Mobilier modular pentru hol: specii, avantaje și dezavantaje

Mobilier modular pentru hol: specii, avantaje și dezavantaje

Din ce în ce, producătorii refuză să creeze modele de mobilier de cabinet în favoarea modulare. Principalul avantaj este că puteți achiziționa numai modulele de care aveți nevoie (secțiuni) și să le stabiliți cât mai convenabil pentru dvs.

Este necesar să se facă imediat o rezervare că camerele de zi și dormitoarele și mobilierul copiilor și chiar și mobilierul tapițat pot fi modulare. Dar conversația noastră va merge exact despre holuri. Care sunt caracteristicile acestor modele și de a face o alegere în favoarea lor, să vorbim în articol.

Particularități

Cabinetul standard de cabinet este, de obicei, un dulap voluminos, cu diferite umpluturi (umerase, rafturi, cutii retractabile) și o oglindă. Acesta poate fi construit în ușa dulapului sau poate fi un element separat echipat cu o filă. În acest caz, mobilierul de cabinet în cea mai mare parte vândută de seturi.

Particularitatea holului modular este că producătorul vă oferă mai multe secțiuni. Dintre acestea, puteți alege exact ceea ce aveți nevoie.

O astfel de abordare rațională oferă o cerere ridicată pentru acest produs, deoarece uneori consumatorul și bucuros să cumpere întregul set de în întregime, dar pur și simplu nu va avea unde să pună.

Cea de-a doua caracteristică se află în unitatea stilului tuturor secțiunilor. Deși sunt vândute separat, orice parte pot fi combinate și obținerea unui sistem cu design identic. Simplifică foarte mult alegerea: nu va fi necesară rularea în jurul tuturor magazinelor și să căutați ce oglindă este potrivită pentru stil la tabăra sau cuierul selectat.

Avantaje și dezavantaje

Universalitate

Rareori holurile se pot lăuda cu o quadratură mare, dar și astfel de opțiuni sunt, de asemenea. Modalii de mers pe jos se potrivesc atât camerelor spațioase, cât și cele foarte mici. Selectând numărul necesar de module, puteți să vă dați propriul coridor în cel mai bun mod posibil.

Seturile standard gata de recuperare pierd pe acest parametru, deoarece pentru unele camere pot fi prea mari și nu vor veni peste dimensiunile, pentru alții – prea mici, ceea ce nu va decora un mare coridor.

Abilitatea de a combina

În clădirile tipice („Khrushchev”, coridoarele „Hits”, „Brezhnevka”) sunt foarte mici. Nu se poate instala chiar și un dulap mic. Dar vreau să creez o musty. În acest caz, dintr-un cadran modular puteți alege, de exemplu, un cuier de perete deschis, un tumb pentru pantofi și o oglindă. Chiar și acest mic ansamblu va crea unitatea de stil și design.

Pentru spații spațioase, puteți achiziționa mai multe tumb identice, dulapuri sau alte secțiuni. Simetria decorează doar un coridor mare.

Preț

Prețul final va depinde pe deplin de numărul de secțiuni pe care le-ați ales. Prin urmare, puteți conta pe o opțiune complet bugetară și foarte scumpă.

Oportunitate

Deoarece toate secțiunile sunt părți separate independente, ele pot fi ușor mutate, schimbarea și combinarea. Mobilierul modular este ușor ușor, astfel încât să puteți îndeplini permutarea în propria dvs. hol fără asistență.

Citește mai mult  baie negru: caracteristici, stiluri, opțiuni de finisare

Stil

Am menționat deja mai sus. În plus față de faptul că toate componentele sunt perfect combinate între ele, producătorii ne oferă o selecție largă de aceste sisteme modulare. În orice stil ați conceput propria sală de intrare, veți găsi cu siguranță o opțiune decentă.

Chiar dacă orașul dvs. nu are un număr mare de magazine de mobilier, puteți contacta întotdeauna resursele de Internet specializate. O altă opțiune este de a contacta firma de producție a mobilierului la comandă. În acest caz, nu numai că puteți alege stilul dorit, ci și pentru a vă stabili dimensiunile proprii, ideale potrivite pentru camera dvs.

Și acestea nu sunt toate avantajele pe care pot fi găsite în hol modular. Dar, ca și pentru minusuri, totul este mai complicat aici. Căutați-le sunt necesare în comparație cu modelele standard de corpus. Dar ce fel de parametri de a începe să le compare, modular va fi aproape întotdeauna în câștiguri (sau cel puțin un nivel).

Dar scepticii nu vor fi de acord cu noi și încă încercăm să găsim minusuri. De exemplu, Putem spune cu siguranță că pentru o andocare densă de o secțiune pe de altă parte aveți nevoie de o podea netedă și pereți. În caz contrar, chiar și o mică oblic pe podea poate fi cauza formării unui slot între module. Dar acest lucru este mai mult lipsa de cameră în sine, mai degrabă decât astfel de structuri.

De multe ori puteți auzi declarații negative în adresa de mobilier modular din următorul motiv: există modele destul de standard, in magazine, care sunt lipsite de rafinament, originalitate, si elemente decorative pe ele -. O astfel de problemă este, de asemenea. Dar este mai mult o întrebare pentru producători.

Acestea se concentrează asupra beneficiilor economice. Proiectele sofisticate non-standard necesită mai multe costuri în producție, transport și asamblare. Prin urmare, modelele mai simple universale sunt furnizate pe piața de masă. Această problemă poate fi rezolvată prin comanda hol pe propriile sale dimensiuni sau de a găsi opțiunea corespunzătoare pe una dintre numeroasele site-uri Internet.

Soiuri

Descrieți toate combinațiile posibile ale unui hol modular dificil, și nu există nici un punct în care. Principalul lucru este de a avea o idee despre ce sectiuni poate include compoziția sa. Și toată lumea poate face un sistem individual însuși, pe baza dimensiunilor camerei și a propriilor dorințe.

 • Deschidere cuier de perete. Reprezintă un suport (poate fi un singur plan sau o combinație de plăci individuale) pe care se află cârligele pentru haine. Un astfel de design poate fi livrat cu un raft suplimentar.

 • Standurile de încălțăminte. Opțiuni pentru masele sale de performanță. Poate fi un cabinet mic convențional cu rafturi, un stand cu cutii avansate (sau a scăzut ca ventilator), un suport cu rafturi deschise sau o banchetă mică cu sertare.

 • Oglindă. Fiecare producător prezintă acest element al unei holuri modulare în diferite dimensiuni. Oglinda poate avea în plus rafturi laterale mici sau chiar cutii închise. Dacă producătorul oferă doar o oglindă, unitatea de stil cu restul elementelor se realizează din cauza cadrului sau încadrării.

 • Șaibă de coafură. Așa cum am spus, acesta poate fi conectat la un cuier, dar cel mai adesea se vinde separat, deoarece aceasta este plusul de mobilier modular. Pentru holuri mari, puteți achiziționa mai multe astfel de elemente și le atârnă aproape unul de altul. Deci, iluzia va fi creat ca acesta este un subiect.
Citește mai mult  Perdele pe fereastra Windows din camera de zi

 • Dulap pentru haine. Un dulap similar poate fi găsit și în cazul. Aceasta este cea mai mare și masiv obiectul hol modulare. Dacă spațiul permite, atunci nu este mai bine să refuze. Cu stocare de tip închis, hainele vor fi mai puțin praf și nu va absorbi mirosurile.

La alegerea este merită atenție modelelor unghiulare ale cabinetelor. Ele sunt mult mai convenabil, și cu ajutorul lor se pot organiza mai bine spațiu.

 • Penalizarea de deschidere. Reprezintă ceva mediu între dulap și perete cuier. Cel mai adesea, în partea de sus a acestui design este deschis (deși există un posterior și pereții laterali), partea superioară este echipat cu un raft pentru palarii, iar partea de jos este un tumb pentru pantofi. demnitatea lui în fața dulapului obișnuit este adâncimea mai mică a întregului design. Da, și vizual un astfel de obiect pare mai ușor și compact.

Materiale de fabricație

În ciuda abundența de diverse materiale moderne, Cel mai accesibil și popular tradițional PAL si MDF.

Și una, iar a doua imită materialul arborelui. Deci, de ce nu ia doar o matrice și nu face un bun hol de înaltă calitate, de la ea? Problema este destul de logic, dar dacă au fost interesați de prețuri pentru mobilier din masivul, atunci toate întrebările dispar de la sine. Da, acest material este foarte rezistent, durabil și se uită la ori mai bine decât orice, chiar dacă MDF de înaltă calitate.

mobilier masiv este întotdeauna scump. Dacă sunteți gata pentru astfel de cheltuieli, vă puteți răsfăța ca luxul.

Dar majoritatea consumatorilor nu văd nici un sens. Prin urmare, producătorii livrează mobilier din PAL mai ieftin și MDF.

PAL

Aceasta este cea mai bugetară versiune a tuturor posibil. Deși materialul are caracteristici fizice bune, înainte de același MDF el departe. Merită să înțelegeți că PAL poate fi de o calitate diferită. În consecință, prețul pentru produsul final va fi variat. Nu prefera produse mai ieftine și de calitate inferioară. În producția sa, cele mai probabile, au fost folosite formaldehide nocive.

Dar PAL de înaltă calitate are dezavantajele sale. Atunci când vine în contact cu umezeala, se poate decide. Este important să vă amintiți când curățați și ștergeți mobilierul este umed, dar nu o cârpă umedă sau burete. În special vulnerabil la îmbinări de umiditate: căderea în ele, apa absoarbe rapid în chips-uri comprimate, ceea ce provoacă umflături.

Este imposibil să se numească acest material și rezistent la uzură sau rezistent la impact. Dacă loviți accidental un obiect solid pe el, puteți rămâne zgârieturi vizibile și zgârieturi. Pentru o durată lungă de viață, nu contează. În timp, stratul superior poate începe să se lanseze sau să se îndepărteze de pe bază.

Citește mai mult  Totul despre lenjerie de pat lenjerie

MDF

Material mai scump. Dar este justificată. În primul rând, el depășește PAL-ul pe caracteristicile externe. În al doilea rând, alegerea culorilor și a textului este imensă aici. Dar acest material nu poate fi numit rezistent la umiditate. Toate aceleași articulații se îndepărtează mai bine din expunerea directă la apă și nu pentru a funcționa în încăperi cu umiditate ridicată.

Culoare gamma

Practic, paleta de culori a vaselor modulare imită lemnul natural. Poate fi Wenge, stejar alb, arțar, pin sau mesteacan. Unele rânduri de model sunt opțiuni monocrome. Ele sunt mai potrivite pentru astfel de stiluri în interior, cum ar fi modern sau high-tech.

Dacă vorbim despre cea mai bună alegere pentru hol, atunci consiliul universal nu poate fi. Pentru coridoare spațioase și luminoase, puteți alege o sală de intrare și în schema de culori întunecate, dar nu ar trebui să ambreați camera deja mică cu dulapuri negre.

Gabarits

Când alegeți un hol, acordați atenție dimensiunilor sale. Dacă vorbim despre dulapuri, atunci de obicei au o adâncime de cel puțin 40 cm. Astfel încât coridorul dvs. va pierde aceste centimetri prețioase, devenind chiar mai puțin.

Dar puteți ridica cu ușurință opțiunile mai înguste. Producătorii oferă o lățime standard a secțiunilor modulare la 30 și 35 cm. Acest lucru este suficient pentru a plasa pantofii (dacă vine la capătul cabinetului) sau pălării (dacă vorbim despre rafturi).

Acordați atenție înălțimii. Și cabinetele, creioanele și umerasele pot varia. Opțiunile mari nu se dovedesc întotdeauna ca fiind cele mai de succes. De exemplu, copiii și persoanele cu o creștere sub medie vor primi cu greu o căptușeală sau nu vor închiria haine superioare cu umerase.

Recomandări pentru alegerea

Măsurați propriul coridor și determinați ce secțiuni și dimensiunile sunt ușor. Fiecare gazdă visează la abundența cutiilor și rafturilor, unde ar fi posibil să puneți tot ce aveți nevoie. Dar spațiul aglomerat în cele din urmă se dovedește a fi incomod și urât. Mai mult – nu înseamnă întotdeauna mai bine.

În camere mici, este mai bine să abandoneze dulapuri voluminoase în favoarea umerilor deschisi și a sancțiunilor. În acest caz, sala va dobândi un aspect concis și puteți găzdui cu ușurință hainele și încălțămintea superioară în ea.

  Acordați atenție calității materialelor. Este mai bine să plătească o sumă mare decât o dată într-un an pentru a urmări noul set de mobilier. Costul scăzut al holului modular trebuie să vă avertizeze. Cel mai probabil, este fabricat dintr-un PAL de calitate scăzută, care va intra rapid în dezordine. Și nu ar trebui să aveți încredere în vânzători care să o respingă de toți.

   Nu uitați că holul ar trebui să fie nu numai funcțional, ci și elegant. Acesta nu ar trebui să fie un element separat și să mențină și să completeze stilul specificat în apartament.

   Sala de intrare modulară are un număr de avantaj față de incinte. Dar nu este lipsit de defecte. Du-te la alegerea ei cu mintea și apoi vă va încânta de mult timp cu aspectul și caracteristicile fizice.

   Mai jos, vizionați o revizuire video a mobilierului pentru hol de la producătorii ruși.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: