Culoare Plafonul în bucătărie: Sfaturi pentru alegerea și interesante exemple

Culoare Plafonul în bucătărie: Sfaturi pentru alegerea și interesante exemple

Bucătărie – locul preferat de gospodine și fani de adunări mentale. În mod firesc, camera trebuie să fie confortabil și elegant. Una dintre cele mai importante nuante de design de bucătărie este culoarea plafoanelor. Astăzi, paleta de nuanțe uimește diversitatea: de la alb mat clasic la plafoane lucioase violet.

Sfat general

Cel mai simplu și cel mai la modă soluție pentru bucătărie va fi Selecție în favoarea plafoanelor întinse. Această acoperire nu are nevoie de îngrijire atentă. În plus, acestea diferă în durabilitate și fiabilitate. Zona de plafon este un „punct de plecare“, care este capabil să influențeze interiorul general și setați „starea de spirit“ a intreaga camera. Alegerea culorii a plafonului, să acorde o atenție la funcția sa „finală“. Acoperirea este capabilă să extindă vizual spațiul sau, dimpotrivă, o va face mai compactă.

Tonul poate fi cald sau rece, precum și a se potrivi cu designul clasic sau exclusiv.

Experții recomandă să se ia în considerare următoarele recomandări:

 • Pentru camere mici este necesar să alegeți Hues luminoase+ Culorile pastelate vă permit să se extindă vizual bucătărie+

 • Coloreze plafonului În gamma întuneric face vizual camera compact+

 • Culoare de acoperire trebuie să fie combinate cu elemente de mobilier, precum și pereți și pardoseli+

 • Pentru o bucătărie, în cazul în care ferestrele sunt pe partea de nord și de „închis“ de copaci, cel mai bine este de a alege Tonuri solare: Galben, auriu, portocaliu strălucitor, deoarece acestea vor crea o atmosferă confortabilă și se adaugă „lumină“+

 • Pentru camera in care predomina lumina zilei, relevante tonuri reci (Gri deschis, albastru și oțel) + ele vor ajuta pentru a actualiza situația și de a crea artificial răceala pe bucătărie „Sud“.

 • plafoane multi-nivel implică Combinație de mai multe culori+ Unul dintre tonurile ar trebui să fie sigur de a fi mai ușoare și „mai moale“ restul, extrem de culori luminoase va face plafonul prea distrilla și cuplarea+

 • bucătărie în stil minimalist, implică acoperire plafon Metal, negru și alb Brown Nuanță+

 • În cazul în care proprietarul casei este aproape de Ar Deco, apoi „delicios“ va fi potrivit culori lucioase (Roșu, ciocolata, lavanda si violet)+

 • Interiorul de bucătărie în stil de High-Tech va sublinia plafonul transparent Lapte umbra+

 • texturi Frosted perfect armoniza cu grinzi în stilul de Provence și Țara.

Avantaje și dezavantaje

acoperiri de tavan colorate reflectă lumea interioară a proprietarilor de apartament sau casă. În plus, nuanțele sunt în măsură să influențeze starea de spirit și de gust calitățile unei persoane. Tonul „inofensiv“ cel mai neutru și este de culoare albă. El face lumina camerei și confortabilă. Cu toate acestea, plafonul alb-zăpadă arata destul de plictisitor si conservatoare.

Roșu și plafoane portocalii ridica starea de spirit, dar, în același timp, capabil de a provoca sentimente de anxietate și iritabilitate. Acoperirea de o culoare verde saturat este perfect bolnav și încarcă pozitiv pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, nu uitați că un ton de menta saturat este capabil de asocieri negative cauza. Deci, astfel de nuanțe în interior bucătărie ar trebui să fie redusă la minimum. asociere similară apeluri de culoare violet.

plafon de lavandă în bucătărie – selectarea unor personalități libere și creative. Cu toate acestea, această culoare este capabilă să provoace oboseală și iritabilitate. Blând roz Tonuri aleg oameni veseli și veseli (mai ales familiile tinere). Tonul ușor armonizează perfect Salatov și gri.

Cu privire la Culoare negre clasică, Apoi este potrivit pentru bucătărie spațioasă, cu tavane înalte. Interior similar pare strict și elegant. Cu toate acestea, găsirea permanentă în astfel de spații poate provoca depresie și handra. În acest caz, prezența tonurilor întunecate în bucătărie trebuie redusă.

Important! Aceasta sau culoarea plafonului depinde de iluminare. De exemplu, în lumina zilei, albastrul se estompează plictisitor, iar seara devine saturată și strălucitoare.

Paletă

Designul de acoperire a plafonului va contribui la implementarea celor mai îndrăznețe și creative soluții, bucătăria va deveni cel mai de dorit loc din casă. Merită să luați în considerare cele mai populare nuanțe.

 • Galben. Sunny plafon va ajuta ridica starea de spirit chiar și în cele mai tulbure, zile ploioase. acoperire galben lucios – opțiunea perfectă pentru bucătărie miniatură. Culoare percepe energie și ajută pentru a dezvălui potențialul creativ. Gătit în bucătărie făcută în culori solare, se vor bucura și un efect pozitiv asupra sistemului nervos.

Diluați culoarea solare va fi capabil de a utiliza bej, gri și nuanțe de nisip.

 • roșu. umbra Frumos elegant potrivite pentru camere mari și mici. Rich armonizeaza culoare cărămizie cu alb, bej si negru. Cu toate acestea, excesul de roșu este capabil de a provoca agresiune. Plafoanele violetă în bucătărie pentru a alege firi îndrăznețe și creative.

 • gri. ton de lux este relevant pentru spații spațioase. Psihologii nu te sfatuiesc sa alegi personalitățile sale răniți și sofisticate, ca o astfel de umbră este capabil de a provoca un sentiment de dor și disperare. Cu toate acestea, bucătăria în tonuri gri lucioase arată lumina și confortabilă. Mouse-ul este ideal pentru orice stil și dați-i unicitate.

 • Maro. Această culoare poate fi descrisă ca elegantă și luxoasă. Plafonul de ciocolată în combinație cu mobilierul culorilor de lapte arată, cu adevărat, luxos. Nuanțele luminoase de maro umple camera cu căldură și confort. Dacă restul camerelor din casă sunt decorate cu culori strălucitoare, atunci bucătăria brună deschisă va ajuta la relaxarea morală și restaurarea forțelor.

 • Verde. Tonul universal care este adevărat pentru orice interior de bucătărie. Shade se combină cu bej, galben și gri. Culoarea verde saturată simbolizează bogăția și prosperitatea. Tonurile suculente creează o situație favorabilă în cameră, relaxați-vă și scăpați de sentimentul de anxietate.

 • Albastru. Plafonul color de culoare lucioasă strălucitoare, relevant pentru spații spațioase. Tonul reduce vizual spațiul și face bucătăria compactă și confortabilă. Plafonul albastru în interiorul bucătăriei vă permite să controlați greutatea, reducând apetitul. Toate nuanțele de albastru sunt potrivite pentru persoanele emoționale susceptibile de a manca prea.

Tonul albastru blând, perfect combinat cu tonuri albe și bej.

 • Negru. Întuneric luciu alege personalități riscante care nu se tem de contraste ascuțite. Nu uita că culoarea negru clasic, nu va ieși niciodată din modă. Glossy și mat fundal armonizează perfect cu mobilier roșu, alb și galben. Cu un design competent al bucătăriei, plafonul negru va evidenția un interior unic.

 • portocale. Acest ton este perfect combinat cu nuanțe naturale de lemn, precum și cu cupru, galben și lactate. Culoarea portocalie simbolizează o poziție de viață activă și are ușurință.

 • Roz. Culoarea are o varietate de nuanțe paletă: de la somon la corali. Pink ofera orice luminozitate si farmec. armonizeaza zmeură saturate cu gri, negru și violet.

Subtilități de alegere

Determinarea cu o tentă a plafonului în bucătărie, să acorde o atenție la următoarele nuanțe:

 • Colorarea plafonul trebuie să fie armonizate cu un interior comună de interior+
 • Creați o bucătărie complet într-o singură culoare designerii sistemului nu recomanda+
 • Tonul acoperirii tavanului trebuie să fie armonizată cu culoarea peretilor si podeaua+
 • Combinația de trei tonuri saturate reduce vizual dimensiuni bucătărie+
 • Mata sau satin plafoane în bucătării miniaturale trebuie să aibă nuanțe blonde.

  Despre modul de a alege culoarea de plafon stretch, uite următoare.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: