Opțiuni de iluminat în bucătărie

Opțiuni de iluminat în bucătărie

iluminat bucătăria ar trebui să fie funcțional, iar secretul acestui fenomen este multi-nivel. Fiecare zonă de cameră de bucătărie ar trebui să fie acoperite în felul său propriu. La amplasarea corpurilor de iluminat, de mai mulți factori, cum ar fi dimensiunile de bucătărie, fereastra de locație, stilul de cameră. Să încercați să dau seama cum să rezolve problema de iluminat bucătărie.

Ce ar trebui să fie iluminat general?

Normele de iluminare a diferitelor zone de bucătărie variază. Astfel, zona de lucru trebuie să fie calitativ aprins, sub acțiunea unei astfel de lumină a, toate elementele vor fi vizibile în mod clar, în timp ce lumina moale, ușor dezactivat sunetul este mai adecvat în zona de luat masa, nu orbitoare oameni care stau la masă. Dar, chiar și atunci când proprietarul a răspuns la zonarea cu surse de lumină, candelabrul de ansamblu pe tavan nu va fi de prisos. Componenta sa funcțională rămâne aproape neutilizată, deoarece luminează spațiu aproape gol, dar prezența sa va fi capabilă să alinieze iluminarea. Dacă plafonul este tensiune sau suspensie, atunci soluția optimă este instalarea luminilor de tavan.

Este important să rezolvăm sarcina de a aprinde bucătăria în stadiul reparației sale, când muncitorii se întind la cablajul și se află locul de instalare de puncte de vânzare și comutatoare. Dacă faceți această întrebare mai târziu, proprietarul va avea probleme, de exemplu, va trebui să fie efectuat pe partea de sus.

Fiecare cameră este supusă cerințelor de iluminare. Deci, pentru bucătărie, această cifră este de 150 de suite pe m2. De exemplu, o bucătărie standard de 12 metri necesită 1.800 LC. Din faptul că 1 lc = 1 lm, se pare că vor fi necesare lămpi pentru această cameră remarcabilă cel puțin 1800 lm. În wați, aceste date nu sunt luate în considerare acum, deoarece modern bec cu LED-uri de pe 7 W poate emite cât mai multă lumină lampă cu incandescență de 50 W.

Zonarea bucătărie, cu ajutorul luminii, este important să se calculeze datele de mai sus pentru ambele zone separat. Pentru a face acest lucru, alcătuiesc planul camerei, împărțit-o pe câmpurile și se calculează numărul de lămpi pentru fiecare parte. Rețineți că o lampă de 100 W va da de aproape 3 ori mai mult decât perechea de 50 W lămpi. Alegerea tipului de iluminare, da preferință la același tip de lămpi: halogen, LED-uri, lumina zilei. O combinație de două tipuri este permisă, dar dacă aplicați toate cele trei specificate, acesta va fi un bust. Toate aceste opțiuni sunt caracterizate prin diferite sisteme de iluminare, ceea ce înseamnă că rata de iluminat pentru bucătărie va fi practic nerealiste. În acest caz, nu sunt menționate lămpi incandescente, deoarece datorită unui consum mare de energie electrică și iluminare slabă, acestea sunt acum irelevante.

De asemenea, este important să utilizați lămpile de aceeași culoare, acest indicator este uneori numit temperatură de culoare. Dispozitivele de iluminat pot produce nuanțe albastre, galbene, albe. Pentru viziunea umană și percepția confortabilă a culorii în bucătărie, se recomandă utilizarea opțiunilor calde sau neutre și este mai bine să o refuzați deloc, deși atunci când iluminați unele zone de lucru și un spectru rece poate fi adecvat.

Cea mai tradițională opțiune pentru iluminatul de bucătărie rămâne candelabru. O opțiune bună, totuși, nu consolidează întotdeauna stilul modern al camerei de bucătărie. Dacă bucătăria este făcută într-o formă dreptunghiulară, se recomandă selectarea unei instanțe de candelabru extins. Formele înguste vor permite luminii să găzduiască în mod optim bucătăria. În cazul în care plafoanele sunt mici, atunci candelabrul este mai bine să refuze. Alternativele sunt lămpi de plate adecvate formă rotundă sau cărbune. Pe un plafon suspendat sau tensiune va fi privit în mod armonios „împrăștiate“ spoturi luminoase. Puteți crea chiar și unele compoziții abstracte. Solutia clasica este de a organiza lumina de fundal în jurul perimetrului zonei de bucătărie centrală. O astfel de opțiune va vedea plafonul mai mare, iar bucătăria este mai spațioasă.

Nu este o sarcină ușoară este selectarea de iluminat pentru proprietarii de Hrușciov. În astfel de apartamente de bucătărie sunt foarte mici – 5-7 „pătrate“. În acest caz, nu se recomandă utilizarea de lux „tipa“ candelabre și plaffones lungi – parametrii dispozitivelor de iluminat trebuie să fie selectate în conformitate cu dimensiunea camerei. La fel ca într-o bucătărie mică nu este nevoie de a plasa prea multe dispozitive de iluminat. Opțiunea optimă este un mic candelabru singur și de iluminat cu LED-uri a zonei de lucru.

În cazul în care plafoanele sunt prea mici, care este, de asemenea, caracteristică a lui Hrușciov, este recomandat să instalați lampa cu LED-uri pe ea, iar lumina lor va trimite la tavan. Această tehnică va crea efectul plafonului plafonului în aer, care crește vizual înălțimea sa.

Cum de a evidenția zona de lucru?

Nu numai comoditatea de preparare depinde de lumina de fundal, dar, de asemenea, starea de spirit a gazdei, deoarece acest element creează un ton comun pentru intreaga camera. Amplasarea lămpilor poate varia.

 • dulapuri inferioare. Soluție la modă care atrage cumpărătorii cu componenta sa decorativă și funcția practică. bandă de LED-uri sunt trecute în partea de jos dulapuri atașate, astfel încât întreaga suprafață de lucru este bine luminat. În timp ce lucrează în bucătărie, gazda nu trebuie să fie eliminate pentru a nu ascunde lumina.

 • Perete. O optiune interesanta este amplasarea dispozitivelor de iluminat deasupra zonei de lucru. Acest lucru este posibil în cazul în care dulapuri atașate sunt plasate pe partea opusă. În această situație, puteți utiliza semințe convenționale sau sconces rafinat – alegerea este determinată de stilul camerei. Se pune echipamentul, astfel încât lumina este direcționată în mod clar pe suprafața de lucru.

Lumina deasupra zonei de lucru trebuie să fie clar și expresiv. Lămpi nu ar trebui să emită lumină în vrac multiple. Prin urmare, dispozitivele deja menționate sunt potrivite pentru zona de lucru.

 • LED Strip Light. soluție Modest, dar practic cu iluminare saturate. Avantajul este durabilitatea dispozitivului, precum și capacitatea de a regla luminozitatea. Puteți obține chiar și o consolă capabil de a conduce o panglică la o distanță.

 • LOC. Dispozitive de iluminat mici care seamănă cu spoturi luminoase. opțiune excelentă pentru a fi utilizat ca suprafață de lucru de iluminat. Avantajul spoturilor este abilitatea de a stabili fluxul luminos dacă este necesar, în direcția cea bună.

 • Sutien. Pentru bucătărie se va potrivi cu oricine. Acesta poate fi un abajur sau un echipament montat pe perete, dar este important ca este introdusă o lampă luminoasă. Un astfel de exemplu este de obicei un selectat pentru epocă și stiluri clasice.

Lumina în zona de luat masa

La alegerea unităților de iluminat pentru zona de luat masa, funcția lor estetică este plătită. Lampa nu servește ca să nu furnizeze lumină pe suprafața mesei, dar pentru zonare camera. Sursele de lumină pot fi situate în diferite locuri.

 • Pe tavan. Cea mai opțiune naturală. Mai ales o astfel de soluție este potrivită pentru o bucătărie mare, în cazul în care masa este instalat în mijlocul camerei. iluminare din spate superioară va crea dezactivat de iluminat dedurizată, vizual se concentrează pe masă, lumina întreaga zonă de luat masa. O astfel de locație este convenabilă și faptul că dispozitivele nu vor interfera cu cina, adică, de exemplu, un candelabru agățat nu poate fi împins sau se toarnă lichidul.

 • Pe masă. În acest caz, chiar și lampa desktop utilizată este potrivită. Această opțiune este mai bine să se utilizeze pentru o bucătărie compactă non-marfă, unde nu este nevoie să vă concentrați asupra mesei de cină. Firește, tabelul este situat apoi la perete, și nu în centru, în plus, are dimensiuni mari – când instalați o lampă pe o masă mică, acesta va interfera cu consumatorii.

 • Pe perete. Această soluție este, de asemenea, potrivită numai atunci când peretele este plasat la perete. Se recomandă utilizarea lămpilor care pot fi direcționate atât în ​​jos, cât și în sus.

Diferite opțiuni pentru dispozitivele de iluminat pot fi utilizate în zona de luat masa.

 • Candelabre de tavan. Magazinele oferă o gamă largă de aceste lămpi care nu ies niciodată din modă. Dintre diversitatea de stiluri și opțiuni de proiectare, fiecare cumpărător va selecta o instanță care este cea mai potrivită pentru un anumit interior de bucătărie. De exemplu, pentru stilul japonez, se recomandă să se pronunțe preferințele probelor cu lămpi de hârtie, pentru Provence – candelabre de tipărire florale, pentru stiluri shebbi-chic – instanță de cristal cu elemente agățate. În cazul în care camera de bucătărie are o masă lungă sau cremalieră, o opțiune complet relevantă cu plasarea de două candelabre dintr-o dată.

 • Veioză. Este, de asemenea, selectat cu stilul camerei. Pentru English Classics, designerii recomanda alegerea produselor din metal, cu articole din sticlă, pentru high-tek – lămpi complet din metal, pentru stil chinezesc – dispozitive de iluminat de hârtie din lemn sau chiar. Atunci când aleg, este important să se țină seama de stabilitatea unității, deoarece în procesul de masă, cineva se va întâmpla cu siguranță și este necesar să se prevadă în prealabil, astfel încât echipamentul să nu se rupă.

 • Lumina de perete. După cum sa menționat, va fi convenabil în cazul în care proprietarul poate controla direcția fluxului luminos pe perete. Prin urmare, vărsarea, suspinele sau iluminarea cu LED-uri vor fi potrivite. Indicatorii de luminozitate nu pot fi luați în considerare în mod special, principalul lucru, estetica.

Lumina de fundal decorativă

În acest caz, există în minte tipurile de iluminare care nu îndeplinesc funcții practice. Scopul lor principal este decorativ. iluminare de fundal plăcută Soft poate crea o atmosferă confortabilă confortabilă în bucătărie. Corpurile de iluminat pot fi amplasate în cele mai neașteptate locuri.

 • Între capul bucătăriei și plafonul. Banda cu LED-uri este de obicei utilizată. În acest caz, lumina de fundal este o victorie de designer. De exemplu, o bandă între dulapuri și un plafon pe o bucătărie miniatură crește vizual înălțimea camerei.

 • Setul cu cască pentru mobilă de bază. De asemenea, o tehnică interesantă atunci când iluminarea unei încăperi mici. Cu acest design se pare că impresia bucătăriei în aer în aer.

 • Lumina de fundal a elementelor decorative. Aceasta se referă la plasarea panglicilor sau a unor sconturi suplimentare pentru a se concentra asupra picturilor, fotografiilor, suvenirurilor și alte detalii.

 • Iluminarea internă a dulapurilor. Aceasta este o opțiune foarte estetică, bine-armonică cu fațadele din sticlă mată sau colorată. Iluminarea poate fi din dulapurile interioare montate, rafturi, cutii retractabile. În acest caz, funcția decorativă este combinată cu practic – utilizarea dulapurilor evidențiate este mult mai convenabilă. Optiune optimă – Aplicarea benzii LED. Acest dispozitiv nu se încălzește, în siguranță în funcționare, consumă puține dulapuri interne de energie electrică și bine evidențiate. Puteți configura echipamentul pentru un loc de muncă sau includerea permanentă numai atunci când sertarul este extins.

 • Placa sau plita de iluminat de fundal. O opțiune destul de rară care este din nou utilizată în principal ca peisaj. Pentru a avea grijă de vase, hostess suficient și lumină generală. De obicei, această iluminare din spate este încorporat în carcasa de locuințe, deși cele mai multe modele moderne vor merge automat cu acest tip de iluminare.

 • Iluminare în podea. Folosit ca separare a spațiului funcțional. Este, de asemenea, folosit foarte rar, dar arată foarte rafinat.

Exemple frumoase

Acordați atenție proiectelor interesante de iluminat de bucătărie.

 • Iluminarea încorporată în diferența de înălțime a podelei. Ideea bună de zonarea spațiului de bucătărie. Iluminarea podelei nu transporta o sarcină funcțională specială, deși nu va permite clienților să se poticnească după etapa. Arata foarte elegant, luminos, modern. Atenție la lumina de fundal clasică a zonei de lucru.

 • În acest caz, suprafața de lucru și zona de luat masa sunt evidențiate cu abajururi suspendate, În acest caz, masa de bucătărie compactă este luminată de un dispozitiv plafon separat. Și, de asemenea, pe tavan „Raskidanny“ Sofite. Compoziția totală este foarte armonios și îngrijite.

 • În ciuda spațiu bucătărie compactă, Proprietarii de această bucătărie a reușit să emită și să zonate bucătărie pentru toate regulile. O lampă de perete este instalat deasupra tabelului, lămpile punctiforme sunt montate în jurul perimetrului zonei de lucru în tavan, și în cele din urmă, candelabrul totală, realizate în stilul lămpii de perete, face ca iluminarea de dispozitive diferite uniforme, ca în cazul în care netezește-l.

Cum de a alege în mod corespunzător în sus iluminat în bucătărie, uita în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: