectul tradițional, cele mai frecvente și mai populare+
 • Triunghiular – coji de mai originale, dar ocupă un pic mai mult+
 • Asymmetric – o parte a carcasei este alungită în raport cu cealaltă. Această opțiune arată bine în interioarele moderne.

În plus, există, de asemenea, chiuvete de forme non-standard: scoici, cercuri, nave și altele.

Cum de a alege?

Înainte de cumpărare chiuveta, este în valoare de a analiza recomandări utile, Permiterea pentru a evita dezamăgirea după cumpărare:

 • Ar trebui necesară prezența unui tip de preaplin+
 • Stilul de coajă trebuie să fie combinate cu ideea generală de proiectare+
 • dimensiunea sanitar tehnic este important, astfel încât să fie sigur de a face toate măsurătorile necesare+
 • Nu uita despre pachetul – nu este întotdeauna că se întâmplă în mod exhaustiv+
 • Specificați ce înseamnă că vă puteți peria chiuveta dumneavoastră preferat+
 • Gândiți-vă ce va fi plasat deasupra chiuvetei, și ceea ce – sub el+
 • Este important pentru tine de a ascunde comunicații.

Luând pe brațele sfaturi, puteți merge în condiții de siguranță pentru achiziționarea de instalații sanitare.

Exemple în interior

Compactitatea și eleganță – un avantaj imens de modele unghiulare.

În băi moderne laconice, chiuvete unghiulare arata foarte organic.

Built-in variante permit organizarea unui spațiu de depozitare sub lavoar.

Soluții de interior neobișnuite sunt ușor de implementat cu cochilii de piatră.

Modelele de sticlă arată aerul, ușor și eficient.

Modelele de colț se potrivesc perfect în aproape orice stil.

Dacă există puține locuri, nu este necesar să abandonați visele pentru a crea un design non-trivial al băii.

Gama de culori bogate de chiuvete în magazinele de instalare moderne vă permite să alegeți modele pentru fiecare gust.

Cum de a alege o chiuvetă de baie, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: