Deschis cabine de dus: soiuri, reguli de alegere și instalare

Deschis cabine de dus: soiuri, reguli de alegere și instalare

cabine de dus a apărut pe piața rusă, la începutul secolului XXI și a început să câștige rapid popularitate. Ele se disting prin simplitatea relativă a instalării, și, de asemenea, vă permit să luați duș și baie. Cabine a avut o serie de avantaje în comparație cu dușul obișnuit în apartament.

De-a lungul ultimilor ani, multe soiuri au timp să apară și chiar mai multe modele de cabine de duș. Fiecare dintre ele a depășit cele anterioare, dar ar putea avea dezavantajele lor.

Una dintre aceste specii a devenit o cabină deschisă. Datorită compactului său, este capabil să se potrivească chiar și în camere cu un pătrat modest. În acest articol vom vorbi despre avantajele acestei instalații sanitare, subspeciile și materialele sale din care sunt realizate paleți, precum și spune despre ce criterii sunt cele mai importante atunci când aleg.

Avantaje și dezavantaje

Cabinele de duș deschise au fost create pentru cazare în băi mici. Acesta este principalul plus și principala caracteristică a acestui soi. Spre deosebire de cabinele clasice, deschideți doar unul sau două pereți. În același timp, acestea sunt produse fără acoperiș. Cabina este plasată aproape de unul dintre pereții camerei, ceea ce vă permite să economisiți în mod semnificativ spațiul liber.

Al doilea avantaj al cabinelor deschise este un preț accesibil, care pe fondul costului dușului cu drepturi depline pare foarte atractiv.

Cu toate acestea, designul unei astfel de cabine are o serie de defecte.

 • Majoritatea modelelor nu sunt echipate cu niciun echipament. Cel mai bun caz, veți găsi o cabină cu un mixer și duș.
 • Din cauza lipsei de echipament, cabina este dificil de a reinstala într-un alt loc. În caz contrar, va trebui să converge întreaga baie.
 • Peretele la care cabina va stabili, este obligat să aibă un strat impermeabil. Gapurile dintre ele ar trebui să fie etanșarea cu o substanță ermetică.
 • set minim caracteristică. Aceste cabine sunt destinate numai pentru cele mai frecvente aportul suflet, în timp ce modelele cu drepturi depline sunt echipate cu masaj, radio, iluminare și alte opțiuni moderne.
 • Nu există găuri speciale pentru țevi. Țevile trebuie plasate în peretele. În caz contrar, trebuie să faci manual o gaură în cockpit. În primul rând, acest lucru necesită timp și efort, și în al doilea rând, rezultatul nu va arata prea atractiv.
 • Camera trebuie să fie pregătită pentru o umiditate ridicată, deoarece, spre deosebire de cabine închise, eliberare deschis în aer liber toate perechile.

După cum puteți vedea, există o mulțime de defecte. Cu toate acestea, cabine de duș deschise au scopul lor. Ele sunt create pentru acele cazuri în care nu trebuie să aleagă.

Revizuirea speciilor

Înainte de a trece la analiza subspecii, să aruncăm o privire la Principalele soiuri de cabine de duș pentru a înțelege diferența dintre ele:

 • închis+
 • Deschis+
 • Combinate.
Citește mai mult  Lingerie de pat Brawl Stele

Care diferă primele două opțiuni, probabil ați înțeles deja. Al treilea soi combină principalele lor avantaje. Nu poate să lipsească sau să participe la anumite părți. De exemplu, unele modele sunt disponibile cu partea superioară deschisă. În același timp, dusuri combinate sunt mai scumpe decât altele.

Dar nu ne vom opri la alte cabine pentru o lungă perioadă de timp. Luați în considerare subspecie deschide. Ele depind de parametrii piesei principale – palet. cabine deschise sunt:

 • Cu paleti încorporate – necesită echipament suplimentar etaj în care aveți nevoie pentru a aprofunda. Acest lucru se face de obicei în avans, atunci când turnarea o sapa. Astfel de modele nu sunt foarte populare datorită instalării dificil.
 • Cu palet în aer liber – așezat pe podea, fără nici un fix. Uneori, echipate cu picioare. Înălțimea poate diferi. opțiune potrivită pentru camera finisat.

Înălțimea paletului exterior determină subspeciile cabina de dus:

 • Adâncime – cu un palet mare (20-35 cm)+
 • Scăzut – cu palet redus (de la 10 până la 15 cm)+
 • Foarte jos – Înălțimea paletului este de numai 5-10 cm.

Alegerea unui palet, ar trebui să ia în considerare cine va folosi dușul. Copiii și persoanele în vârstă de multe ori experienta paleti profunde. Prin urmare, este mai bine să acorde o atenție la opțiunile medii.

NOTĂ NOTĂ tip special de cabină asimetric. Modelul unghiular este caracterizat de o compactare sporită, deoarece colțurile camerelor – cele mai puțin utilizate spații în spațiu. Astfel de cabine au doar două pereți, datorită cărora se pot potrivi chiar și în cea mai apropiată baie.

Materiale de palet

În fabricarea de paleți, pot fi utilizate diferite materiale, ceea ce afectează, de asemenea, calitatea cabinei. Cele mai frecvente.

 • Fontă – cea mai căutată. Oferă o rezistență și o durată de viață de serviciu de la paleți de până la 30 de ani și mai mult. În plus, fonta turnată nu se încălzește la fel de rapidă ca și alte materiale, conservând căldura. Dezavantajele paleților de fier includ o masă solidă și monotonie a formelor.

 • Acrilic – cel mai popular material. Datorită proprietăților sale, vă permite să produceți diferite palete în formă și dimensiuni. De asemenea, el nu necesită o îngrijire atentă care mită mulți cumpărători. Dacă sunt deteriorate, astfel de paleți pot fi ușor fixe. Unele cabine nu au un built-in strat armat, motiv pentru care se poate rupe cu ușurință acrilic sub greutatea omului.

 • Steel – acesta poate fi numit un mijloc de aur pentru paleti. Cu un cost mic, are o marjă mare de rezistență și greutate redusă. Cu toate acestea, paleți din oțel face mult zgomot atunci când picături de apă. Unele modele au un dezavantaj suplimentar – grosimea de oțel de 1,5 mm imploră sub greutatea omului. Alegerea unui palet de oțel, ar trebui să acorde prioritate modelelor de grosime oțel 2.5-3 mm.
Citește mai mult  Caracteristici de dimensiunea cabinei de duș 80x90 cm

 • Kvaril – următoarea etapă a dezvoltării de paleți acrilice. Prezența în material de cuarț oferă paleți cu o marjă suplimentară de putere, și de asemenea, crește în mod semnificativ durata lor de viață.

 • Ceramica – cele mai populare în rândul cumpărătorilor de mai mulți ani. Se pare mare, ușor de utilizat și destul de durabil. Dar ceramica este mulțumit cu fragil, necesită circulația precisă și îngrijire continuă. De asemenea, astfel de paleti nu au costul cel mai accesibil.

 • Piatra naturala – onix, granit și altele. marmura alocate în special. Materialul care oferă aspectul instalații sanitare de lux. Astfel de cabine de duș arata foarte elegant și au o marjă largă de siguranță. Dar principalele lor minciuni minus într-un preț foarte mare.

Printre opțiunile de mai sus, un material perfect nu poate fi distins. Prin urmare, este necesar să se decidă care dintre ele pentru a da preferință este necesar, pe baza calităților care sunt cele mai importante pentru tine.

Dimensiuni

Dimensiuni si forma – una dintre principalele criterii pentru care trebuie să mergeți la alegerea unui palet. Ei, de altfel, sunt destul de diverse, dar fac un pariu pe capacitățile. Cu toate acestea, cabine de duș deschise sunt luate în cazurile cu spațiu limitat. Cele mai multe combinații comune de dimensiuni (în centimetri) și forme:

 • Pătrat – 80×80, 90×90, 100×100+
 • Dreptunghiular – 90×70, 120×85, 140×40, 145×85, 150×85, 150×90+
 • Asimetric – 100×80, 110×80, 120×80, 120×90, 122×76, 130×85, 150×85+
 • semicircular – 80×80, 90×90, 95×95, 100×100, 110×110 125×15.

De asemenea, pe piață, puteți găsi cinci marcate forme și hexual de dimensiuni non-standard.

Desigur, cabine de duș enumerate dimensiuni nu sunt limitate. Există, de asemenea paleti sunt mai spațioase și ajungând la 1500×1500 cm.

Cele mai simple și ieftine modele de 190 cm au ridicat o formă pătrată, dreptunghiulară, mai puțin frecvent. Pentru camerele foarte mici, este recomandat să alegeți paleți semicirculare și de colț.

Producătorii

Un rol important in alegerea unui duș joacă și producător de instalații sanitare. În colectoarele prezentate pe piața de brand este ușor să te pierzi. Aici sunt unele dintre cele mai renumite firme, ale căror produse ar trebui să acorde o atenție.

Din Germania:

 • Sturm+
 • Edelform+
 • Westerhof+
 • Wasserfalle.

Cabine din aceste firme se disting prin celebra calitate germana, dar sunt considerate cele mai scumpe de pe piață. Prețul lor în Rusia începe cu 60 de mii de ruble.

Din Italia:

 • AXA+
 • Valencia+
 • Primo.

Mai ieftin importate cabine în valoare de 45 de mii de ruble. Cu toate acestea, totul depinde de calitatea și funcțiile unui anumit model. Costul unora dintre ele poate fi mai mare de 100 de mii de ruble.

Citește mai mult  Soluții de culoare canapele

Intern:

 • Bach+
 • Aqualife+
 • Eurolux+
 • 1 Marka.

În calitate, cabine de duș de la producătorii ruși nu sunt mult inferioare europene. În același timp, ele sunt mai ieftine decât cele importate, – prețul lor mediu este de 30 de mii de ruble.

Din China:

 • Goldman+
 • Proaspăt+
 • Baraka+
 • Avanta.

Produsele chinezești sunt mulțumiți de magazine sanitare din Rusia. Costul de cabine de duș din China începe de la 10 mii și rareori depășește 30 de mii de ruble. Dar, care rulează la un cost redus, puteți rula în instalații sanitare de slabă calitate. Dacă vă decideți să cumpărați o cabină chinez mai ieftin, mai bine ai întreba despre reputația producătorului în avans.

Cum de a alege?

În primul rând, apreciem capacitățile ca spațiu liber financiar și la prețuri accesibile. Cu zona de baie mai mult de 7 metri pătrați sunteți liber de a alege orice model.

Pentru fanii procedurilor de apă, o gamă largă de funcții vor fi utile. Dar dacă doriți să luați doar un duș fără bibelouri, să ia cele mai ieftine modele simple și.

Ne-am spus deja despre formele adecvate de cabine pentru camere înghesuite. Modele Corner – alegerea ta. În același timp, dimensiunile lor ar trebui să fie de la 80×80 la 100×100 cm.

Dacă există copii mici în familie, puteți alege o cabină cu un palet adâncime. În acest caz, el va înlocui baie pentru copii.

Multe modele ieftine de cabine, nu numai deschis, dar, de asemenea, închis, furnizate fără acoperișuri. Cumpărătorul poate prezenta o astfel de decizie a, dar el are avantajele sale. Nici acoperiș nu numai că economisește spațiu liber, dar, de asemenea, simplifică instalarea cabinei, deoarece nu are nevoie să efectueze separat. lumina camera va fi suficient. Dar astfel de modele trebuie să fie amplasate în camere protejat de umiditate, deoarece exterior vor exista mai mult abur și stropi de apă.

De asemenea, apreciind capacitățile, acesta este în valoare de a avea grija de presiunea apei. De obicei, la etajele de la 8 și mai mare nu este deosebit de puternică și poate fi insuficientă pentru modelul selectat. Asigurați-vă că pentru a vă familiariza cu cerințele tehnice ale cabinei înainte de achiziționarea acesteia.

În general, cunoștințele dobândite din cele de mai sus este suficient pentru a alege o cabină de duș bun, care vă va servi cu credință de mai mulți ani. Și, în concluzie, să aruncăm o privire la câteva exemple din interior.

Exemple în interior

 • Modelul semicirculară cu palet plat.

 • Cabina dreptunghiulara pentru camera ingusta si lunga.

 • Un exemplu de cabină pentagonală deschisă fără acoperiș.

 • Chiar și cel mai simplu model unghiular poate arata foarte elegant.

     • Opțiunea cum să plasați toate elementele într-un spațiu foarte limitat.

     Despre ce cabină de duș pentru a alege, uite în videoclip.

     Evaluează articolul
     ( Încă nu există evaluări )
     Adaugă comentarii

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: