La ce distanta de la perete pentru a pune la toaletă?

La ce distanta de la perete pentru a pune la toaletă?

vas de toaleta este un aparat casnic, care este utilizat pentru a dispune de deșeuri menajere și de viață umană prin sistemele de canalizare. Instalat în spații rezidențiale, tehnice și publice.

Este un dispozitiv de instalatii sanitare interne a crescut pericole biologice, Deoarece utilizarea sa este conjugat cu reproducerea unui număr mare de agenți patogeni și bacterii.

Pentru a asigura cele mai bune condiții de funcționare a dispozitivului, au fost dezvoltate GOSTS și SNIVA adecvate. Printre parametrii prescrise sunt valori care indică distanța de la toaletă la perete și alte elemente de interior.

Particularități

Instalarea toaletei – Procesul asociat cu unele liste de caracteristici. Pentru a obține cele mai bune condiții de funcționare, acestea trebuie să fie luate în considerare în complexul. Lista cerințelor tehnice care trebuie respectate poate fi variabilă în funcție de caracteristicile și scopul camerei în care va fi pus dispozitivul sanitar.

clădirile cu mai multe etaje de clădiri rezidențiale sunt construite în conformitate cu proiectele tipice și au parametri similari. noduri sanitare in cladiri de apartamente sunt situate de-a lungul axei verticale (ascendente) a comunicațiilor: alimentare cu apă, canalizare și încălzire (în unele cazuri).

Proiectul dispune de clădiri tipice nu permit toleranță într-un loc arbitrar. Punctul instalației sale este legat de o anumită zonă a camerei. Trebuie să fie la cea mai îndeaproape la distanța verticală de canalizare.

Transferul de baie într-un alt loc (la distanță de proiect aprobat) poate atrage după sine apariția unor eșecuri neașteptate în activitatea sistemului clădirii. Acest transfer este interzis prin lege.

Proiectele de case cu mai multe etaje sunt împărțite în 2 tipuri:

 • Cu baie combinate+
 • C baie separată.

În primul caz, toaleta este situat pe o zonă cu o baie, duș. În al doilea – este situat într-o cameră separată. În ambele cazuri Pentru localizarea toaletei, se aplică parametrii distanței față de elementele din jur și pereții instalate de gtostas.

normele aprobate

Necesitatea de a respecta distanța se datorează condițiilor de funcționare caracteristice ale toaletei. Din moment ce este folosit pentru a dispune de deșeuri menajere și de mijloace de trai, există un număr mare de microbi si bacterii pe suprafata si sa se multiplica.

Citește mai mult  Baie cârlige: soiuri și exemple în interior

Prezența lor și reproducerea necontrolată în spațiile rezidențiale pot duce la răspândirea infecțiilor bacteriene și la intrarea în corpul uman de microbi patogeni.

Pentru a reduce riscurile de distribuire a bolilor și a exclude infecția unei persoane, toaleta trebuie să fie amplasată la o distanță suficientă de elementele și pereții din jur.

Datorită îndepărtării microbilor și a bacteriilor, ele nu pot cădea pe ele și se înmulțesc acolo. Acest lucru reduce probabilitatea distribuției lor în masă.

În caz contrar, următoarea situație poate fi: microorganismele patogene răspândite pe suprafața pereților și a articolelor de uz casnic. Om, atingând zonele infectate, se expune la riscul de microbi în corpul său.

În același timp, el nu bănuiește că suprafața pură condiționată este deja infectată și nu va lua Măsuri de protecție antimicrobiană: spălați-vă mâinile, procesați-le cu specialiști și așa mai departe.

Chiar și în laboratoarele sovietice, parametrii distanței de pereți și alte elemente la toaletă au fost determinate, ceea ce ar permite să se evite răspândirea microbilor și bacterii dăunătoare. Toate clădirile de apartamente construite până în anul 1990 sunt ridicate luând în considerare acești parametri. Până în prezent, aceste standarde rămân relevante și utilizate în construcția de clădiri înalte.

Chiar și într-o baie separată, dacă există un spațiu mic, există o distanță:

 • Din centrul vasului de toaletă până la peretele lateral+
 • De la marginea toaletei la peretele lateral+
 • de la centru la peretele din față sau la ușă+
 • de la marginea din față a ușii sau opus peretelui frontal+
 • Din peretele din spate al rezervorului de evacuare pe peretele din spate al camerei.

  Această lungime este exprimată de experiență și nu este accidentală.

  În plus față de factorul de igienă, La amplasarea toaletei din cameră, se ia în considerare gradul de confort al funcționării sale. Pentru a face convenabil de a folosi oameni de diferite vârste, de creștere, greutatea, fizicul, precum și copii, este situat la o oarecare distanță de pereți și obiectele din jur.

  Acest lucru vă permite să vă simțiți confortabil în timp ce utilizați toaleta la numirea și alte nevoi interne. De exemplu, partea din spate optimă a părții de perete permite curățarea în jurul suportului de toaletă, precum și pentru a menține pereții în puritatea pereților în imediata apropiere a-l.

  Comoditatea și ușurința de a efectua manipulări de dezinfecție este un factor-cheie.

  Distanța Parametri:

  • 50-53 cm – Distanța minimă de la marginea din față a peretelui frontal sau a ușii+
  • 70-76 cm – Distanța maximă de la marginea din față a peretelui frontal sau a ușii (valoarea medie)+
  • 38-43 cm – Distanța minimă de la centrul de vas de toaletă pe peretele lateral.
  Citește mai mult  Bucătării mici confortabile: Cum să planificați și să aranjați?

  Distanța dintre dispozitiv și intrările coloană este determinată de caracteristicile tehnice ale camerei.

  Se recomandă să plaseze toaletă cât mai aproape de punctul de scurgere.

   În același timp, distanța nu se măsoară de la centrul dispozitivului, dar de la terminarea ei de ieșire. Amplasarea sa prea aproape de punctul nodal al coloană principal poate face dificilă conectarea WC cu apă uzată centrală.

   Excepții de la regulile

   Dintre normele care determină punctul optim al pozarea toaletă, există excepții. Prezența lor este determinată de caracteristicile tehnice ale camerei.

   În clădirile ridicate nu de proiecte tipice (case particulare, magazine, cafenele și altele), localizarea nodului sanitar nu pot fi observate.

   Motivul pentru acest lucru poate fi: Eșecul de spațiu liber, Comunicare Locul de amplasare sau personale Desire.

   Încălcarea reglementărilor tehnice privind amplasarea toaletă nu este o încălcare a dispozițiilor de drept în cazul în care acest punct sanitar se află într-o instituție non-stat sau în afara obiectului Scop special: spitale, grădinițe, școli, unitatea militară și asemănător. Proprietarul a spațiilor de unde se determină locația baie.

   Recomandări

   Există factori pentru care este necesar să se respecte locația toaletei, chiar și în spațiile de tip non-standard. Printre principalele motive se poate observa după cum urmează:

   • parametrii de forma standardizata și dimensiunea de articole de uz casnic, care sunt instalate în baie sau în apropierea toaletei (dacă este combinat)+
   • Prezența optimă variantelor de localizarea compușilor nodale ale prunului canalizare+
   • dimensiunile și forma componentelor sanitare fixe+
   • Caracteristici ale tehnologiei de instalare toaletă.

    articole de uz casnic, care pot fi toaletă în apropiere (chiuveta, chiuveta cu o masă, mașină de spălat, mașină de uscare și altele) sunt realizate în conformitate cu un singur spectru de standarde. Parametrii generali ai WC, de asemenea, le corespund. Înseamnă că Nerespectarea oaspeții care determină distanța de instalare poate determina încălcarea comoditatea de funcționare, ca parte a utilizării tuturor articolelor de uz casnic de cuprinzătoare.

    Citește mai mult  Iluminarea în camera de zi: nuanțele organizației și sfaturile despre alegerea

    Indiferent de caracteristicile camerei, există norme care determină cel mai bun rezultat al funcționării toaletei. Unghiul de înclinare Masives, sub care este drenat și orificiul său de intrare. Chiar dacă încăperea nu este realizată printr-un proiect tipic, valoarea acestei pante rămâne neschimbat.

    Pentru respectarea lui Este necesar pentru a localiza toaletă la o distanță optimă de la încetarea de intrare a apei uzate. Prea aproape de locație va face dificil să se spele. Locația pe prea multă distanță poate duce la deformarea ulterioară a elementului de legătură ondulat. Ca rezultat, sub acțiunea deformării, pot apărea scurgeri în domeniul compușilor de ondulații și câmpuri.

    Componentele sanitare sunt fabricate conform standardelor uniforme.

    Acest fapt trebuie luat în considerare la alegerea aspectului toaletei. Selectarea greșită a distanței poate duce la imposibilitatea utilizării unor noduri sanitare. De exemplu, prea aproape de corpul corpului la supapa de blocare poate împiedica lucrarea pârghiei sale, ceea ce va duce la imposibilitatea suprapunerii apei.

    Toaleta este montată pe un suport vertical în care există 2 sau 4 găuri sub elemente de fixare. Înainte de instalare, este necesar să marcați aceste elemente de fixare. Pentru a face acest lucru, dispozitivul este instalat în punctul de locație finală. Prin găurile de montare de pe podea sunt ștampilate. Dacă toaleta va fi prea aproape de perete, marcați marcajul va fi extrem de dificil.

    Găurile sunt forate în conformitate cu marcajul pentru a aranja elemente de fixare pe podea. După punerea toaletei pentru a pune în găuri, sunt introduse elemente de fixare – șuruburi sau unghii dibluri. Minting aceste elemente de fixare vor fi, de asemenea, dificile dacă toaleta este situată prea aproape de perete sau de alte elemente de interior.

    În următorul videoclip, veți învăța nuanțe importante care trebuie luate în considerare la instalarea toaletei.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: