Cum de a alege o canapea extensibilă?

Cum de a alege o canapea extensibilă?

Canapeaua extensibilă se referă la categoria de elemente ale acordului cererii de cumpărare mari. Produsele se disting prin creșterea funcționalității, adecvate pentru utilizarea zilnică și variază în funcție de mecanismul de transformare. Materialul acestui articol va ajuta la determinarea alegerii celei mai bune opțiuni, va observa principalele criterii de achiziție și va spune despre soiurile de canapele cu un loc de dormit.

Vizualizări

Clasificați paturile canapea în mai multe semne. De exemplu, modelele sunt împărțite în opțiuni cu cotiere și fără ele, modele cu picioare de susținere și fără ele, cu sisteme de stocare încorporate și fără ele. Conform designului designului de paturi pentru canapelestaționare și încorporată. Opțiunile de prim tip sunt canapelele tradiționale instalate de-a lungul pereților, în apropierea ferestrelor și a nișelor, precum și în centrul camerelor.

Alți analogi pot avea un design complex și, prin urmare, au absolvire. Sunt cele separate Opțiuni de tip cu două niveluri. Extern, ei pot să semene cu paturile supraetajate pentru copii. Diferența este faptul că la același nivel există un pat cu laturi, pe cealaltă – o canapea funcțională. În acest caz, designul poate oferi Având o canapea de sisteme de stocare încorporate, care pot fi atât rafturi mici, cât și cutii inferioare spațioase situate sub scaun. În funcție de dimensiunea și cantitatea lor, În interior, puteți stoca paturi sau lucruri supradimensionate.

Produsele de tip built-in sunt transformatoare „3 în 1” și „4 în 1”. În esență, este un mobilier multifuncțional sub forma unui perete de mobilier cu aspect diferit. Opțiuni „3 în 1” combină funcția canapelei, a paturilor și a unui dulap. Analogii lor de funcționalitate consolidată, în funcție de ideea de design, pot fi completate de un desktop sau un raft de consolă.

Modelul multifuncțional de la canapea din pat este diferit. În forma asamblată, ansamblul de mobilier este un perete de garderobă cu rafturi deschise și închise, o blat de consolă, o canapea și un scaun compact (tabel). Batelul său poate fi folosit ca scris și desktop. Acesta poate fi plasat pe ea, cu toate acestea, unele modele au deja o iluminare de tip punct încorporat.

Mobilier încorporat, retractabil în perete, este foarte extraordinar. Uneori transformarea îi implică blocul de așezare la canapeaua cu conversia simultană a blaturii în structurile de încredere. În alte cazuri, pentru plierea patului într-un pat cu drepturi depline, trebuie să eliminați modulele individuale de canapele. În forma asamblată, astfel de structuri sunt foarte compacte, deoarece cheia dormitorului este ridicată perpendiculară pe perete.

Tipul de produse de rigiditate sunt Cadru și fără cadru.

Modificările primei linii au o bază dificilă și un mecanism de transformare fiabil.

Produsele celui de-al doilea grup variază în design și ambalare, au un nivel diferit de duritate, totuși, nu există nici un cadru în interiorul lor. Principalul lor avantaj este confortul utilizatorului, dar nu pot oferi un sprijin adecvat coloanei vertebrale. Utilizați-le în loc de pat zilnic nedorit.

În funcție de tipul de modificare, există drepte, unghiulare, rotunde și modulare. Fiecare gamă de modele a unui anumit grup are caracteristici caracteristice proprii, avantaje și avantaje. Produsele variază în funcție de funcționalitatea nivelului, mecanismul de transformare, realizat din diferite materii prime.

Drept

Canapea canapea directă sau liniară – mobilier tradițional care aleg pentru aranjarea camerelor mari și mici de scopuri diferite. În funcție de design, astfel de produse pot fi cele mai diverse, până la execuția creativă. De exemplu, există modele, case, case, canapele compacte, canapele, precum și produse cu o formă asimetrică de spătar și cotiere, suporturi pe roți, paleți sertarului. Modificările se disting prin lățime, lungime, adâncime de scaune, înălțime, pantă și formă din spate.

Unghiular

Analogii speciilor unghiulare sunt împărțite în 2 grupe: în formă de M și în formă de P. Opțiunile primului tip sunt considerate o alegere bună pentru camerele mici, deoarece creșterea cel mai îndeaproape în unghi, care salvează zona utilă a spațiului disponibil.

În plus, ele explică bine spațiul, indicând în mod clar limitele zonei funcționale echipate din orice cameră.

Aceste paturi pentru canapele pot avea cotiere, sunt cu o spate și fără ea, pe picioare și fără ei.

Analogii formei P-P sunt achiziționate pentru a crea o zonă confortabilă a oaspeților în camere mari și carcase de plan deschis. Ele pot fi tipice și secționale constând dintr-un set de module separate.

Modular

Produsele de acest tip nu au altceva decât un set de mobilier tapițat pentru aranjament interior. De regulă, astfel de mobilier pot avea un alt tip de execuție. În același timp, acesta poate consta dintr-un număr diferit de blocuri identice sau diferite. În funcție de tipul de fixare, acesta poate avea elemente de fixare rigide, în acest caz este colectată în funcție de schița clientului, care a ales un anumit număr și o formă de module individuale. Într-un alt caz, fixarea nu este rigidă, blocurile pot fi și nu sunt fixate deloc.

Avantajul acestui mobilier este Variabilitatea formei. De la blocuri puteți crea structuri drepte, unghiulare, în formă de P și chiar și radius. Acest mobilier este un mijloc universal de aranjament de camere mari de viață și apartamente de planificare studio. Acesta poate fi multifuncțional: seturi sunt adesea echipate cu cutii de depozitare pat spațioase, tot felul de mese, baruri, pe rafturi, etajere.

Rundă

Forma patului canapea poate fi non-standard. În sortimentul de mărci comerciale, există modele rotunde și forme de rază. Și dacă produsele raza sunt realizate sub forma unei părți a cercului, modificări rotunde în formă asamblată alcătuiesc figura în jumătate cerc. Gama completă ele devin după transformare. Dimensiunile acestor produse diferă precum forma spatelui. Funcționalitate Se adaugă compartimente pentru depozitarea așternutului, amplasat sub scaunul. Produsele de acest tip pot fi standard și joasă, umplut cu depuneri mici și groase.

Mecanisme

Sistemele de transformare a paturilor canapea pot fi cele mai diverse: glisante, roll-out, pliere, pivotare, pliere, ridicare. În care În funcție de alegerea unuia sau a unui alt tip, transformarea poate fi familiară sau laterală. De fapt, unele modele sunt pliate înainte, altele se întorc în pat datorită transformării cotierelor sau a modulelor laterale. Sistemul de transformare afectează ergonomia, ușurința funcționării produsului.

O opțiune simplă sunt așa-numitele „carte”, care se desfășoară prin ridicarea și coborârea în continuare a spatelui simultan cu scaunul.

Un mecanism îmbunătățit este „Eurobook”, Mecanismul este declanșat după înclinarea spătarului și extinderea patului. Astfel de sisteme sunt convenabile nu numai pentru adulți: chiar și copiii pot face față lor, ceea ce vă permite să cumpărați canapele de acest tip pentru aranjarea camerelor pentru copii și adolescenți.

Cel mai popular mecanism de transformare pliabil este luat în considerare „Delfin”, Și este folosit atât în ​​modele de tipul direct și unghiular. O cheie suplimentară a dormitorului în astfel de modificări este localizată în caseta interioară situată sub scaun. În timpul transformării, blocul este rulat mai întâi, apoi îl ridică.

Sistem de alunecare „acordeon” Este pliată înainte, astfel de canapele canapele au un compartiment de depozitare a patului. Scaunul este ridicat peste ele, carcasa se ridică înainte pe principiul armonicii.

Astfel de sisteme vă permit să utilizați acest mobilier în camere lungi și înguste.

American „clapetă” Are diferențele sale, un astfel de sistem de transformare pliabil este utilizat într-un mobilier de tip elit și adesea echipat cu o saltea ortopedică.

Dimensiuni

Parametrii patului canapelei transformabile pot fi cele mai diverse. Condițional, ele sunt miniaturale, standard și confortabile. Produsele primului grup sunt calculate pe 1 pat. În forma asamblată, astfel de canapele sunt rareori depășite în lungime de 200 cm. Uneori sunt mai puțin și mai mult ca scaunele, constituindu-se în lungime 120-130 cm.

Acest mobilier este fabricat pentru adulți și copii. Având în vedere această lungime a dormitorului său, poate fi de la 150 la 180 cm. Produsele pentru adulți Puțin mai mari: Dimensiunile unui astfel de bloc de pat pot fi în lungime de la 180 la 200-210 cm. Printre astfel de produse, există opțiuni cu scaune înguste, a căror lățime nu este depășită de 45 cm.

Înălțimea modificărilor depinde de tipul de structuri. Distanța de la podea la scaune opțiunile standard este de 45 cm, cu toate acestea, există modele mici cu depuneri pe podea. În plus, există saltele, iar înălțimea lor este de obicei egală cu grosimea blocului de pat.

În ceea ce privește numărul de locuri de dormit, în plus față de modificările unice, există modele calculate pe două și chiar trei utilizatori în producători.

Parametrii de canapele mari diferă, ceea ce se explică prin vedere și forma lor. Modelele pot fi nu numai cu două sau triplă, ci și una și două. Cele mai dimensionale sunt modele modulare. Lungimea lor poate ajunge la câțiva metri, iar fiecare modul individual poate o medie de circa 1 m în lățime sau adâncime.

Analogi de tip secțiune constau din blocuri de scopuri diferite și, prin urmare, pot avea module de diferite lungimi și lățimi. De exemplu, în medie, lungimea fatomank este de 180 cm. Dimensiunile canapele rotunde pot fi de 226 cm lungime, împreună cu cotiere, cu o lățime de marginea proeminentă a spatelui la mijlocul cercului 220 cm. În acest caz, lungimea unui dormitor cu drepturi depline în astfel de modele, în medie, este de 210 cm. În alte modificări, raza cercului este de 125 cm.

În plus, puteți găsi produse cu seturi de locuri de dormit egal cu 160×200, 120×200, 140×200, 180×200, 200×200 cm. Dimensiunile canapele mari pot fi în lungime de 230, 300, 310, 290 cm. Lățimea dormitorului în aceste modificări variază, variază de la 140 la 160-170 cm. Înălțimea produsului împreună cu partea din spate adesea depășește 85 cm, ajunge la 95-100 cm. Înălțimea medie a cotierelor este de 60 cm.

Materialele

Made paturi canapele din diferite materii prime. Prin urmare, caracteristicile produsului se disting. De exemplu, baza de mobilier frameless face materiale de umplutură de diferite tipuri. Poate fi ca spumă poliuretanică și mici bile sintetice. În care Latexul artificial poate fi diferit, care determină durata de viață a produselor.

Cadru

Rama este baza designului, determină durabilitatea acestuia și este făcută din matricea de lemn (fag, mesteacan, stejar) sau metal. În versiunile bugetare, lemnul este înlocuit cu un placaj multistrat, MDF și PAL.

În ciuda costului acceptabil, astfel de mobilier este caracterizat de o durată de viață mai mică.

Analogi pe un cadru din lemn și metalic durabil și fiabil. Dimensiunea și grosimea lamelelor pot diferi de numărul lor.

Dulapuri de pat sau blocuri de pat sunt fabricate din placaj sau derivați de lemn. Mecanismele de transformare sunt fabricate din metal. Metalul sunt, de asemenea, cotiere, suporte, precum și elementele din spate. Cadrul de modele cu un bar sau o masă este fabricat din lemn. Cotiere-rafturi sau modele cu rafturi pliante produc din placaj.

Material de umplutură

Umplerea canapea poate fi primăvara și greșită. Produse fără arcuri metalice sunt mai moi, în timp ce există modele cu un pachet moale anatomice care ia forma corpului de sex sau de persoana mai deschisa. Printre astfel de produse sunt canapele paturi cu efect ortopedic (din latex sau spumă poliuretanică). Cu toate acestea, pentru a alege un astfel de mobilier nu este la fel de ușor ca Nu fiecare cumpărător este dezasamblat în imprimeuri de umplere.

Dintre analogii cu un bloc de arc metalic, există, de asemenea, modele cu efect ortopedice. Cu toate acestea, nu totul este promovat si este reprezentata pe rafturile magazinelor, cum ar fi mobila ortopedic, de fapt, este. Springs în canapele sunt dependente și independente, în plus, ele diferă în forma și mărimea. Dependente nu posedă efectul ortopedic.

Sleeping modele cu izvoare independente aranjate diferit. Când corpul se încarcă, numai acele izvoare pe care presiunea este pusă pe muncă. Restul nu sunt mușcate, așa că Curbarea coloanei vertebrale rămâne corectă.

În același timp, o caracteristică este caracteristică: mai mică dimensiunea arcurilor, cu atat mai greu unitatea de dormit. Cantitatea lor poate depăși 1000 pe pătrat. M.

Arcuri independente au Capace individuale. Când defalcarea, o astfel de canapea elimină un element spart și îl înlocuiește cu nou. Acest lucru vă permite să extindeți durata de viață a produsului. Cu toate acestea, trebuie să cumpărați corect mobilier, deoarece numărul de izvoare este calculat pentru o anumită greutate și număr de utilizatori.

Tapiţerie

Materiale capitonarea canapele extensibile sunt diferite, care afectează prețul de modele și caracterul lor practic. Materialul cel mai durabil și mai fiabil al șurubului este considerat piele naturală. Acest material nu este frică de apă și de umiditate. Este rezistent la poluare, ușor de curățat suprafața și păstrează suficient aspectul aspectului.

Nu mai puțin de înaltă calitate și opțiune practică tapițerie este din piele artificiala.

Materialele de tapițerie textile nu sunt atât de practice și durabile. Este dificil de a le curăța, ele trec de apă și adesea instabile la abraziune. tapiserie mobilier, jacard și turma sunt considerate de întreaga linie de materiale. În care Turma este încă o acoperire anti-vandal, Deoarece textura materială este rezistentă la ghearele de companie.

Proiecta

Designer de performanță a produsului uimește o varietate de forme. Modelele pot fi stricte liniară și laconice sau extraordinare. Opțiuni neobișnuite cu un loc de dormit Stilul de mansardă pot avea roți de metal în loc de picioare. Cotierele lor sunt uneori similare cu partea laterală a rafturilor metalice. Acest mobilier este mare pentru camera de zi într-un stil de tineret. Alte structuri, din contră, se disting prin lux si abundenta de decor.

Culorile modelelor vor fi diferite, cu opțiuni mai solicitate, se consideră produse cu alb, negru tapiterie monotonă, grafit.

Ei se potrivește perfect în interior modern, poate deveni accentul lui cheie.

Demn de atenție și de model în stil clasic, care sunt evidențiate de forma originală tăblie-Coron cum ar fi. Clasic pot fi reprezentate de opțiuni în culori luminoase, decorate cu o cravată de transport.

Criterii de selecție

Alegerea o versiune funcțională și elegantă a patului canapea pentru a aranja casele lor, Este necesar să se ia în considerare o serie de nuanțe, cheia printre care sunt:

 • Parametrii unui model specific și locul alocat în casă+
 • Fiabilitatea, caracterul practic și durabilitatea mecanismului de transformare+
 • Calitatea materialului cadru, grosime, numărul lamelelor+
 • Comoditate de utilizatori, capacitatea dormitorului+
 • Tipul de umplere, practicitate și rezistență la sarcini de greutate+
 • Ecologie de tapițerie și umplutură, tipul de materii prime securizate utilizate+
 • Lipsa căsătoriei vizibile și invizibile+
 • Sistem de accident vascular cerebral neted, rezistență la metal+
 • Costul acceptabil al produsului, selectarea corectă a soluției sale de culoare.

Selectați corect mobilierul tapițat cu un sistem de transformare este ușor. În același timp, indiferent de scopul său, acesta trebuie să fie durabil, calculat pentru fiecare zi de transformare. La cererea cumpărătorului, puteți alege o opțiune cu perne pe o placă de metal, covorașe suplimentare de ședere, Dumi decorative de formă dreptunghiulară și role. În același timp, pernele pot fi nu numai decor, ci și tetiere și cotiere (în produse fără cotiere).

Canapeaua extensibilă trebuie să fie convenabil, tipul de umplutura poate fi anatomice sau de primăvară, precum și combinate atunci când unitatea de arc cu arcuri dependente sau independente în jurul perimetrului este completat de un strat de latex artificial sau spumă poliuretanică. Selectarea unei opțiuni pentru somn de zi cu zi, trebuie să ia în considerare caracterul practic al culorii tapițerie. Dacă este posibil, este mai bine să cumpere imediat cape sau cuverturi de pat, ei vor extinde estetica aspectul produsului.

Exemple frumoase

Oferim 10 exemple de selecție cu succes a canapea pentru amenajarea de camere diferite.

 • Modelul cu sistemul „Acordeon“ în interiorul o cameră mică într-un stil modern,.

 • Canapea transformator cu un loc de dormit, împodobite cu piele naturală, ca un accent solid al interiorului o cameră de zi lumină.

 • Runda o canapea de culoare lila selectat pentru proiectarea de o cameră de zi spațioasă.

 • Designul tipului de colț cu un loc de dormit de tip de pliere, destinat pentru 2 utilizatori.

 • O canapea modulară de dimensiuni mari capabile să devină o zonă confortabilă de recreere 3 membri ai familiei.

 • Canapea de pat-pat-cushover cu un spate în forma unei role selectate pentru a aranja un living în tonuri neutre.

 • Modelul unei canapele transformate, cu o masă funcțională, completată de Buff Buffs.

 • Modelul unghiular al tipului modular, selectat pentru decorarea sălii de apartamente cu planificare studio.

 • Canapea pentru aranjament de cabana, ca un element elegant al indigestiei.

 • Selectarea produselor cu umplere moale pentru camera de copii, soluție de culoare de succes, fără părți grele.

Cum de a alege o canapea extensibilă, afișată în videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: