Nișa în bucătărie sub fereastră: Cum să-l bată?

Nișa în bucătărie sub fereastră: Cum să-l bată?

Bucătăriile apartamentelor sovietice „Khrushchevsky” se distinge printr-o singură caracteristică uimitoare – prezența unei nișă sub fereastră, furnizată inițial de structura casei. Nu fiecare persoană născută în timpul post-sovietic, imediat și ghici, de ce este necesar. Deși nu împiedică multă aplicație practică să găsească acest lucru profund, în special având în vedere zona bucătăriei din Hrușciov lasă mult de dorit.

Un pic de istorie

Nișă în bucătăriile apartamentului urban Apartamente de la secolul al XIX-lea au fost folosite ca frigider de iarnă datorită utilizării frigului natural din peretele exterior. Această idee sa mutat în viața sovietică cu construcția activă a clădirilor de apartamente pentru un popor simplu.

Aparatele normale de uz casnic au fost în acele zile nu toată lumea este disponibilă. Chiar dacă ați reușit să cumpărați un miracol modern de progres, permițându-vă să păstrați rezervele în formă răcită, adesea sa dovedit a fi prea mare pentru proletarul spațiului de bucătărie apropiat.

Dar produsele necesare undeva pentru a stoca. Dulapul rece în bucătărie sub fereastră a fost confruntat cu succes cu această sarcină. Locul pentru el a fost determinat de designeri nu din întâmplare. Era sub fereastra că cea mai simplă sa dovedit a fi cea mai rece.

Ei au făcut-o inconfortabil. Ușile au fost simple, placaj. Adesea în afara lor au fost acoperite cu tapet, astfel încât aprofundarea sub fereastră nu a atras atenția inutilă.

De-a lungul timpului, nevoia aspră a acestei nișă a dispărut – au fost confortabili frigidere de dimensiuni mici, care, dacă sunt instalate în bucătărie, nu au mâncat prea mult spațiu în ea. Dar Posibilitatea utilizării alternative a locului sub fereastră. După cum se dezvoltă spațiul de bucătărie, ideea devine din ce în ce mai originală.

Opțiuni pentru uz modern

Acum nișa se adaptează sub lucruri complet diferite.

 • Cabinet cu sertare sau rafturi – Deschideți sau ascunși pentru ușile balneare. Într-un caz, ele pot fi utilizate pentru depozitarea cel puțin murături, deși ustensile de bucătărie. Totul depinde de necesitate.

 • Puneți sub radiatorul de încălzire. Dacă casa este rece și spațiul suplimentar pentru produsele de depozitare nu este necesar, nișa este potrivită pentru o altă baterie.

 • Electrocamină. Aceasta este o alternativă mai elegantă la radiatorul capabil să transforme complet vederea unei bucăți mici.

 • Sigur. Unii folosesc nișa în afara trecutului sovietic sub fereastră exact. Puteți face o cutie non-burnabilă, inaccesibilă pentru alte persoane, asigurându-l blocaj fiabil. Și dacă ar trebui să fie mascat așa cum ar trebui, este puțin probabil ca cineva va suspecta, în general, că există o memorie cache în bucătărie.

 • Built-in masina de spalat vase sau mașină de spălat. Mici modele de aparate de uz casnic se va potrivi bine în spațiul de bucătărie în cazul în care dispune competent fostului frigider.

 • Așezați sub plita sau chiuveta. O astfel de opțiune, la fel ca cel anterior, nu vei apel ușor de implementat, dar de nișă devine o parte integrantă a spațiului de lucru al bucătăriei.

 • Loc în zona de luat masa. Dacă eliminați o nișă sub fereastră, și în loc de pervazul ferestrei, instalați un blat de lucru, stai lângă ea devine foarte confortabil – picioarele nu se odihnesc în perete. Aceasta este o opțiune bună pentru un cuplu sau o persoană care trăiește singur.

Cea mai radicală metodă este de a elimina complet de nișă și de a face fereastra franceză în bucătărie.

Cu toate acestea, este necesar să se țină seama de faptul că convertirea unui astfel de plan fără a ține seama de serviciile speciale care dau permise pentru munca de acest fel, este imposibil. În plus, costul în acest caz este destul de serios. Ele sunt justificate în cazul în care există puțină lumină în bucătărie.

Cum să echipați spațiul sub fereastră

În funcție de noua numire a nișei, munca internă legată de acest lucru este complexă și consumatoare de timp. Redoing acest loc în unele cazuri cade, îndepărtând parțial cărămizi pentru a aprofunda spațiul sub fereastră. De multe ori trebuie să încălziți nișa și să protejați spațiul interior de la condens. Pentru a instala tehnologia modernă – pentru a aduce electricitate, apă și canalizare.

În ceea ce privește decorarea exterioară, depinde de designul general al bucătăriei. Primul lucru care vine în minte este de a aranja ușile ferestrelor ferestrelor în același mod ca arata ca un set cu cască de bucatarie.

Mai mult, nișa de a deveni adesea o parte integrantă a setului cu cască. Datorită acestui fapt, este posibil să folosiți în mod activ spațiul de pervaz pentru a lucra în bucătărie. Cutiile retractabile sunt convenabile pentru a se folosi pentru a se adapta la feluri de mâncare. Hostess-ul este cel mai necesar la îndemână.

De asemenea, puteți utiliza materiale din care se fac ferestre. Dacă rama ferestrei și pantele sunt plastice, ușa și o parte a peretelui sub deschiderea ferestrei sunt întocmite, respectiv.

Gloss suplimentar Această zonă a bucătăriei oferă utilizarea de imagini de fundal și plăci scumpe. Puteți bate acest spațiu în moduri diferite, totul depinde de nevoile și fanteziile proprietarilor înșiși.

Exemple interesante

Grila deasupra radiatorului din zona fostei nișă arată simplu și elegantă, dispozitivul de încălzire nu este izbitoare.

  Puteți utiliza o nișă sub ferestrele pe care le place – cel puțin sub produse, cel puțin sub ustensilele de bucătărie sau prosoapele. Ușa cutiei este foarte convenabil și arată ca o continuare naturală a ferestrei de plastic.

   Problema cazării în casa mașinii de spălat este rezolvată cu calm din cauza nișa de sub fereastra. În același timp, „spălat“ în bucătărie nu arata străină. Ei nu este pur și simplu vizibil în spatele ușii setul cu cască. Și pervazul ferestrei este largă, transformându-se într-un spațiu de lucru convenabil.

    Puteți reface nișa, astfel încât acesta va face parte din setul cu cască de bucătărie unghiulară, datorită căreia funcționalitatea spațiului de lucru va crește. Micul bucătărie va fi suficient spațiu pentru cratiță, și pentru tacâmuri plasate în sertare, și în același timp, pentru o varietate de alte lucruri importante.

     Locația de sub fereastra poate rămâne un frigider, dar numai cu totul în spiritul timpului nostru. În bucătărie modernă, un astfel de dulap cu muraturi arata futurist.

      Pe raftul de sub fereastra este convenabil pentru a pune un cuptor cu microunde. Folositi-l cu această destinație de plasare foarte convenabil.

       Atunci când spălarea este amestecat în nișă, pe o mică bucătărie capacitatea de a instala un mare apare plin frigider. Stăpână, angajate în vase de spălat, nu se sprijină într-o privire în perete, și se pot uita pe fereastră.

        Master class privind modificarea frigiderului Hrușciov Vezi mai multe.

        Evaluează articolul
        ( Încă nu există evaluări )
        Adaugă comentarii

        ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: