Idei pentru design interior de bucătărie 10 kV. M

Idei pentru design interior de bucătărie 10 kV. M

Majoritatea proprietarilor petrec destul de mult timp în bucătărie, bunătăți de gătit pentru întreaga familie. Și, cu siguranță, fiecare dintre ele va fi frumos pentru a găti pe o bucătărie frumos decorate și spațioase. Dar ce să facă în cazul în care zona a camerei este de numai 10 kV. m, si doriti un design frumos și modern. În prezent, există mai multe decizii interesante, datorită căreia, chiar și de la cea mai mică cameră, puteți face un familiar mini-restaurant. Luați în considerare mai în detaliu cele mai tari si mai populare idei de design de bucătărie de 10 metri pătrați. m, precum și toate nuanțele de incarnarea lor.

12

Fotografii

Caracteristici de planificare

Bucătărie Metrah 10 kV. m nu este atât de mare, dar are suficient spațiu pentru a se potrivi toate atributele necesare de mobilier, principalul lucru este de a atrage în mod corespunzător un proiect și să ia în considerare toate nuanțele necesare. De exemplu, Cu o astfel de cantitate de metri patrati, va fi destul de dificil de a organiza o zonă spațioasă de luat masa, dar o masă mică, concepute pentru 3-4 persoane, se va potrivi pe deplin în interior. In general, bucătăriilor cu astfel de zonă de cel mai adesea în apartamente în formă de cameră dreptunghiulară. De regulă, această cameră are doar o singură fereastră, care este situată în zona unui perete îngust și poate fi, de asemenea, o parte din balcon alungit.

Așa că bucătăria dreptunghiulară este armonioasă și funcțională, ar trebui să acționeze destul de simplu – Toate atributele mobilier și aparate electrocasnice mari trebuie să fie amplasate de-a lungul doi pereți mai largi. De exemplu, la dreapta ferestrei – setul de bucătărie, iar pe stânga – o măsuță cu scaune și un frigider. În cazul în care o astfel de bucătărie are o formă pătrată non-standard, plasarea de mobilier se poate face în alt mod. De exemplu, luați în considerare opțiunea de zonare a camerei cu un raft de bar mic sau insulă cu bucătărie neată.

Ambele elemente sunt foarte funcționale, deci spațiul liber va fi ocupat cu beneficii.

Este demn de remarcat faptul că, făcând planul de plasare a mobilierului și a altor elemente de interior, este necesar să se țină seama de amplasarea prizelor pentru panouri și vânturi sau țevi de gaz, care este necesară pentru funcționarea aragazului de gaz. Este în locuri unde aceste două articole vor fi plasate căști cu aparate de uz casnic. Și este, de asemenea, necesar să se țină seama de aranjamentul capotei, astfel încât să nu trebuie să se întindă țevile la orificiul de ventilație și a fost posibil să îl conectați direct.

Spectrul de culori

Selectarea culorilor bucătăriei, este necesar să se țină seama de faptul că multe culori pot provoca senzații neplăcute, afectează subconștientul sau chiar provoca apetitul excesiv. În plus, fiecare persoană are o serie de nuanțe, confortabile personale pentru el, care ar trebui, de asemenea, să fie luate în considerare la alegerea.

 • Nuanțe roșii Deși pare destul de elegantă și extravagantă, dar această alegere este caracteristică puternică, temperamentalităților. În naturile mai moi și sensibile, el va provoca iritarea, care este nevalidă atunci când vine vorba de un loc în care se prepară și foloseau alimentele.

 • Portocaliu și nuanțe galbene Va provoca întotdeauna senzații plăcute, ridică starea de spirit, deoarece sunt asociate subconștient cu lumina soarelui. În plus, spre deosebire de roșu agresiv, aceste culori sunt luminoase, dar se potrivesc armonios în interior și nu provoacă emoții negative.

De asemenea, merită remarcat faptul că sunt combinate foarte eficient atât cu culori moi, cât și cu alte culori luminoase.

 • Aproape toate nuanțele de verde afectează pozitiv o persoană, liniștitoare și relaxantă. Acesta este motivul pentru care setul de bucătărie din această culoare va deveni o soluție excelentă pentru cei care au nevoie de confort și să se odihnească după o zi grea. Combinațiile frumoase pot fi create cu flori galbene, albastre, gri și maro.

 • Multă popularitate are culoarea albă În interiorul bucătăriei, unii chiar preferă să facă această cameră complet în acest ton. Dar absența altor nuanțe în interior poate fi obosită rapid, deci este foarte des combinată cu tonuri luminoase și colorate. În plus, această umbră poate ajuta la creșterea vizuală a spațiului spațial.

Important! Nu uitați de nuanțe de bej, maro, roz și corali, care în interiorul spațiului de bucătărie nu arată, de asemenea, nu mai puțin originale și elegante, ele vă place ochiul și nu provoacă reacții iritabile.

Soluții în stil

Stilisticii camerei reflectă în mod direct pe caracterul său, precum și depinde în mod direct de preferințele gustul și stilul de viață ale locuitorilor din această bucătărie. Luați în considerare soluțiile cele mai populare.

 • natura mai sofisticate, obișnuiți să trăiască în lux, da preferința lor pentru un clasic care nu va înceta să se bucure de popular pentru mulți ani. Pentru stil clasic, prezența de mobilier masiv cu insertii decorative sculptate, stuc si plinte decorative, precum și predominanța nuanțe nobile.

Acest stil este unul dintre cele mai atractive, încă arată destul de inorganized în interiorul unui astfel de bucătărie mică.

 • Interpretarea modernă a clasice pot fi numite în stil Art Deco, care este, de asemenea, destul de scump. Acesta include note moderne, precum și caracteristici de lumină ale neoclasicismului, care îi conferă un farmec aparte.

Adesea, finisajul este folosit de lemn destul de scump, precum și materiale precum perlele și fildeșul.

 • Stilul etnic va trebui să guste la adevărații cunoscători de interioare scandinave, japoneze și cu adevărat britanice. Faptul este că această direcție se caracterizează prin predominanța culorilor luminoase, cât și a nuanțelor restrânse, precum și a anumitor contururi și elemente inerente culturii unui popor nativ.

 • Foarte popular este stilul de mansardă, care nu este foarte surprinzător, deoarece astfel de bucătării arată ca cadre de la emisiuni de televiziune americane preferate. O cantitate mare de spațiu liber este obtinând armonios cu mobilier suficient pentru depozitare, iar lemnul natural și cărămida sunt adesea folosite în finisaj.

Zoning Space

Pentru ca spațiul de bucătărie să fie mai confortabil, experții recomandă gândirea despre zonarea spațiului. De exemplu, puteți separa zona de luat masa din punctul de gătit, dar în incinta unui astfel de model merită să fie atentă, deoarece obiectele voluminoase și partițiile vor reduce doar spațiul, dar nu vor face mai confortabilă și funcțională. Perdele excelente din margele, care sunt destul de luminoase și practic nu ocupă spațiu.

Dar merită remarcat faptul că o astfel de distincție este posibilă numai pe o bucătărie dreptunghiulară, unde căștile sunt situate de-a lungul unuia dintre pereți și în jumătate din cameră. Cealaltă jumătate va ocupa zona de luat masa.

În general, pe un spațiu relativ mic, este mai bine să nu recurgeți la metodele clasice de zonare, ci să folosim mai multe metode creative. De exemplu, separarea zonei de luat masa utilizând o acoperire cu podea, alta decât acoperirea în zona de gătit. Poate fi combinații de țiglă, laminat, covor sau parchet.

Împreună cu separarea limitelor în câmpul podelei, pot fi de asemenea utilizate metodele de tavan de zonare. De exemplu, construcția de structuri de gips-carton cu dispozitivele de iluminat care vor simboliza începutul unei alte zone.

Opțiuni de finisare

Un rol important în designul interior joacă procesul de finisare, deoarece din materialele utilizate direct depinde nu numai de apariția spațiilor, ci și funcționalitatea acestuia, precum și viața de serviciu în această formă în care o vedem imediat după reparare. De aceea Pentru decorare, trebuie utilizate numai materiale de înaltă calitate, deoarece economiile excesive pot duce ulterior la cheltuieli neplanificate.

7

Fotografii

Luați în considerare în detaliu ce materiale se recomandă utilizarea pentru finalizarea unui spațiu de bucătărie și care nu va fi rezolvată și câțiva ani de funcționare.

Podea

Podelele din bucătărie trebuie să fie fiabile, rezistente la ambele daune mecanice și umiditate, detergenți, diverse condimente lichide și uleiuri. O opțiune ideală care este durabilă față de toți factorii enumerați este o acoperire a plăcilor ceramice sau a gresielor de porțelan adaptată condițiilor de domiciliu.

Printre toate avantajele pot fi observate o grijă ușoară, deoarece țigla este destul de simplă să se spele cu apă. Și este, de asemenea, posibilă combinarea plăcilor cu alte tipuri de acoperire, dacă doriți să vă limitați la stivuirea numai în zona de gătit.

Pentru bucătărie în ansamblu, un strat de acoperire cu un strat protector de lac rezistentă la căldură este potrivit. Un astfel de material arată foarte elegant, frumos și scump. Are valoarea corespunzătoare, dar când sunt acoperite cu un spațiu mic, costurile nu vor fi atât de tangibile. Pentru a separa zona de luat masa ca o acoperire în aer liber, puteți utiliza de înaltă calitate laminat 33 de clasă și de mai sus. Deoarece expunerea la temperaturi ridicate este exclusă în zona de luat masa, precum și apă în cantități mari, laminatul va fi capabil de a servi pentru mai mulți ani, și prejudiciul de altă natură, nu va fi atât de importantă.

Important! Mulți, care doresc să salveze, utilizarea ca linoleum acoperire de podea. Acest material este de scurtă durată, instabilă la tăieturi și zgârieturi, și, de asemenea, își pierde punctul de vedere primar de încălzire și de umectare.

Tavan

Pentru a termina plafonul în spațiul de bucătărie, nu există recomandări specifice, deoarece nu este, practic, supus nici un efect, și dacă există un sistem de evacuare bun, acesta va fi protejat complet. Excepțiile pot fi numai apartamente cu plăci de gaz, deoarece gazul este format din gaze naturale, pentru a face față cu care chiar și o bună aerisire. În apartamente, cum ar fi un strat de tavan, este recomandat să utilizați materiale care pot fi spălate cu mijloace speciale. Astfel de materiale includ vopsea rezistentă la umiditate, panouri din plastic sau plăci speciale de tavan.

Wallpaper de spălat nu este mai bine să utilizați în astfel de cazuri, deoarece calitatea lor este mult exagerat de producători, ei nu vor supraviețui efectele fondurilor.

Pentru bucătării cu opțiuni de acoperire sobe electrice de tavan, există mult mai mult. De exemplu, se întind plafoane din mată și materialul lucios. Mată va crea pur și simplu efectul de spațiu neted și elegant perfectă, și lucioasă, reflectând elemente de interior, va afecta extinderea spațiului. O optiune excelenta va fi construirea de montat pe tavan cu elemente din gips-carton. Acest tip de finisaj este ideal pentru a distinge spațiu.

Pereți

Abordarea decorare de perete este foarte similar cu recomandările pentru proiectarea a plafonului. Opțiuni de materiale sunt, de asemenea, împărțite în apartamente potrivite pentru plăci cu gaz și cu aparate electrice. Toate recomandările sunt practic identice, cu excepția unor detalii. De exemplu, Decorul panou poate fi făcută numai în zona de bucătărie setul cu cască pentru a minimiza formarea plăcii. În plus, de multe ori seturi de căști complexe de bucătărie sunt echipate pe întreaga lungime de sorturi speciale de lemn, termoenergetic, placi ceramice și alte materiale care pot fi spalat. Acest lucru simplifică foarte mult sarcina de finisare a pereților.

Totul depinde numai de preferințele proprietarului apartamentului. Acesta poate fi complet imagini de fundal obișnuite, și cârpe volumetrice cu o cărămidă sau orice alte pietre, și MDF sau panouri din plastic, precum si placi ceramice sau chiar zidărie de cărămidă.

Este demn de remarcat faptul că în ultima opțiune se utilizează o cărămidă deosebită, pentru stivuirea pe care ar putea fi necesară dezmembrarea unor pereți pentru a păstra spațiul liber.

Alegerea mobilierului

Când vine vorba de alegerea mobilierului, oricine poate fi confuz, care nu este surprinzător, dacă luăm în considerare cât de mult este timpul nostru de la diverși producători. În plus, unii pur și simplu nu știu ce atribut de mobilier poate fi selectat pentru bucătăria lor și, de asemenea, destul de des confundat cu plasarea lor. Merită luată în considerare câteva recomandări.

 • În primul rând, este necesar să se determine amenajarea setului cu cască. Dacă este localizată de-a lungul a două pereți emoționați, veți avea nevoie de un model unghiular, dar dacă vă decideți să îl plasați de-a lungul unui perete – acordați atenție versiunii directe.

 • În plus, multe seturi de bucătărie sunt echipate cu un contor de bar, deci atunci când alegeți, merită luată în considerare și parametrii săi. Camera pătrată admite pe deplin prezența unui element destul de lung, dar în dreptunghiulară – poate fi utilizată doar o opțiune compactă.

 • Este de remarcat faptul că toate echipamentele importante sunt construite în setul cu cască de bucătărie, deoarece simplifică aranjamentul. Nu trebuie să căutați dulapuri separate, astfel încât aragazul să se potrivească armonios între ele, deoarece va fi deja parte a sistemului de bucătărie.

 • Este necesar să se echipeze zona de luat masa, care apare destul de a fi în bucătăria unei astfel de zone. Cel mai bun dintre toate, dacă este o canapea mică de colț cu o masă, deoarece astfel de kituri nu sunt doar practice, dar, de asemenea, diferă în compactul lor și, prin urmare, nu este atât de critică pentru a afecta spațiul liber.

 • Dacă vă decideți să vă opriți alegerea pe setul cu cască cu o insulă, atunci trebuie să furnizați camera astfel încât să puteți aborda gratuit orice atribut de mobilier situat în cameră.

Organizarea iluminării

Iluminatul este una dintre cele mai importante părți ale interiorului, mai ales când vine vorba de spațiul de bucătărie. Este foarte important ca zona de gătit să fie bine acoperită, deoarece în procesul de gătit este necesar să se monitorizeze cu atenție toate ingredientele care pot afecta sănătatea umană. În plus, este mult mai ușor și mai confortabil pentru a tăia legume și fructe pe o masă bine luminată. Astfel încât să puteți urmări mereu procesul, ceea ce înseamnă că riscul tăiat sau rănit într-un alt mod va fi minimizat.

Bazat pe acest lucru, Se recomandă să aveți grijă de prezența dispozitivelor de iluminat deasupra zonei de gătit, precum și chiar deasupra mesei de masă. Cel mai adesea, astfel de dispozitive sunt montate în partea de jos a dulapuri montate. Este necesar să se efectueze de iluminat centrale, care va fi prevăzut cu un candelabru destul de puternic. Poate fi necesară în momentul zgomotoase sărbătoare de vacanțe sau în timpul curățării. În plus, în zona de luat masa, puteți instala lămpi mici de putere redusă, astfel încât lumina de la ei este moale și dezactivat.

O astfel de soluție va fi o perfectă dacă doriți să aranjeze o cină romantică pentru a doua jumătate dvs.

Elemente de decor

Desigur, nu trebuie să uităm despre elementele de decor, care sunt direct legate de atmosfera din cameră. Bucataria nu poate fi confortabil, în cazul în care nu există frumoase perdele, lumina. Prin urmare, la finalizarea lucrărilor de reparații, cu siguranță le urmeze pentru a obține. Dar decorul poate fi nu numai pânza, dar, de asemenea, cornișa pe care vor fi fixate. Pentru a decora masa de mese, puteți folosi servetele, o masă de masă și o vază cu flori frumoase. Fără îndoială, un buchet de plante vii va fi avantajos, dar utilizarea artificială mai economic și practică.

În plus, butoanele de cabinet, picioarele de scaune, ornamentele și amprentele de pe suprafața dulapurilor pot fi utilizate ca elemente decorative, precum și ceasuri de perete, picturi frumoase, figurine sau mâncăruri originale antice.

Exemple de succes

  Pentru a vă decide cu ușurință designul bucătăriei, Luați în considerare câteva idei elegante de design interior.

  • În această bucătărie, în ciuda spațiului destul de limitat, un set de bucătărie și o insulă mică, care este fixată de un contrament compact, plasat armonios. Acest element este în acest caz zona de admisie a alimentelor.

  • Interiorul modern modern al acestei bucătărie este, de asemenea, destul de funcțional, deoarece un număr mare de dulapuri încorporate rezolvă problema depozitării mâncărurilor.

  • În acest interior, elementul principal este o masă destul de mare. În ciuda mărimii modeste a setului cu cască, aveți destul spațiu suficient pentru a vă crea toate capodoperele culinare.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: