Cum să faci saltele mai dur?

Cum să faci saltele mai dur?

A fost crezut că patul mai moale, cu atât mai bine. În vremurile vechi, ei au preferat să doarmă pe coborâri, în timpul URSS, saltele pline de wadded. Acum s-au schimbat în mod dramatic preferințele, astfel încât ultimii ani sunt promovate în mod activ de saltele dure. Dar, în ciuda acestui fapt, nu este necesar să cumpere o saltea modernă. Puteți crește în mod independent rigiditatea saltelei disponibile cu propriile mâini. Acest lucru va necesita unele instrumente și materiale.

Pentru care este necesară pentru a crește rigiditatea saltelei?

Popularitatea saltelei greu se explică prin faptul că este mai corect pentru sănătatea sistemului musculo-scheletic. La alegerea rigiditatea saltelei, este necesar să se concentreze pe o serie de circumstanțe:

 • Vârsta și greutatea omului+

 • Partener Greutate (în cazul în care patul este calculat pentru două)+

 • stare de sănătate+

 • postura de obicei pentru somn+

 • Nivelul exercițiu de zi cu zi.

În plus, o saltea tare poate fi, de asemenea, recomandată de către o persoană pentru mărturie medicală. Aceasta este cine face parte din această categorie.

 1. copii mici cu vârsta de la naștere și până la 3 ani. Ulterior, este permisă alegerea saltelei de rigiditate moderată.

 2. Copiii adolescenței. Faptul este că în această perioadă de vârstă are loc formarea spinării. Acesta este motivul pentru adolescenți, pentru a evita problemele cu sistemul musculo-scheletice, în viitor, este recomandat să doarmă pe saltele de înaltă rigiditate.

 3. Cu cât greutate mai mare, ar trebui să fie o saltea. Pentru acei oameni a căror greutate depășește 90 kg, este recomandat să doarmă pe o saltea de mare rigiditate.

 4. Precum și pat rigid este recomandat celor care au deja boli ale coloanei vertebrale. Salteaua prea moale va contribui la deteriorare.

 5. În cazul în care o persoană doarme mai ales pe stomacul lui, este, de asemenea, recomandat pentru a alege o saltea tare.

Dacă soții au înregistrări medicale diferite, atunci medicii ortopedici în acest caz sunt recomandați să achiziționeze două saltele unice. În același timp, acestea trebuie să respecte cerințele și să fie aceleași prin dimensiuni.

Cum de a rezolva problema?

De obicei, saltea este achiziționată cu patul. Și dacă este nevoie să vă măriți rigiditatea (set de greutate ascuțită, un exercițiu ridicat, probleme cu coloana vertebrală), atunci nu este necesar să cumpărați o nouă saltea. Puteți încerca să crească rigiditatea saltelei disponibile. Pentru a îndeplini sarcina, există mai multe moduri diferite.

Citește mai mult  Care este PIZ și cum să-l alegi?

Cel mai frecvent și simplu este utilizarea unui capac suplimentar de saltea, numit joben. Arată ca un așternut scăzut cu rigiditate suficientă. Înălțimea vârfului rar depășește 12 cm. Este fixat pe saltea principală folosind guma sau benzile existente.

Este demn de remarcat faptul că rigiditatea unei astfel de comunități îngrijite depinde direct de înălțimea sa. Acest indicator variază de la 2 la 12 cm. Când utilizați o acoperire de saltea fină, rigiditatea va crește ușor. Dacă doriți să obțineți un efect tangibil, Se recomandă utilizarea toporului a cărui înălțime este de cel puțin 10 cm.

Pentru rigiditate moderată, se recomandă alegerea vârfului înălțimii medii. Acesta variază de la 5 la 8 cm.

În plus, trebuie luată în considerare o altă nuanță importantă – topper umplutura. Modelele moderne au cel mai adesea unul dintre cele trei tipuri de materiale de umplutor:

 • nucă de cocos+

 • Hollofiber+

 • StrettooFiber.

Orice tampon va ajuta la fixarea rigidității inițiale a saltelei. Pentru a decide cu privire la alegerea de umplutură, se recomandă să se familiarizeze cu beneficiile și dezavantajele fiecăruia dintre acestea.

Cocoșele de nucă de cocos au câștigat recent popularitate ridicată. Se datorează unei multitudini de momente pozitive atunci când se utilizează exact acest material:

 • Ecologie+

 • Ventilabilitate bună+

 • hipoalergenicitate+

 • Coconutul nu deține umiditate, deci nu este un loc favorabil pentru dezvoltarea și viața microorganismelor.

Nucă de cocos de nucă de cocos – un material rezistent la uzură, care Destul poate rezista la sarcini mari de greutate. Dar toate aceste calități pozitive rămân doar două condiții importante.

 1. Materialul de umplutură trebuie să fie de înaltă calitate.

 2. Standardele trebuie să fie respectate de producție. Deci, fibra de nucă de cocos în nici un fel ar trebui să fie prelucrate folosind formaldehidă.

Citește mai mult  Proiectare bucătărie Opțiunile 2 de 3 metri

Singurul defect Nucă de cocos minciuni joben în costul său ridicat. Deci, cel mai mic personalul saltea va costa aproximativ 3 mii de ruble. Dar, în funcție de calitatea materialului de umplutură de nucă de cocos, practic nu există concurenți.

Hollofiber De asemenea, este adesea folosit în saltele proiectate pentru a crește rigiditatea. El nu este, practic, de calitate inferioară și îndeplinirea funcției sale Nucă de cocos. Singurul dezavantaj este de origine sintetică. Dacă doriți să salvați și să cumpărați o opțiune mai ieftină, producătorul Hollofiber este soluția optimă.

Dar când cumpărați, ar trebui luate în considerare două puncte importante: un astfel de topper nu este potrivit pentru alergii și este cel mai bine să nu-l cumpere pentru copii.

StrettooFiber – Aceasta înseamnă ceva între umplutura naturală și cea sintetică. Faptul este că în producția unui astfel de suport de saltea, fibrele sintetice sunt utilizate cu adăugarea de naturale (alge, lână, nucă de cocos, bumbac). În producția de toppers cu o astfel de umplutură, compozițiile de lipici sunt categorice care nu sunt utilizate. Astfel de capace de saltea sunt ușoare și ieftine, dar sunt capabile să aibă un efect numai asupra persoanelor cu o ușoară greutate.

Joben – Acesta este un mijloc universal pentru creșterea rigidității saltelei. Un astfel de dispozitiv, indiferent de dimensiuni și compoziții interioare, are o serie de avantaje semnificative.

 1. Soluție rapidă la problema schimbării rigidității saltelei principale.

 2. Investiții financiare minime.

 3. Efectuează o funcție de protecție, împiedicând poluarea saltelei principale.

 4. Crește semnificativ durata de viață a saltelei principale.

 5. Liniile de suprafață a patului, deci devine mai convenabil de a dormi.

Ar trebui să se țină cont de faptul că, pe dimensiunile toporului, ar trebui să coincidă cu saltea principală. Altfel patul va fi incomod.

Cum să faci o saltea acasă?

Dacă cumpărați un topper din anumite motive, este imposibil, dar este necesar să creșteți rigiditatea saltelei, atunci în astfel de cazuri puteți încerca să o faceți cu ajutorul prietenei.

Citește mai mult  5 kV Design de bucătărie mică. m cu frigider

Cumpărăturile minore vor trebui să se angajeze. Deci, într-un magazin specializat, trebuie să cumpărați un burete comprimat sau același coișor de cocos. Și, de asemenea, să creeze rigiditate, va fi necesară:

 • Mari foarfece+

 • Caz sau dimensiunea sursei de saltea+

 • ruletă.

De fapt, va trebui să faceți același topper, numai de casă. Pentru a face acest lucru, va fi necesar pentru a începe măsurarea de nucă de cocos sau un burete de cor (în funcție de materialul ales), și se taie volumul necesar. Acesta trebuie să fie pus pe saltea principală și fixați-l cu ajutorul saltelei. Aceasta este o opțiune economică și simplu disponibile pentru fiecare. Costurile materiale vor fi semnificativ mai mici decât atunci când cumpără un joben.

Low cost este singurul avantaj al acestei metode. Nu cred că materialul va rămâne pe saltea principală ca lin și strâns ca joben. Nu este adevarat. Periodic, acesta va trebui să descheia salteaua și corecta umplutura, deoarece în procesul de utilizare a patului va fi nivelate sau la o parte.

În același timp, o spuma de cauciuc comprimat are unele mai multe particularităţile. Acest material va fi treptat înghețate. Prin urmare, nu se recomandă utilizarea persoanelor cu o mulțime de greutate.

Și, de asemenea, are o proprietate să se destrame și se deformează cu timpul, asa ca nu conta pe o perioadă lungă de funcționare.

Există o altă opțiune interesantă. Acesta trebuie să fie ca un sigiliu Utilizați paie comprimat. Un astfel de material, de asemenea, se referă la categoria naturală, dar este foarte dificil să-l cumpere. Și, de asemenea, se poate multiplica în microorganisme.

Alegerea fiecare dintre opțiunile propuse este pur individuală. În același timp, înainte de a cumpăra un material de umplutură sau joben, este recomandat să exploreze laturile pozitive și negative ale fiecăruia dintre ele.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: