Cum de a alege distanța dintre bideu și toaletă?

Cum de a alege distanța dintre bideu și toaletă?

Recent, un astfel de dispozitiv de instalare este extrem de popular ca un bideu. Vă permite să efectuați proceduri de igienă fără a părăsi toaleta. Cu toate acestea, atunci când planificați locația și instalarea, pot apărea probleme, dintre care una este asociată cu definiția distanței până la toaletă. Acest lucru va fi discutat în acest articol.

Particularități

Foarte adesea oamenii tind să creadă că aranjamentul băii și chiar mai mult astfel încât toaleta este o sarcină destul de simplă, dar în majoritatea cazurilor este, din păcate, nu prea așa. Instalațiile sanitare în cauză ar trebui să fie amplasate lângă scurgerea de canalizare, în timp ce Distanța optimă față de alte componente esențiale trebuie respectată.

Ratele de construcție vor fi ale lor pentru case și apartamente specifice, totul depinde de pătratul de baie sau de sală de toaletă, pe forma camerei.

Prin urmare, dacă aveți nevoie să dotați o toaletă competentă și în mod organic, este necesar să se respingă din orientările specifice legate de sănătate și igienă.

Bilele de toaletă și bideurile sunt de obicei localizate unul lângă celălalt, Dar este important ca acestea să nu fie instalate prea aproape sau prea departe. În timpul utilizării, ar trebui să existe suficient spațiu pentru mișcarea unei persoane un mic fizic. La fel ca și toaletă, bideu, nu ar trebui să fie amplasat în imediata apropiere a ușii sau perete, în caz contrar ele vor fi incomod de utilizat.

experți în planificare oferă spațiu de depărtare minimă de 40 cm între linia de toaletă centrală și linia de bideu centrală (pe axele).

Linia centrală a toaletă sau bideu este o linie imaginară care se divide sanitare în două părți egale, în mijloc. Ca o regulă, reducerea corespunde parametru la lungimea cotului cotului și permite utilizatorilor să opereze confortabil dispozitivele sanitare descrise.

Citește mai mult  Bideu specii de revizuire

Rețineți că Distanța specificată de 40 cm (în unele cazuri, 50 cm) trebuie să fie nu numai între instalațiile, Dar chiar și la alte produse de la ei în baie sau în toaletă: Baie, dulapuri de exterior, mașină de spălat și alte.

Dimensiunea camerei

Este clar că Bideu mare într-o cameră de toaletă de dimensiuni mici va arăta prea greoaie. Prin urmare, este necesar să alegeți inițial modelul corect, iar pentru aceasta trebuie să măsurați camera și să ștergeți planul pentru această baie sau toaletă. Desenul va permite înțelegerea în cazul în care este mai bine să plasați un bideu. În acest sens, va fi mai ușor și să-și ridice dimensiunea.

În timpul dezvoltării proiectului, este important să se ofere spațiu suficient în fața instalațiilor sanitare, astfel încât să fie convenabil să se utilizeze toaleta și bideul.

De la fiecare dispozitiv sanitare la perete înainte de el, distanța minimă de 60 cm ar trebui să rămână, între timp Valoarea optimă se numește 70 cm. Puteți să combinați întotdeauna instalațiile sanitare, astfel încât dispozitivul cel mai îndepărtat să fie amplasat departe de conducta de canalizare la o distanță de 3 m.

Când planificați, ar trebui să vă gândiți și cum să arătați împreună o toaletă și o bideu. Aceste dispozitive sanitare sunt foarte asemănătoare, deci pentru o percepție vizuală mai armonioasă, ar trebui să fie selectate opțiuni aproximativ similare: stil, culoare și dimensiune. În cazul utilizării unei toalete Wallil, bideul trebuie să fie, de asemenea, achiziționat în suspendare.

Dacă baia este îmbinată, atunci echipamentul trebuie plasat astfel încât încăperea să fie împărțită în zone separate, adică sanitare, unde va fi plasată toaleta cu bideu și igienic – baie sau duș și chiuvetă.

În plus, puteți desemna aceste zone, care este, împărțită de ei prin partiții sau prin culoarea diferită a acoperirii podelei. De asemenea, nu trebuie să uitați de locul mașinii de spălat, dacă, bineînțeles, ați decis să îl instalați în baie.

Citește mai mult  Laminate în dormitor: soiuri și sfaturi la alegere

Distanța minimă

Dacă vorbim despre distanța minimă, atunci această valoare variază de 25 – 30 cm.

Este important, cu dimensiuni semnificative ale camerei „Nu împrăștiați“ dispozitive în unghiuri diferite – de distanța între toaletă și bideu ar trebui să rămână confortabil, indiferent de cuadratură a camerei.

Nu trebuie uitat faptul că Ambele echipamente sanitare formează un complex funcțional solid, De aceea, este necesar să le aibă în apropiere. Acesta va fi mai dificil pentru cei care au o baie prea mic, și dorința de a pune bideu este. Incorectă este luată în considerare în această situație plasarea bideu prea lângă toaletă.

Dacă nu respectă distanța minimă, dispozitivele vor fi destul de incomod si greu de folosit. Prin urmare, cu privire la orice situație, merită să reziste la distanța recomandată, mai bine alege echipamente sanitare mai compact.

Dacă condițiile nu permit instalarea bideului, să acorde o atenție următoarelor dispozitive:

 • Sufletele igienice+
 • Cover-Bideet+
 • Bideu de duș.

Toate aceste dispozitive vor permite să echipeze toaletă și să-l mai funcțional, fără pierderi de spațiu liber și spațiu.

Instalare și conectare

Puteți face în mod independent, un bideu, deoarece unele aptitudini speciale nu vor avea nevoie pentru acest lucru. Este suficient să se examineze cu atenție ghidul de instalare și urmați instrucțiunile simple și clare.

Bideu se conectează la o sursă de apă rece existentă lângă toaletă sau baie toaletă.

Există modele cu un încălzitor de apă instalate în interiorul, prin urmare, O linie separată de apă caldă, în acest caz, nu va avea nevoie. Într-un drenaj separat, nu mai avem nevoie, deoarece spălarea este spălată în conducta de stoc. Cu toate acestea, acest model va fi nevoie de energie electrică, astfel încât asigurați-vă că există o priză de curent din apropiere.

Citește mai mult  Aluminiu sau balcon din plastic: ceea ce este mai bine?

Dacă vorbim despre instalarea unui bideu obișnuit, la care frigul și nevoile de apă caldă să fie tăiate, atunci acțiunile vor fi următoarele:

 • Partea de jos a bideu trebuie să fie plasat pe o foaie de cauciuc și cerc de-a lungul marginilor cu o creta sau un marker, în afară de acest lucru, va trebui să marcați locuri pentru găuri de montare+
 • Taie garnitura, găuri speciale sunt realizate pentru dispozitive de fixare+
 • bideuri pus pe podea și freca talpa markerului, acesta va fi, de asemenea, necesar pentru a marca poziția elementelor de fixare+
 • Folosind Perforatorul, face găuri în podea pe markup sub un element de fixare special+
 • In fiecare gaura cu un ciocan, manșoane sunt conduse de un diblu+
 • Anterior căptușeală din cauciuc tăiat trebuie lipite pe silicon la podea, în limitele definite (marcator)+
 • Căptușeala este lubrifiat cu un material de etanșare de mai sus și a instala bideu+
 • Rămâne să se atașeze dispozitivul la podea cu ajutorul unui element de fixare filetat (în cazul în care este instalat un faianță sau porțelan sanitare, dispozitivele de fixare trebuie să fie strânse foarte atent, deoarece eforturile excesive poate duce la o sparrel a unui produs care poate sparge pur și simplu).

  Rămâne să se atașeze un sifon special, cu un mixer cu bol, apoi conectați Communications.

  Asigurați-vă că toate conexiunile sunt fiabile.

  Deschideți alimentarea cu apă prin rotirea în sens antiorar mânerul și verificați conexiunile la scurgeri.

  Următorul videoclip prezintă o imagine de ansamblu a unui bideu ieftin care poate fi instalat pe orice toaletă.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: