Dormitor Zonarea Perdele: caracteristici și opțiuni interesante

Dormitor Zonarea Perdele: caracteristici și opțiuni interesante

Zonarea spațiu este destul de des folosit pentru ambele camere mari și mici. Există mai multe modalități de a împărți camera pe zonele. Una dintre cele mai multe opțiuni interesante și simplu – utilizarea de perdele. Caracteristicile zonării perdele dormitor vor fi luate în considerare mai în detaliu în acest articol.

Pentru ce este pentru?

Zonarea dormitoare recurg, de obicei, atunci când este necesar pentru a face o cameră mare, mai confortabil sau, dimpotrivă, o cameră mică – funcțional și vizual mai mult. Diviziunea în zone este relevantă în apartamente în care trăiesc familii mari. Și, de asemenea, această tehnică poate fi utilizată pur și simplu pentru a face interiorul mai interesant.

În dormitorul copiilor, vor fi utile pentru zonele de evidențiere pentru studii, jocuri și recreere. În ceea ce privește camera pentru adulți, acesta poate solicita un loc de muncă în ea, mai ales în cazul în care apartamentul este mic, și nu există nici un dulap separat. Și, de asemenea, cu ajutorul perdelelor puteți face un dressing în dormitor.

Destul de des într-un dormitor apartamente cu perdele în camera alocă două zone: dormitor si camera de zi. În același timp, spațiu liber în cameră nu va avea de suferit.

Avantaje și dezavantaje

Separarea camerei pe zone poate fi realizată în diferite moduri. Comparând utilizarea unei perdele folosind alte tipuri de partiții, puteți evidenția o serie de avantaje.

 • Pentru a împărți dormitor cu perdele, nu veți avea nevoie de o mulțime de putere și de investiții financiare. Perdelele nu sunt materiale scumpe și, pe lângă ele, va trebui să cumpărați numai elemente de fixare.
 • Pentru a plasa perdelele nu trebuie să producă lucrări complexe de reparații. Va fi suficient doar pentru a atașa Cornis la locul potrivit.
 • Acum puteți găsi un număr mare de perdele de diferite tipuri, materiale, stiluri și culori. În plus, este posibil să se ordone fabricarea de perdele în schițele lor sau să le coaseți independent.
 • Perdele ușoare și nu ocupă o mulțime de spațiu, ceea ce este deosebit de convenabil pentru zonarea unui dormitor mic.
 • Dacă este necesar, perdelele pot fi ușor schimbate cu alții sau pot elimina deloc.
 • Perdelele permit nu numai că separă în mod eficient spațiul, dar, de asemenea, să ascundă unele defecte de finisare a camerei.

În plus față de numeroasele avantaje, Cortina are dezavantajele sale. Evidențiați principalele dezavantaje ale utilizării perdelelor ca partiții.

 • Perdelele nu vor putea folosi ca material de izolare fonica.
 • Țesătura are proprietatea de a prafului se acumuleaza si a lua suficient pentru a obține suficient. În spatele perdelele vor avea nevoie de îngrijire periodică și spălare.
 • Perdelele nu se disting prin fiabilitate și durabilitate. Ele pot strica cu ușurință copii mici sau animale de companie.

După analiza toate avantajele și dezavantajele utilizării de perdele de zonare spațiu, puteți decide dacă această metodă este adecvată într-una sau un alt caz. În loc de perdele, pot fi utilizate și alte tipuri de partiții, sau să le combine într-o singură cameră.

Metodele de separare în zonele

Se separă spațiul în zone separate, folosind perdele vă puteți două moduri diferite: cadru și suspendate. Prima metodă este mai consumatoare de timp, deoarece necesită fabricarea unui design solid, care va juca rolul unui cadru. Dimensiune cadru poate fi cel mai diferit. După tipul de cadre staționare și portabile se disting, precum și solide și secționate.

O altă formă de realizare a zonelor sunt structurile suspendate obișnuite sub formă de Karnis. Astfel de elemente pot fi atașate pe perete sau pe tavan însuși. Această opțiune este cea mai ușoară, deoarece nu necesită eforturi speciale – doar pentru a instala cornisul și a agăța perdele.

Tipuri de perdea

Pentru zonarea spațiului în dormitor nu există tot felul de perdele. Cel mai adesea folosesc mai multe tipuri de perdele.

 • Perdele clasice de țesături. Pentru separarea spațiului în zonele funcționale, este mai bine să utilizați perdele din țesuturi dense și grele. Dacă scopul zonării este de a decora camera, este mai bine să se acorde o preferință la opțiunile luminoase și translucide.

 • Perdele japoneze sunt mai multe panouri de țesătură care pot trece liber pe streașină cu ghiduri mobile. Canvas, la rândul său, ar trebui să fie drept și fără pliuri. În exterior, astfel de perdele seamănă cu partițiile solide solide.

 • Fire perdele Uită-te ușor în interior. Ei smulg bine lumina și pot crea efecte vizuale neobișnuite. Astfel de perdele nu vor închide complet spațiul separat, astfel încât acestea sunt convenabile să se utilizeze în dormitorul adulților, unde trebuie să ardeți un loc de dormit pentru un copil mic.

 • Jaluzele verticale sunt o altă opțiune de partiție ușoară. Dacă este necesar, zonele separate pot fi pur și simplu conectate la una, deoarece în starea pliată, astfel de blind-uri sunt aproape invizibile.

Atunci când alegeți o perdea, trebuie să acordați atenție nu numai tipului lor, ci și asupra materialului din care sunt făcute. Cele mai bune țesuturi pentru zonare sunt luate în considerare:

 • lenjerie+
 • Tulle+
 • organza+
 • mătase+
 • bumbac+
 • Jacquard.

Dacă nu sunt achiziționate perdelele gata, dar o cârpă pentru coaserea lor, este mai bine să luați tăieturi de la o singură rolă sau o petrecere. Faptul este că, în diferite role, materialul poate varia în funcție de calitate și de umbră.

Cum să introduceți o partiție în interior?

Cu Zoning, este important nu numai să împărțiți corect spațiul din cameră, ci și să introduceți în mod competent perdelele din interior. Datorită selecției imense de perdele, nu va fi atât de dificil să alegeți opțiunea corespunzătoare. În primul rând, este necesar să se țină seama de stilul designului interior.

 • Pentru stilul american, perdelele fabricate din țesături naturale sunt cele mai bune. Este permisă prezența modelelor geometrice pe panza.
 • O opțiune universală pentru aproape toate direcțiile de stil sunt perdelele de nuanțe roșii, bej și gri.
 • Pentru interiorul satului, perdele pliate din materiale naturale care atârnă cel mai bine pe streașină din lemn.
 • În dormitor, în stilul Loft,-un foton jaluzele verticale va arata bine.

În plus, este necesar să se țină seama de atribuirea zonei care trebuie separată. Pentru un dressing, o opțiune potrivită va fi perdele întunecate de țesut dens. Spațiul de lucru este cel mai bine organizat în apropierea ferestrei. perdele drepte se va potrivi zona. Aici puteți utiliza perdele dense astfel încât lumina să fie mai ușor să meargă în zona de lucru.

Locul de dormit pentru bebeluși este evidențiat mai bine folosind perdele ușoare ale tonurilor de spălătorie. Preferința merită să plătească țesuturi ușoare transparente sau translucide. Adulții adaptorului separat pot fi ca tul de lumină și perdele dense.

Perdelele pot armoniza ambele cu interiorul camerei și pot acționa ca un accent luminos. Dacă decorarea camerei se distinge printr-o schemă de culori saturată și o abundență de diferite modele și modele, atunci este mai bine să se folosească perdele de tonuri calme. În cazul în care designul este realizat în nuanțe calde, atunci va fi necesar să se utilizeze perdele luminoase.

Când separarea dormitor numai în două zone diferite, se recomandă să se utilizeze perdele-un singur foton sau cu un ușor model. partiții ușoare de nuanțe deschise sunt potrivite pentru creșterea vizuală în cameră mică.

Și este, de asemenea, merită să ne amintim că, indiferent de tipul de perdele, acestea trebuie să accepte până aproape de podea. În caz contrar, zonarea vor fi considerate ineficiente.

Exemple de succes

Zona de dormit folosind o perdea jacquard strans cu un model mare. Schema de culori a cortinei este bine armonizată cu elemente de podea, canapea și decor. Acest lucru creează un contrast pat alb.

loc de dormit pot fi evidențiate cu perdele transparente de lumină. pânză subțire de lumină se potrivește perfect într-un interior modern dormitor.

Organza perdele sunt potrivite pentru zonarea în dormitorul copiilor. Pentru copii, cea mai potrivită opțiune va fi nuanțe luminoase și inadecvate ale partiției.

Perdelele monofonice dense împărtășesc camera pentru locurile de lucru și de dormit. Cortina este aleasă în pereți și în tavan, iar suspendările sub formă de inele metalice mari alocă partiția în interior.

Despre cum să coaseți o diagramă pentru zonarea spațiului, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: