Dimensiunile tabelelor de bucătărie: specii și formule de calcul

Dimensiunile tabelelor de bucătărie: specii și formule de calcul

Mulți sunt rareori gândesc la dimensiunile de mobilier. La urma urmei, mobilierul este fabricat conform standardelor standard cu o formulă universală. Cu toate acestea, dimensiuni standard, de exemplu, masa de bucătărie nu este potrivit pentru toate. Dimensiunea standard de mobilier de sufragerie Calculat pe baza creșterii umane, numărul de persoane destinate și pătrat bucătărie. Un criteriu important este punctul de vedere al blatului.

Patrate, rotunde, ovale modele, dreptunghiulare și semicirculare au înălțime și lățime diferite. Care sunt standardele și dimensiunile optime ale modelelor mese și cum să calculeze dimensiunea individuală în conformitate cu o anumită persoană – acest lucru va fi discutat în acest articol.

Dimensiuni standard

Confortul și locație convenabilă tuturor membrilor familiei și invitați depinde de dimensiunea mesei de bucătărie. Experții din sfera de ergonomie a calculat aria standard pentru o singură persoană stă la masă. Adâncimea medie de aterizare este de 40 cm, iar lățimea este de 60 cm. În caz contrar, suprafața de blaturi pentru numărul de obiecte de feluri de mâncare și obiecte de masă este luată în considerare. Standard model mic pătrat de bucătărie are o lățime de 80 cm. În cazul în care masa este rotundă, lățime crește până la 90 cm.

Lățimea blatului este determinată de mai mulți indicatori:

 • spațiu bucătărie Piața+
 • Numărul de persoane la plasarea la masă.

Dacă la masă sunt de până la 4 persoane de pe ambele părți, lățimea standard pentru produsul trebuie să fie de cel puțin 120 cm.

  Plantarea oaspeții pentru o astfel de blat va fi cel mai convenabil pentru toate. Toată lumea va avea suficient spațiu, în timp ce nu trebuie să împingă cot vecin în timp ce mănâncă. Deoarece adâncimea pentru o persoană este egală cu 40 cm, apoi luând în considerare zona de feluri de mâncare și mâncăruri, Un chiar de 20 cm, se adaugă la rata standard de adancime.

  În cazul în care blatul este mutat la perete, apoi adâncime standard pentru un invitat sau membru al familiei trebuie să aibă un indicator de 50-65 cm. Cantitatea de adâncime de 1 m este posibilă în cazul în care un astfel de tabel este așezat pe ambele părți.

  Există, de asemenea, standarde de blaturi, care sunt reglementate de GOST 13025.3-85 „mobilier de casă. Dimensiunile funcționale ale tabelelor „. Conform acestui document, înălțimea de la podea la suprafața blatului este de 71-78 cm. Valoarea medie a înălțimii are un indicator de 75 cm.

  Dimensiuni standard de mese de bucatarie:

  • 120×80 cm – 120×90 cm – bucătărie dimensiuni de masă pentru 4 persoane+
  • 150×90 sau 1500x800x750 mm – standard pentru un model pentru 6 persoane+
  • 200×110 cm – pentru 8 persoane+
  • 260×110 cm – pentru 10 persoane+
  • 320×110 cm – cu 12 persoane.

  Dimensiunile standard de mese mici:

  • 60×60 cm+
  • 60×80 cm+
  • 70×70 cm+
  • 80×80 cm.

  dimensiuni optime

  Pentru a alege masa de mese de dimensiunea optimă, trebuie mai întâi să decideți de ce blatul mesei va fi folosit. De asemenea, ia mai important în considerare zona de spațiu alocat pentru produsul.

  Există parametri medii de masă pentru diferite zone zonă de luat masa. Blatul mesei pentru o mică zonă de bucătărie, care nu este proiectat pentru un număr mare de persoane trebuie să fie de 90×60 cm si 80×60 cm. În cazul în care spațiul de prânz al camerei are o suprafață de aproximativ 10 kV. m, apoi un tabel cu dimensiunile de 110×70 cm este perfect pentru spațiu, 120×80 cm.

  Modelele de pliere se va potrivi bine în bucătărie mică. Ca formă colectata, dimensiunea mesei optimă este 80×30 cm. Pentru camere mari, living-bucatarie, modele sunt mai mult de 180 cm. Cu toate acestea, trebuie amintit că o astfel de un set de căști arată foarte masiv.

  Înălțimea pentru modelul de luat masa are o valoare de 90 cm. Aceasta este dimensiunea optimă, concepute pentru a face genunchi stând la masa atinge suprafața interioară a bazei produsului.

  parametrii optimi de luat masa de masă depinde, de asemenea, pe partea de sus de masă. Ia în considerare fiecare dintre ele.

  Dreptunghiular

  Modelul este considerat a fi o opțiune clasică. Blat poate lua orice loc în interior. Blatul dreptunghiular poate fi pus pe perete, în mijlocul zonei de mese sau în colț. Acest tip de mobilier nu mănâncă spațiul de lucru și este convenabil la plasarea oaspeților. Dimensiunile modelului dreptunghiular pentru 6 persoane constituie 150×190 cm, pentru 8 persoane – 200×110 cm, pentru 10 persoane – 260×110 cm, masă pentru 12 persoane – 320×110 cm.

  Când alegeți o blatul dreptunghiular, este necesar să se ia în considerare confortul în utilizare.

  Distanța optimă dintre tabelul de luat masa și celălalt card are o valoare de 1 m. Merită, de asemenea, luarea în considerare a comodității atunci când bifați scaunele.

  Pătrat și triunghiular

  Modelul universal salvează spațiul de bucătărie. Astfel de mobilier este considerat unic pentru orice zonă. Mese pătrate de dimensiuni medii – 90×60 cm. Lățimea modelelor de peste 90 cm se uită masiv și ocupă o mulțime de spațiu.

  Modele de formă triunghiulară – inovare în fabricarea de mobilier de mese. Versiunea nouă de modă se va potrivi în bucătărie, făcută în stilul hi-tech, modern sau minimalism. Forma mesei implică cazare până la 3 persoane. Dimensiunea modelului triunghiular pentru zona de luat masa nu mai trebuie să ia mult de 1 kV. M Square. În care Lungimea părții este de 80-90 cm.

  Rundă

  Runda Original Blat este considerată cea mai sigură opțiune din cauza absenței colțuri ascuțite. Modele formă rotundă au un picior sau sprijin sub forma de patru picioare.

  Modele cu un singur suport vă permit să plasați la masa de la 4 persoane. În același timp, plasarea picioarelor sub masă nu va împiedica nimic. Opțiune rotunde Blaturi cu picioare are un spațiu limitat sub masă. Modelul de formă rotundă, cu patru suporti nevoie de o mulțime de spațiu.

  Dintre dezavantajele de blaturi rotunde, de asemenea, este demn de remarcat inconvenientul la locația – modelul nu poate fi mutat pe perete. Produsele rotunde au o magnitudine – diametru. blaturi cina mici pentru 4 persoane au o dimensiune de 110 cm, pentru 6 persoane – 130 cm, pentru 8-10 persoane – 150-170 cm.

  Oval și semicircular

  forma ovala se bucură de cea mai mare cerere. Cazarea la această masă implică mai multe persoane decât atunci când aterizare pe model de pătrat.

  blatul de oval este convenabil din punct de vedere al ergonomiei: nu pisa spațiul bucătăriei, și lipsa de colturi ascutite face mai sigure în utilizare.

  Modelul standard Lățimea unei rotunjite formă de 1 m. Lungimea este calculat pe baza numărului de persoane. Dacă aveți nevoie la locul de la 4 la 6 persoane la masă, modelul este de 150 cm lungime, pentru 8 persoane – 180 cm, iar pentru 10 persoane – 210 cm.

   Tabelul semicirculară este, de asemenea, considerat lider în comoditatea de utilizare. O parte poate fi mutat la perete, care va salva spațiul zonei de lucru a bucătăriei. În același timp, în spatele unui masă semicirculară poate seta confortabil o familie mare.

   Cum se calculează?

   Puteți determina parametrii optimi ai mesei de bucătărie atunci când cumpără în magazin. Pentru a face acest lucru, este necesar să stați la masă și să-l puneți în mâna cotului. Este necesar să vă imaginați că va trebui să vadă de ceva timp. Ar trebui evaluate de sentimentele dvs. cât mai confortabile. Coatele nu trebuie să stea afară, iar unghiul din cot trebuie să fie de 90 de grade.

   De asemenea, puteți utiliza o formulă de calcul individuală: H = R x HCP / RCP, unde H este înălțime, creșterea umană sau creșterea medie a tuturor membrilor familiei, HCP – înălțime optimă medie, egală cu 75 cm, RCP – înălțimea medie umană asupra standardelor internaționale, egală cu 165 cm.

   De exemplu, este necesar să se calculeze dimensiunea tabelului pentru un adult cu o creștere de 178 cm. Din formula revendicată, fluxurile de ecuații: H = 178×75 / 165. Rezultatul aproximativ este de 81 cm.

   Alegerea blaturilor din bucătărie apare nu numai în funcție de creștere. Merită, de asemenea, luați în considerare alți parametri. Lățimea, adâncimea și lungimea sunt selectate în funcție de zona de spațiu și numărul de persoane.

   Lățimea produsului trebuie să fie de 50 cm sau 60 cm pentru o singură persoană. Adancime – 40 cm, plus suprafața mesei, pe care tacâmuri și feluri de mâncare sunt situate. Atunci când alegeți o lungime, camera este luată în considerare.

   Este posibil de a reglementa?

   Se întâmplă că înălțimea mesei nu este potrivit pentru o anumită persoană. poziție conduce necomfortabile la postura si probleme de sanatate incorecte. Prin urmare, există o soluție optimă – Tabelele cu înălțime reglabilă. Costul unor astfel de tabele de transformare este destul de mare – de la 20 la 40 de mii de ruble.

   Cu toate acestea, produsele au o viață de mare serviciu și sunt potrivite pentru cei care au o forma fizic non-standard.

   Modelul de transformare poate fi utilizat atât cu scaune și o canapea. În cazul în care modelul este combinat cu o canapea mică, masa îndeplinește funcția de masă de cafea.

   Cele mai multe dintre aceste modele sunt perfect potrivite pentru orice stil interior. Suprafața produselor este făcută din diferite materiale: sticlă, piatră, ceramică. Picioarele sunt fabricate din metal și aranjate în cruce. Există, de asemenea, opțiuni clasice cu un mecanism special de aprindere. Dispozitivul ridică suprafața mesei la înălțimea și fixarea dorită.

   Mai jos sunt exemple de tabele în care nici o înălțime nu este reglată, ci o formă.

   • Carte de tabletă. Piesele pliante sunt atașate pe laturile de pe ambele părți ale produsului. Modelul are o formă rotundă sau dreptunghiulară. În poziția asamblată, produsul ocupă puțin spațiu și poate fi utilizat sub forma unui handheld sau raft.
   • Consola transformator. Modelul de pliere din poziția asamblată arată ca o masă îngustă, în interiorul care sunt stocate toate desktopurile. Componentele pot fi adăugate la suprafața centrală, care vă va permite să ajustați zona produsului în funcție de numărul de persoane.
   • Canapea de masă. Partea din spate a pernelor sunt coborâte și transformate în tabel. Înălțimea standard a modelului. Unele produse sunt echipate cu o suprafață pliabilă care este securizată din spate.
   • Table-castron – Acesta este un model cu un spațiu suplimentar pentru lucrurile care se află sub capacul produsului. Pentru a lua ceva, este necesar să se ridice sau să împingă baza capacului. Pentru comoditate, astfel de modele sunt cel mai adesea echipate cu roți.

    Există, de asemenea, modele mai compacte, cum ar fi tabele pliante. Produsele efectuează diferite funcții și salvați spațiul utilizat.

    De exemplu, modelul de pliere este atașat la perete cu o buclă și se sprijină numai dacă este necesar. Modelul pliabil este echipat cu o colț pentru confort. Un astfel de model este utilizat și sub forma unei uși de dulap, care, dacă este necesar, pliată. Spațiul interior poate fi utilizat pentru a stoca o cantitate mică de ustensile de bucătărie sau diverse lucruri.

    Un alt model compact este Tabelul de masă retractabil. Produsul este construit în mobilier de bucătărie și asamblat are un sertar. Model retractabil adecvat pentru plasarea unui cuplu. Pentru confort, lățimea produsului trebuie să fie de 70 cm. Această opțiune este perfectă pentru o cameră mică.

    Blaturile de pliere sunt în mare cerere cu dimensiuni optime de 60×60 cm și 60×80 cm. Astfel de modele economisesc spațiu și o creștere a zonei produsului are loc utilizând o inserție universală, care este atașată sub masă într-o poziție orizontală. Modelele au pliere o formă diferită. În funcție de formularul din spatele mesei de luat masa, puteți găzdui până la 10 persoane.

    Sfaturi pentru alegerea unei mese în bucătărie pot fi găsite în videoclipul de mai jos.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: