Cum de a dota o bucătărie mică pentru a fi confortabilă și confortabilă?

Cum de a dota o bucătărie mică pentru a fi confortabilă și confortabilă?

Zona mică a bucătăriei, din păcate, se găsește destul de des în planificarea tipică, standard, nu numai țara noastră. Locuințele bugetare Cel mai adesea nu implică un astfel de lux ca o suprafață mare de camere. Cu toate acestea, designerii sunt încrezători că orice bucătărie poate fi făcută nu numai funcțională și confortabilă, dar și frumoasă, confortabilă. Astfel încât bucătăria dvs. de dimensiuni mici să devină una dintre ele, ar trebui să fie plasată corect și să aranjeze interiorul.

Cum să extindeți spațiul?

Designul unei încăperi mici în orice zonă a apartamentului ar trebui să fie, în primul rând, vizează extinderea vizuală a spațiului. Prin urmare, este important ca mobilierul și tehnicile să fie cele mai multifuncționale. În primul rând, ar trebui să explorați cele mai frecvente greșeli în proiectarea bucătăriilor de dimensiuni mici, și anume:

 • Mobilier masiv, echipament mare care greșește spațiul vizual și de fapt, reduceți-l, încalcă proporțiile+
 • Folosind o cantitate mare de culoare, texturi, tipărire, decor, depozitare deschisă face loc cu umplutură, non-armonică+
 • Deschiderea instrumentelor de comunicare oferă, de asemenea, camera aproape și specie necurată.

Designerii recomandă utilizarea mai multor tehnici de creștere vizuală a bucătăriei mici.

 • culoare alba. Faptul că albul are vizual suprafața mai mult – binecunoscutul fapt. Când vine vorba de bucătării, mulți uitați de el sau refuzați în mod deliberat, având în vedere itmark-ul și necorespunzător. Suprafața albă de zăpadă reflectă lumina, creează un sentiment de libertate, prospețime, spațiu, deci nu ar trebui să neglijați. În plus, divorțurile și așternutul pe ele sunt vizibile mai puțin decât pe negru. Design monocrom în tonuri de alb – o tendință foarte relevant, mai ales că acestea par mai moderne decât Motley. Această metodă vă va permite să formați iluzia unui spațiu suficient.

Dacă vă este frică de răceala și rigoarea unui astfel de interior, adăugați diferite texturi și texturi la acesta, jucați cu tonuri calde de gamă albă. Combinați luciu, cărămidă, sticlă.

 • Forma corectă a setului cu cască. Pentru o bucătărie mică, colțul sau aspectul liniar este cel mai bun. Aceste căști sunt compacte, și versiunea în formă de M, de asemenea, vă permite să utilizați mai rațional unghi. În același timp, triunghiul de lucru va fi localizat într-o proporție ideală. Dacă faceți un set cu cască la comandă, unul dintre rândurile colțului va face deja. Dacă bucătăria este prea mică, aproximativ 5 pătrate, este mai bine să dați preferință bucătăriei unu. În camera îngustă mai mult de 7 pătrate, vă puteți gândi la aspectul paralel.

 • Reamenajarea camerei. Acesta este un radical, dar cel mai eficient mod care vă permite să extindeți spațiul nu numai vizual, ci și de fapt. O astfel de reparație va fi mai scumpă și mai lungă, dar rezultatul vă va surprinde. Nu în toate apartamentele puteți obține permisiunea corespunzătoare. Dacă este posibil din punct de vedere tehnic, luați în considerare opțiunea de a combina bucătăria cu loggia, living, sala.

 • Deformarea ferestrei. Goale de fereastră într-o bucătărie mică – lux prea mare. Poate fi folosit ca suprafață de lucru, worktop, rack bar, zonă de luat masa. Deformarea depinde numai de planificare și de dorința dvs. Amintiți-vă că dispozitivele de încălzire sunt cel mai adesea sub fereastră, vor trebui să se miște în acest caz.
Citește mai mult  Opțiuni panou interesante și neobișnuite în bucătărie

 • Ușa de transformare. Dacă ușa se deschide în bucătărie, va trebui cu siguranță să fie eliminată dacă – de la ea, puteți gândi aici. Ușa poate fi îndepărtată deloc, înlocuiți arcul, schimbați compartimentul ușii sau plierea. Puteți atârna în deschiderea de perdele pe creteaza.

 • maşini compacte. Mai întâi de toate – încorporate, și, în plus, cel mai mic lucru este că familia ta poate permite. Faceți o alegere în favoarea dispozitivelor multifuncționale: cuptorul cu microunde, iaurt coapte-multicooker, și așa mai departe.

 • Soluție adecvată a culorilor. Designerii nu recomanda aplicarea mai mult de 3 culori într-o cameră mică, și o limită mai bună la două.

 • iluzii optice în finisajul. În primul rând, acestea sunt pereți monocrome, dar unul dintre ele poate fi o altă culoare, care linii vizual proporțiile într-o bucătărie îngustă. Nu vă fie teamă de a utiliza fototapete cu efect de perspectivă, dacă se încadrează în stilul comun. tavan jos se va schimba sau desen, dar ele îngustează spațiul, deci ar trebui să fie atent și să nu lipiți astfel de imagini de fundal pe toți pereții. Refuza un ornament mare în finisajul suprafețe.

Pune-podea în diagonală, utilizați dungi, crescând suprafața podelei vizuale.

 • Oglindă. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să stea toate pereții cu oglinzi. Dar folosi lucios, metal și oglinda -suprafetele trebuie. Și oglinda poate fi un ungur – vizavi de deschiderea ferestrei. Oglinda puteți face un șorț, un fragment de perete, podea.

 • iluminarea corespunzătoare. Ar trebui să fie distribuite în mod egal și destul de luminos.

 • Reducerea elementelor decorative. Este necesar de a decora o mică bucătărie foarte atent, și este mai bine pentru a reduce la minimum decorul.

 • textile corecte. Design-ul de deschidere fereastra cu țesuturi de lumină va crea vizual un sentiment de libertate.

 • Comandă completă. Amintiți-vă, nimic nu reduce spațiul ca o mizerie și mizerie. depozitare organizat în mod corespunzător, rafturi deschise minime, echipamente și feluri de mâncare ascunse face vizual bucătărie spațioasă.

Cum de a alege o gamă de culori?

Soluțiile de culoare potrivite în interior oferă aproximativ jumătate din succesul de proiectare, în general,. Culoarea poate rezolva o mulțime. selecție greșită nuanței îngustează vizual cameră, va face mai mici, mai închisă. Trebuie să ne amintim că Fiecare culoare are influenta asupra psihicului si este perceput de către o persoană într-o anumită perspectivă.

Atunci când alegeți un decor de culoare, vă rugăm să rețineți următoarele recomandări designeri:

 • Gamut și pastel nuanțe de alb-zăpadă sunt asociate cu soarele, lumina+
 • gamma Juicy, tonuri saturate se concentreze pe ochii ei+
 • Întuneric tonuri ascunde siluete.

Spectrul de culoare din fiecare paletă este foarte diversă, regulile de mai jos vă va permite să ridica nuanțe pentru o mică bucătărie cu precizie:

 • Faceți o ofertă în culori deschise care umplu camera cu lumină și libertate+
 • Limită trei nuanțe – un fond comun, un ton suplimentar și un accent – acest lucru este suficient pentru a crea o soluție de designer interesant și bucătăria nu suprasarcină mică.
Citește mai mult  Belarus Baie Placi: Pro și Contra, Brands, Alegerea

Designerii recomanda să acorde o atenție la un număr de palete care sunt ideale pentru proiectarea de o cameră mică.

 • alb. Aceasta culoare este puritatea și acuratețea, este perfect pentru bucătărie. Copac, tonuri de sulf adăuga un confort văr. Amintiți-vă că gama albă ca zăpada nu se limitează la alb fiert.

 • gri. O altă culoare universală care crește spațiu. Tonul gri deschis este neutru în caracter, deci este perfect combinat cu alte flori, de echilibrare a compoziției. În bucătărie gri, este foarte ușor pentru a ridica tehnica. aruncând accente suficient pentru a revigora un astfel de interior.

 • Bej. Această nuanță este, de asemenea, modest, în combinație, moale, face parte din paleta caldă. El este practic decât alb în ceea ce privește imperceptibilitatea la divorț și pete.

El arată grozav într-un duet cu maro și alb, poate fi folosit atât de umbra principală cât și cea suplimentară.

 • Galben. Aceasta este o culoare foarte confortabilă, însorită, luminoasă și pozitivă. Pentru bucătărie, se potrivește perfect, cu orice dimensiune. Într-o astfel de bucătărie nu veți avea niciodată o stare proastă. Și combină galben mai bine cu verde, alb, gri.

 • Verde. Acesta este un alt ton vesel care are un efect pozitiv asupra psihicului și nu reduce spațiul vizual. Culoarea verde arată grozav cu gamă maro, gri și toate variantele de copaci.

Cum să alegeți și să plasați mobilierul și echipamentele?

Pentru a dota o bucătărie mică, trebuie să vă gândiți la cele mai funcționale opțiuni. Prin urmare, estetica nu merge la fundal, dar devine echivalentă cu compactitatea. Pentru a găzdui toate echipamentele și mobilierul necesar, trebuie să selectați modele ergonomice cu asamblare de înaltă calitate.

O bucătărie confortabilă este un spațiu în care nu este aproape, confortabil muta, gatiti, mananca alimente.

Pentru a dota o bucătărie completă, trebuie să includă un număr de elemente obligatorii de mobilier și tehnologie.

 • Setul cu cască. Aceasta este partea centrală a compoziției, care este cel mai bine să-l comanda conform unui proiect individual. secțiuni închise de dimensiuni compacte sunt mai potrivite pentru camere mici. nereguli refuza, de relief, accesorii greoaie, rafturi deschise. Perfect alegere – fațade monocrome fără stilouri. Este necesar să se utilizeze fiecare centimetru, dulapuri sunt mai bune pentru a face sus, dreptul la tavan. Ascunde echipamente în interior, încorporarea în module. Așa că setul cu cască nu arata prea concis, cred că peste un șorț mai expresiv peste suprafața de lucru. Acesta poate fi un dosar cu un photoprote sau un model mozaic.

 • Zona de luat masa. Într-o bucătărie mică, nu este întotdeauna un loc. Cu toate acestea, chiar dacă luați masa în camera de zi, nu este rău dacă există un loc în bucătărie, unde puteți să vă așezați ușor și să beți o ceașcă de cafea sau ceai. Înlocuiți masa greoaie cu contor de bare, mese pliabile de mese, masă de ferestre.

Puteți pur și simplu eliberați colțul din zona de lucru și puneți acolo o masă mică și mai multe scaune acolo.

 • Tehnică. În primul rând, este necesar să se selecteze aparate de uz casnic compacte ale unui plan multifuncțional. Placa cu patru uși poate înlocui două, o mașină de spălat vase de tip îngustă va dura mai puțin spațiu decât standardul. În ceea ce privește frigiderul – cel mai general element tehnic – da preferință cât mai mare și modele minim înguste.
Citește mai mult  Ceea ce este mai bine spuma de cauciuc utilizat pentru canapea?

Cum de a aranja ferestrele?

Aranjament chiar și o bucătărie mică nu va fi finalizată dacă părăsiți deschiderea ferestrei fără înregistrare. Cu toate acestea, proiectarea ferestrei trebuie să fie restrânsă, moderată, ca perdele masive fura spațiul. În cazul în care ferestrele ies la sud, în cazul în care razele de soare drepte sunt strălucitoare, jaluzelele, perdele laminate, perdele pe fereastra le va ascunde. O altă soluție spectaculoasă – perdele romane. Refuza un print mare luminos. Într-un spațiu mic, o cârpă de lumină-un foton arata bine.

În ceea ce privește materialele, este mai bine să facă o alegere în favoarea celor care sunt în măsură să respingă apa și ușor șterse.

Recomandări pentru alegerea iluminatului

Organizarea de iluminat este, de asemenea, importantă în bucătărie de dimensiuni mici. Bucataria ar trebui să aibă o mulțime de lumină, un candelabru nu este de ajuns. Zona de lucru este punerea în valoare panglici cu LED-uri sau diode punctiforme montate în cască. candelabre suspendate – acest lucru nu este alegerea cea mai confortabilă. Pe tavan, puteți plasa, de asemenea, spoturi luminoase sau candelabre de tip de etanșare.

decor mare nevoie Lee?

Pentru un mic decor bucătărie – este întotdeauna o soluție controversată. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă deloc că piesele originale trebuie să fie complet excluse din compoziția. Trebuie să ridicați un plan minimalist de decorare. Sarcina principală nu este de a trage spațiul vizual. Decorul selectat corect va ajuta la repararea unor defecțiuni.

Puteți decora bucătărie, după cum urmează:

 • Două imagini mici plasate unul deasupra celeilalte întinde plafonul în sus+
 • Detaliile trebuie să fie tonuri luminoase, ceea ce va face o imagine expresivă+
 • Încercați decor cu sclipici, din sticlă – este modern și arată foarte ușor+
 • Dacă doriți să puneți flori, alegeți compoziții elegante și subțiri.

Idei interesante

idei non-standard frumoase pentru proiectarea de o mică bucătărie. bine să se gândească bazat pe stilul selectat. Vă oferim cele mai bune soluții gata făcute.

Stilul Provence Ideal pentru o bucătărie mică, deoarece moale Pastel Gamma și excesul alb se extind perfect spațiul. Acesta este un stil foarte blând, romantic care decorează motivul floral.

Stil modern Perfect pentru camere mici, deoarece obiectivul său principal este funcționalitatea și raționalitatea, decorul minimalist. Acest stil este suprafețele de oglindă adecvate, luciu, strălucire metalică.

Țară – Stilul foarte confortabil, culorile naturale, naturale și materialele naturale sunt dominate în ea. Principalul lucru este să ridicați echipamentul în spiritul stilului și să vă concentrați asupra gamei luminoase a lemnului.

High Tech – stil în care high-tech joacă un rol major. Are o mulțime de metal, detalii cromate, sticlă, așa că tehnica nu se poate ascunde. Alb și gri se potrivesc perfect ca fundal.

Stilul scandinavului Pentru bucătăria mică, este potrivit pentru că tonurile principale sunt cele mai luminoase. Unele copac și texturi naturale vor reînvia situația.

Clasic relevante în orice cameră, chiar și cel mai mic. Lumina gamma, linii netede, nu detalii suplimentare mereu arata stare si nobil.

Mini-bucătărie Design Sfaturi Vedeți în videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: