Dimensiunile șorțurile în bucătărie: ce se întâmplă și cum să calculeze?

Dimensiunile șorțurile în bucătărie: ce se întâmplă și cum să calculeze?

Bucataria este o camera importanta pentru orice apartament sau acasă, prin urmare, este necesar să se creeze o atmosferă confortabilă și convenabilă. Datorită specificului de utilizare a camerei, este important de a alege corect până materialele de finisare care va arata frumos și elegant, și, de asemenea, va asigura confortul de utilizare și curățare.

Cele mai cautate si utilizate frecvent este zona de gătit, de aceea este necesar să se doteze cu un șorț de protecție specială, care poate avea un aspect divers, materiale și dimensiuni care este necesară pentru o anumită cameră.

Din ce dependes?

Design-ul fiecarui apartament sau casa este unic, deoarece este selectat cu gusturile și preferințele proprietarilor. Cu toate acestea, anumite reguli și canoane sunt încă disponibile, de aceea este important să se cunoască și să le folosească. Cele mai frecvent utilizate premisele este aproape toate pentru toată lumea, prin urmare, aranjamentul ei trebuie să se acorde cea mai mare atenție. Înainte de a selecta mobilier și de a crea un fel de concept, este în valoare de a decide cu privire la zona de lucru și de luat masa, care ar trebui să varieze.

Caracteristică a zonei de gătit este Prezența unui șorț de protecție special plasat pe perete și prevenirea poluării.

Sortul pot fi realizate din materiale diferite, au o varietate de culori si dimensiuni. În bucătărie puteți găsi șorțuri de:

 • piatră naturală și artificială+

 • PAL si MDF, într-o cameră fără o flacără deschisă+

 • blocaje de trafic+

 • Laminat+

 • panouri din plastic+

 • oțel inoxidabil+

 • sticlă oglindă+

 • cărămizi de finisare+

 • placă ceramică.

Selecția se va face ținând cont de caracteristicile bucătăriei și bugetul care este disponibil pentru repararea. Schema de culori este ales numai pe preferințele gustative, precum și luminozitatea relativă a camerei.

Bucătăria poate fi șorț contrast luminos cu elemente de culoare închisă într-un întuneric bucătărie slab luminat de dorit pentru a monta o structură de protecție în culori deschise.

În ceea ce privește dimensiunea sortul în bucătărie, apoi aceasta ar trebui să acopere întregul perete în zona de lucru, precum și să nu interfereze cu utilizarea de agățat dulapuri și alte piese de mobilier în cameră. Selectarea salopeta din regiunea de protecție pe perete trebuie efectuată înainte de a cumpăra un set de căști, în cazul în care există o astfel de oportunitate sau calculate în conformitate cu mobilierul finit. Există anumită altitudine și lățimea șorțul, care trebuie să fie luate în considerare, reparații de planificare în bucătărie.

Dimensiuni standard

Fiecare afacere are propriul standard, iar șorțul blocat nu este o excepție. Indicatorii în acest caz arata ca aceasta:

 • Înălțimea structurilor în aer liber este de obicei de 85 cm+
 • Distanța de la podea până la partea inferioară a dulapurile montate trebuie să fie de cel puțin 140 cm+
 • Înălțimea hotei poate varia în funcție de design.

Înălțimea șorțul de bucătărie trebuie să fie de cel puțin 60 de centimetri, astfel încât să îndeplinească în totalitate funcțiile sale. Principalele materiale, cu care elementul de bucătărie este stabilită, este fabricat pe baza unor astfel de standarde. Cea mai populară țiglă ceramică, înălțimea căreia este de 30 cm, iar lățimea de 20 cm, pentru că Două plăci vor fi suficiente pentru a crea înălțimea dorită a șorțului.

Cei care creează un produs nu de la țigle vor trebui să cheltuiască mai multe forțe și timp pentru a se potrivi materialului pentru standardele necesare.

Pentru utilizarea convenabilă a șorțului de către toți membrii familiei Este necesar să se selecteze inițial toate componentele, având în vedere creșterea gospodăriilor. O caracteristică importantă de stabilire este o orientare strictă orizontală fără a lua în considerare sexul și plafonul care poate fi amplasat sub înclinare. În astfel de cazuri, este necesar să se facă un șorț cu o marjă, chemând-o la partea de sus a tabelului pentru a alinia diferite zone ale camerei. Planificarea plasamentului zonei de protecție pe perete, merită să luăm în considerare dacă va acționa în raport cu peretele și cât de mult să propună dulapuri montate.

Citește mai mult  Bucătării din plastic: specii și sfaturi pentru alegerea

Lățimea acostamentului ar trebui să fie astfel încât să închidă întreaga zonă de lucru, precum și pe teritoriul adiacent la acesta pentru a le proteja de stropi și murdărie, care apar în procesul de gătit și de spălat vase. În cazul în care spălarea este plasat în colțul bucătăriei, șorțul este întocmit numai pe peretele de lucru, dar, de asemenea, vine la vecine.

Pentru aspectul finalizat, acest element poate fi completat de același decor unghiular în zona ferestrei. Lățimea acostamentului este direct legată de spațiul de lucru, nu este nevoie de a crea o protecție în cazul în care există un mobilier sau aparate de uz casnic, așa În fiecare bucătărie, această întrebare ar trebui să fie rezolvate în mod individual.

Extrem de rare șorț efectua până la podea sau tavan. În cazul în care bucătăria conține un singur extractor încorporat, apoi zona de lângă ea poate fi completat cu șorț, astfel încât aspectul de spațiu în stare solidă. În cazul unei cantități mici de mobilier sau aparate de uz casnic separat, stratul protector de pe perete se poate efectua până la podea.

Adesea, aceasta este doar o recepție decorator, dar în unele cazuri poate fi posibilitatea de a proteja peretii de poluarea cu animalele de companie de casă și copii.

Sortul trebuie să fie convenabil și funcționale, amplasarea acestuia ar trebui să fie în mod clar în concordanță cu headcase mobilă și aparate de uz casnic. Grosimea materialului de finisare poate diferi în mod semnificativ și depinde de forța impactului factorilor negativi. Mai gros șorț, spațiul mai puțin util rămâne în bucătărie, Cu toate acestea, materialele prea subtile nu pot face față cu sarcina, iar reparatia va trebui să înceapă din nou.

Dimensiuni non-standard

Dimensiuni șorț în sala de bucătărie poate fi ca standard, În cazul în care toate condițiile sunt însoțite de acest lucru, sau variază în virtutea diverși factori:

 • Materialul din care este creat protecția de perete+
 • Dimensiuni mobilier de exterior+
 • dimensiuni și dulapuri+
 • disponibilitatea sau absența de evacuare, prize, întrerupătoare și alte+
 • Creștere de proprietari.
Citește mai mult  cabine de duș cu hidromasaj: fără rating de cele mai bune modele, sfaturi privind alegerea

Dacă cel puțin unul dintre aceste criterii se alocă din normele general acceptate, înălțimea sau lățimea șorțului poate fi complet diferit. Pentru gazda, cu o ușoară creștere, suport din dulapurile sunt situate 10-20 cm sub nivelul obișnuit pentru ușurința de utilizare și, prin urmare, înălțimea șorț scade la 40-45 cm.

În apartament în cazul în care oamenii trăiesc cu indicatori medii medii mai mari, mobilierul este plasat ținând cont de aceste caracteristici, și de multe ori se face la comanda pe care-l forțează să se adapteze dimensiunea șorțul în noile condiții.

Nu mai puțin important este materialul din care este eliberat protecția pe peretele bucătăriei. Acesta poate fi o placi ceramice, care utilizează cel mai des pentru aceste scopuri. Dimensiunile sale variază: 10×10, 15×15, 20×30 și 20×40 cm. Alegerea unei opțiuni specifice depinde de dimensiunile produsului, deoarece Alegerea, ușurința de instalare, aspectul frumos și ușurința de utilizare fac plăci cele mai populare materiale de finisare.

Un șorț în bucătărie poate fi făcut din sticlă călită, care nu va renunța la ceramică în mulți indicatori. O astfel de șorț este convenabil de a folosi, deoarece este ușor să aibă grijă de ea, protejează bine de orice contaminare și are un aspect atractiv, datorită posibilității de nuanțare sau chiar aplicarea de imprimare foto. Instalarea unui astfel de șorț trebuie efectuată sub mobilier specific pentru a calcula corect înălțimea și lățimea materialului.

Structura de protecție trebuie să meargă puțin pe rafturile balamale și să coboare în jos până sub blaturile pentru a crea o compoziție de o singură bucată și confortabilă, deoarece Erori cu calcule nu pot fi aici, și dimensiuni standard de sticlă vor fi irelevante.

Apron de plastic Acesta va fi o opțiune potrivită pentru reparații de buget și de protecție temporară a suprafeței peretelui de bucătărie de poluare. Înălțimea de aici poate fi orice, care este dictată de caracteristicile camerei, precum și lățimea panourilor de plastic, care vor fi montate. Este recomandabil să se facă o zonă de lucru netedă, care va fi ascuns pentru mobilier, protejând în totalitate suprafața pereților, oferind camera complet și aspect îngrijit.

Dimensiunile șorț de artificială și piatră naturală sunt cele mai complicate, deoarece produsul va fi creat cu setul cu cască de masă deja existente și trebuie să se potrivească exact, creând o zonă de lucru solidă. finisaj Piatra – una dintre cele mai scumpe, De aceea, necesită răbdare și experiență corespunzătoare. În acest caz, este imposibil să se utilizeze măsurători aproximative, în acest caz, deoarece șorț și blaturi de lucru ar trebui să fie netedă perfect, iar marginea superioară ar trebui să se deplaseze lin în cutii suspendate, creând o singură bucată și interior frumos.

Citește mai mult  Apa încălzită portșervetele pentru baie

Fiecare material este special în felul său, și trebuie să lucrați cu ea, altfel nu va primi un aspect frumos al produsului. Crearea unui șorț pentru bucătărie nu este cel mai ușor lucru, dar cu calculele corecte puteți face o protecție de înaltă calitate, care va servi o lungă perioadă de timp și va fi un decor real al camerei.

Cum se calculează?

Pentru a determina dimensiunea optimă a șorțul pentru bucătărie, trebuie să ia în considerare mai mulți factori care ajuta la calcularea dimensiunilor necesare pentru orice încăpere. Pentru a determina care este înălțimea de lucru în valoare de pornire, Necesitatea de a cunoaște dimensiunile de mobilier de podea și aparate de uz casnic. Pe masa medie, aragaz și mașină de spălat au o înălțime de la 80 la 90 cm, deoarece șorțul este pus pe această înălțime, ceea ce face de 2-3 cm de stoc pentru a începe cu atenție marginile pentru mobilier și echipamente.

Calcularea înălțimii produsului, este necesar să se verifice buna desfășurare a pardoselilor, pentru care dimensiunile sunt realizate pe întreaga lungime a camerei, unde va fi creat stratul protector, retrăgându nu mai mult de 50 cm între punctele. În cazul în care podelele sunt netede, limita inferioară va fi determinată rapid, iar în cazul unei baze inegale, aveți nevoie pentru a calcula media aritmetică și a pus un șorț la nivelul pe care este poziționat uniform pe mobilă și aparate.

Limita superioară a șorțului se calculează pe baza informațiilor cu privire la înălțimea de dulapuri montate, care sunt de obicei atașate la 135-155 cm de la nivelul podelei. În acest caz, trebuie, de asemenea, să li se permită să permită câțiva centimetri pentru a ascunde zona de protecție pentru rafturi cu balamale. Tocmai distanța de la masa de sus pentru mobilierul suspendat și va regla lățimea șorțului: 135-80 = 55 cm sau 155-80 = 75 cm.

atent specială este în valoare de lucru pe bucătărie cu gluga autonomă. Bazat pe înălțimea sobei, care este de 85 cm, limita inferioara a șorțului se calculează, iar distanța dintre suprafața de gătit și evacuare nu trebuie să fie mai mică de 75 cm (sau 65 cm pentru cuptor electric), care face posibil să se calculeze frontieră Upper Apron: 85 + 65 = 150 sau 85 + 75 = 160. Acesta este indicatorii minim sub care este imposibil să aibă un extract, ceea ce înseamnă șorțul.

   Lățimea produsului de protecție poate fi diferit, Acesta trebuie să fie minimă pentru a închide zona de chiuveta, maximiza – trece prin toată partea de lucru a bucătăriei. În cazul în care rafturile superioare sunt de diferite înălțimi, sau aparate amplasate nu sunt în conformitate cu acestea, șorțul trebuie să repete toate tranzițiile, creând un singur ansamblu, permițându-vă să luați rapid și ușor grijă de întreaga bucătărie.

   Despre modul de a alege un șorț de bucătărie, a se vedea următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: