Panou în baie: selecție și opțiuni în interior

Panou în baie: selecție și opțiuni în interior

Baie, ca orice altă cameră din casă, ar trebui să aibă un design unic care creează o atmosferă pentru o dispoziție minunată. Datorită selecției enorme de materiale de finisare în această cameră, puteți face un design interesant de suprafețe. În același timp, opțiunea ideală de a decora spațiu este considerată panouri postate de la țiglă.

Particularități

Panoul din baie este o compoziție decorativă constând dintr-o multitudine de plăci, care poate fi instalat atât pe perete și podea. Cel mai adesea în vânzare este panoul finisat cu desenul pe țiglă. În cazul în care este planificată pentru a plasa o baie în conformitate cu un design special, atunci fabricarea acestuia se efectuează în conformitate cu ordinea, având în vedere detaliile proiectului individuale.

Astfel de compoziții sunt scumpe, deoarece tehnologia lor de producție este complexă.

Inițial, o schiță a unui desen pe hârtie se pregătește, atunci acesta este transferat la țiglă, iar capodopera viitoare a artei este trimisă la cuptorul de ardere, la o temperatură nu mai mică de + 800 ° C.

În medie, fabricarea panourilor sub comanda merge în jurul valorii de o săptămâna – totul depinde de mărimea și complexitatea. Fanii de creativitate sunt ideale și versiunea modernă a panoului de mozaic, care are un fel de țiglă fină aplicată pe grila. Acest element de decor este adesea folosit în proiectarea modernă, totuși, pot apărea dificultăți în timpul instalării.

Pentru a afla un frumos ornament, ar trebui să gândiți în prealabil toate detaliile și amorțiți fragmentele mici.

Deoarece umiditatea îmbunătățită este observată în baie, panoul de material trebuie să se potrivească cu următoarele caracteristici:

 • au o durată lungă de viață+
 • Pune igienic+
 • Avea o forță mare+
 • Fiind rezistent la apă, evaporare și mijloace de produse chimice de uz casnic.

Materiale de fabricație

Până în prezent, crearea unui design frumos în baie a devenit posibile datorită unui astfel de panou decorativ ca panoul. Este posibil să se stabilească compozițiile de pe suprafețele din diferite materiale, care pot fi diferite unul de celălalt nu numai la durabilitate, rezistență la umiditate, dar și saturarea culorilor. Luați în considerare cele mai frecvente materiale utilizate pentru a crea un panou.

 • Ţiglă. Principalul său avantaj este considerat o gamă largă de paleta de culori elegante, costuri disponibile și instalare ușoară. Produsele ceramice au un dezavantaj – rezistență redusă, datorită căreia glazy poate sparge atunci când suflare.
 • Ceramografie. Acesta este eliberat folosind o tehnologie unică, datorită căreia materialul dobândește o structură omogenă. Această țiglă monolit, care este inferior numai din metal. Minus porțelan gresie – preț ridicat.
 • Sticlă. În ciuda disponibilității acestui material, achiziționarea din cauza costurilor ridicate nu pot permite să nu toată lumea. Acest lucru se datorează faptului că, de obicei plăci de sticlă sunt fabricate la comanda, astfel încât acesta este comparat cu alte produse realizate manual. Panouri de sticla arata mai ales frumos în stil modern. În plus, o piesă de sticlă cu o pulverizare oglinda este recomandat pentru utilizare pentru proiectarea de băi de mici dimensiuni – se extinde spațiul vizual.
Citește mai mult  dormitoare italiene: stiluri, tipuri și de selecție

o mare popularitate este, de asemenea, un panou de mozaic, care pot fi stabilite de bucăți de minerale multi-colorate (ECUSOANE). Pentru producerea unor astfel de materiale de utilizare a materiilor prime naturale, astfel încât costul său este destul de mare.

Dimensiuni

Deoarece în structura multor apartamente, băi au o suprafață mică, apoi cu finisaj lor decorativ, este important să se acorde o atenție la dimensiunile și forma țiglă. În cazul în care este planificat pentru a crea o compoziție situată vizavi de uși de intrare, trebuie să alegeți o țiglă mare. Datorită ei, va fi posibil pentru a posta o imagine în vrac, care va avea 2/3 din întreaga suprafață a peretelui.

Este posibil să se obțină un efect estetic în proiectare cu ajutorul compozițiilor de dimensiuni miniaturale care nu ar trebui să fie mai mult de jumătate din suprafața întregului perete.

Pentru expansiunea vizuală a spațiului, este mai bine să alegeți un panou cu o locație orizontală, iar designul întins vertical, dimpotrivă, va ajuta la creșterea vizuală a înălțimii camerei.

Culori și desene

Înainte de a cumpăra un panou în baie, Ar trebui să fie în prealabil pentru a decide cu privire la complotul și schema de culori. Imaginile și nuanțele ar trebui să fie potrivite pentru stilistica generală a camerei și combină armonios cu alte subiecte ale decorului. Cel mai adesea pentru astfel de camere Alegeți culoarea albastră Cu peisaje marine, Deoarece configurează la pozitiv, reamintind odihnă.

Un astfel de panou poate fi achiziționat în formularul finit sau să utilizeze serviciile de imprimare foto pe țiglă.

Nu mai puțin popular în designul băii și Subiecte florale. La discreție, puteți aplica ambele inserții de complot separate pentru a crea și de picturi pe scară largă. uita-te elegant cu astfel de case de maci cu frunze verzi – se vor umple de căldură de căldură și vă permite să creați o atmosferă care trebuie să se relaxeze.

Citește mai mult  Bucătăriile fără stiluri: argumente pro și contra, soiuri, alegere, idei

În ceea ce privește alegerea culorilor, este necesar să se acorde o atenție specială coincidență de fundal cu tentă de pereți. vopsele ușoare (, roz blând alb-zăpadă) va ajuta vizual crește spațiul, tonuri calde (galben, maro și bej) va asigura sentimentul de cadru intim, culori vii (roșu, portocaliu, lamaie) va face design-ul original.

Este important ca culorile sunt bine combinate cu nuanțe de mobilier și instalații sanitare.

Cum de a alege?

Panouri Achiziționat în baie, merită luat în considerare un set de nuanțe, de la caracteristicile interiorului și terminând cu dimensiunea camerei în sine. Pentru bai miniaturale, este recomandat să cumpere compoziții monocrome cu imagini mici, pentru spațioase, puteți alege o culoare închisă sau țiglă luminoasă, cu o imprimare foto imens. De asemenea, este important să se acorde atenție stilului de design al camerei, și anume:

 • Pentru stil retro O opțiune excelentă este considerată gresie cu ornamente abstracte+
 • pentru stil baroc Compoziție Fit cu imagini de peisaje, fluturi, culori+
 • v etnic Stil Este recomandat pentru a da prioritate ornamente grafice si mozaic+
 • pentru camera în stil Țară Alegerea corectă va fi țiglă în nuanțe restrânse, cu un strat de mată+
 • bai clasice Decent Panouri Decora în culori blânde, de dimensiuni mici, flori și fluturi care prezintă.

in afara de asta, Este important să se acorde atenție calității materialului, deoarece baia este caracterizată de umiditate ridicată. Este necesar să se achiziționeze un panou de material durabil, care este rezistent la diferențele de temperatură, umiditate, detergent și deteriorări mecanice.

față de mediu a materiilor prime joacă un rol imens.

exemple de design de succes

Cu ajutorul unei varietăți de panouri, a devenit ușor să pună în aplicare orice idee de designer în realitate, mai ales acest lucru se aplică la proiectarea de băi, în cazul în care este important să se conformeze stilisticii moderne. Compoziții cu subiecte marine, care contribuie la relaxarea sunt extraordinare. Puteți viziona ceasurile de pe panoul de un astfel de, și imaginile de mare valuri, delfini și nave vor avea un efect calmant asupra sistemului nervos.

Citește mai mult  Cum să faci o cameră de zi confortabilă?

mai ales arata frumoase astfel de imagini plasate peste tot în zona de perete, aveți posibilitatea să le plasa pe podea.

În plus, designul de baie pot fi emise folosind diverse opțiuni pentru panoul.

 • Alb-negru. O astfel de paletă de culoare este considerată universală, potrivit pentru camere mari și mici. Pentru a da interiorul unui aspect elegant, trebuie să alegeți o țiglă cu o suprafață oglindă, pe care sunt aplicate liniile geometrice corecte. În plus, merită instalarea luminii de fundal a plafonului. Panouri alb-negru ar trebui să fie combinate armonios cu instalații sanitare, astfel încât componentele individuale ar trebui să fie o nuanță albă ca zăpada, și altele – negru.

 • Cu note orientale. Pentru iubitorii de tarile din Est, optiunea ideala va fi un panou într-o paletă de culori luminoase, cu imagini în vrac. Puteți cumpăra o țiglă de diferite tipuri – acest lucru vă va permite să creați mai multe texturi în proiectare în același timp. Deci, pe un fundal roșu strălucitor, puteți să așezați compozițiile plăcii, care imită pielea naturală sau copac. Pe laturi, inserțiile mozaicului vor arăta superbe pe care puteți posta Sakura. De asemenea, merită îngrijorat de prezența elementelor de decor suplimentare: poate fi o lampă de lemn, sfeșnici sau pietricele mici pliate în recipiente din sticlă.

   • În execuția modernă. Vederea neobișnuită a băii va oferi panoul 3D. Interiorul va fi frumos și bogat. Cel mai bun aici pentru a alege o temă de mare cu imagini de pește și scoici. Pentru a obține un efect mai mare, panoul trebuie să fie amânată pe perete și pe podea.

   Sfaturi la alegerea unui panou pentru baie veți afla mai târziu.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Narcisa Raescu

   Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: