iluminarea de fundal cu LED-uri pentru dulapuri de bucatarie: ceea ce se întâmplă și cum de a alege?

iluminarea de fundal cu LED-uri pentru dulapuri de bucatarie: ceea ce se întâmplă și cum de a alege?

lumina de fundal cu LED-uri în dulapuri este o soluție foarte popular atunci când aranjate bucătării. În mod corespunzător proiectat iluminat contribuie la crearea unor condiții confortabile pentru gătit și subliniază în mod eficient designul camerei.

Particularități

Iluminarea sub dulapuri cu balamale este o verigă importantă de bucătărie de iluminat și vă permite să producă zonarea bucătărie. Cu ajutorul luminii, nu puteți doar cu gust pentru a emite spațiu de bucătărie, dar, de asemenea, faceți un loc de muncă cât mai convenabil și funcțional posibil. Montarea iluminatului poate fi utilizată folosind diferite tipuri de lămpi, totuși, Cele mai solicitate astăzi sunt LED-uri.

LED-ul este o lumină emisivă semiconductoare atunci când electricitatea trece prin ea. Modelele diode sunt disponibile într-o gamă largă de culori, evidențiază foarte mult spațiile mici și consumă cantitatea minimă de energie electrică.

În majoritatea cazurilor, ca o sursă de iluminare cu LED-uri LED panglica. Acesta este plasat sub nivelul inferior al dulapurilor de bucătărie din lemn fie în interiorul modelelor din sticlă. Localizarea inferioară a LED-urilor oferă mobilier care durează aspectul și facilitează vizual căști de bucătărie voluminoasă.

În plus, varietatea de culori ale elementelor moderne LED vă permite să alegeți iluminarea în funcție de scopul său funcțional. Deci, dacă spațiul din dulapuri este evidențiat exclusiv în scopuri decorative, atunci O soluție excelentă va fi colorată cu bandă. Dacă este evidențiată numai zona de lucru, este mai bine să vă opriți alegerea pe lumina albă. Nu distorsionează umbra produselor și ilustrează masa de tăiere.

Avantaje și dezavantaje

Vectivanitatea și popularitatea ridicată a lumtorilor de fundal cu LED-uri sunt datorate O serie de avantaje incontestabile ale acestui tip de iluminare.

 • LED-urile ușor de instalat vă permite să montați iluminatul dvs., fără a recurge la serviciile specialiștilor.
 • O viață lungă vă permite să utilizați LED-uri timp de 2 decenii și să nu cheltuiți bani pe înlocuirea lor. Acesta este unul dintre principalele avantaje ale diode peste lămpi incandescente, care trebuie să se schimbe destul de des.
 • Consumul minim de energie electrică face ca lider LED-uri în economie și vă permite să salvați în mod semnificativ bugetul.
 • Indiferent de forma de eliberare, LED-urile încep să strălucească pe întreaga putere din prima secundă după includerea. Ei nu au nevoie de timp să se încălzească, iar numărul de incluziuni / închiderile în nici un fel afectează durata de funcționare a acestora.
 • Spre deosebire de lămpile cu incandescență, sursele de lumină cu LED-uri nu se încălzește și nu se încălzește interioarelor de aer. Acest lucru este deosebit de important în bucătăria, unde aerul și atât de mult încălzit.
 • iluminare cu LED-uri rezistente la foc: aceasta nu explodeaza din picături aleatorii de apă și se poate lucra în condiții de umiditate ridicată.
 • O gamă largă de produse vă permite să alegeți un element de iluminat pentru orice tip de dulapuri de bucatarie, indiferent de configurația și designul lor. Mai mult decât atât, există o mulțime de fals fără fir lămpi pe baterii, pentru a se conecta care nu aveți nevoie pentru a trage firele la cea mai apropiată sursa de alimentare.

Defectele LED de iluminare din spate sunt, practic, nu. Prin contra poate fi atribuită numai costului ridicat al acestuia, care este un dezavantaj foarte condiționată, deoarece costurile de plata rapid off datorită consumului redus de energie și durată lungă de viață.

Vizualizări

Clasificarea lămpile cu LED pentru bucătărie se face în conformitate cu semne, cum ar fi forma de eliberare și gradul de protecție împotriva umidității. Conform primului criteriu, sunt izolate 3 varietăți de produse: acestea sunt modele liniare și punctuale, precum și banda de LED-uri.

 • lămpi liniare Vandut seturi întregi, inclusiv mai multe module gata făcute la o dată, și se aseamănă în exterior lămpi luminescente. Astfel de seturi sunt dotate cu tot ce este necesar pentru conectarea independentă, inclusiv elemente de fixare și elemente adaptor. La instalarea, este suficient pentru a le conecta între ele într-un singur lanț și de a obține o sursă de lumină destul de lungă, ca rezultat. Modelele liniare sunt foarte convenabile pentru iluminat, atât întreaga zonă de lucru și o masă de tăiere: ele dau lumină uniformă și nu primesc ochii orbi. În designul său, corpurile de iluminat liniare sunt suspendate, suspendate, încorporate și unghiulare, care vă permite să alegeți opțiunea de orice tip de instalație.
Citește mai mult  Cum de a alege un cabinet de bucătărie în aer liber și separat?

 • Punctul gata făcute lămpi cu LED-uri Conform principiului de funcționare, sunt puțin diferite de modele liniare, cu singura diferență, care este de produse independente mici rotunde, de formă pătrată sau triunghiulară, și nu sunt colectate în proiectarea de ansamblu. Astfel de diode au un mortise sau deasupra capului, o grosime foarte mică și o durată lungă de viață. Curling necesită o formațiune de nișă sau gaură și încorporate în panoul inferior dulap. Acestea sunt, pe scurt, cu suprafața sa exterioară și aspect foarte organic. Instalarea de modele integrate necesită o anumită experiență și precizie, așa că mai bine de încredere de către profesioniști. Deasupra capului sunt montate pe partea de sus a peretelui dulapului și tăierea nișa nu necesită.

La fața locului și modele liniare sunt adesea echipate cu un control senzorial, permițându-vă pentru a activa și dezactiva iluminarea de o mână. Este foarte convenabil în bucătăria și astfel de modele arata destul de estetic.

 • LED Strip Light Este cea mai populară opțiune pentru iluminarea de bucătărie și se distinge printr-o gama larga de culori, ușurința de instalare și un cost acceptabil. Benzile multicolore sunt utilizate nu numai pentru a ilumina zona de lucru, ci și ca element de decorare. Lumina lor moale și frumoasă poate face bucătăria confortabilă și dă-i un aspect romantic.

Următorul criteriu pentru clasificarea surselor de iluminat cu LED-uri este clasa de protecție a umidității. Se indică întotdeauna pe etichetă și trebuie luată în considerare la alegerea unei iluminări de bucătărie.

 • Produse de marcare IP 20 Absolut nu este potrivit pentru camerele umede, care includ bucătăria și nu sunt recomandate ca dispozitiv de iluminat al zonelor de lucru.
 • Modele cu clasa de protecție IP 41-65 bine protejat de inversă de umiditate și potrivită pentru utilizare în bucătării.
 • Cele mai puternice și mai sigure sunt LED-urile cu marcarea IP 68. Ele au un nivel absolut de protecție și pot fi instalate cel puțin la partea de jos a bazinului.

Un alt semn al diferenței este culoarea fluxului luminos. Conform acestui criteriu, modelul este împărțit în monocrom și multicolor. Primul sunt folosite pentru a ilumina zona de lucru, iar al doilea este adesea folosit pentru a evidenția panourile de perete și șorțurile de bucătărie.

Cum de a alege?

Atunci când alegeți o iluminare din spate a LED-urilor pentru dulapurile de bucătărie, ar trebui luate în considerare o serie de puncte importante. Deci, dacă se decide să achiziționeze o bandă LED, atunci ar trebui să fie decis cu dimensiunea sa. Piața modernă a echipamentelor de iluminat oferă LED-uri într-o gamă largă, cu o mare varietate de dimensiuni și forme. Prin urmare, alegerea opțiunii dorită depinde de funcțiile care vor fi atribuite luminii de fundal.

Dacă banda este achiziționată ca o iluminare suplimentară a zonei de lucru, în cazul în care o lumină uniformă și destul de puternică necesită, va fi mai bine să cumpărați produse largi de execuție monocrom, care să poată acoperi bine tabelul de tăiere și nu vor distorsiona culoarea produselor.

În acest scop, va fi bine Single panglică rând într-o carcasă închisă lățime de 13 mm. În ceea ce privește înălțimea produsului, totul depinde de tipul de protecție. Deci, grosimea minimă de bandă în cazul deschis este de 2,2 mm, în ciuda faptului că modelele închise pot avea o grosime de 5,5 mm și mai mult. De aceea Alegerea grosimii depinde de cerințele de securitate pentru una sau o altă zonă de bucătărie, și rămâne la discreția gazdelor.

Citește mai mult  Caracteristicile și modalitățile de pictură a pereților pe coridor

În cazul în care lumina de fundal cu LED-uri vor fi utilizate exclusiv în scopuri decorative și este proiectat pentru a sublinia designul camerei cât mai mult posibil, apoi, în astfel de cazuri, puteți rămâne La modelele multicolori un singur rând de 8 mm lățime și de până la 3 mm înălțime. Și invers – în cazurile în care este necesară o creștere a intensității zonă și iluminare iluminată, este mai bine să utilizați un model de dublu rând de o lățime de 15 și mai mm, cu LED-uri de mari dimensiuni.

În ceea ce privește luminozitatea de iluminat, atunci Fiecare bandă este etichetată, indicând câte LED-uri sunt amplasate pe același metru de rută. De exemplu, un marcaj de 120 LED / M indică faptul că fiecare contor de bandă conține 120 de LED-uri.

În acest caz, vorbim despre un model cu două rânduri, eșantioane cu un singur rând cu LED-uri de aceeași dimensiune au doar 60 de diode pe metru, care corespunde etichetei 60 LED / m.

În plus față de numărul de LED-uri de pe metru de traseu, dimensiunea lor afectează intensitatea iluminării. Există ambele diode foarte mici, cu o dimensiune de 3,5×2,8 mm și eșantioane destul de generale 5.0×5.0 și 5,7×3,0 mm.

Pentru comoditate, arată marcarea unor astfel de LED-uri SMD3528, SMD5050 și SMD5730 respectiv. O mare varietate de dimensiuni de elemente LED le permite ca acestea să fie amplasate pe o panglică într-o cantitate de la 30 la 240 de bucăți. Banda cu LED-uri pentru iluminarea bucătăriei este disponibilă în bobine de până la 5 m lungime. Această formă de eliberare este foarte convenabil și vă permite să cumpere exact cât mai multe panglici după cum este necesar pentru decorarea dulapului.

Următorul punct important este alegerea sursei de alimentare (transformator). Principalul lucru este de a alege această opțiune, astfel încât puterea sa este suficientă pentru funcționarea corectă a lămpii, dar, în același timp, nu a fost excesiv de mare. Se calculează puterea optimă este foarte simplu, trebuie doar pentru a profita de o formulă specială. De exemplu, pentru o bandă de LED-uri, cu o lungime de 5 m, cu o putere de 12 W și dimensiunea elementelor cu LED-uri 5×5 mm, calcul va arata astfel: 12 W multiplica la 5 m și obținem 60.

Apoi, noi oferim o anumită sursă de alimentare, înmulțind acest număr pe coeficientul de 1,25. Ca rezultat, vom obține numărul 75, ceea ce va însemna puterea transformatorului. Astfel, pentru o bandă de 5 metri, cu o capacitate de 12 W cu LED-uri mari, cu o dimensiune de 5×5 mm, este necesar un transformator cu o capacitate de 75 W.

Această formulă este universală și poate fi utilizat pentru LED-uri de orice putere și lungime.

În plus față de putere, atunci când alegerea unui transformator Este necesar să se acorde o atenție la corpul său. Până în prezent, sursele de alimentare sunt produse din plastic, aluminiu solid și aluminiu cazuri perforate.

Modelele din plastic sunt destul de sigilate, au dimensiuni mici și o greutate mică. Opțiuni de aluminiu întregi sunt considerabil mai scumpe decât din material plastic și sunt caracterizate prin rezistență la efectele mecanice externe. Incinte perforate au dimensiuni mari și să stea relativ ieftin. Esențial este dezavantaj Nevoia de protecție suplimentară de umiditate, iar beneficiile sunt Abilitatea de a utiliza un dispozitiv imediat pentru mai multe linii de LED-LINE.

Următorul criteriu pentru selectarea iluminării de fundal sub dulapul de bucătărie este Selectați un comutator care poate fi senzorial, infraroșu sau buton. Acesta din urmă este un design mecanic simplu și funcționează cu butonul conectat cu releul. Releul, la rândul său, închide sau deschide lanțul și este un dispozitiv dovedit vechi.

Întrerupătoarele senzoriale sunt echipate cu senzori deosebit de sensibili, răspunzând instantaneu la atingerea degetelor. Modelele infraroșii sunt echipate cu un detector de mișcare încorporat și reacționează pe undă de mână.

Dacă lumina de fundal este achiziționată în scopuri decorative, atunci Este mai bine să vă opriți alegerea pe modele care au o unitate de dimmer și de control. Primul este un comutator special conceput pentru a regla fluxul luminos, iar al doilea este necesar pentru includerea diferitelor tipuri de efecte, cum ar fi intermitent, pâlpâire, transfuzie și altele asemenea.

Citește mai mult  Dimensiunile insulei de bucătărie

În plus, atunci când alegeți o lumină de fundal Este necesar să se concentreze pe produsele de producători de renume care au o bună reputație și de a produce bunuri de înaltă calitate.

Nuanțele lui Montaja

Complexitatea instalării luminii de fundal cu LED-uri în dulapuri de bucătărie depinde de forma de eliberare a lămpii cu LED-uri. Deci, instalarea modelelor de vârf care operează din baterii nu provoacă dificultăți, iar orice gospodină poate să o facă. Un pic mai greu este cazul cu instalarea benzii LED, înainte de ao instala, este recomandabil să vă familiarizați cu unele subtilități de proces.

 • Tăiați banda numai în anumite locuri. În mod obișnuit, producătorul provoacă semne speciale pentru care se poate face o tăiere. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza foarfece simplu, ca substrat cu căi de cupru tăiate nu are prea mult gros și perfect.
 • Dacă trebuie să instalați mai multe benzi lungi dintr-o dată, conexiunea se face la unitatea comună și se realizează în paralel cu polaritate.
 • Cablu electric de conectare la sursa de alimentare cu LED-uri panglică, este de dorit să se conecteze folosind lipire, deoarece este mult mai fiabile decât conectori. Locații de conectare a sigila în mod necesar prin bordurare tuburi contractă la căldură. Utilizarea de bandă izolatoare este de asemenea permis, cu toate acestea, uita-te astfel de conexiuni vor fi urât.
 • Instalarea unei tastaturi sau buton de comutare se realizează înainte de alimentarea cu energie electrică, iar blocul variator de tensiune sau RGB – după. Comutatorul tactil poate fi instalat imediat înainte de panglică.
 • Fix banda cu LED-uri de pe partea de jos a dulapului de bucătărie cu ajutorul dublu-verso bandă adezivă. Înainte de autocolantul LED-ului, este necesar să degresați corect suprafața utilizând o compoziție care nu poate deteriora suprafața de mobilier. Inițial, este recomandat să „supuneți” cu ușurință banda în mai multe locuri, asigurați-vă că se află exact pe markup și numai după aceea, apăsați-o de-a lungul întregii lungimi. De multe ori vă puteți întâlni modele echipate cu o suprafață adezivă, care facilitează foarte mult de instalare și nu necesită achiziționarea de scotch bilaterale.
 • Pentru ca LED-urile situate sub dulap, ei nu orb orb, dar au aprins doar zona de lucru, se recomandă utilizarea cutii speciale care ghidează fluxul de lumină în jos.
 • Pentru a mări durata luminii de fundal, răsuciți sau îndoiți banda este interzisă.
 • Uneori, instalarea lămpilor LED necesită nișe și găuri, care pot fi făcute de jigul electric uzual.
 • Pentru a crea efectul dispersiei petelor ușoare și luminoase, puteți utiliza un profil de aluminiu echipat cu o peliculă înaltă sau peliculă de împrăștiere a luminii.

Dacă există dorința de a masca panglica LED cât mai mult posibil și o face imperceptibilă pe suprafața de mobilier, puteți utiliza un profil de ghid care are aceeași culoare ca și dulapul.

Exemple frumoase în interior

Lămpile cu LED-uri nu sunt numai spații de lucru bine evidențiate, Dar sunt un instrument eficient pentru a finaliza imaginea bucătăriei.

 • Lumina de fundal frumoasă pe setul cu cască de colț – o soluție elegantă pentru bucătăria modernă.

 • Combinația de iluminare internă a dulapurilor cu iluminatul zonei de lucru arată foarte eficient și original.

 • Lămpile LED-uri liniare într-un caz închis nu este orb și arată foarte bine.
 • LED-urile încorporate în interiorul clasic dau bucătăriei imagini romantice.

 • Lămpile de triunghiulare contur va fi opțiunea perfectă pentru interioarele ultra-moderne.

 • Modelele de la început ale bateriilor sunt ușor montate și adecvate pentru stilul minimalismului.

Cum să faceți propriile mâini de fundal în dulapul de bucătărie, căutați în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: