Folding canapele: specii și sfaturi despre alegerea

Folding canapele: specii și sfaturi despre alegerea

Canapea – un simbol constant de confort deosebit și confort în apartament. În mod corespunzător selectat, se potrivește perfect în diferite interioare, anulate și care îndeplinesc funcțiile de mult timp în mod corespunzător. Plierea opțiuni de canapele – un mod minunat în afara poziției pentru locuințe de dimensiuni mici.

Particularități

Acum funcționalitatea canapelele este extins în mod semnificativ – în poziția desfăcută, ele reprezintă un loc confortabil pentru a vă relaxa, și în plus pot fi echipate cu cutii și nișe, mese, mini-bar cu structuri auxiliare iluminate și alte.

Astăzi, produsele sunt prezentate într-un sortiment foarte mare – sub formă de modele unghiulare, modulare, n și g în formă, banquetok, sof, „cărți“ și multe alte produse. O astfel de soi o creează adesea dificultăți atunci când aleg un produs pentru o anumită cameră.

Mai ales că canapeaua este responsabilul de cumpărare, iar un număr de modele au un cost ridicat.

Sisteme de schiță

Metodele (schemele) de pliabile canapele moderne sunt diferite în proiectarea sa:

 • Pliere+
 • Picky+
 • Retractabil+
 • înjurături+
 • Fără mecanism de pliere.

Luați în considerare unele dintre cele mai populare sisteme de pliere.

„Carte”

Tipul de canapele pliabile, ale căror avantaje constă în compactitate, prezența compartimentelor pentru depozitarea obiectelor, a costului relativ scăzut. Pentru a descompune produsul, trebuie să ridicați scaunul până la sunetul de fixare caracteristică și apoi să îl coborâți.

„Eurobook”

Îmbunătățit în sensul calitativ al „Cartei”, reprezentând un mecanism retractabil folosind rolele.

Punctul slab al rolelor și se datorează faptului că acestea pot lăsa urme pe acoperirea podelei.

„Tik-așa”

Modelul de pliere al Eurobout-ului cu un mecanism de alunecare care asigură o atitudine mai precisă față de pardoseală – rolele nu se mișcă pe podea, iar scaunul efectuează traiectoria mișcării arcului.

Produsul nu necesită un spațiu mare pentru aspect. Adăugați-o în ordine inversă.

„Acordeon”

Constă din 3 module tăiate, a stabilit mișcarea de mișcare înainte la oprire. Din avantajele produsului, este demn de remarcat simplitatea funcționării, dimensiunile mici, posibilitatea aplicării unui capac detașabil și a greutății reduse (până la 180 kg).

Picky

Puteți descompune produsul trăgând o buclă specială specială situată în partea de jos a scaunului. Canapele pensionate sunt fiabile, ocupă un spațiu mic și au o dimensiune mare a spațiului dormitorului.

„Pat”

Produs în 2 tipuri constructive de conducere într-o opțiune de dormit: american și francez. Opțiunile sunt oarecum diferite, dar similare cu faptul că în poziția inițială, spațiul pentru somn este situat sub scaun. În a doua versiune, scaunul trage, după care canapeaua poate fi transformată complet, după îndepărtarea pernei. În poziția inițială, produsul are un spațiu mic. În același timp, spațiul de dormit este semnificativ în zonă.

În versiunea americană („SEDAFLEX”) un dispozitiv de decădere similar cu versiunea franceză, dar tetiatul de cap nu poate fi îndepărtat – este mutat în poziția de dormit. Produsul este mai durabil.

„Spartacus”

Dispozitivul layout-ului triplu este echipat cu un mecanism pliat înainte. Reamintește „clapeta americană”, stabilită în 3 etape, Instalat pe suporturi interne speciale.

Designul este echipat cu o saltea de spumă poliuretanică și o grilă metalică care garantează un sejur confortabil.

Astfel de elemente sunt recomandate de ortopedii pentru utilizatorii cu probleme ale sistemului musculoscheletal.

„Delfin”

Produs cu mecanism de descompunere dificil, scump, dar fiabil. Îndoirea canapelei, ar trebui să scoateți blocul plasat sub scaun.

„Conrad”

Confortabil pentru somn, deoarece este echipat cu dispozitive de arc. Pentru a dezasambla canapeaua, împingeți partea așezată sub scaunul care trage restul elementelor de design. Partea profesională a designului este similară cu saltele ortopedice. Produsul face posibilă economisirea spațiului, fiind pliată, cu o zonă relativ semnificativă pentru somn.

Pentru camere mici, cele mai convenabile canapele compacte-canapele, versate în partea.

Formează

Canapele sunt împărțite în opțiuni directe, rotunde, semicirculare (ovale). În același timp, ele pot fi mari și mici dimensiuni.

 • Drept. Dintre avantajele merită evidențiază variabilitatea lungimii, utilizarea diferitelor mecanisme de descompunere și o gamă semnificativă de prețuri. În plus, tipurile directe de canapele sunt universale atunci când le selectează în interior. Din dezavantaje – o capacitate mică, un scaun neinteligibil, fără separare a cotierelor în cursul funcționării, nu destul de „mărfuit” tip de spate.
Citește mai mult  Alege lenjerie de pat pentru adolescenți

 • Rundă – Original, oferă nivelul dorit de confort, în condiții de siguranță, echipate cu compartimente de stocare. Din dezavantaje – prețuri ridicate, dimensiuni semnificative, necesitatea unei selecții speciale de lenjerie de pat.

 • Semicircular. Pro – diversitatea speciilor (monolit, modulare, rotunjite, cu spate, picioare, cotiere, cutii, minibar), originalitate de design.

Acest tip de produs este confortabil și spațios, cu toate acestea, are o etichetă de preț ridicat și nu are loc să doarmă.

Proiectare și materiale

Canapele de design este diversă – de la, modele de design clasic la modern, elegant, realizate în stilul modern sau moale, în conformitate cu vechi. Gama de culori a produselor este de asemenea diversă – de la alb si stralucitor la nuante inchise.

Materialele utilizate pentru fabricarea de cadre trebuie să îndeplinească criteriile de rezistență, rezistență la uzură, respectarea mediului și naturalețe. Cele mai multe cadre sunt realizate din PAL, placaj, lemn si metal.

 • PAL, Poate că materialul cel mai de scurtă durată, care nu este destinat pentru sarcini semnificative și frecvente.
 • Placaj mult mai puternic, are o structură mai densă și este puțin deformată în timpul funcționării.
 • Produs cu carcasă de fier sunt în rating de top de fiabilitate, dar cantareste puternic.
 • Durabil, ecologic și diferă de durată lungă de viață rame din lemn. Acesta este un clasic, dar cel mai scump.

Printre umpluturi de canapele se pot aplica:

 • Blocuri de primăvară – Springs distribuie corect greutatea umană, oferind gradul dorit de confort+
 • PPU – Materialul este ecologic, elimină reacțiile alergice, are echilibrul optim al rigidității / moale și permeabilitatea ridicată a aerului+
 • Sinteton – una dintre opțiunile practice și bugetare, dar cu un moment scăzut de exploatare posibilă+
 • Hollofiber – un material de umplutură pentru mobilier pentru copii (hipoalergen, mediu, cu o durată lungă de viață)+
 • Porolon – de scurtă durată.

Folosit pentru tapițeria canapelei, cu excepția de înaltă calitate, ar trebui să aibă o textură densă. În prezent, Jacquard, Flock și Shenill sunt deosebit de populare.

 • Turmă În cea mai mare măsură potrivită familiilor cu copii mici și animale. Această tapițerie este puternică, impermeabilă, ușor de îngrijită, dar absoarbe intensivă diverse mirosuri.
 • Jacquard – arată elegant. Materialul este universal, moderat dur și practic, fabricat cu culori și modele bogate.
 • Shenille – estetic, mediu și neputincios.

Ceea ce o consolă pentru canapea din cameră este mai bună – acesta este subiectul gustului dvs. și a preferințelor dvs. individuale. În toate cazurile, este necesar să se procedeze la condițiile de plasare a canapelelor, potențialului financiar și o serie de recomandări de experți la alegere.

Dimensiuni

Dimensiunile și alți parametri de produs depind de tipurile lor, unde fiecare are caracteristici caracteristice proprii. Opțiunile de colț au de obicei dimensiuni semnificative, ele sunt caracterizate de masivi. Ocupând colțul camerei, ei nu necesită zone mari și sunt plasate în camere mici, iar în poziția deschisă, este regulat să servească la culcare.

Caracteristicile opțiunilor unghiulare.

 • Ele sunt emise, de regulă, fără cotiere, mai puțin adesea cu ei.
 • Locuri standard pentru recreere – în lățime 140, 150, 130, 170, 190 sau 200 cm. Opțiunile de selecție sunt determinate de numărul de persoane plasate.
 • Dimensiunile pentru camere de dormit sunt diverse: în cazul în care produsul este achiziționat pentru copii, atunci acestea sunt limitate la 150 cm lungime, pentru un utilizator adult – 190-210 cm.
 • Opțiuni de colț includ trei părți: unghiul și două elemente dreptunghiulare, fiecare dintre acestea având dimensiunile sale. Cea mai lungă parte este de obicei de 130, 140 sau 150 cm. Produse și alte dimensiuni.
 • Sofa colțar au lățimi diferite – cel mai adesea, cu dimensiuni de 90 sau 70 cm.
 • Sunt echipate în mod necesar cu nise speciale de lenjerie de corp.

canapele drepte – mai des ales de către consumator. Acest pliere subiect este adesea folosit pentru somn și selectate pentru spații spațioase. De obicei, acesta este plasat de-a lungul peretelui. De multe ori produse cu un singur loc de dormit sunt situate în bucătării. Dimensiunile tipice sunt selectate pentru camere standard, iar pentru camere originale, mărfurile sunt alese în mod exclusiv de dorit. Opțiuni posibile cu spate. În acest caz, costul produsului crește, iar parametrii sunt efectuați în funcție de desene. În produsele directe, de regulă, utilizați mecanismul „Cartea” (cu un spate pliabil), „Dolphin” sau „acordeon”.

Citește mai mult  Springs Snake pentru canapele: Beneficii și dezavantaje

Selectarea bunurilor, luați în considerare: înălțimea, adâncimea și alte dimensiuni reale. Alegerea unei opțiuni potrivite se bazează pe dimensiunile sale, ci pe parametrii locului dorit de a dormi. În acest sens, următoarele dimensiuni sunt cele mai preferabile.

 • Pentru camere de bucătărie – 130 cm, 150 cm, câteodată 160 cm. Produsele sunt mici și destul de acceptabile pentru bucătării.
 • Pentru un apartament în care o familie mare de familie, canapele lungi de 50 cm sunt achiziționate sau de 2 metri lungime și pentru camere de zi mari – 290 cm lungime.
 • Lățimea de 90 cm este cel mai potrivit pentru modelele directe, mai puțin frecvent le cumpere cu o lățime de 70 cm.

Locurile de somn în modelele care sunt așezate înainte, posedă o lungime semnificativă – 170, 180, 190, 200 cm. Lățimea este diferită, 90 cm canapele sunt adesea achiziționate sau 140 cm pentru instalarea în camere semnificative. Sărbătoriți dispozitive cu o adâncime de 80 cm și mai mult, deoarece acestea sunt confortabile. Acest tip de produs poate ajunge la dimensiuni de până la 3 m (opțiuni multi-site).

Bush – vizualizare ușoară, unică, selectate pentru situații non-standard. Pune-le, de regulă, de-a lungul, astfel încât cea mai mică dimensiune este de 180 cm. Dar opțiuni mari sunt, de asemenea, – 190 sau 200 cm. În poziția inițială, lungimea lor tipică – 135, 140, 150, 170, 190 cm.

Pentru camere semnificative în zona de camere, canapele cu o dimensiune de 210 cm. Confortabil pentru ei adâncime este o dimensiune de 80 cm.

Dimensiunile de modele pentru copii sunt determinate în mare măsură de caracteristicile constructive ale mecanismelor de transformare. Deci, produsele pliate sunt, de obicei o lungime de 170 cm. În cazul în care acestea sunt transformate de-a lungul, lungimea lor poate ajunge la 2 sau 3 m, în funcție de caracteristicile gamei de modele. canapele modulare includ mai multe părți prinse între ele, în dimensiunile cărora sunt determinate de tipurile și formele de produse. Mărimea eșantionului a unui modul variază între 60-100 cm.

Cantitatea de locuri afectează dimensiunea.

 • pentru un singur (Versiunea scurtă) Standard – 130,140 cm.
 • pentru dublu, De exemplu, pentru un cuplu căsătorit (odihnă și somn), lungimea este de cel puțin 170 cm, dar va fi model mai confortabil cu dimensiuni 190 și 200 cm. O achiziție bună va fi o canapea în 180 sau 210 cm.
 • În triplu Produsele Lungimea poate ajunge la 300 cm. Lungimea comună – 2-2,5 m, iar lățimea – 80-110 cm. Alegerea unui model specific, trebuie să se ia în considerare destinația de plasare.
 • Fabricat 4, 5 și 7 locuri Produse ale căror dimensiuni, cu excepția lungimii, diferă puțin de opțiuni tipice. Dimensiunile lor sunt în mare parte afectate de stilul de execuție. Deci, canapeaua din stilul hi-tech va avea dimensiuni mai mici decât analogul său, executat în cadrul stilului baroc.

Suntem fabricați și pliabile canapele (transformatoare), ele sunt extrem de convenabile pentru spațiile copiilor. În timpul zilei patul este curățat, iar spațiul devine spațios pentru jocuri și distracție.

Cum de a alege?

Criteriile principale pentru alegerea canapelelor includ scopul de utilizare, tipuri, tipuri și forme, caracteristici de proiectare, materiale, posibile funcții auxiliare, cost și brand de produse. În ceea ce privește aplicațiile, produsele pentru locuințe, bucătării, spații de copii, coridoare, pentru aranjarea instalațiilor de birou și de divertisment. În plus față de tipurile tradiționale de utilizare a canapelelor, acestea sunt utilizate pentru a crea zone separate în incintă.

Pentru aceste accente, formă, tapițerie sunt selectate, tipurile de umpluturi sunt determinate, precum și mecanisme adecvate de aspect.

Canapeaua din camera de zi este un produs confortabil, care este decorat simultan cu interior. Alegerea aceasta, să ia în considerare dimensiunile camerei.

 • Pentru camere spațioase Relevante vor fi opțiuni de colț cu un scaun lat și spate ridicat. Cinci locuri va deveni, probabil, opțiunea cea mai potrivită. Mai ales în cazul în care familia este ospitalier.
 • Pentru camere de zi mici alege De obicei, canapele mici, culori luminoase care se concentrează pe canapea, oaspeții se distrage atenția de la dimensiunea camerei. În cazul în care produsul este rar rar folosit pentru somn, acesta va fi potrivit pentru orice mecanism de pliere-l.
Citește mai mult  Hilding Anders Saltele

Alegerea unei opțiuni unghiulare sau direct pentru bucătării, este important pentru a naviga funcționalitatea, caracterul practic și ergonomie a produsului.

Cadrele ramelor trebuie să fie durabile (cea mai bună opțiune este un cadru din oțel inoxidabil). Tapițerie este de preferat pentru o organizație non-profit, și care transportă curățarea, păstrarea aspectului estetic.

Pentru mobilier de birou, respectableness în produse, combinate cu un confort maxim. Nu trebuie să uităm practic despre. Este recomandabil să se aleagă produse laconice cu o tapițerie de piele de un ton. În camere jenante, două canapele mici vor arăta bine. Produsele de dimensiuni medii sunt potrivite pentru spațioase. Canapele de nuanțe neutre luminoase și întunecate mute, oferind mobilier de soliditate.

Nivelul rigidității mobilierului (inclusiv saltea) este ales pe baza viziunii individuale, uneori luând în considerare recomandările Medexperts. Cadrul este recomandat de a alege din lemn, mai bine uscat – canapea va fi mai puternic și silențios în timpul funcționării. Pentru zonare competentă, cu ajutorul unor canapele, o atenție trebuie acordată atenție zonei și aspectul.

Merită să ne amintim despre estetica pereților din spate a produselor. Culoarea lor nu ar trebui să iasă în evidență pe fundalul întregului interior.

Mobilier pentru copii, cu excepția altor cerințe comune pentru fiabilitate, nu ar trebui să conțină fragmente ascuțite. Este mai bine să alegeți elemente rotunde.

Având în vedere mecanismele de transformare și fiabilitatea acestora, se recomandă:

 • Pentru decăderea zilnică – „Pantograf”, „Dolphin”, opțiunile de colț „Puma”+
 • Pentru camerele de zi – „cărți” și „acordeoane”.

Partea transformatoare a designului trebuie să fie în mod necesar ușor, altfel inevitabilă diferitele sale defecțiuni și defecțiuni regulate în timpul funcționării. Materiale pentru cadre mai bine pentru a selecta naturale, puternice, rezistente la uzură și ecologice.

Pentru alegerea corectă a parametrilor globali, vă sfătuim să luați în considerare o serie de recomandări:

 • Prezența unui dispozitiv pliabil afectează foarte mult dimensiunile subiectului+
 • număr de locuri trebuie calculată în avans, iar cu incertitudinea acestui parametru, opțiunile modulare sunt cele mai convenabile+
 • Lungimea produsului în poziția inițială Depinde de metricul camerei în care este instalat, – pentru camere spațioase, acest parametru ajunge uneori la 300 cm.

Canapele produc în mod tradițional dimensiuni tipice destinate utilizatorilor cu indicatori de creștere și greutate medie. Astfel de indicatori sunt incomod la persoane excesiv de mari sau mici, dacă achiziția este planificată pentru somn. Aici orice centimetru este relevant. Pentru utilizatorii de creștere mică, lungimea patului de dormit poate fi de 130 cm, care este caracteristică locurilor copiilor. Adesea, în astfel de cazuri, alegeți produse în dimensiune de 170 cm. Pentru persoanele înclinate și foarte înalte, lungimea caboului ajunge la 190-210 cm, iar uneori 300 cm. Adâncimea canapelei este de 80 cm.

Există standarde speciale care stabilesc adâncimea dispozitivelor care corespunde la 450-600 mm pentru un incomod și 500 mm pentru mobilier pliabil. Lungimea unui pat – nu mai puțin de 1860 mm, iar în lățime – 700 mm. Lățimea 650 mm este permisă exclusiv pentru modelele clienților.

Branduri

Locurile înalte în ratingurile de înaltă calitate sunt producătorii:

 • Belarus „Pinskdrev“+
 • Italiană Bentsony+
 • Suedia Ikea+
 • dlinestyle ucraineană+
 • Pohjanmaan finlandez.

Cele mai bune firme de pe piața internă sunt luate în considerare:

 • „Pegasus”+
 • Rival+
 • „Slavmebel”+
 • „Sapsan”+
 • Lerroy.

Companiile populare sunt, de asemenea, Kristie și Andersen, Producerea de produse de înaltă calitate unghiulare. Produsele acestor firme merită o atenție, varietatea de forme și service în garanție obligatorie. Variația prețurilor în toate aceste companii este diversă.

Exemple frumoase în interior

 • Canapea colțului.

 • canapea drept gri.

 • canapea fleac Wide.

 • Canapea de la Eco-Volok.

 • Sofa verde „Dolphin”.

În următorul videoclip, veți găsi o imagine de ansamblu asupra mecanismelor de transformare a canapelelor.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: