șorțuri de bucătărie de piatră: soiuri și criterii de selecție

șorțuri de bucătărie de piatră: soiuri și criterii de selecție

Multe destinații de design pentru bucătărie vine de la un sort de piatra. El pare de nezdruncinat, de încredere și etern. Dar el are propriile sale laturi negative, pe care le vom spune în articol. Avantajele unui astfel de minciuni material într-o mare varietate de desen, culori și texturi.

Particularități

Șorțurile de bucătărie poate fi realizată din piatră artificială, naturală și decorative. Marmura, granit, malachit, bazalt, onix folosesc adesea ca material natural pentru aceste scopuri. Piatra artificiala este reprezentata de aglomeratul si acrilice. in afara de asta, sorturi de piatra pot fi realizate din material de finisare decorativ, cum ar fi tencuială, beton, cărămidă, mozaic prundiș.

Materialele

Luați în considerare toate materialele utilizate pentru a crea șorț.

O piatră naturală

Material natural are o largă paletă de culori și o mare varietate de desen, se pare incredibil de frumos și costisitoare, dar foarte capricios în îngrijire. Orice pete vor trebui să fie șterse imediat, fără a aștepta de absorbție la suprafață. Pentru șorț, următoarele tipuri de piatră vor fi potrivite.

 • Marmură. Materialul nobil de nuanțe blânde, poate decora orice bucătărie sau poate susține multe stiluri istorice. Opțiunea translucidă oferă camerei o ușurință specială, aerisire. Dezavantajele includ porozitatea ridicată a materialului, datorită cărora stropii de grăsime și murdărie sunt absorbite în suprafață.

 • Onix. Surprinzător frumos gălbui de piatră, verzui, maro cu un model unic pronunțat. Cu iluminare de succes, se pare a fi evidențiată din interior.

 • Granit. Spre deosebire de alte pietre naturale, granitul este înzestrat cu o densitate ridicată și durabilitate. El nu se teme de cafea vărsat și picături de grăsime, nu se teme de temperaturi ridicate și de a lăsa cu ușurință grijă chiar și cu ajutorul substanțelor chimice de uz casnic. Granit are nuanțe diferite: alb, roz, gri, negru, teracotă.

 • Travertin. Acest material în aparență este ceva mediu între calcar și marmură. Conține modele frumoase și nuanțe plăcute de la alb până la roșu. Dar, în principal, se găsește în opțiunile de nisip.

Artificial

Poate cu un grad mare de precizie pentru a transmite apariția pietrei naturale, dar, spre deosebire de el, are o densitate mare și nu absoarbe poluarea, este ușor de îngrijit de ea. Șorțul din bucătărie se realizează din următoarele materiale artificiale.

 • Acril. Făcute cu utilizarea mineralelor, rășini acrilice și coloranți. Datorită structurii din plastic, șorțul poate fi făcut fără sudură, în plus, este posibil să o realizați împreună cu o blat de acrilică, un singur produs monolitic. Materialul este capabil să repete culoarea și desenarea oricărei pietre sau să aibă o suprafață uniformă puternică.

Acrilic este destul de durabil, nu absoarbe umiditate și murdărie, dar este frică de curățarea medicamentelor abrazive.

 • Aglomerat. Acest material artificial este foarte asemănător cu natural, dar are o structură mai densă și respingătoare de apă. Poate fi considerat ecologic, deoarece este alcătuit din 90% din elementele naturale: crumb de piatră, sticlă, pigmenți și rășini poliesterice. Materialul este mult mai ușor de porțelan și o perfecționare mai bună.

Este ușor de îngrijit pentru el, dar pentru a aplica aglomerat, deoarece șorțul poate fi pe un perete umbros, unde nu există nici o lovitură directă a soarelui, deoarece este înclinată să ardă.

Decorativ

De la numeroase tipuri de materiale decorative pentru a crea șorț în bucătărie, următoarele produse vor fi potrivite.

 • Gips. Imitând piatra de gips ușor pentru a face singur. Ele pot fi aranjate frumos de perete, dar un astfel de material nu este înzestrat cu proprietăți repellente cu apă și este slab adecvat pentru utilizarea în zona de lucru a bucătăriei.

 • Mozaic de la pietricele. pietricele prundis netede alb-negru sunt selectate pentru a crea un desen, din care panoul este creat separat, care este apoi instalat în zona de șorț. Produsul va fi neobișnuit și texturat, dar va fi dificil de a avea grijă de asta.

De la stropi de grăsime și murdăria va trebui să curețe separat fiecare piatră mică.

 • Zidărie. Se potrivește bine stilului mansardă și alte direcții urbane. Uneori este folosit în bucătărie în stilul țării. Îngrijirea pentru o astfel de suprafață mai dificilă decât piatra monolitică netedă.

 • Ceramografie. Material artificial durabil, similar din punct de vedere extern cu granit, dar este în mod structural nimic de a face cu ea. Un șorț peste blatul de lucru este dificil de distins de o piatră naturală scumpă, arată frumos și prezent, nu absoarbe apa și murdăria, este ușor de curățat.

Avantaje și dezavantaje

Stone șorț în bucătărie – un concept cuprinzător. După cum sa menționat deja, acesta poate fi opțiuni monolitice lucioase, produse poroase texturate, panouri mozaic, artificiale și specii naturale. Fiecare produs are avantajele și dezavantajele sale.

Luați în considerare câteva criterii pozitive comune.

 • Produse uite impurități, bate note naturale în interior.
 • Unele zone stilistice ale suportului de bucătărie nevoie de piatră naturală sau opțiuni imită.
 • Un șorț de piatră poate fi ales pentru fiecare gust, deoarece acest material are numeroase tipuri de desen, culori și texturi.
 • Piatra este durabil și durabil.
 • Suprafețe artificiale aproape nu au porozitate, umiditate și de grăsime sunt bine discouted de la ei.
 • Produse din piatra pot fi reparate, numărul de parte răsfățat, se pisa și trădează aspectul ei inițial.
 • Din piatră artificială puteți comanda șorț, în legătură cu o masă, fără o singură cusătură. E frumos, igienic (nu merge la murdărie în cusături) și neobișnuite.
 • În cazul în care sarcina pe pereții de pe pereți este prea mare, este întotdeauna posibil să se prefere artificiale, care este mai ușor în greutate, și în funcție de datele externe este aproape imposibil de distins de naturale.

Lacunele șorțului au, de asemenea,.

 • Costul ridicat de piatră naturală. Unele tipuri de artificiale, de exemplu, porțelan gresie;.
 • Imposibilitatea de auto-instalare.
 • structura poroasa de piatră naturală de îngrijire prost.

Sfat util

Piatră, în special artificială, destul de în cerere pentru șorțurile din bucătărie, pentru că este ușor de îngrijit pentru el, și abundența speciilor ajută la alegerea materialului la o atmosferă stilistică diferită.

Vom analiza câteva sfaturi care să ia în considerare designul general al camerei:

 • Loft stil interior de zidărie perfectă+
 • Pentru bucătărie albă este ușor de a ridica materialul pentru șorț de aceeași culoare+
 • Un șorț de piatră artificială poate fi o continuare a topului tabelului+
 • Materialul cu o structură translucidă arată bine cu lumina corectă a fundului+
 • Dacă aveți nevoie de un șorț de bucătărie originală, alegeți un panou de pebble+
 • Pentru stilurile țării sau goticului se potrivește zidăriei de piatră brută.

Fiecare interior al bucătăriei necesită tipul său special de piatră. Un design bogat sau stiluri istorice și rustice la material natural, dar multe amortizoare preferă economiile și practicitatea, alegerea pietrei artificiale. Oricum, Acest șorț va deveni un decor real al bucătăriei.

Cu privire la modul de a pune un șorț de bucătărie de piatră, puteți afla, privind videoclipul puțin mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: