Căptușeală în bucătărie: alegere, pro și contra

Căptușeală în bucătărie: alegere, pro și contra

Căptușeală este una dintre cele mai căutate materiale de finisare. Cererea mare pentru aceasta se explică pur și simplu – Este ecologic sigur, ușor de instalat și are un preț accesibil. Cum pot folosi căptușeală în interior bucătărie?

Avantaje și dezavantaje

Nu orice proprietar este rezolvată pe trunchi de spațiu în bucătărie. Faptul este că, pentru majoritatea, acest material este stabil asociat cu „capodoperele“ finisajului sovietice sau chiar cu o baie. Cu toate acestea, designerii de design susțin că, odată cu utilizarea competentă a materialului, orice cameră se poate face cu adevărat confortabil și conceptual, și este destul de realist să-l elibereze într-un stil clasic, și într-un ultra-modern.

Căptușeala este soluția optimă pentru interioare decorate în ecostel, precum și în direcții, cum ar fi țară, Provence și Shebbi Chic. Cu o combinație literat cu alte materiale, căptușeala poate fi utilizată în interioarele sub mansardă. În prezent, materialul este produs într-o largă varietate de diferite texturi și nuanțe, așa, Mersul pe jos poate fi dat punctul de vedere mai rafinat și armonios introduceți-o în orice interior.

Alegerea clap

Dublura pot fi realizate din plastic sau lemn. Evident, un copac este cel mai potrivit pentru amenajarea interioare acasă, deoarece este ecologic, practic și material durabil. Interioarelor care acoperă vor servi ca proprietarii săi pentru cel puțin 15-20 de ani fără agravarea speciei sale inițiale. În funcție de calitatea materialului, căptușeala de lemn este împărțit în mai multe clase:

  • Suplimentar – Panouri pe care orice defecte sunt lipsite complet (crăpături și vârtejuri)+
  • A – prezența bitch luminii vii este permis, nu în timp ce numărul acestora nu depășește 1 de 1,5 m+
  • V – Poate că prezența unor noduri care trăiesc întunecate în mărime de până la 4 unități pentru fiecare 1,5 metri+
  • CU – În acest caz, nodurile pot fi abandonat.
Citește mai mult  Tipuri și sfaturi pentru alegerea unui loc pentru vase în camera de zi

Cu cat mai mare clasa, cu atât mai bine materialul respectiv, și mai presus de costul său. Alsaed un astfel de tip de panouri ca Eurolution – este placi impregnate cu antiseptice puternice și echipate cu caneluri speciale pentru o conexiune mai puternică. În același timp, fiecare panou de pe partea din spate este echipată cu caneluri de dumping pentru colectarea condensului. Datorită unui astfel de dispozitiv de pe suprafața pereților, împrăștiați prin această acoperire, fisurile nu sunt formate chiar și cu fluctuații ascuțite ale temperaturilor.

Căptușeala din plastic este de obicei utilizată pentru plafoanele de placă și pereții, este produsă sub formă de panouri fără desene, dar soluțiile de culoare pot fi cele mai diverse. PVC-ul este considerat a fi un material modern, care va permite proprietarii de case pentru a salva în mod semnificativ bugetul pentru reparații în bucătărie. Este materialul ieftin, dar arată foarte elegant.

Dacă gătiți adesea mult, atunci într-un astfel de mediu este mai bine să utilizați căptușeala PVC, Deoarece plastic într-o măsură mai mică, mai degrabă decât un copac este expus unor factori negativi. Și cu un mod moderat de gătit, preferința este mai bine să dați un copac – ajută la menținerea microcerilor favorabili în interior. Cu toate acestea, în acest caz, prelucrare specială ar trebui să fie realizată în mod regulat cu mijloace speciale care materialul proteja de apariția ciupercilor și a mucegaiului.

Ca o regulă, o casa sau o carte de bloc eurry este folosit pentru a termina pereții în bucătărie, dar dacă sunt limitate în mijloacele, puteți achiziționa, de asemenea, un panou, dar pentru proiectarea plafon, este recomandabil să se utilizeze cloc.

Stiluri

Dublura pot fi folosite pentru proiectarea bucătărie într-o varietate de stiluri. astereală din lemn de pereți este armonios în stil rustic (cabana), precum și în interioarele țării – în acest caz, suprafața este lăsată în forma sa naturală, nevopsită. Dacă preferați Provence, care se caracterizează printr-o mai mare sofisticare și moliciune, este mai bine să picteze placa. pentru iubitorii Vintage Style și Shebbi Chic Este logic să se formeze în plus o suprafață – apoi intra in stilul va fi de 100%.

Citește mai mult  Avocado perne

Căptușeală eficient complemente Stilul scandinavului, Acest lucru nu este surprinzător, pentru că în Finlanda, Norvegia și Suedia, este panouri din lemn mai des decât alte materiale utilizate pentru decor perete interior case particulare și apartamente urbane. De regulă, panourile sunt de nuanță alb.

Stilul scandinav este acum una dintre cele mai populare toate în întreaga lume, nu face excepție și țara noastră – este de aici si o noua pata de interes in captuseala ca material de finisare pentru bucătărie.

Desigur, nu face fără căptușeală și în așa-numitul Ekodomakh, precum și în direcții care necesită motive naturale în interior. Trimul de lemn poate fi utilizat și În clasicele moderne, Cu toate că, în acest caz, utilizarea sa este limitată. Aici sunt doar panouri și neapărat într-o formă pre-pictată.

Aplicarea în interior bucătărie

În funcție de conceptul de proiectare al interiorului, căptușeala este diferită în bucătărie. De exemplu, puteți tăia toate pereții și puteți selecta numai zona de luat masa. Apropo, aceasta este ultima opțiune, care este considerat cel mai popular.

Mersul pe jos poate fi folosit în zona de lucru pentru finisare șorț. În acest caz Asigurați-vă că pentru a impregna plăcile cu soluții fungicide și se acoperă cu emailuri speciale rezistente la umiditate – apoi grija de suprafata nu va da orice dificultăți. Cu toate acestea, va fi necesar să se în continuare aproape de suprafața de lucru cu un geam transparent. În mod similar, vă puteți proteja panourile de la influențe externe adverse.

Este foarte impresionant pentru combinația de captuseala cu tapet, atunci când partea de jos a peretelui este acoperit cu panouri, tapet este lipit pe partea de sus, și de turnare este atașat pentru a atenua tranzițiile la frontiera. Astfel, este posibil să se creeze o imitație spectaculoasă a unui stil clasic, în special cu succes o astfel de soluții să arate în decoruri Provence, American Classic și Engleză. Un alt mod interesant de căptușeală utilizare în bucătărie este proiectarea de coloana vertebrală pentru modele de mobilier, atunci când panourile sunt citate numai de către acele secțiuni ale peretelui, unde este planificată instalarea unui set de căști mobilier.

Citește mai mult  Cum de a alege un mixer pentru o baie?

De multe ori se pune întrebarea cu privire la localizarea căptușelii – orizontal sau vertical? De regulă, aceasta este poziționată vertical, cu toate acestea, dacă doriți să realizeze o extindere a spațiului vizual – este mai bine să prefere cusut pe orizontală.

Orice locație este permis, canoane stricte de tundere bucătării nu sunt pur și simplu.

Cum se montează căptușelii de lemn pe perete, uita-te în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: