Pantels pentru șorț la bucătărie: Revizuirea soiurilor și sfaturi pentru alegerea

Pantels pentru șorț la bucătărie: Revizuirea soiurilor și sfaturi pentru alegerea

Panouri de perete de bucătărie din PVC sub țiglă și imprimarea foto, din MDF si alte materiale au reușit să câștige popularitate în proiectarea de design interior. Ele sunt ușor de montat, posedă un aspect estetic, vă permit să transforme cu ușurință din interior, fără costuri suplimentare. Puteți alege un panou pentru șorț la bucătărie, ținând cont de planificarea camerei, apropierea surselor de încălzire și de alți factori.

Unele opțiuni sunt potrivite numai pentru utilizarea în apropierea plăcilor cu inducție, alte tipuri de panouri interioare pe perete poate fi plasat în apropierea surselor de foc deschis, și să nu fie frică de deformare.

Înainte de a face o alegere finală, aceasta este în valoare înțelegerea sortimentul de materiale disponibile, variante de design, actuale în bucătăria modernă.

Avantaje și dezavantaje

Selectarea panourilor pentru șorț în bucătărie, puteți, fără nici o dificultate, pentru a primi finisarea optimă a peretelui suprafețelor de bucătărie – ieftin, de înaltă calitate, în condiții de siguranță. Printre avantajele evidente ale utilizării modulelor gata făcute pentru decorarea spațiului de deasupra suprafeței de lucru, o serie de factori pot fi distinse.

 1. Ușor și simplitatea de fixare, transport, depozitare. Aproape toate panourile sunt adaptate pentru a lucra cu ei singuri, nu necesită manipulări complexe. Puteți transforma designul zonei de lucru de bucătărie într-o zi.
 2. alegere nelimitat de opțiuni de design. Puteți găsi soluții monofonice și multicolore, versiuni cu imprimeuri, 3D sau imprimare foto. imagini luminoase, ornamente originale, cu motive etnice, desene abstracte neașteptate sau grafice stricte – toate ideile cele mai îndrăznețe sunt disponibile pentru realizare.
 3. Costul disponibil. Finisaje de panouri de buzunar chiar și oamenii cu un buget mic pentru reparații. Cu alegerea corectă a materialului, rezultatul va arata nici mai rău decât folosind elemente mai scumpe ale decorului de perete.
 4. varietate de opțiuni. Panouri din diferite materiale sunt disponibile – de la polimer la lemn și plăci, puteți găsi soluția optimă pentru bucătărie, cu cerințe diferite de siguranță la foc și durabilitatea șorțului.
 5. actualizare ușoară. șorț ieftin bazat pe panouri este ușor de înlocuit un nou, nu mai puțin atractivă. Este potrivit pentru cei cărora le place să experimenteze cu un design interior.
 6. Abilitatea de a deghiza comunicații (Conducte, cabluri, canale de ventilație) când atașarea la cutie.

Nu face fără defecte. Multe panouri pentru șorț sub influența factorilor externi arde, devin fragile, fisuri. Module de perete din MDF necesită margini detaliate de etanșare. Panouri din drumuri Destul de sticlă specială și grele. PFL câștigă ușor de umiditate, poate fi deformat. panouri din PVC, în special luminoase, pot cuceri în timp, își pierd atractivitatea lor.

Prezentare generală a materialelor

Ca bază pentru fabricarea de bucătărie șorț poate fi panouri realizate sub formă de șine, foi, gresie. Material pentru fabricarea bazei de cele mai multe ori plăci, așchii de lemn sau fibre, sticla si gips-carton.

  Vom analiza fiecare dintre speciile cu mai multe detalii: Care este diferența dintre aceste opțiuni, ceea ce au caracteristici și demnitate.

  Panouri din plastic

  Destul de popular vedere al finisajului de bucătărie pentru șorț. Pentru o lungă perioadă de timp, panourile de PVC au fost utilizate numai în spații non-rezidențiale. Astăzi, ele sunt pe deplin aplicabile pentru bucătărie. Puteți găsi opțiuni pentru țiglă – aproape imposibil de distins de ceramică, sau cu un design mai complex.

  policlorură de vinil, ca parte, culori, transmite destul de flexibile elastice bine. Dar nu are rezistență la căldură și, în funcție de caracteristicile de rezistență, este inferioară plăcilor mai groase pe bază de lemn.

   Avantajul evident al plasticului este disponibilitatea acesteia. Panourile vopsite și lăcuite costă ieftin, nu se teme de contact cu apa, diferă în viața practică și durată lungă de viață. Ei nu își schimbă proprietățile sub influența umezelii și aburului, rezistente la formarea mucegaiului și a ciupercilor. Puteți găsi o gamă largă de panouri calculate pe zona de montare a șorțului de bucătărie – un panou îngust de lungime considerabilă este potrivit aici. Cele mai elegante opțiuni sunt realizate prin imprimare foto sau cu aplicarea imaginilor folosind blind-uri termice, laminare.

   Citește mai mult  Totul despre lumanari de soia

   Panourile din plastic pentru șorț nu sunt potrivite pentru montarea într-o zonă în care sunt amplasate panourile de gătit, sursele de foc deschis – se deformează de la căldură. Când contactați obiecte ascuțite, suprafața este ușor de zgâriat, deteriorarea. plastic alb pur sub țiglă în timp galben.

   MDF

   Laminate, vopsite, panouri MDF furniruit pentru șorț din bucătărie sunt produse cu o grosime standard, de 3-10 mm, ceea ce permite obținerea puterii, da de proiectare proprietăți suplimentare izolate fonic. Înguste și panourile lungi nu sunt inferioare de plastic de pe decoratii, dar mult mai puternic decât ea, ei nu se tem de căldură și umiditate, cu buna potrivire de instalare pentru placarea pereților în apropierea plăcilor, chiuvetele.

   MDF – plăci realizate din așchii de lemn mijlocii prin trecerea printr-o presă la cald și lipirea particulelor cu o substanță lignina inofensive. Materialul este adecvat pentru lucrători și zone de servit masa, Sigur pentru sănătate. Tehnologiile moderne de imprimare vă permit să transferați imagini 2D și 3D pe suprafața șorțului.

   Opțiunile furniruite au o parte din lemn subțire de lemn, arata spectaculoasă și naturală, poate înlocui o matrice în interior în EcoStel.

   LEDP

   Plăci din PAL laminate, deși nu sunt atât de ecologice ca și analogii lor MDF, dar au o rezistență ridicată. Fixați-le pe perete care merită luați în considerare masivitatea materialului pe o cutie specială. Un șorț de la PAL cu laminare poate fi făcut un singur întreg cu un tabletop – în acest caz, acesta este comandat cu un card de pescuit, extinderea vizuală a zonei zonei de lucru.

   Opțiunile de acoperire de la LDSP sunt mult mai mici decât cele ale MDF. Aceasta este de obicei soluții de o singură photon sau imitație de lemn natural, piatră. Panouri pe Apron Contraindicat Containdicat direct cu umiditate – Toate marginile trebuie protejate prin garnituri speciale.

   Panoul LDSP nu este potrivit pentru aranjarea zonei din apropierea surselor de încălzire, dar în combinație cu sistemul de stocare, arată destul de armonios.

   DVP

   Plăci de bază fibre de lemn au cel mai adesea un finisaj simplu – sub țiglă, lemn, piatră. Grosimea si puterea este inferioara MDF si PAL. Un astfel de panou interior pentru șorț este destul de practic – puteți alege opțiunea de vopsire cu un ornament de relief, decor gata făcute. Plăcile sunt ușor de reprodus, atașat, relativ ușoară.

    Dar, de umiditate, materialul poate fi deformat, el este un combustibil, acesta poate deveni un loc de reproducere a mucegai și ciuperci.

    Sticlă

    Panouri de șorț de sticla – skinali – Soluția inovatoare pentru proiectarea de spațiu în bucătărie. foi de sticlă întregi Rotativ sau obișnuite sunt acoperite cu imagini luminoase, atașată la suprafața PAL, MDF. Modulele de întărire Ultimele sunt potrivite pentru instalare de lângă sobă. Skinals nu se estompeze face, să servească atâta timp cât posibil, aspect neobișnuit și atractiv.

    Citește mai mult  Placi de baie albastru: argumente pro și contra, soiuri, alegere, exemple

    Sub geamul exterior de acoperire în astfel de panouri există un decor, care poate fi reprezentat de o suprafață oglindă cu un ornament original saltelele baza de aplicat de un strat colorat sau imprimare foto.

    Se pare ca o soluție de designer mai eficient decât plăci din plastic sau lemn. Dar sunt skinali mai scumpe, și necesită recurs atentă.

    Opțiuni de proiectare

    șorț de bucătărie cu design elegant, creat folosind panouri, devine întotdeauna o sursă de atenție sporită. Cu acesta, camera de bucătărie poate fi tras vizual afară sau adăugarea unui volum de acesta, împărțiți elementele setului cu cască, sublinia zonarea zonei orizontal. Pe lățimea panoului de 50-60 cm poate fi plasată pe o lungime de 2-3 m lungime.

    Module cu imprimarea fotografiilor sau a imaginilor 3D arată întotdeauna luminoase și arunca, în mod realist trece toate nuanțele culorii și detaliile imaginii.

    Atunci când alegeți un șorț de design, panourile interioare ar trebui să fie alese în așa fel încât să nu-și piardă atractivitatea în timp. Cu iluminare strălucitoare, nemiloasă pe acoperirea lucioasă va fi vizibilă toate amprentele digitale și picăturile de grăsime. Aici este mai bine să utilizați panouri cu textura mată sau texturi complexe neomogene.

    Îndeplinește această cerință Sigiliu decorativ cu imitație de suprafață din piatră naturală, lemn, beton, cărămidă. Acest design este potrivit pentru bucătărie în stil scandinav sau etnic.

    Se pare interesant și imprimat Stilul de patchwork. Imitația plăcilor asamblate ca un mozaic, arată confortabil și familial. Mulți producători de panouri PVC utilizează deja acest decor în colecțiile lor. Dar puteți comanda un ornament similar pe MDF cu laminare sau Skinali.

    Modele geometrice – un adevărat clasic în designul șorțurilor de bucătărie. Cele mai diverse soluții oferă producătorilor de panouri din PVC. Aici puteți găsi o simulare a plăcilor mari și fine, alegeți soluții cu o combinație de cercuri, triunghiuri și alte figuri. Elegant un astfel de șorț privesc în bucătăria stilului modern și într-un interior minimalist.

    Schema de culori poate fi discretă – alb, negru sau luminos, în nuanțe de lavandă, turcoaz, în culori însorite galbene, portocalii.

    Natura vii Mai ales spectaculos pare pe șorțurile din interiorul camerei de bucătărie-dining. Aici puteți plasa opțiuni de decor luminoase realizate în tehnicile de imprimare foto sau 3D. Imagini de fluture, lalele înflorite, peisaje marine cu delfinii înghețați arată pitoresc. Nu mai puțin popular Parcele cu fructe suculente, fructe de padure, cireșe înfloritoare.

    Imprimarea foto de înaltă calitate va face o astfel de imprimare realistă, luminoasă și foarte impresionantă, chiar și în execuția bugetară pe panourile din PVC.

    Peisajele urbane – O altă opțiune populară care se poate potrivi armonios în bucătăria modernă și luminoasă, minimalismul japonez sau de designer high-tech. Dar nu uitați că panorame spectaculoase din New York, Paris, Londra sau punctul de vedere al piramidelor egiptene necesită o încadrare corespunzătoare în interior. Combinat cu un headuit buget, un astfel de decor va arata ciudat. Cele mai multe opțiuni de spectaculoase sunt realizate pe piele.

    Citește mai mult  Design de baie sub un copac

    Criteriile de alegere

    Luați în considerare criteriile pentru care ar trebui să acorde atenție, alegerea panouri de înaltă calitate pentru șorț.

    1. Putere mecanică. Șorț este adesea expus la sarcini de șoc, frecare. Mai sigura materialul va fi, cu atât mai mult va dura.
    2. Calitatea execuției. Panourile pentru șorț nu ar trebui să aibă mirosuri străine, defecte pronunțate. Este mai bine de a alege produsele care au trecut de certificare emise de faimosul brand.
    3. Estetică. Alegerea unui finisaj pe perete în bucătărie, trebuie să ia în considerare o combinație armonioasă de decor cu design-ul setului cu cască, design interior.
    4. Rezistență la umiditate. Dacă trebuie să utilizați șorț de lângă chiuvetă sau aragaz, acest factor este de mare importanță. În caz contrar, materialul nu va salva chiar un extract bun.
    5. configurarea comoditate. Panoul solid de format mare este mai ușor decât pentru a fixa un mic câteva. Dar, în bucătărie complexă M-formă sau formă P-formă, mai convenabil va fi module de tip scurt sau dale pătrat.
    6. Ușor de îngrijit. Opțiunea optimă ar trebui să aibă o suprafață de spălare care pot fi curățate de contaminanți cu un efort minim.
    7. Statutul interiorului. În bucătărie clasa business este mai bine pentru a pune un panou de piatră naturală, lemn de rase valoroase. În economarianta, mai multe materiale la prețuri accesibile va arata armonios.
    8. permisibil. În cazul în care există limitări, este mai bine să folosiți panourile de cele mai ușoare pentru șorț, care nu creează stres suplimentar asupra design-.

    Având în vedere toate aceste momente, puteți determina cu ușurință opțiunea optimă a panourilor pentru șorțul capabil de a decora cu spațiul de bucătărie.

    Exemple frumoase

    Iată câteva idei interesante pentru inspirație.

    • Șorț cu imprimare foto În forma o panoramă alb-negru al orașului completează în mod eficient fațadele roșii ale setului cu cască de bucătărie, detalii cromate și margine albă de module de geam. Puteți încorpora o astfel de soluție pentru ambele viață, folosind panouri din PVC obișnuite skinali și cu acoperiri lucioase având.

    • Panouri de șorț de DVP sau MDF, panou din PVC Perfect pentru crearea de sorturi luminoase pentru o bucătărie cu un model geometric. culoare turcoaz de fond și corpurile albe fac această soluție pentru un plus bun la bucătărie într-un stil clasic sau mediteranean.

    • Patchwork Apron – soluție impecabilă pentru bucătăria luminoasă confortabilă a casei de țară. Pentru a nu să-și petreacă timpul de stabilire țiglă, puteți pur și simplu selectați panoul de pe piele cu ornament dorit și pentru a obține efectul dorit în interior.

    Despre modul în care panoul de perete este montat pe șorțul de bucătărie, uita în următorul videoclip.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Narcisa Raescu

    Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: