Cum de a alege un blat de masă grosime pentru bucătărie?

Cum de a alege un blat de masă grosime pentru bucătărie?

Blat este principala suprafață de lucru în bucătărie. Acesta este supus unor diverse efecte mecanice, precum și temperatura scade, deci este important de a alege acest tip de acoperire pentru un set cu cască bucătărie.

Reguli de alegere

Alegerea acestui strat, Este important de știut că grosimea standard, este egal cu 40 mm. Cu toate acestea, este posibil să se găsească o masă gros 28-100 mm. Pentru a alege grosimea produsului este necesar, Este necesar să se respingă de la ceea ce expunerea va fi supusă.

Important atunci când aleg sunt dimensiunea camerei pentru care este nevoie de blat. În bucătării mici de grosime solide, blatul mesei va arata teribil.

Matur și metoda de fixare a produsului la setul cu cască de bucătărie, iar tipul de ansamblu estetic de construcție. În plus față de metoda de fixare, este în valoare de atenție la greutatea lui.

La alegerea, materialul din care este fabricat blatul mesei, pentru că nu numai prețul, dar, de asemenea, durata de viață depinde de.

blaturi moderne în bucătărie ar trebui să fie:

 • rezistent la umiditate+
 • Rezistent la șocuri+
 • Confortabil+
 • rezistente la Hem.

Lățimea blaturilor este de obicei de 60 cm, dar în anumite comenzi individuale poate varia la 80 la 120 cm.

Este de remarcat, având în vedere forma de casca de bucătărie, precum și ce tehnica aveți de gând să instalați. Dacă dala solidă și selectarea blaturi sub suprafața de gătit trebuie amintit că acestea trebuie să aibă aceiași indicatori.

Direct proporțională cu dependența de grosimea produsului din prețul său, dar mai gros de sus a mesei, cu atât mai puternică.

Materialele

Cele mai populare si comune este LDSP si MDF. Blaturile din astfel de materiale efectuează în mod obișnuit o grosime de 38 mm și 28 mm.

Plăci laminate sunt de diferite culori si texturi, dar ele nu sunt atât de durabile, cum ar fi, de exemplu, un arbore. Cu toate acestea, costul blaturilor din ele este semnificativ mai mic decât din lemn natural. Și chiar în cazurile în care acestea sunt făcute prin ordin individual. Lungimea maximă a plăcii laminate este de la 3000 la 3500 mm. Lățimea acestor blaturi este de obicei limitată la 600 mm, Prin urmare, merită să ne amintim prin ordonarea unui design individual al bucătăriei că produsele din acest material nu pot crește.

Blaturile din MDF nu se vor potrivi dacă bucătăria are un unghiular și vor fi glume, deoarece atunci când combinați o astfel de suprafață, locul de conectare este foarte vizibil și va fi o legătură slabă de vârf. Dacă umiditatea intră în comun, va începe să se umfle, ceea ce va duce la tulpina și va înlocui partea de sus a tabelului.

Dacă nu sunteți prea limitat în mijloace și doriți ca bucătăria să arate spectaculos, ar trebui să vă uitați la materialele naturale, cum ar fi un copac sau o piatră.

De lemn

Blaturile din lemn sunt de obicei fabricate din următoarele rase de copac:

 • stejar+
 • fag+
 • zada.

Lemnul este acoperit cu mijloace speciale de apă pentru a evita umflarea de la expunerea la umiditate. Cu toate acestea, un astfel de produs necesită o îngrijire specială, dar este interzisă la curățarea utilizării substanțelor chimice de uz casnic. Grosimea standard de masă din lemn este de obicei de 20 mm, în unele cazuri 40 mm. Uneori datorită caracteristicilor bucătăriei, blatul trebuie să fie mai subțire. În acest caz, este posibil să se facă un produs cu o grosime de 18 mm.

Din piatra naturala

Alegerea unei compartimente de la o piatră naturală, merită să înțelegeți că are o greutate destul de mare, astfel încât cadrul mesei de bucătărie, canapeaua sau dulapul de podea trebuie să fie durabile și să reziste la încărcături de până la 80 kg pe pătrat. M. Plus astfel de blaturi este unicitatea lor în ceea ce privește desenul. Materiile prime pentru produsele servesc, de obicei, marmure sau granit. Obișnuit, Grosimea variază de la 20 la 30 mm pentru marmură și 30-50 mm pentru granit. Pentru blaturile din marmură standard în grosime 26 mm.

Prin contra din materialul de piatră include:

 • preț mare+
 • Educație de jetoane și crăpături mici+
 • Complexitatea în îngrijire+
 • Incapacitatea de a scăpa de unele tipuri de poluare.

Un excelent tops alternativ de masă dintr-o piatră naturală vor fi produse din piatră artificială. Prin natura, o piatră artificială reprezintă un polimer lichid cu diverse stropi de granule colorate. Datorită faptului că el are o bază de lichid, acesta este utilizat în principal în acele locuri în care este nevoie de colturi rotunjite sau o vedere curbată a mesei.

Algomerat

O altă înlocuire mai ieftin de piatra naturala va fi algaerat. Baza sa, de asemenea, este format din polimeri lichizi, dar compoziția sa include un miez de pietre naturale, cum ar fi cuarțul sau de frontieră. Conform proprietăților sale Este, practic, nu este inferior la materiale naturale – doar de higroscopicitate. Dar, în același timp, este un material mai durabil.

de la acryla

Puteți opri alegerea dvs. pe blatul de acrilic. Unul dintre avantaje este acela că îmbinările dintre părțile setului cu cască sunt invizibile. Un astfel de produs nu are nici o restricție cu privire la dimensiunea sa, prin urmare, Când se folosește acest material, puteți pune în aplicare orice idee de designer și client. Grosimea standard a foii de astfel de blaturi are o dimensiune de 12 mm, deci este mărită pentru a oferi o forță mai mare cu placaj sau PAL.

În unele cazuri, alegerea blaturilor de bucătărie este destul de neobișnuită, de exemplu, puteți întâlni astfel de materiale:

 • sticlă+
 • Oțel inoxidabil+
 • Placi ceramice.

Oțel inoxidabil

Alegerea unei astfel de acoperiri pentru un set cu cască de bucătărie, puteți salva, dar în același timp să nu pierdeți în rezistență și durabilitate a produsului. produse din oțel inoxidabil nu absorb grăsime și murdărie, ceea ce îl face ușor de a le curăța. Suprafața unei astfel de masă este lucioasă, care, cu plasarea dreptul de iluminat, se va crea o bucătărie brichetă – acest lucru va ajuta la reflexia luminii din oțel.

Adesea, o astfel de acoperire este utilizată pe bucătării profesionale, care se explică prin simplitatea îngrijirii și durabilității. Atunci când se utilizează astfel de blaturi în apartamente, se recomandă să se dilueze interior cu lemn natural pentru a atenua setarea generală.

Pro-uri produse din oțel inoxidabil:

 • durabilitate+
 • nu necesită îngrijire specială+
 • bine rezista la sarcini mecanice+
 • Sigur.

Sticlă

blaturi de sticlă se aplică rar, dar a crea un stil aparte în interior. Grosimea ei trebuie să fie de cel puțin 16 mm. Aceste produse realizate din sticlă călită durabile sunt realizate. Uneori, se aplică un substrat pentru a da putere. Blatul de sticla poate fi un excelent punct culminant al interiorului, deoarece bucătăria apare posibilitatea de a face o compoziție întreg în sticlă. În plus, tăblia poate deveni o sursă de lumină suplimentară dacă atașați o bandă de LED-uri pentru a-l.

O altă opțiune este de a aplica o imprimare foto. Acest lucru va face interiorul mai original și unic.

Pro Produs:

 • Sigur+
 • rezistent la uzura+
 • Ușor în îngrijirea+
 • Rezistent la temperatura scade.

   Cu toate acestea, costul unui astfel de produs o este destul de mare și depinde de tipul de sticlă.

   Din placi ceramice

   Complexitatea unei astfel de blaturi este că este dificil să alegeți țigla dimensiunii necesare. Suprafețele tipice ale PAL se confruntă, astfel că grundul este utilizat pentru ambreiaj mai bun și apoi se aplică adeziv pentru plăci. Utilizați o astfel de blat deja după 12 ore după administrarea plăcilor. Dar expertii recomanda pentru o zi de așteptare pentru o mai bună uscare a suprafețelor lipici și ambreiaj.

   Combinație în interior

   Dacă sunteți proprietarul o bucătărie mare și spațioasă, atunci ar trebui să opriți alegerea dvs. pe tăblia de granit sau marmura. O astfel de blat de gros va da bucătăriei o vedere nobilă și va deveni o completare excelentă a stilurilor interioare ca High Tech sau Modern.

   Pentru interior în stil Țară Un excelent supliment va fi un produs fabricat din lemn natural, deoarece va accentua naturaletea si autenticitatea acestui stil. Plus – este un material ecologic, care este binevenit în acest design interior. În unele interioare, designerii părăsesc marginea neprelucrată a lemnului ca pe un plus față de stil.

   Materiale neobișnuite de blaturi – de exemplu, sticlă sau oțel inoxidabil – va fi o add-on pentru astfel de stiluri ca Mansardă sau scandinavian.

   Culori și forme

   Pentru LDSP este mai bine să alegeți o culoare întunecată și o suprafață mată. La urma urmei, în timp, pete apar pete pe apă și o astfel de culoare îi va ajuta să le ascundă. În plus, nu este atât de vizibil zgârieturi și zgârieturi care apar în timp.

   Când se folosește o piatră artificială, este mai bine să aleagă cea a cărei carcase au fost făcute de firimituri mai mici, pentru că există, practic, nu sunt vizibile pe o astfel de suprafață un prejudiciu de.

   În videoclip veți primi sfaturi utile atunci când alegeți o masă.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: