Fețe de masă pe tabelul de bucătărie: Soiuri și alegere

Fețe de masă pe tabelul de bucătărie: Soiuri și alegere

Tabelul de bucătărie are nevoie de o masă care este necesară pentru a-și proteja suprafața de daune și a da interiorul stilului, decorativității și individualității. În anii anteriori, mamele și bunicile noastre au avut nevoie de o masă de masă de la pâine, înlocuindu-i în vacanțe pe bumbac sau de in. Proprietarii moderni au o alegere mult mai mare – în zilele noastre, femeile au posibilitatea de a alege dintr-un număr mare de opțiuni de material, dimensiune și configurare.

Materiale de fabricație

Pentru croitoria de fețe, utilizați o varietate de materiale. Să trăim asupra avantajelor și dezavantajelor celor principale.

Kleenka – opțiunea cea mai practică și ieftină. Stratul de adeziv pe masă este considerată o opțiune populară pentru utilizarea de zi cu zi. Aspectul unui astfel de produs nu poate fi numit prezent – este prea simplu și dur. Cu toate acestea, acoperirea protejează în mod fiabil suprafața de lichide, pete de grăsime și pete de aparate de bucătărie. Prețul unui astfel de material este foarte democratic, deci Puteți cumpăra întotdeauna mai multe modele potrivite simultan, schimbându-le după cum este necesar, fie prin dispoziție.

Kleenka este optimă pentru utilizare în țară – este bună atât în ​​casă, cât și în bucătăria de vară. Acoperirea adezivă nu este frică de raze de ploaie și ultraviolete, păstrând aspectul estetic și funcționalitatea în toate condițiile meteorologice.

Poliester – un alt material practic la un preț accesibil, dar în același timp un adeziv de ulei semnificativ mai mare și un design. Fata de masă se uită din ea. De regulă, este decorată cu o varietate de modele și gâfâi decorative.

Avantajele de poliester includ faptul că nu este aproape murdar, nu este deformat și transferurile calm de spălat într-o mașină de spălat. Această opțiune este de obicei folosit ca de zi cu zi, și datorită varietății de proiectare, puteți alege un model potrivit pentru bucătării cu orice interior.

material de lenjerie, care poate fi dens și subțire, model și monoton – bumbac. Fata de masa de ea cade în falduri netede, și, prin urmare, se pare exclusiv nobil și elegant. De obicei, pentru blaturi de bucătărie utiliza bumbac cu strat hidrofug – împiedică pătrunderea lichidelor în fibre, astfel încât fața de masă este ușor de curățat aproape de la orice fel de poluare.

De exemplu, o mare popularitate în rândul proprietarilor utilizări Teflon și fețe de masă acrilice – Aceste pânze rezista la spălare, chiar și la temperaturi ridicate folosind înălbire sintetice. Impregnarea din teflon nu este deformat sub influența de preparate calde și se caracterizează prin igienic. dar Cu o spălare frecventă, pânza de protecție devine mai subtilă și încetează de a-și îndeplini funcțiile.

Lenjerie – Material Destul de blând, cu o textura interesanta, care intotdeauna arata solid și eficient. Dar acest material are un dezavantaj serios – este foarte rapid murdar, dar petele de la acesta sunt eliminate foarte greu.

Fără îndoială, acoperirea de in cu o impregnare umiditate respingător este un vis de orice amantă, dar, spre regret, acest material nu se aplică nici un echipament de protecție.

Jacquard – O trăsătură caracteristică a acestui material a devenit un design pe ambele părți. Se poate spune că acoperirea Jacquard este de două versiuni ale diferitelor decor unul față de celălalt. De obicei, modelele faciale și invalide diferă unul de altul prin textura și de îngrijire.

Citește mai mult  Cum să curățați canapeaua la domiciliu?

Jacquard în orice situație arată de lux, aristocratice și nobil. În plus, este aproape inconștient, apariția modificărilor de bucătărie. Mai ales acest material este bun pentru cei care nu le plac evenimentele – schimba stilul de cameră este ușor doar de cotitură modelul cu cealaltă parte în sus. Prin ea însăși, materialul este foarte dens, cu ușurința de a transporta mai multe șaibe în mașina de scris.

Silkova Fețe de masă sunt de obicei potrivite pentru crearea de draperii multi-strat care dau bucătărie la un aspect cu adevărat bogat și spectaculos, dar pentru utilizarea de zi cu zi nu este recomandată această pânză, pentru că această problemă este practic, foarte solicitante și destul de scump.

De multe ori fetele de masa coase nu din panza naturala, si cu adaos de poliester. înfatisarea impecabil, dar cetatea și durabilitatea materialului de uzură textile similare crește de multe ori.

Viscoză – Material sintetic produs din fibre de lemn. De obicei, folosite pentru croitorie fețe de masă, fie într-o formă pură, sau ca parte a unor pânze. Astfel de produse sunt ușor de draperii, de regulă, plăcute la atingere și frumos pictate. Din minusurile vascoza, se poate observa că ea repede și puternic.

Pentru utilizarea de zi cu zi, puteți utiliza, de asemenea iută Pânză groasă de sac. Aceste țesături cu o factură elegant grosier, care se potrivește armonios în interioarele de bucătărie, decorate în decoruri Loft sau Shebbi-Chic. Astfel de capace arata destul de elegant, Dar este mai bine să le folosească în combinație cu standuri sub fierbinte, pentru a evita spălarea intensă frecventă.

Dimensiuni și formulare

Față de masă sunt produse într-o largă varietate.

 • Rundă. Acestea sunt opțiuni tradiționale care sunt utilizate pentru tabelele rotunde sau ușor ovale.

 • Oval. Fit pentru decor festiv. De regulă, acestea sunt completate de franjuri dantelă elegantă în partea de jos, din cauza care acoperirea arată minunat și elegant.

 • Dreptunghiulară și pătrată. Destul de opțiuni practice de zi cu zi. Este demn de remarcat faptul că acestea sunt utilizate nu numai pe mesele patrulateră. De exemplu, un model de pătrat arată foarte armonios pe o masă rotundă.

Este foarte important să se determine cu exactitate. În conformitate cu standardele, fata de masa ar trebui să fie o zonă mai puțin de lucru din partea de sus de masă, dar nu mai puțin de 20%. Și în cazul în care modelul este folosit pentru un banchet solemnă – diferența trebuie să depășească 70%, agățat aproape la podea.

sunt considerate Dimensiunile minime admisibile ale feței de masă:

 • Pentru utilizarea de zi cu zi, pânza ar trebui să stea aproximativ 20-30 cm+
 • Pentru un eveniment mai important și semnificativ – cu 30-40 cm+
 • Pentru un banchet – mai mult de 40 cm+
 • În cazul unei recepție solemnă, panza ar trebui să închideți.
Citește mai mult  Design modern de toaletă: Caracteristici de proiectare

Soluții de culoare și design-

Soluții de culori și decoruri față de masă sunt dependente în mare măsură de caracteristicile de utilizare a acestuia. În mod tradițional, acestea sunt condiționat împărțite în două tipuri.

 1. În fiecare zi – Acestea sunt de obicei realizate din cele mai simple materiale necostisitoare cu hidrofugă specială și strat de protecție. Ele pot fi funcționale, de exemplu, ceai, mese sau decorative – în acest caz, ele sunt folosite pentru a crea accente spectaculoase din interior.
 2. Festiv – capace elegante, cusute panzele scumpe, decorate cu decoruri și având o textură interesantă și de relief. Aceste fețe de masă sunt potrivite pentru cazurile solemne. Precum și la vânzare, modele cu imprimare pentru copii, Anul Nou sau subiecte romantice sunt adesea găsite.

În ceea ce privește decizia de culoare, alegerea trebuie făcută în ceea ce privește caracteristicile designului general al camerei.

 • alb – folosesc, de obicei, atât de zi cu zi și de sărbători.
 • , nuanțe de lumină (licitație pastel, verde deschis, fistic, cafea cu lapte, albastru) – uita-te armonios la utilizarea de zi cu zi. Aceste nuanțe sunt armonioase în bucătărie în stilul Ampir sau baroc.
 • tonuri luminoase, culorile curcubeului – va fi un bun plus față de tematica sau de petrecere pentru copii.
 • tonuri întunecate Culorile nobile sunt, de obicei combinate cu mâncăruri clasice și neoclasice alterate de intemperii într-un stil de referință în limba engleză.

fețe de masă moderne se disting printr-o mare varietate de desene, iar alegerea se face în conformitate cu stilul și designul spațiului de masă și motivul pentru masa. De regulă, următoarele decorurile sunt găsite.

 • celulă. Poate fi superficial sau mari, realizate într-o mare varietate de culori. De obicei, astfel de fețe de masă sunt achiziționate pentru bucătării marca în stilul de Provence sau țară, acestea sunt optime pentru utilizarea de zi cu zi.

 • Benzi. Astfel de decoruri subliniază perfect conceptul de stil scandinav în interiorul bucătăriei. Dungile luminoase sunt adecvate pentru petreceri, iar estomparea este bună în utilizarea de zi cu zi.

 • Flori. Fetele de masă cu flori creează întotdeauna confort, aduceți note proaspete în cameră, astfel încât multe hostess.

Rețineți că florile mici sunt cele mai potrivite pentru mese în stilul Provence sau Shebbi-CHIC, iar desenele mari vor dezvălui accentele spectaculoase din bucătăriile din stilul țării.

 • Abstractizare geometrică. De obicei, astfel de opțiuni sunt utilizate pentru setarea tabelului de succes. În plus, astfel de decoruri sunt optime atunci când efectuează întâlniri de afaceri într-un cadru informal.

 • Modele pe marginea stratului de acoperire va fi o descoperire reală pentru interioarele în stilul de baroc, deoarece un astfel de design implică broderie cu fire de argint sau de aur de-a lungul marginilor. De îndată ce un desen vizibil este optim pentru stilul englezesc – în acest caz, fata de masa poate fi aranjat pentru evenimente de vacanță.

 • Broderie, bandă, Ryushy, Lace. Aceasta este o opțiune spectaculoasă pentru decorarea suplimentară de fețe de masă, care arată bine și creează un confort în casă. Produse similare sunt utilizate pentru bucătării în stiluri Shebbi-Chic și țară.

 • Mozaic. Aceste fețe de masă sunt realizate în tehnica de cusut mozaic – arata armonios în bucătăriile decorate într-un stil rustic sau scandinav.
Citește mai mult  Designul micului coridor: nuanțe de proiectare și soluții elegante

Cum de a alege?

Alegerea fețe de masă pentru masa de bucătărie este mare – în magazine puteți găsi silicon transparent și modele de „sticlă“, thermosbury, produse din filme din PVC, „sticlă flexibilă“ și chiar din material plastic.

Pentru a alege fata de masa din dreapta, trebuie să urmați câteva recomandări simple.

 • Față de masă trebuie să fie o pereche armonioasă cu ceva în sala de mese. Dacă achiziționați un model de culoare specifică și această culoare nu va mai fi duplicată în cameră, atunci nu va căuta o astfel de masă de masă. Prin urmare, atunci când alegeți o masă, veți privi cu siguranță pernele de pe scaun, prosoape și orice alte obiecte textile.
 • Alegeți tabelul de masă pe forma tabelului. Dacă aveți o masă rotundă, înseamnă că necesită o masă de masă rotundă pentru el, dacă masa este pătrată, atunci de fețe, desigur, trebuie să fie pătrat. Rețineți că dreptunghiul stabilit pe avionul oval nu va arăta atât de impresionant pe măsură ce vă așteptați.
 • Pentru utilizare frecventă, cu siguranță puneți o masă cu impregnare, chiar dacă puneți standuri speciale sub cald. În caz contrar, așteptați o spălare constantă, iar acest lucru contribuie la uzura rapidă a materialului.
 • Selectați cârpa pentru ca banchetele să fie luate în considerare caracteristicile materialului. De regulă, o masă festivă este adesea completată de lumânări, iar orice scânteie căzută poate provoca un incendiu dacă se face acoperirea, de exemplu, din sintetică. În acest caz, merită să faceți o alegere în favoarea inului – dacă o scânteie cade pe ea, atunci ea iese imediat, în majoritatea cazurilor fără a lăsa chiar și pista de pe suprafață.
 • Acordați atenție momentului materialului de uscare. Nu există sintetică egală pe acest parametru. Fata de masă sintetică este șters rapid, petele nu sunt injectate în ea și se usucă după spălare literal în câteva minute. Acesta este motivul pentru care materialul este indispensabil pentru utilizarea zilnică, dar pentru motivele solemne o astfel de abilitate de a face nimic – sărbătorile nu se întâmplă la fel de des cum aș vrea, așa că timpul de masă se poate usca cel puțin o săptămână.

Exemple de succes

O masă de masă selectată în mod competent este esențială pentru crearea de căldură și confort în casă. Aceasta este o componentă elegantă de orice site-uri de familie sau de prietenos, de aceea este foarte important să se determine culoarea, decor și textura.

În cazul în care sala de mese se face într-un stil clasic și neoclasic, o fata de masa lenjerie de lumină va fi perfect. Și va fi un decor excelent de o masă de lemn masiv. În plus față de in, puteți alege modele interesante de bumbac sau sintetice.

arata adecvate de acoperire jacquard.

Pentru utilizarea de zi cu zi, acoperiri scumpe din materiale sintetice sunt achiziționate – Kleenka, poliester. Times atunci când aceste materiale au fost plictisitoare și monotonă, mult timp în urmă. Astăzi puteți găsi întotdeauna o selecție largă de modele pentru cele mai diferite de gust, stil și culoare.

Cum de a alege dreptul de fețe de masă în bucătărie, uite în clipul video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: