Folosind laminat pentru decorare de perete în hol

Folosind laminat pentru decorare de perete în hol

Marea popularitate a laminatului se explică foarte simplu – acesta este un material practic, care este pus în aplicare în cel mai larg sortiment, la prețuri accesibile. Producătorii produc colecții, imitând textura de placi ceramice, lemn natural, piatra si chiar reptile ale pielii. Datorită acestui colector Laminat este utilizat pe scară largă atât pentru decorarea podea și pentru decorarea perete în hol.

Caracteristicile designului interior

Toată lumea știe că laminatul este folosit peste tot pentru a acoperi podelele din apartament. Cu toate acestea, materialul poate fi cumpărat pentru suprafețe verticale, nu este surprinzător:

 • Datorită gamei largi de texturi și culori, puteți să întruchipezi cele mai originale idei din interior+
 • Laminatul este considerat unul dintre cele mai ieftine materiale, deci este ideal în cazul în care proprietarul locuințelor intenționează să repare cu costuri minime+
 • Proprietățile de izolare termică ridicată permit utilizarea lamellasului nu numai ca o acoperire decorativă, ci și ca o izolație suplimentară+
 • Panourile de așezare ale formei geometrice corecte vă permit să salvați instalația – puteți efectua confortul cu mâinile proprii fără a atrage specialiști din partid.

Avantaje și dezavantaje

Ca orice alt material de finisare, laminat în decorarea holului are avantajele și dezavantajele sale.

Avantajele acoperirii includ un număr de factori.

 • decoratii – laminat are o textură originală, imitând materiale naturale. Acesta oferă finisajul un fel de farmec și aspectul estetic.
 • Ecologie – Acoperirea nu conține substanțe nocive și toxice, deci potrivite pentru decorarea spațiilor rezidențiale.
 • Durabilitate – perete acoperit cu laminat, timp de mai mulți ani își păstrează aspectul neschimbat. Acesta este caracterizat prin rezistenta la uzura, abraziune, zgârieturi și deteriorări mecanice ușoare, care au loc în holuri, în special atunci când transportul mobilier nou si materiale de constructii.
 • Izolare fonica – Tehnologia specială pentru producția de laminat permite reducerea nivelului de zgomot care vine de pe coridor și înăbușit partea covârșitoare a ieșire.

Un bonus plăcut pentru toți cei care au decis să se lege pe perete cu un laminat, va fi simplitatea de acoperire. Materialul este ușor de curățat cu apă convențională și cu săpun, singurul lucru care va fi necesar pentru proprietari este acela de a șterge lamelele.

Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de zona de intrare într-un apartament sau o casă. Nu este un secret că această cameră este supusă unei poluări maxime. Mergând în hol, am pus pantofi murdari la pereți, de la haine și umbrele pe ele picături de apă și nu întotdeauna curat, aici pungile cu produse sunt conduse de pereți. Și dacă casa trăiește animale cu patru picioare, apoi după o plimbare în vreme brută, problema purității pe coridor este dublă acută.

Nu fiecare acoperire se confruntă cu o astfel de încărcare, astfel încât laminatul devine alegerea optimă în ceea ce privește prețul – calitatea: materialul este acoperit cu cel mai bun film, datorită căruia murdăria și particulele de praf nu se stabilesc.

Trebuie remarcat faptul că Laminat este unul dintre materialele de finisare rare, care sunt acoperite cu compoziții speciale, care cresc rezistența la foc. Nu este aproape aprins, iar sub acțiunea temperaturilor ridicate nu emite substanțe toxice – în această acoperire câștigă în mod semnificativ în panouri din lemn si plastic.

Cu toate acestea, fără a contra.

 • În ciuda faptului că laminatul este protejat de efectele umezelii, cu toate acestea, nu este necesar să-l folosească pentru placari coridoare în case particulare, în cazul în care locatarii intră în holul direct de pe stradă – sub acțiunea de picături de temperatură, materialul începe să se deformeze. Cu toate acestea, instalarea unei perdele de căldură poate fi o modalitate bună de ieșire din această situație, care nu se va da la rece să pătrundă în casă și va contribui la menținerea unui microclimat sănătos. Datorită acestei soluții, vă puteți proteja de acoperire și de a salva pentru o lungă perioadă de timp pentru a atractiv.
 • Pentru a fixa laminat pe adezivul de montare, este necesar doar o suprafață plană, nu ar trebui să existe bug-uri pe pereți, pante și alte deformări.
 • Din păcate, laminatul nu poate fi numit un material subtil, astfel încât după instalare, dimensiunea coridorului este ușor redusă, pentru camere de foarte aproape, acest material de finisare nu este adecvat.

Spectrul de culori

Pentru a decide cu privire la paleta de culori a decorului de perete cu laminat, trebuie să cunoașteți direcțiile speciale de bază ale decorului.

Pentru interioare clasice, ar trebui să acorde prioritate lumini de lumină cu o suprafață netedă, Cu toate acestea, în acest caz este foarte important să completați Semi-coloană, oglinzi și picturi.

Pentru proiectarea direcții moderne high-tech și minimalismul Laminat este folosit rar, deoarece vopsea sau tencuiala este mai mult în cerere. Cu toate acestea, unele opțiuni implică instalarea lamellae, dar numai dacă acoperirea este făcută în culori strălucitoare fără o textura pronunțată.

Pentru Țară Stil Ar trebui să alegeți un laminat care simulează culoarea lemnului natural, în timp ce nuanțele panourilor utilizate pot fi atât lumină cât și întuneric – principalul lucru este că acestea sunt armonios combinate cu soluția globală de culori a camerei.

În veșminte întunecate, panourile ar trebui să fie blonde, prăjiturile întunecate sunt permise numai în camere spațioase și este doar parțial. În această culoare puteți aranja un perete, sau combina partea superioară luminos în decorul cu fund întuneric.

Cum de a alege materialul?

Materialul selectabil pentru decorarea pereților rezultă din caracteristicile decorului camerei, precum și pe care au fost luate materiale de placare pentru podea și tavan. Cu ajutorul plăcilor laminate, este posibil să se plaseze în mod eficient o zonă de intrare în cazul în care gospodăriile elimina pantofi și haine superioare – este rezistent la umiditate și material ușor de curățat și, prin urmare, va fi necesar în cazul în care pereții sunt deosebit de expuse la poluare.

Laminat este armonios combinat cu spații decorate în stilul Provence și Țara, Daca preferi Ecosil, apoi lamele pot fi separate suprafețe absolut toate verticale în coridor.

Dacă selectați panouri interioare laminate în stil clasic, Cel mai bine este de a utiliza Înregistrarea unui perete, În același timp, în cazul în care holul este terminat într-un stil clasic, lemnul naturale laminat imitarea va arata grozav.

Dacă sunteți un suporter Stil de înaltă tehnologie – Preferința este mai bine pentru a da panouri cu suprafață lucioasă, si pentru decoruri industriale opri mai bine alegerea pe gresie, bar imitarea.

Atunci când alegeți un laminat, aveți nevoie pentru a decide în prealabil cu sarcina, care va fi supus panoul. În cazul finisaj de perete, acest parametru este minimă, prin urmare, acesta va fi destul de suficient de opțiunea de buget – este permis să panourile de utilizare ale unei clase mici, deoarece nu este nevoie de o rezistență ridicată la uzură a acoperirii. Obișnuit, Proiectarea pereților produc clasa 21-23 panouri – în acest caz, economiile vor fi foarte importante.

Prin metoda de instalare, laminat este împărțit în mai multe tipuri.

 • Lipici – În această performanță, ambreiajele de blocare nu sunt furnizate. De stabilire se face pe o suprafață plană și bine pregătit cu compoziții adezive puternice.

 • Shpunova – benzile sunt fixate în canelura limbii cu garoafe mici sau între paranteze, iar plăcile se sunt instalate pe cutie.

 • Curățenie – Această metodă de fixare este considerat cel mai fiabil. Când placarea suprafața plăcii, este plouat într-o canelură specială și fixați, după care acestea sunt fixate pe ladă cu lipici.

Rețineți că faceți clic pe și metodele înalte se vor micșora spațiul, astfel încât acestea pot fi instalate numai în săli spațioase, iar pereții fără proeminenți sunt necesari pentru laminat adeziv.

Metode de cazare

Există mai multe metode de plasare laminate pe pereții coridorului. Să ne locui pe fiecare dintre ele.

Orizontal

La fixarea plăcilor paralele cu podeaua este posibilă realizarea vizuală a camerei și extinderea limitelor sale. Coridoarele sunt decorate în acest fel devin mai spațioase, mai ușoare și aer, mai ales arata impresionant ca această decizie, în cazul în care este crescut cu inserții mici de oglinzi întunecate.

In mod traditional, lamele mari sunt folosite pentru spații spațioase, pentru dimensiuni mici – reduce, deși în ultimii ani a existat o abatere de la această tradiție, și mulți designeri să ia mai multe panouri laminate uriașe pentru finisare 8-10 spațiu metru.

Laminers pot fi plasate lin pe de altă parte, și puteți pune într-un mozaic complicat – totul depinde aici doar de preferințele personale și decizia stilistică a decorului în ansamblu. Panourile pot fi aceleași, sau au o lungime diferită, dar în orice caz, grosimea trebuie să fie unite în orice caz, în caz contrar, modelul va fi mutat, iar designul va pierde decoratii sale.

Vertical

fixarea verticală a lamelelor ridică vizual tavan, mai ales atunci când umbra panourilor este combinat cu asieta podea. În același timp, cu atât mai mic ornament pe aragaz – aspectul conceptual toată camera ca întreg. Este recomandabil pentru proiectarea pe verticală pentru a alege doar un singur perete în fața ferestrei – iluminat solar va crea accente elegant pe ea, face mult mai ușor de reținut.

Lamele situate cel mai des folosite Vertically pentru gazde fatuire – această cameră în clădiri tipice înalte este mică, și datorită o recepție simplă, de defecte compensate vizual.

Dacă vă place soluții neconvenționale în interior, încercați să montați laminatul în diagonală – acest aspect de design armonios, atât în ​​mare și într-un spațiu mic, Principalul lucru este faptul că lamelele au aceeași lățime.

Exemple de succes

Dacă doriți, puteți folosi întotdeauna decor „pom de Crăciun“, Cu toate acestea, cu un astfel de design ar trebui să fie cât mai atent posibil, deoarece este în măsură să ofere o cameră o specie de modă veche.

Laminat poate fi distinge printr-o secțiune separată a peretelui, și puteți să-l umple tot intreaga camera. Speeciously arată ca o singură compoziție, în care podeaua și tavanul sunt separate prin unul materiale – o astfel de soluție a șterge vizual frontierele dure în cameră, umple spațiul de sentimentul de căldură și familia coziness.

Laminat poate fi folosit pentru decor de perete nu numai în hol.

De exemplu, pentru un apartament al unui tânăr puteți face o compoziție asimetrică a lamellands, adăugând cu afișe elegante sau prin semne rutiere. Tineret, probabil ca decor luminos, astfel încât să puteți picta panouri de miez suculent vopsea.

În interioarele romantice Plăcut buna tonuri vor fi adecvate, care se va relaxa și va contribui la eliminarea tensiunii nervoase – Nud, nisip, vanilie.

Diferite nuanțe de gri Se recomandă utilizarea pentru proiectarea Loft sau industriale, Un astfel de decor subliniază în mod discret stilul și, în același timp, îl va înmuia din cauza texturii pronunțate.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: