Dulapuri de colț în bucătărie: soiuri, opțiuni și exemple

Dulapuri de colț în bucătărie: soiuri, opțiuni și exemple

Seturile de bucătărie pot fi echipate cu diferite configurații de mobilier. Printre opțiunile populare pentru produsele mobilier modern, dulapurile de colț prezentate în diferite specii merită o atenție separată.

Caracteristici, Pro și Contra

Elementele de colț ale setului cu cască de bucătărie sunt o versiune destul de populară a componentelor, datorită căreia este posibil să se utilizeze rațional metri pătrați de bucătărie. Aceste modele sunt fabricate din materiale diferite, în direcții stilistice clasice sau moderne moderne. Această caracteristică vă permite să atribuiți elemente de capete de bucătărie la opțiuni universale potrivite pentru aproape orice bucătărie.

În ciuda monotoniei aparente a acestor mobilier, este prezentată în diferite tipuri și dimensiuni.

Printre caracteristicile pozitive ale dulapurilor de colț pentru bucătărie merită evidențiază următoarele.

 • Plasarea unui astfel de design face posibilă utilizarea întregii zone a bucătăriei cât mai eficient posibil, inclusiv colțurile neutilizate.
 • În ciuda faptului că elementele unghiulare ale setului cu cască uite vizual mici, spațiul interior este demn de remarcat în calitatea sa, precum și multifuncționalitatea. Acest lucru se datorează posibilității de mobilier pentru a găzdui sisteme neobișnuite și convenabile pentru depozitarea obiectelor mici și ustensile de bucătărie non-standard.
 • Dimensiunile în ceea ce privește înălțimea, lățimea și adâncimea inferioare dulapuri colț de bucătărie sunt evidențiate de către colectorul, în lumina care va fi posibil să se aleagă opțiunea optimă pentru orice nevoi, ținând cont de caracteristicile camerei.
 • Structuri de colț pot fi decorate cu o varietate de variații fațade. Pentru a cercevelei Decora, va fi posibil să se utilizeze opțiuni combinate, artificiale și materiale naturale, care este afectat în mod pozitiv de aspectul camerei de bucătărie.
 • Cabinetul unghiular la bucătăria unui etaj sau de tip suspendat este deja o parte integrantă a mobilierului. În lumina a ceea ce, toate elementele bucătăriei chiar și tipul curbat vor arăta armonios și elegant.
 • În dulapuri în stil deschis, diverse articole decorative, seturi etc. D.
 • Dulapurile de colț sunt evidențiate de o varietate de formulare, o astfel de caracteristică vă va permite să alegeți designul sub caracteristicile camerei, care va fi relevant pentru layout-urile de bucătărie non-standard.
 • Componentele unghiulare ale nivelului inferior sunt adesea folosite ca dulap sub chiuvetă. De asemenea, în elementele unghiulare pot fi încorporate de echipamentele de uz casnic.
 • Dulapurile de colț exterior nu pot fi doar staționare pe picioare, dar și mobile, au presupus prezența roților în partea de jos. O astfel de caracteristică face posibilă utilizarea unor elemente ale setului cu cască în diferite colțuri ale camerei.
Citește mai mult  Dulapuri înguste în hol: tipuri, dimensiuni și selecție

Printre deficiențele de dulapuri non-standard de colț trebuie menționat următoarele.

 • Astfel de structuri pot costa mai mult decât dulapurile directe standard în lumina caracteristicilor dispozitivului lor.
 • În majoritatea cazurilor, umplerea internă va necesita o abordare specială. Opțiunile interesante de lansare sau carusel vor fi mai funcționale în comparație cu rafturile sau cutiile drepte.

Vizualizări

Bazat pe metoda de proiectare în bucătărie, Puteți întâlni următoarele soiuri.

 • Structuri de colț articulat, care pot fi ca creioane verticale, cu o înălțime, ajungând la marginea componentelor superioare ale setului cu cască. În plus, astfel de modele pot fi făcute sub formă de rafturi, atașate orizontal pe suprafața peretelui.

 • Modele de colț în aer liber. Ele sunt supuse din unul sau mai multe materiale. Umplerea internă poate consta din diferite rafturi, sertare și sisteme ultramoderne. În ceea ce privește cercevele, cel mai adesea deschid tipul de carte sau „acordeon”.

Luând în considerare structura dulapurilor, variantele unghiulare sunt clasificate după cum urmează.

 • Variații care au o glumă în unghi drept – Este acest design care este considerat cel mai cerut pentru configurația capetelor. Fațadele acestor dulapuri pot fi deschise sau surd. De obicei, dulapurile drepte standard sunt atașate la aceste elemente.

 • Cu o articulație situată la un unghi de 45 de grade. Aceste soiuri sunt considerate cele mai spațioase. Cu toate acestea, caracteristicile de proiectare îi permit să fie instalate în bucătării spațioase.

 • dulapuri de colț cu îmbinări superioare de la 90 de grade. Pentru a obține cel mai funcțional design al acestui tip de tip, fațada sa trebuie să fie reprezentată ca un sistem de deschidere de tipul armoniei.

 • Varietăți de dulapuri cu o îmbinare superioară a cadrului, reprezentând un unghi de 45 de grade. Un design foarte mare care se va potrivi pentru bucătării și camere de zi, precum și camere mari. De obicei, astfel de componentă este folosită ca un modul atașat suplimentar pentru depozitarea vaselor și a altor lucruri necesare.

Foarte des puteți găsi interioare unde un astfel de dulap va fi amplasat deasupra chiuvetei de bucătărie.

Forme și dimensiuni

Luând în considerare caracteristicile formelor de dulapuri unghiulare pentru bucătării, Merită alocarea unor astfel de variații de mobilier.

 • Modele triunghiulare, care este considerată a fi o opțiune clasică. Caracteristica lor pozitivă este un spațiu intern spațios, totuși, în ceea ce privește confortul accesului diferitelor elemente sau produse stocate în interior, ele nu diferă în confort deosebit. Foarte des, astfel de dulapuri sunt echipate cu sisteme montate pentru depozitarea lucrurilor care sunt atașate direct la Sash.

Umplerea internă poate oferi, de asemenea, rafturi extinse sau rotative.

 • Cabinete de colț sub forma unui trapez. Ele seamănă cu conurile pentagonale corecte, care vor fi alocate de un nivel crescut de funcționalitate, deoarece spațiul intern vă permite să plasați un număr mare de elemente și lucruri diferite.
Citește mai mult  Site-uri Bucătărie: soiuri și sfaturi privind alegerea

 • Dulapuri cu configurație în formă de M. În majoritatea cazurilor, această opțiune este potrivită pentru stocarea de bucătărie.

Dimensiunile dulapurilor de colț, indiferent de forma lor, pot fi diferite. În cazul în care acționează ca un element combinat al setului cu cască de bucătărie, dimensiunile structurilor vor depinde direct de mobilierul de bucătărie rămas. De asemenea, dimensiunile variază pe baza varietății de cazare, în special a dulapurilor în aer liber sau suspendate.

Atașamentele nu sunt evidențiate de dimensiunea lor mare, atât de rar utilizată pentru a găzdui echipamente încorporate. De regulă, lățimea dulapurilor variază în intervalul de la 15 la 80 de centimetri. Adâncimea este de obicei de 30-35 centimetri. De obicei, structurile unghiulare montate sunt plasate la distanță de structurile inferioare cu cel puțin 50 de centimetri, totuși, acest indicator poate avea o eroare în regiunea de 5-10 centimetri. Acești parametri sunt considerați standard pentru dulapurile unghiulare montate, cu toate acestea, căștile fabricate de dimensiunea individuală sub caracteristicile planificării spațiilor de bucătărie pot avea alte dimensiuni. Există opțiuni pentru dulapuri mici încorporate într-o nișă, ceea ce este relevant pentru camerele mici. Astfel de structuri pot fi operate pentru depozitarea zgomotului, cuțitelor, lingurilor și mâncărurilor mici. De asemenea, puteți întâlni modelele deschise.

Parametrul standard pentru dulapurile de colț este considerat o altitudine similară cu restul setului de cască de bucătărie, precum și un aparat de uz casnic, cum ar fi un aragaz, care deservește cel mai adesea continuarea tabelului de masă. Obișnuit, Adâncimea dulapurilor este de 50 de centimetri, în timp ce înălțimea componentei standard va varia în intervalul de 80-85 centimetri. Cu toate acestea, în majoritatea produselor există o oportunitate de a ajusta acest indicator, deoarece pentru majoritatea proprietarilor va fi prea mare. Lățimea dulapurilor variază în mare măsură – deci, unele modele unghiulare pot avea o lățime de 15 centimetri, iar indicatorii maximi pot ajunge la 80 de centimetri. Lățimea medie a mobilierului va fi de 60 de centimetri.

Materialele

În rolul principalului materii prime din care colțul mobilierului de la colț pentru bucătărie, În cele mai multe cazuri, următoarele materiale proeminente:

 • Lemn natural+
 • Multiplex+
 • PAL+
 • MDF.
Citește mai mult  Designul de coridor lung: recomandări pentru înregistrare și soluții interesante

În ceea ce privește lemnul natural, aproximativ 40 de soiuri pot fi utilizate pentru producerea de mobilier, toate acestea sunt supuse procesării obligatorii cu compoziții speciale de protecție care extind termenul operațional al conducetorului.

Multiplexul este considerat o varietate populară de materii prime din ultima generație utilizată pentru producerea de mobilier de bucătărie. Se distinge prin rezistența la efectele de temperatură, contactul cu un mediu umed, este complet sigur pentru sănătatea umană.

MDF este considerat cel mai popular material – în comparație cu PAL, este notabil pentru mediul său ecologic, în plus, nu se deformează de la umiditate ridicată sau de încălzire.

DSP cu încălzirea termică poate fi alocată formaldehidă, care este capabilă să provoace bunăstarea umană slabă.

Soluții de culoare

  Dulapurile de colț pentru spațiile de bucătărie sunt realizate într-o varietate de scheme de culori, de la nuanțe standard sub un copac sau culori pastelate luminoase, la opțiuni luminoase la modă, populare printre produsele moderne de mobilier.

  Fatadele pot avea o suprafață lucioasă sau mată. În funcție de tipul de materii prime utilizate, textura carcasei de fațadă poate fi embosată.

  Cum de a alege?

  Selectarea uneia sau a unei alte varietăți de structuri de mobilier de colț va depinde de următorii factori:

  • Este important să se decidă ce va fi păstrată în cele ce urmează să aibă o idee despre dimensiunile designului dorit+
  • Dacă intenționați să stocați obiecte bogate și grele, este mai bine să vă opriți la variante cu rafturi groase în intervalul de 18-20 mm+
  • Adâncimea optimă și confortabilă pentru a utiliza cabinetul va fi indicatorul în 37 sau 40 cm+
  • Dacă se planifică dulapuri unghiulare cu colțuri tăiate în apropierea aragazului, este evitată de fațada inserțiilor decorative din polimeri sau PAL, care sunt capabili să se deformeze serios de la temperaturi ridicate.

  Opțiuni interesante

  Chiar și un spațiu unghiular îngust în bucătărie poate fi utilizat funcțional dacă să acorde o atenție la umplere, Unde vor fi utilizate sertare atractive și funcționale, amplasate în unghi drept.

  Sistemele moderne retractabile vor ajuta la utilizarea rațională a zonei unghiulare, iar aspectul acestor mobilier va corespunde tendințelor moderne de modă.

  Cazurile de colț sunt capabile să efectueze rolul unui element separat sau plasate într-un singur rând cu restul mobilierului. În orice caz, această opțiune va arăta atractivă, iar spațiul intern va fi util în bucătărie.

  Corner Prezentare generală Vezi următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Narcisa Raescu

  Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: