Înălțimea mixerului în baie: Reguli și standard

Înălțimea mixerului în baie: Reguli și standard

Instalarea mixer – una dintre principalele etape ale reparații în baie. Pentru instalarea corectă și operarea corectă a dispozitivului, calculul corecte și respectarea recomandărilor producătorului sunt foarte importante. Pentru a stabili în mod corect un mixer, este suficient să urmați instrucțiunile și să ia în considerare caracteristicile structurale ale modelului selectat.

De exemplu, mixer la pupitrul este mai potrivit pentru dimensiuni, în timp ce pentru o baie mică, va fi mult mai convenabil de a utiliza un încorporat model sau un standard de montare pe perete.

Cerințe primare

Alegerea unui mixer pentru baie, ar trebui să ia în considerare mai multe nuanțe importante, dintre care unul este locația macaralei. In schimb, Valoarea sa ales ținând cont de caracteristicile de construcție a modelului mixer. Cele mai multe mixere, de exemplu, o pârghie pentru reglarea alimentării cu apă este situată pe verticală, iar acest lucru va trebui să ia în considerare, în scopul de a plasa dispozitivul cât mai confortabil.

În cazul în care mecanismul este orizontal, atunci funcționarea unui astfel de aparat trebuie să fie cât mai curat posibil, pentru a evita deteriorarea pârghiei. Reglarea înălțimii macaralei, trebuie să ne amintim că trebuie să existe o distanță între supapele de apă caldă și rece cel puțin 15 cm pentru lucru corect. Pentru toate modelele, acest indicator este standard, acest lucru nu afectează lățimea mixerului sau designul acestuia. Distanța este mai mică de 15 cm – raritate, și apare numai la modelele importate realizate la comanda. Lățimea modelului poate fi de până la 25 cm inclusiv, aici totul este individual și depinde de producător.

Pentru modelele bienale, este important ca submarinele să corespundă cu dimensiunile leviere mixer. De obicei, cu o astfel de instalație, standardul european este utilizat de locația – ventilul de apă rece este întotdeauna pe dreapta.

Modelele termostatului au un design non-standard, și, în consecință, și cerințele lor de instalare. Specialiștii sunt sfătuiți să Preasamblați astfel de modele și verificați dimensiunile cu ceea ce este scris în documentația de însoțire. După aceea, poziția racordurilor este marcată și începe instalarea. Garnituri de obicei nu ies în afară, este important să se păstreze proiectarea în baie.

Principalul lucru este de a utiliza mixerul după instalare a fost confortabil pentru toți membrii familiei. Pentru modelele universale, înălțimea minimă este de 250 mm. Dacă vorbim despre distanța de la partea de jos a duș sau podea – gamele de parametri 800-1200 mm. Dar pentru astfel de indicatori mici, nu există astfel de indicatori, astfel încât proprietarii de case ies din situație, calculând o înălțime confortabilă individual.

O altă cerință care trebuie luată în considerare, – Tipul mixerului. Ele sunt diferite nu numai prin design, ci și prin funcții. De exemplu, pentru a introduce doar baia, distanța suficient de 20 cm. Dar pentru modelele universale care vor fi folosite pentru baie și se scufundă în același timp, rata de înălțime este mult mai mare și este calculată individual, aranjamentul laturilor și distanța de la podea.

Există mai multe reguli care trebuie respectate pentru instalarea corectă.

 1. Înainte de instalare este estimată Poziția cea mai confortabilă a macaralei Pentru utilizare de către toate gospodăriile, inclusiv copiii.
 2. În cabinele de duș Înălțimea începe de la minimum 120 cm, Distanța nu este calculată numai de pe podea, ci și din partea de jos a cabinei.
 3. Înainte de a instala, se recomandă să se ia în considerare adâncimea castron chiuveta, Măsurătorile de produse sunt deținute în avans.
 4. În cazul în care mixerul este montat nu departe de margine, locația este calculată astfel, Pentru a menține și baie, iar chiuvetele a trecut fără dificultate. Aici înălțimea poate fi de la 850 mm. Aceasta adaugă la dimensiunile modelului selectat, iar distanța dintre hussac și partea de jos a vasului.
 5. Dacă există accesorii suplimentare, cum ar fi filtre de dedurizare a apei și, designul este complicat, și este necesar să se calculeze înălțimea Luând în considerare elemente suplimentare.

Macara este extrem de recomandat să aibă strict în centru, mai ales în cazul în care acesta este un model universal, cu un duș într-un set. Mult mai practic se va deplasa deoparte pentru ușurința de utilizare.

Alegerea unui loc, în mod necesar ia în considerare distanța dintre evacuările. Pentru ca totul sa fie bine, la un nivel de construcție este adecvat sau un conducător obișnuit. Amplasarea corectă a axelor Elimină întreruperi în alimentarea cu apă caldă și rece.

Cu moderne built-in modele, este mai ușor de lucru, deoarece există deja o gaură specială pentru montare. Crane este atașat prin intermediul piulițe, șaibe și material de garnitură. Cu ajutorul acestor piese la proiectarea, conducte pentru alimentare cu apă sunt conectate. Dacă dimensiunea este pierdut, excesul de segment este îndepărtat, iar locația feliei este lustruit înainte de a instala.

Dacă vorbim despre cerințele pentru principalele tipuri de mixere, atunci aveți mai multe opțiuni de design populare:

 • Brad de Crăciun+
 • pârghie+
 • termostatic.

Acesta din urmă este una dintre cele mai multe opțiuni scumpe, deoarece face posibilă reglarea temperaturii, indiferent de presiunea apei. În astfel de dispozitive, indicatorii lor de siguranță și un parametru strict al înălțimii, care pot fi vizualizate în documentul de însoțire de la producător. Parametrul minim este de 250 mm.

Produsele sunt cele mai des făcute din alamă și acoperite cu un strat special. Un alt material popular este oțelul inoxidabil, astfel încât nu vor exista probleme cu forța. Numai compoziția instrumentelor în timpul instalării și complexitatea acestuia în funcție de design.

Înălțimea standard

De obicei, calculul înălțimii optime pentru instalare, primul lucru este că este recomandat să fie ghidat – standardele de standarde, o altă sursă fiabilă de informații curente privind instalarea echipamentelor de instalare, este instrucțiuni de la producătorul unui model specific. Dacă vorbim despre indicatorii standardului de instalare, atunci trebuie menționat următoarele.

 1. Înălțimea de la podea este de cel puțin 80 cm, Localizarea părții superioară a băii sau a castronului este luată în considerare – cel puțin 60 cm de la podea. Numai în acest caz sunt respectate toate măsurile de securitate necesare.
 2. Distanța până la partea de jos a spălării în versiunile standard este de cel puțin 25 cm, Elimină stropi și zgomot puternic în timpul utilizării.

Notă! Parametrii standard de înălțare pentru instalarea casei și în instituțiile publice (clinici, grădinițe, școli) diferă între ele. În acest caz, parametrul de bază al înălțimii este de 1100 mm pentru o macara convențională și 1200 mm, dacă vorbim despre un duș convențional.

Determinarea înălțimii începe cu selectarea unui model adecvat al mixerului și funcțiilor sale. După aceea, se concentrează pe alegerea unui loc de instalare, adesea este asociat cu punctul de alimentare fierbinte și rece. Dacă instalarea este planificată în altă parte, problema poate fi rezolvată folosind furtunuri flexibile. Următorul atrage o înălțime în funcție de destinație. Modelele universale sunt instalate nu mai mici de 250 mm de la podea.

Dispozitivele nu sunt recomandate pentru a asigura direct plăcile ceramice sau la alte suprafețe similare, este nesigură pentru funcționare. Mixerul este montat numai după instalarea baie, astfel încât macaraua este la nivelul dorit din lateral și partea sa inferioară.

Distanța în funcție de tipul de instalare

În funcție de complexitatea și caracteristicile instalației, schimbările de înălțime de instalare. Datorită unei game largi de instalații sanitare, există mai multe variante ale mixerului în baie. Acesta poate fi atașat nu numai deasupra chiuvetei. Cele mai multe opțiuni comune sunt următoarele.

 1. În aer liber de montare pe perete. Astfel de modele de pe piață sunt prezentate de mai multe design și gama de prețuri. Montat, de obicei, astfel încât să existe acces direct și ușor pentru a elimina orice defecțiuni în timpul funcționării.
 2. Incorporat – mai multe modele moderne de mixere, înălțimea de găuri speciale pentru instalare trebuie să fie calculată în prealabil. Singurul dezavantaj este că, în cazul unei defecțiuni, este necesar să se efectueze o dezmembrare cu drepturi depline al nodului sanitar pentru a evalua natura defecțiunii și eliminarea acesteia.

Specialiștii sunt sfătuiți să folosească metoda clasică de instalare a carcasei. Este accesibil și mult mai ușor de instalat și funcționează, spre deosebire de opțiunile încorporate.

Atunci când instalarea independentă, este necesar să se ia în considerare următoarele nuanțe.

 • În cazul în care mixer în timpul funcționării creează zgomot prea intens, atunci este în valoare de ea pentru a calcula înălțimea de instalare.
 • Pentru a nu fi stropirii cu apă pe podea, ar trebui să calculeze distanța optimă de macara în partea de jos a vasului. Calculul corect va exclude efectul de umiditate pentru decor în baie și mobilier.
 • Cel mai simplu mod de a evita greșelile este de a închide dispozitivul conform recomandărilor producătorului și cerințele operaționale de bază.

Mixerul în sine este un tub cu un amortizor mobil, care reglează fluxul de flux și intensitatea apei. Dacă vorbim despre posibilele tipuri și metode de instalare, dispozitivele sunt împărțite în 3 categorii principale.

 1. pentru baie – De obicei, acest lucru este un dispozitiv mic, reglarea apei are loc cu două părți. Este necesar pentru a pune acest tip de mixere la o oarecare distanță de partea din baie, se va elimina aspectul de stropi și zgomot puternic. Inaltimea de la podea ar trebui să fie de până la 20 cm.
 2. pentru duș – Aceste modele sunt furnizate utilizatorilor cu o cabină, în cazul în care este alimentat cu apă, distanța minimă este de până la 80 cm.
 3. modele universale poate fi folosit atât în ​​baie și duș. Înălțimea de instalare optimă este de 25 cm minim.

În funcție de scopul funcțional al mixerului, altitudinea este schimbată. Dispozitivul incorect instalat nu va funcționa corect și va servi o perioadă de funcționare mult mai mică de funcționare.

La bordul castronului

Acest aranjament al dispozitivului oferă o oportunitate unică de ao folosi atât pentru coajă cât și pentru baie. Principalul lucru este că locația este optimă în înălțime. Hussack-ul mecanismului de amestecare trebuie să fie obligat să fie aproximativ până la mijlocul chiuvetei. Pentru instalare, distanța de la podea este de cel puțin 85 cm și din partea de jos – cel puțin 25, ceea ce va face posibilă utilizarea chiuvetei pentru chiuveta obiectelor generale.

Pe standul

Utilizate în cazul în care instrumentul va folosi membrii familiei de diferite vârste și fizice. Dacă este necesar, mecanismul este echipat suplimentar funcția de reglare a înălțimii. Furtunul pentru astfel de dispozitive poate fi, de asemenea, reglat pe lungime.

Ca rezultat, designul este inițial și atractiv. Puteți monta oriunde in camera, suportul este instalat direct pe podea. spații spațioase sunt cele mai bune se potrivesc.

Pe perete

Această opțiune poate fi considerată cea principală în fiecare casă modernă. Gaura din perete pentru instalare este pregătit în avans, atunci când se calculează, distanța de la podea este luată în considerare după instalarea cuvei pentru sprijin. Când instalați, de asemenea, instalat Posibilitatea de a adopta proceduri de igienă este luată în considerare, în special în cazul în care este planificat pentru a dota un duș. După aceea, locul este selectat pentru montarea și începe procesul de instalare.

Instalați mixer cu propriile mâini este ușor, există o cheie suficient de divorțați și dispozitivul de distribuire. Dezmembrarea dispozitivului vechi ar trebui să fie atenți să nu deteriora emailul. Dacă instalarea este pe partea, atunci Locația în centru nu este opțiunea cea mai de succes, aceasta nu va fi foarte convenabil de a utiliza macaraua în viitor.

Distanța dintre căptușeala de apă caldă și rece de-a lungul axei ar trebui să nu mai puțin de 15-20 cm fie. Testul de asamblare a dispozitivului se realizează pentru măsurarea dimensiunilor, nivelul sau cel puțin o linie lungă de lemn cu semne bine proeminente trebuie să fie utilizate pentru precizie în timpul instalării.

mixer instalat corect servește mult mai lungă decât perioada minimă de garanție. În cazul în care pereții dintre produs și găurile nu coincid la peretele peretelui, este posibil să se rezolve dificultatea cu furtunuri flexibile. Dacă dispozitivul este modular și instalat fără ele, atunci excentric vor fi necesare pentru a se potrivi cu dimensiunile elementelor de legătură.

Înălțimea optimă a instalației de un mixer unui anumit model pot fi găsite în instrucțiunile producătorului.

În fiecare caz particular, aceste recomandări pot fi percepute ca bază pentru calculele proprii, dacă opțiunea de înălțime propusă vă convine. Într-o abordare treptată cu o instalare independentă a mixerului, chiar și un utilizator neexperimentat va face față.

Pe labirintul de determinare a altitudinii mixerului în baie veți afla mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: