Opțiuni pentru organizarea iluminarea zonei de lucru în bucătărie

Opțiuni pentru organizarea iluminarea zonei de lucru în bucătărie

Organizarea iluminarea zonei de lucru a bucătăriei este o etapă integrantă din designul interior bucătărie. Acesta vă permite să asigure confortul și confortul camerei, oferă o mai mare funcționalitate și practic.

Care este lumina de fundal?

Iluminarea zonei de lucru poate fi instalată în locuri selective fie în jurul perimetrului șorțului de bucătărie. Elimină spațiul de la grămada de lămpi liniare, oferind un nivel suficient de iluminat deasupra tabelului de sus. O astfel de lumină este auxiliară, este necesar să se faciliteze gătitul.

Luminalele situate în zona de lucru nu sunt atât de multe elemente ale atractivității și zonării estetice a spațiului, cât de mult problema siguranței elementare. Ele minimizează probabilitatea de arsuri și vânătăi, care pot fi asociate cu iluminarea slabă a zonei de lucru.

Iluminarea are un efect benefic asupra vederii lor și reduce probabilitatea apariției depresiei asociate cu prezența luminii slabe asemănătoare cu o atmosferă semi-bază.

Această abordare modernă de completare a insuficienței acoperirii zonei de lucru este necesară. Este în zona de lucru pe care Hostess-ul este concentrat: este cea mai funcțională zonă care ar trebui iluminată mai bine decât altele. Lumina de fundal ar trebui să crească funcționalitatea spațiului de lucru, direcționând corect fluxul de lumină.

Cerințe primare

Indiferent de proiectarea și dorința gazdă a locuinței, evidențierea zonei de lucru este supusă unui număr de anumite cerințe. De exemplu, ar trebui:

 • Creșteți confortul unei gospodării+
 • înlătura+
 • Iluminarea tuturor colțurilor suprafeței de lucru a blaturilor și a sobelor+
 • Furnizați instalarea în conformitate cu standardele și regulile tehnice+
 • Răspunsul a stabilit regulile de siguranță la incendiu+
 • Luând în considerare iluminarea calculată pentru a elimina claritatea luminii excesive+
 • diferă în valoare de acceptabilă+
 • Respectați designul aproximativ al altor surse de lumină+
 • se potrivesc cu succes în interior, ținând cont de suprafața specifică a zonei de lucru+
 • Conceput cu achiziționarea simultană a elementelor de mobilier.

În plus față de tipul ales de evidențierea zonei de lucru în bucătărie trebuie să respecte standardele de practic, să fie simplu în îngrijire și cel mai convenabil din punct de vedere al accesului la switch-uri. În funcție de preferințele cumpărătorului, produsul poate avea un aspect diferit.

Tipuri de iluminat

Lumina de fundal a zonei de lucru a setului cu cască de bucătărie depinde de varietatea. De exemplu, în absența modulelor superioare în mobilier, lămpile pot fi suspendate sau încorporate în tavan. Dar În cazul în care mobilierul are dulapuri superioare, puteți dota cu alte tipuri de iluminare din spate. În general, acesta poate fi reprezentat de produse de diferite tipuri: lămpi punctiforme, lămpi fluorescente, precum și panglică cu LED-uri.

Selectarea unui tip sau se poate datora proiectarea interiorului planificate sau preferințele casei. Produsele pot fi simple sau senzoriale (cu built-in senzori de mișcare), care crește în mod semnificativ confortul și vă permite să salvați lumina atunci când nu este necesară. În ceea ce privește candelabru, astăzi ele nu sunt atât de populare pentru separarea zonei de lucru a bucătăriei.

Motivul pentru aceasta este închiderea luminii care se încadrează din tavan de-a gata.

În acest sens, lămpile de puncte sunt mai confortabile, cu toate că în cele mai multe cazuri, acestea au un flux de lumină direcțională. lămpi luminescente se disting printr-un tip uniform de spațiu de iluminat. Cu toate acestea, cea mai convenabilă punctul de vedere al luminii de fundal, totuși, este banda cu LED-uri. În funcție de punctul de vedere, poate avea o lumină omogenă sau variabilă.

Fixarea acestui tip de iluminare este efectuată pe dulapurile de sus ale setului cu cască de bucătărie peste șorț printr-un suport, clei sau o bandă dublă. Astfel de lămpi sunt economice, durabile și rezistente la umiditate. Ele sunt folosite în cazul în care aveți nevoie pentru a evidenția zona de lucru fără dulapuri, dar cu rafturi de consolă sau alte proeminente decorative. În acest caz, lumina de fundal este practic ascunsă din vedere, dar vă permite să faceți iluminarea zonei de lucru non-triviale.

Cazare

Tipul lămpii pentru iluminat Zona de lucru a bucătăriei poate fi diferită, care se reflectă în poziție și metoda plasării sale. Toate opțiunile de iluminare pot fi împărțite în diferite categorii: cu lumină direcțională, fără a ajusta unghiul de înclinare, pivotul și încorporarea bucătăriei încorporate (Skinaly Skinali). Opțiuni cu lumină direcțională sunt numite satellum, ele sunt atașate în două moduri: în mod direct pe dulapuri cu balamale casca sau imediat sub ele.

Aceste dispozitive de iluminat pot fi atât de vedere auxiliar iluminării de fundal și principalele.

Analogi de tip rotativ asigură reglarea unghiului de înclinare al fluxului luminos. Este foarte important pentru cazurile în care trebuie să corectați direcția luminii pentru a ilumina un anumit colț al zonei de gătit, excluzând o lumină puternică în ochi. fixați-le nu numai pe perete, dar, de asemenea, pe tavan, ei sunt capabili să devină principalele dispozitive de iluminat. Modelele suspendate sunt folosite mai rar, deoarece nu este pentru fiecare proprietar al casei ca să pună cu lumina de sus, care închide capul.

Iluminarea internă este bună ca crearea adâncimea de bucătărie Apron. Este imposibil de spus în mod clar că umple pe deplin lipsa de iluminare a zonei de lucru. Mai degrabă, acest tip de accent de plasare se face pe componenta estetică decât practica și acoperirea suprafețelor de lucru. Cu toate acestea, lumina se dovedește a fi împrăștiată, fără a conduce în ochi, care este destul de bună.

Locația luminii de fundal poate fi multi-zone, protecția umidității, distribuită, ascunsă și profilul cu LED-uri. În zona de lucru, ea poate fi localizată în capotă (de fapt, tipul încorporat), deasupra unor cutii de balamale, în nivelul inferior al mobilierului și chiar sub vârfurile de masă, care sunt fabricate din material compozit din sticlă sau translucid. În plus față de șorț, lumina de fundal poate fi în interiorul dulapurilor goale – vitrine sau rafturi deschise.

Profilurile pot fi deasupra capului, colț și încorporate, sunt montate pe perete. În ceea ce privește banda, acesta poate fi instalat pe suprafețele de extracție a dulapurilor montate și cu o înălțime suficientă a pereților – și deasupra dulapurilor. Dacă zona de lucru este echipată cu o peninsulă, lumina de fundal este plasată pe tavan. În plus, puteți evidenția cabinetul peste spălare.

Fiecare tip de cazare are propriile sale nuanțe.

 • plaffones de tavan nu dau lumină în toată zona de lucru, având în vedere pe care le poate avea zone întunecate.
 • Plasarea în interiorul șorțului dă lumină moale, dezactivată, dar nu întotdeauna suficientă.
 • Dacă iluminarea punctului nu este instalată corect, lumina va bate ochii.
 • Lumina de fundal a cochiliei trebuie să fie specială. Acest lucru poate necesita implicarea fasciculele de lumină sau de bandă.
 • Nu toate tipurile de surse de lumină sunt capabile să reziste la temperaturi și umiditate ridicată.
 • Unele produse au componente din plastic, având în vedere că acestea sunt complet nepractice și de scurtă durată.

Selectarea lămpilor

Alegerea versiunea de lămpi, este imposibil să nu se ia în considerare tipul de căști de bucătărie. Astăzi, unii producători efectuează mobilier cu casete speciale pentru lămpi de un anumit tip. Dacă mobilierul este acesta, nu are sens să înțelegeți cu dispozitive de iluminat.

În plus, este necesar să se gândească peste deghizarea.

Conexiunile electrice pot fi ascunse sau deschise, amplasate în canale prin cablu din plastic. Unele lămpi cumpără cu încorporarea peretelui de cablare, alții cumpără când reparația principală este deja executată. Cineva ascunde firele pentru rafturi. Dintre toate tipurile de subliniind cel mai bun este considerat o opțiune de mai sus dulapuri montate.

O astfel de iluminare nu numai umple lipsa de iluminare a zonei de lucru, dar, de asemenea, ascensoare optic tavan, ceea ce face pereții de mai sus. În acest caz, preferința este adesea dată cu banda LED. Nu numai că se aprinde și nu se încălzește, ci se caracterizează prin muncă tăcută și o varietate de design. in afara de asta, În procesul de lucru, nu evidențiază toxinele, dăunătoare pentru sănătatea gospodăriilor.

Alegerea tipului de lampă pentru zona de lucru, este necesar pentru a respinge de la destinație. Dacă este o lumina de fundal decorativ, acesta este selectat sub rafturi cu usi de sticla si de multe ori se aprinde manual. Tipul funcțional transformă automat iluminarea de fundal. Aceste lămpi pot funcționa din cauza bateriilor sau prin furnizarea de energie electrică printr-un transformator de coborâre.

Urmărind tipul de iluminare a spațiului de lucru de bucătărie, puteți alege nu numai contactul, dar, de asemenea, tipul fără contact de instrumente care pot fi incluse atunci când elementele de design muta. În cazul în care mobilierul nu a fost încă achiziționat, puteți începe cu ea: De multe ori, vanzatori mari au în stoc intervalul dorit de backlights pentru mobilier specific.

În ceea ce privește iluminarea de bază a zonei de lucru, nu efectuează o sarcină practică.MATO decorative de iluminat, oferind atmosfera de bucătărie specială.

O semnificație importantă atunci când alegerea are temperatura de culoare a surselor de lumină dobândite. Este adesea că aceasta creează o atmosferă specială în bucătărie și selectate în funcție de stilisticii interiorul unei anumite camere, ținând cont de amplasarea ferestrelor. De exemplu, sursele de lumină de culoare (RGB de tip lampă) sunt adecvate în stil modern. Rece utilizate în stil modern.

Cu toate acestea, atunci când cumpără este în valoare de având în vedere faptul că pentru culoarea cineva la rece a fluxului de lumină este inacceptabilă. În plus, iluminarea rece este inadecvată în bucătărie, ferestrele care merg la nord. Într-o astfel de cameră, vizual inconfortabil, se pare întuneric. În același timp, lumina prea cald în bucătărie de sud este, de asemenea, de dorit, o astfel de cameră pare a fi un înfundat.

Atunci când cumpără aparate de iluminat auxiliar al zonei de lucru a bucătăriei ar trebui să ia în considerare suprafața disponibilă a camerei specifice. Este de dorit să complice interiorul cu jet de lămpi. În plus, trebuie să decidă imediat temperatura luminii, deoarece ar trebui să fie cât mai aproape posibil de iluminat lumină naturală. În caz contrar, ochii de uz casnic va fi obosit atunci când în bucătărie.

În cazul în care dispozitivele de iluminare din spate sunt achiziționate pentru auto-instalare, este de preferat să aibă opțiuni pentru un tip de deasupra capului, cu instalarea pe care orice proprietar al casei va putea face față. Este important să se ia în considerare nivelul de iluminare necesar, deoarece lumina in plus va bate ochii și cheltui excesul de energie electrică. Nu cumpara lumina de fundal în grabă, o abordare nerezonabilă se poate transforma în cheltuieli nejustificate și rezultat rău.

Ia corpurile de iluminat au nevoie într-un magazin dovedit, cu o bună reputație. Acest lucru va elimina probabilitatea de a cumpăra produse de calitate inferioară, care nu sunt conforme cu standardele de securitate.

Exemple de succes în interior

Noi oferim câteva exemple aranjament cu succes a luminii de fundal a zonei de lucru.

 • Iluminare din spate a zonei de lucru a bucătăriei prin lămpi de punct.

 • Iluminarea Skinali folosind built-in banda de LED-uri.

 • Fixarea dispozitivele de iluminat la fațada inferioară a cabinetelor montate ale setului cu cască de bucătărie.

 • Instalarea diodei de benzi sub cutii de bucătărie cu balamale.

 • Fixarea diode pe marginea din față a dulapurile superioare căști.

 • Instalarea unei lămpi cu o scândură de protecție a ochiului de radiațiile directionala.

 • Folosind lămpi de tip standard, cu un design modern.

 • Abordarea Designer la iluminarea zonei de lucru a bucătăriei folosind o construcție gips carton plafon.

 • Iluminarea elementelor individuale de bucătărie căști.

 • Farfurii Opțiunea de iluminare sub capota, spălare și de lucru de masă.

Cum de a organiza iluminatul zona de lucru în bucătărie, cu propriile mâini, uite în clipul video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: